Juventus Stadium
- Monte Cristo
- Juventino
Tez tak uwazam, ale juz nie zaczynajmy po raz n-ty tej dyskusjii. Z drugiej strony, np. Stamford Bridge i Anfield maja podobna pojemnosc.piotrinho1234... pisze:Nie no, stadion rośnie jak na drożdżach, tylko nie wydaje się wam, że nasz obiekt jest "nieco" mniejszy od obiektów innych europejskich potęg?
Wiem, wiem finansiści wyliczyli, że 40 000 to odpowiednia pojemność.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- piotrinho1234...
- Juventino
To jest duży + który rekompensuje pojemność.Mianowicie chodzi o minimalną odległość trybun od boiska i brak tych cholernych bieżni.Monte Cristo pisze:Tez tak uwazam, ale juz nie zaczynajmy po raz n-ty tej dyskusjii. Z drugiej strony, np. Stamford Bridge i Anfield maja podobna pojemnosc.piotrinho1234... pisze:Nie no, stadion rośnie jak na drożdżach, tylko nie wydaje się wam, że nasz obiekt jest "nieco" mniejszy od obiektów innych europejskich potęg?
- Klasyczna 10
- Juventino
To podniesie się cenę biletów i klub wyjdzie na swoje, bo np. taki Arsenal ma najdroższe bilety na Wyspach, a zawsze na każdym meczu, czy to liga czy puchar trybuny są zapełnione niemał w 100%, a klub zgarnia do kasy 6 mln Euro.Monte Cristo pisze:Tez tak uwazam, ale juz nie zaczynajmy po raz n-ty tej dyskusjii. Z drugiej strony, np. Stamford Bridge i Anfield maja podobna pojemnosc.piotrinho1234... pisze:Nie no, stadion rośnie jak na drożdżach, tylko nie wydaje się wam, że nasz obiekt jest "nieco" mniejszy od obiektów innych europejskich potęg?
- piotrinho1234...
- Juventino
Włochy to nie Anglia gdzie frekwencja na stadionach jest dużo większa, a gdy Juve podniesie cenę biletów to nawet komfort nowego obiektu nie zachęci kibiców do przychodzenia na stadion, przynajmniej pewnej części kibiców.Klasyczna 10 pisze:To podniesie się cenę biletów i klub wyjdzie na swoje, bo np. taki Arsenal ma najdroższe bilety na Wyspach, a zawsze na każdym meczu, czy to liga czy puchar trybuny są zapełnione niemał w 100%, a klub zgarnia do kasy 6 mln Euro.Monte Cristo pisze:Tez tak uwazam, ale juz nie zaczynajmy po raz n-ty tej dyskusjii. Z drugiej strony, np. Stamford Bridge i Anfield maja podobna pojemnosc.piotrinho1234... pisze:Nie no, stadion rośnie jak na drożdżach, tylko nie wydaje się wam, że nasz obiekt jest "nieco" mniejszy od obiektów innych europejskich potęg?
- tabo89
- Juventino
- Kuben
- Juventino
Tak się zastanawiam. Fotki nr 2 i 5, co to będzie ? Na myśl przychodzą mi tylko maszty położone za bramkami. Fajna kolorystyka.
Rośnie ten Nasz stadionik, pomału ale rośnie
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Kubba
- Juventino
Stadion rośnie jak na drożdżach! Zastanawia mnie fakt, kiedy zostanie wybrana oficjalna nazwa dla nowego obiektu... 

Dokładnie to będą maszty położone za trubynami/elewacją stadionu:[RA]MACIUS pisze:Tak się zastanawiam. Fotki nr 2 i 5, co to będzie ? Na myśl przychodzą mi tylko maszty położone za bramkami. Fajna kolorystyka.

- tabo89
- Juventino
- meda11
- Juventino
- Monte Cristo
- Juventino
Eh, a myslalem ze maszty beda takie jak na starym Delle Alpi... fajnie by bylo, takie charakterystyczne byly.