Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2011/2012

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2010, 20:58

No to Leszek się musi przygotować na sromotne lanie w pierwszym meczu z Dnipro. Bez Peszki, Bosackiego, Gancarczyka i Wojtkowiaka nie ugrają NIC.
Myślę, że wynik remisowy w tym spotkaniu to będzie wielki sukces Kolejorza, bo nikt nie powinien liczyć na więcej. Poznaniacy rozczarowują na całej linii i obawiam się, że dwumecz z Dnipro pokaże, że nasza piłka nożna odstaje od Europy o lata świetlne...I nic nie wskazuje na to, by w najbliższym czasie się to zmieniło. :whistle:
Trener Zieliński nie ma pomysłu na Lecha tak samo, jak PZPN nie ma lekarstwa na bolączki polskiego futbolu.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2010, 21:07

jsduga pisze:Bez Peszki, Bosackiego, Gancarczyka i Wojtkowiaka nie ugrają NIC.
Peszko gra kilka razy gorzej niż w poprzednim sezonie. Za niego zagra Kiełb, który pomimo, że mało gra jest w o wiele lepszej formie. Gdy tylko wchodzi na boisko pokazuje się z dobrej strony, więc myślę, że to może być takie ciche wzmocnienie przed tym meczem. Ale jestem ciekaw jak sobie poradzi... Gancarczyk był dobry na początku, później już tylko średnio. Henriquez potrafi sobie poradzić jak za niego wchodzi. Szanuje tych piłkarzy, ale jest z nimi coś nie tak, a zwłaszcza z Peszko. Bosacki i Wojtkowiak to wielkie osłabienie i bez nich będzie ciężko. Mam nadzieję na pozytywny rezultat jakim niewątpliwie byłby bramkowy remis, ale z dyspozycją Lecha w ataku....

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2010, 23:21

Pogromcy Lecha przegrali na własnym boisku 0:2 z MSK Zilina. Co prawda Sionko i Matejowsky-jedni z ich najbardziej doświadczonych i ogranych zawodników wylecieli-czyli dostali bana,ale hipotetycznie Lech Zilina- 0:3? : Tato, Słowacy nas leją(jeszcze mocniej). doh:
A tak naprawdę to wszystko pokazuje skalę partactwa PBS(polskiej bezmyśli szkoleniowej :prochno:) Ludzie- Kriwiec i Gancarczyk wyróżniali się w klubach, które były zauważalne na arenie europejskiej,co Juve również odczuło na Białorusi, czyli ktoś potrafił z nich wycisnąć o wieeele więcej. Stilic też się oduczył grać. No,ale jak się z drugiej strony na głównego napastnika sprowadza "zawodnika jednej drużyny", który w zeszłym sezonie w Bundeslidze nie strzelił zdaje się bramki i jedną w LE na głównego snajpera, to co tu się dziwić remisom z Arkami i innymi. :bravo:

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2010, 10:47

Co to nie ma jeszcze postów po wygranej Lecha ? :-D
Naprawdę się nie spodziewałem tak dobrego rezultatu. Myślałem, że Dnipro prezentuje dużo ciekawszą piłkę, ale na szczęście dla Lecha zagrali ładną chałę...
Co się rzuca w oczy to brak koncentracji Kolejorza, w ostatnich minutach mogli zaprzepaścić cały wysiłek. Jeśli chcą jeszcze coś ugrać w Europie w tym sezonie, to nie mogą wygrywać meczu przed czasem.
Poznaniacy mają teraz dobrą zaliczkę przed rewanżem i trzymam za nich kciuki, bo gra w Le przynosi wiele korzyści, w tym finansowych, a te są bardzo potrzebne naszej lidze
:)

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2010, 10:53

Dobry mecz Lecha, tylko końcówka trochę za nerwowa... Dobrze, że Arboleda strzelił, bo mogło być gorzej gdyby nie tak wczesna bramka. Mam nadzieję, że to odblokuje całego Lecha i wreszcie przypomną sobie w jakim klubie grają. 1:0 to dobra zaliczka przed rewanżem, a spodziewałem się jakiegoś 1:1. No ale wygrana Lecha mi nie przeszkadza :P . Przynajmniej nie zmarnować tego w Poznaniu i będzie dobrze...

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2010, 10:57

no i dobrze wkońcu Lech wygrał ;) Mistrz Mistrz Kolejorz !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2010, 13:29

Bardzo cieszę się z wygranej Lecha.
Najmilszą niespodziankę sprawili wg mnie wystawieni z konieczności w pierwszym składzie obrońcy - Henriquez, Djurdjević i Kikut.
Niestety po raz kolejny potwierdziło się, iż Lech ma zbyt wąską kadrę. W zasadzie na ławce wartościowym zmiennikiem był tylko Wilk. Jeśli awansują to w fazie grupowej będą mogli grać Peszko i Rudnevs, nie mniej jednak powinni jeszcze wzmocnić zespół.
Oby nie stracić wszystkiego w rewanżu. jak trafnie stwierdził Romek Kołtoń "polska piłka potrzebuje Lecha w fazie grupowej".

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2010, 15:38

Bez Wojtkowiaka,Gancarczyka,Bosackiego i Peszki Lech wygrywa! Nie no żartuje ale Kiełb godnie zastąpił wczoraj Sławka :bravo: tylko nie dał rady grać przez 90 min.
Wygrana 1:0 cieszy ale gra raczej nie! szybkie objęcie prowadzenia i później przedewszystkim obrona :/ Lech miał spore szczęście w doliczonym czasie gry słupek i poprzeczka Dnipra.

Za tydzień rewanż pamiętamy jak było z Interem Baku wygrana 1-0 na wyjeździe a potem :doh: lepiej żeby to się nie powtórzyło, remis wystarczy...

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2010, 19:46

<<W@jTEk>> pisze:Bez Wojtkowiaka,Gancarczyka,Bosackiego i Peszki Lech wygrywa! Nie no żartuje ale Kiełb godnie zastąpił wczoraj Sławka :bravo: tylko nie dał rady grać przez 90 min.
Pechem Kiełba jest to, że Peszko ma wysoki kontrakt i żal go nie wystawiać. Tak jak już wcześniej pisałem, na dzień dzisiejszy Kiełb gra lepiej niż Peszko i Zieliński powinien się z tym pogodzić... A nie wytrzymuje, bo nie gra...

Najważniejsze to utrzymać to prowadzenie, a jeszcze lepiej gdyby je podwyższyli...

Juventorre_Makkarroni

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 13:42

Nie wiem czy ten temat jest jeszcze "używany", ale można by się skupić na grze Lecha Poznań w dwumeczu z Bragą, a później (może) z Liverpoolem. Także co tym myślicie ??:) Lech da radę, czy nie ??

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 14:22

Faktycznie rozgrywki europejskie wracają :)

Lech ma problem. UEFA nałożyła karę na Lecha i na stadion może być wpuszczona tylko połowa osób. Kara za złą organizację meczu z Juventusem swoją drogą. Pech tym większy, że kibice dają Lechowi na prawdę dużo. Poza tym w Lechu brak już Peszki, kilka kontuzji. Może być ciężko.

Z drugiej strony podobno dwóch podstawowych piłkarzy Bragi jest kontuzjowanycha sama drużyna wydaje się do ogrania. Pytanie tylko czy będzie komu w Lechu strzelać bramki...

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 14:39

steru pisze:Faktycznie rozgrywki europejskie wracają :)

Lech ma problem. UEFA nałożyła karę na Lecha i na stadion może być wpuszczona tylko połowa osób. Kara za złą organizację meczu z Juventusem swoją drogą. Pech tym większy, że kibice dają Lechowi na prawdę dużo. Poza tym w Lechu brak już Peszki, kilka kontuzji. Może być ciężko.

Z drugiej strony podobno dwóch podstawowych piłkarzy Bragi jest kontuzjowanycha sama drużyna wydaje się do ogrania. Pytanie tylko czy będzie komu w Lechu strzelać bramki...
A z tym katem Rudnevsem co się stało? On będzie strzelał :)
Szkoda, że tylko połowa stadionu będzie zapełniona, trochę UEFA się za bardzo czepia. Lech jest nieobliczalny na swoim stadionie, ale liczę na ich zwycięstwo i przejście Bragi, raczej na to ich stać.

FORZA JUVE!!!
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 14:50

Sam Rudnevs to za mało... Pomyśl co będzie jak przytrafi mu się jakaś kontuzja. Ten Ujbarip (czy jak to się tam pisze) chyba nie jest zgłoszony do LE? Ślusarski to nie ten poziom. Generalnie skład nie wygląda najlepiej, jeśli chodzi o napastników.

PS. Murawski też nie może grać w LE w tym sezonie?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 15:33

steru pisze: Lech ma problem. UEFA nałożyła karę na Lecha i na stadion może być wpuszczona tylko połowa osób.
UEFA sobie jakieś jaja robi. Kiedy były mecze z Juve, kiedy było losowanie par rundy pucharowej, a wczoraj prawnik Lecha mówił, że w piątek UEFA postanowiła o tym, że tylko połowa kibiców może wejść na stadion a dzisiaj [wtorek, do meczu 2 dni] podjęła decyzję że wejdzie mniej więcej 3/4 stadionu. Dwa dni przed meczem wydymali 10 tysięcy kibiców, które mogło wejść na ten mecz i dużo więcej, które chciało kupić bilety.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2011, 15:40

Zaciekawiło mnie to i przekopałem forum Lecha. Nie jest do końca tak jak mówisz.

UEFA dawała od dawna sygnały, że duzo rzeczy jest źle zrobionych/źle zorganizowanych. Na meczu z WKSem i z Juve był ten sam obserwator i miał te same uwagi, z tym, że po Juve doszło jeszcze niby blokowanie schodów na "kotle" przez kibiców. Każdy normalny obserwator w takim wypadku sie wkurza i daje karę - słuszną.

W mediach troche rozdmuchiwana jest teza, że to przez kibiców blokujacych schody, a na stronce Lecha wielka krucjata przeciwko UEFA, chcącej "zniszczyc prawdziwych kibiców i spowodowac piknikowanie jak na Wyspach". Sprawa zablokowanych schodów to był jeden punkt uwag. Jest jeszcze 5 (albo 4?) znaczenie wazniejszych...

Stadion jest źle zbudowany o czym mówią sami kibice Lecha, niefukcjonalny i juz potrzebujący poprawek. UEFA chce mieć wszystko cacy na Euro 2012 więc dowala sie do Lecha, a po dupie oczywiście dostaja szarzy ludzie, czyli w tym wypadku kibice ;)

Zablokowany