Juventus Stadium
- Kogut W.
- Juventino
Jak dalej będziemy realizować 5-letni projekt to te 40 tys. miejsc będzie pustkami świecić...rafal-1897 pisze: Nie wiem, czy za mały, czy za duży, ale jak kibice nie przychodzą na 27-tysięczne Stadio Olimpico to nie wiadomo, czy w takich ilościach będą chodzić tam. Ale raczej będzie jakaś porządna średnia z racji "własnego" obiektu.
- rafal-1897
- Juventino
No raczej już nie będzie tego 5-letniego projektu, więc może się udać... Zależy to od transferów i "zachowania zarządu wobec kibiców".Kogut W. pisze:Jak dalej będziemy realizować 5-letni projekt to te 40 tys. miejsc będzie pustkami świecić...rafal-1897 pisze: Nie wiem, czy za mały, czy za duży, ale jak kibice nie przychodzą na 27-tysięczne Stadio Olimpico to nie wiadomo, czy w takich ilościach będą chodzić tam. Ale raczej będzie jakaś porządna średnia z racji "własnego" obiektu.
- rafal-1897
- Juventino
No jeszcze trochę muszą robotnicy popracować. Stadion rośnie i to cieszy. Mam nadzieję, że ten stadion będzie symbolem Juventusu i że będzie areną wielkich sukcesów Juve.
- wojti-s
- Juventino
Może nie tyle garaże co parkingi poziomowe
Zakładając, że wokół stadionu ma byc jeszcze infrastruktura typu galerie handlowe itp trzeba było zrezygnowac ze starego parkingu, a 'poziomówka' gwarantuje dużo miejsc na małej przestrzeni. Oczywiście mogę się mylic 

- damian11021
- Juventino
Aż się dusza raduje
jak się patrzy na te foty. Dzięki Tabo xD
wygrywamy LM w sezonie 2011/2012 na naszym stadionie i heja na Jełro do Polski
:rotfl:

wygrywamy LM w sezonie 2011/2012 na naszym stadionie i heja na Jełro do Polski

<(^^,)>

- Czachor
- Juventino
2011/2012 o ile mnie pamięć nie myli będzie rozgrywany w Monachium na Alianz Arena. Szkoda, że na naszym stadionie finał tych prestiżowych rozgrywek nigdy nie zagości bo EUFA wymaga aby miał 70k+ miejsc (lub 60k trzeba sprawdzić dokładnie w regulaminach, kiedyś słyszałem o tej drugiej wartości jednak ostatnio ktoś mówił o większej liczbie).
- Arbuzini
- Juventino
Większy stadion to droższy stadion. Jeśli chciałoby się wybudować prawię dwa razy większy stadion za tą samą kwotę to na pewno nie byłby taki wypasiony. Wolę mniejszy wypas niż przeciętnego kolosa.
Jeśli Juventus znowu zacznie przyciągać coraz większe rzesze kibiców i będzie to regularne zjawisko, a nie jednoroczny trend to można się zastanowić nad rozbudową stadionu tak jak to miało miejsce z San Siro.
Jeśli Juventus znowu zacznie przyciągać coraz większe rzesze kibiców i będzie to regularne zjawisko, a nie jednoroczny trend to można się zastanowić nad rozbudową stadionu tak jak to miało miejsce z San Siro.
- blackadder
- Juventino
Ciekawi mnie sprawa bezpieczeństwa na stadionie oraz przepisy dotyczące tego co wolno a co nie.
Jak wiadomo na angielskich stadionach nie wolno stać, palić, przeklinać, zasłaniać, irytować innych, robić zdjęć, kręcić filmików, wdawać się w dyskusje ze służbami porządkowymi, a w niektórych przypadkach nawet śpiewać.
Jak wiadomo na angielskich stadionach nie wolno stać, palić, przeklinać, zasłaniać, irytować innych, robić zdjęć, kręcić filmików, wdawać się w dyskusje ze służbami porządkowymi, a w niektórych przypadkach nawet śpiewać.
- tabo89
- Juventino
- Azazel
- Juventino
Rzeczywiście rośni w oczach! Co do kwestii miejsc na stadionie, to nie FM gdzie mecz Ligi Mistrzów, derby, czy nawet mecz o Superpuchar Włoch ściągają pełny stadion kibiców. Żyjemy wszyscy w realnym świecie i nawet pierwszego punktu z FM nie spełniamy, trzeciego też. Dlatego lepiej zainwestować mniejszą kwotę w mniej miejsc i pod czas meczu nie zobaczyć wolnego miejsca!