oceń Janasa

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 20:18

ja uważam jego prace za pozytywaną.
Jak przejął kadre miał miało czasu na zbudowanie kadry, miał szczęście że wtedy grała dobrze wisła, bo to praktycznie oni wygrali mecz z San Marino, ale nie ma sie co podniecać głupim San marino :!: potem na szwecje także brakowało czasu i to było efektem przegranej. Po sparingach i zgrupowaniach udało mu sie stworzyć juz trzon kadry, na Łotwe miał juz zgrany i dosyć efektowny zespół, potem w meczu ze Szwecją też grał dobrze zespół, choć przegrany mecz, ja uważam go za duży krok w grze reprezentacji Janasa. Dlatego o mecz z Węgrami sie nie bałem że im nie wyjdzie, po dobrej grze polacy wygrali. Wystarczy porównać gre w Sztokholmie Bońka z gra w w-wie Janasa, z Łotwą w w-wie Bońka i na Łotwie Janasa, z Węgrami u siebie bońka i mecz na wyjeżdzie Janasa. Różnice widać gołym okiem, meczów z San Marino nie brałem pod uwage bo to jest najsłabsza drużyna Europy :!:

czyli podsumowując: Janas dał dobrą "zmiane trenerską" :D

PS. ale sie rozpisałem :D

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 20:25

w sumie tak....... polska zaczela grac dopiero pod koniec eliminacji ale praca Janasa "była" dobra . :?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 20:38

Byłem przeciwny jego zatrudnianiu i swoję zdanie podtrzymuję. Oceniajmy jednak po wynikach : Miał awansować do ME nie ewansował, więc trzeba się porzegnać. Na jego miejscu widziałbym Wernera Lickę.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 20:45

Rybeq pisze:Byłem przeciwny jego zatrudnianiu i swoję zdanie podtrzymuję. Oceniajmy jednak po wynikach : Miał awansować do ME nie ewansował, więc trzeba się porzegnać. Na jego miejscu widziałbym Wernera Lickę.
i tu sie mylisz, Boniek miał zadanie awansować do ME, a jak przejmował kadre Janas to miał za zadanie jak najlepszagre polski, nie miał za zadanie awansować do ME bo była juz trudna sytuacja i chyba zostanie do przyszłych eliminacji MŚ, jakby przegrał ostatni mecz to by moze listek go zwolnił, a skoro wygrał i był tak blisko awansu to mu pozwoli prowadzić dalej kadre

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 20:51

ja go oceniam pozytywnie. Teraz bedzie miał dużo czasu. Bez nerwów bedzie mógł kompletować od nowa drużyne. Ja bym raczej wyrzucił Listkiewicza z PZPN.

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 20:58

kouba pisze:
Rybeq pisze:Byłem przeciwny jego zatrudnianiu i swoję zdanie podtrzymuję. Oceniajmy jednak po wynikach : Miał awansować do ME nie ewansował, więc trzeba się porzegnać. Na jego miejscu widziałbym Wernera Lickę.
i tu sie mylisz, Boniek miał zadanie awansować do ME, a jak przejmował kadre Janas to miał za zadanie jak najlepszagre polski, nie miał za zadanie awansować do ME bo była juz trudna sytuacja i chyba zostanie do przyszłych eliminacji MŚ, jakby przegrał ostatni mecz to by moze listek go zwolnił, a skoro wygrał i był tak blisko awansu to mu pozwoli prowadzić dalej kadre
Ty też się mylisz. Kiedy Boniek obejmował kadrę miał przygotować ją do MŚ 2006. Ale to są cele ludzi z "Listkolandu". Celem kibiców były ME. Ale nawet jeśli nie miał awansować,to czy wg. Ciebie kadra Janosika gra dobrze ??? Nie. Wygrywamy z Węgrami, ale jak przyjeżdżają Szwedzi to już dostajemy lekcję futbolu. Dlatego niech Janas wraca do Wronek a kadrę obejmie fachowiec.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 21:05

Rybeq pisze:Dlatego niech Janas wraca do Wronek a kadrę obejmie fachowiec.
chyba tak szybko nie odejdzie,ale to juz nie moje zdanie:
"Paweł Janas zostaje na stanowisku. Ma kredyt zaufania tak jak kiedyś Jerzy Engel, który wykorzystał ten czas znakomicie kwalifikując się do mistrzostw świata. Trzeba teraz dać czas Janasowi. Eliminacje do mundialu już za rok" - dodał Listkiewicz.

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 21:38

kouba pisze:
Rybeq pisze:Dlatego niech Janas wraca do Wronek a kadrę obejmie fachowiec.
chyba tak szybko nie odejdzie,ale to juz nie moje zdanie:
"Paweł Janas zostaje na stanowisku. Ma kredyt zaufania tak jak kiedyś Jerzy Engel, który wykorzystał ten czas znakomicie kwalifikując się do mistrzostw świata. Trzeba teraz dać czas Janasowi. Eliminacje do mundialu już za rok" - dodał Listkiewicz.
Niestety tym razem Listek nie zwolni trenera :/ Najpierw zwolnił <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Wójcika, potem niestety Engela ale teraz zostawi Janasa :/ Nie jest dobrze :/

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 21:38

Wedlug mnie nie ma mowy o zwalnianiu Janasa w tej chwili. Z meczu na mecz nasi graja coraz lepiej. Teraz mamy rok na doszlifowanie kadry. Janas robi o wiele lepsza robote od Bonka, zreszta zawsze uwazalem go za dobrego trenera. Mysle ze zaden szkoleniowiec obejmujac w srodku eliminacji druzyne ktora tyle stracila na poczatku nie awansowalby do ME. Gdyby Janas mial tyle czasu na prace z kadra co Engel napewno wyniki byly by o niebo lepsze. Wlasnie w tym momencie dostanie taka szanse i sadze ze na eliminacje MŚ bedzie to naprawde zupelnie inna druzyna. Zobaczymy co bedzie za rok.

srali muszki będzie wiosna
Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 22:04

Nie, Janas musi zostać!!!
Zobaczycie awansuje do MŚ i bedzie o niebo lepiej od kadry Engela......

non mollare mai
Ironek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 22:08

Janas musi zostać. Takie zwalnianie trenerów cały czas są bez sensu. Ale nasza reprezentacja ma teraz dużo czasu na przygotowanie się do eliminacj MŚ.

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 23:24

Pracę Janasa oceniam pozytywnie. Przejmował kadrę w trudnym momencie i według mnie zrobił z niej drużynę która przestaje się kompromitować (mecz ze Szwecją taką nie był -oni byli lepsi w każdym momencie i już). Teraz ma czas na dopracowanie szczegółów przed eliminacjami do MŚ. Głupotą byłoby wywalenie teraz trenera i zaczynanie wszystkiego od początku.

matiso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2003, 23:35

Ja uwazam i oceniam prace Janasa negatywnie.Nie chodzi tu o to ze nie awansowal do ME a pozniej nie zakwalfikowal sie do barazy.Janas mial przedewszystkim zbudowac reprezentacje odbudowac ja po tym jak zostala zniszczona przez pana Bonka.NO i co?Zbudowal czy tez odbudowal?Nic z tych rzeczy!Tylko zmarnowal czas!Nie zrobil nic!Co z tego ze wygralismy pare meczy,to byl przypadek.Nie gralismy w zadnym meczu tak zeby mozna bylo powiedziec:Tak to jest reprezentacja,mamy reprezentacje ktorej nie mozna sie wstydzic.Niesstety nie mammy jej...Janas nie ma zadnej koncepcji budowania kadry.uwazam ze powinien podac sie do dymisji bo nie mozemy stracic kolejnych eliminacji.

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2003, 10:43

Jestem zadowolony z pracy jaka wykonał Paweł Janas.Przejął on reprezentacje w bardzo trudnym momencie,można powiedzieć,że w momencie obejmowania przez niego funkcji selekcjonera reprezentacja była "rozbita".On jednak jagby nie było zrobił coś z kadrą,ustabilizował skład i był o krok od baraży.Teraz Janas będzie miał duzo czasu na budowe nowej reprezentacji na eliminacje do MS.Licze na to,że kilku młodych piłkarzy wejdzie do pierwszej reprezentacji,w szczególności Ebi Smolarek.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Juventinha

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2003, 12:24

nie no bez przesady ze jest tak kto wie jak zle. zreszta nie jest latwo zbudowac reprezentacje kiedy to caly czas kontuzje i kontuzje i ciagle gra sie innym skladem. generalnie rzecz biorac to raczej idziemy w dobrym kierunku i jest zauwazalny jakis postep. i dobrze . moze za rok bedziemy mieli prawdziwa zgrana i gotowa do eliminacji ms druzyne? bo tak caly czas zwalniajac i zmieniajac trenerow to na bank nic nie osiagniemy. a poza tym wybitnie denerwuja mnie glosy ludzi ktorzy krytykuja bez miary ta reprezentacje. przeciez oni naprawde sie staraja!!!!!a ze im nie wychodzi..... slyszalam dzis jak ktos powiedzial ze niech sie naucza kopac ale ogrodki. jak jest taki zdolny to niech sam pokaze na co go stac.

ODPOWIEDZ