Juventus Stadium
- tabo89
- Juventino
- Marian.
- Juventino
Oj tabo, Ty to masz wyobraźnietabo89 pisze:Spójrzcie na kształt drzewa na zdjęciu w pierwszej miniaturce. Zebra?
No, no trzeba przyznać, że z dnia na dzień nasz nowy stadion staje się coraz większy i coraz piękniejszy.
- Fersztyk_szn
- Juventino
Naprawde wygląda jak zebra :-D
- Mateuszello
- Juventino
Jakby się ten dół drzewa troszkę przystrzygło to zebra jak żywa(serio) :-Dstahoo pisze:Raczej Mama Muminka. 8)tabo89 pisze:Spójrzcie na kształt drzewa na zdjęciu w pierwszej miniaturce. Zebra?
- tabo89
- Juventino
- tabo89
- Juventino
Na razie nie ma żadnych wieści, zdjęć czy filmów, dzięki którym dowiedzielibyśmy się więcej jak tam idzie budowa, mam nadzieje, że wkrótce się coś pojawi i będzie widać już konkretniejszy kawałek stadionu.
Równocześnie z powstawaniem stadionu trzeba myśleć o zagospodarowaniu terenu wokół niego. I właśnie takie projekty dziś pojawiły się w Internecie. Są też artykuły, po włosku oczywiście.

Artykuł ecostampa.net (.pdf)
Jednak jakieś foto a dokładniej całe dwa udało mi się znaleźć

Jest też krótki artykuł do tych zdjęć
Równocześnie z powstawaniem stadionu trzeba myśleć o zagospodarowaniu terenu wokół niego. I właśnie takie projekty dziś pojawiły się w Internecie. Są też artykuły, po włosku oczywiście.

Artykuł ecostampa.net (.pdf)
Jednak jakieś foto a dokładniej całe dwa udało mi się znaleźć

Jest też krótki artykuł do tych zdjęć
- Mateuszello
- Juventino
Nie przychodziło, bo było strasznie daleko do boiska z trybun, więc woleli w TV obejrzeć.maciek_11 pisze:Dla Juve wystarczający, i tak na Delle Alpi nie przychodzilo wiecej ludzikalskals pisze:mam takie pytanie do Was... Dlaczego Juventus buduje tak mały stadion?
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- stahoo
- Juventino
Myślę, że Blanc do czgeo, jak do czego ale do interesów ma nosa. Myślę, też, że przeanalizowano sytuację, zrobiono jakies symulacje, wywiady środowiskowe i co tam jeszcze mozna wymyśleć, po czym zadecydowano, że 40 000 miejsc będzie liczbą opytmalną.
- Gandalf8
- Juventino
Bedzie piękny stadionik :-D A co do ilości miejsc to kiedyś myślałem, że te 40 000 to mało, ale teraz mi się wydaje, że w zupełnosci wystarczy 

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- stahoo
- Juventino
Aczkolwiek trochę szkoda, że nie ma chociaż 50 tys- liczby wymaganej do organizacji finału Champions League. No i gdyby kiedyś Italia organizowała Euro, to możemy liczyć co najwyżej na 2-3 mecze fazy grupowej (ale to daleka przyszłość).
- Monte Cristo
- Juventino
Jesli mnie pamiec nie myli to 50 tysiecy to liczba na Lige Europejska. 70 tysiecy na LM.stahoo pisze:Aczkolwiek trochę szkoda, że nie ma chociaż 50 tys- liczby wymaganej do organizacji finału Champions League. No i gdyby kiedyś Italia organizowała Euro, to możemy liczyć co najwyżej na 2-3 mecze fazy grupowej (ale to daleka przyszłość).
Co do dyskusjii o liczby miejsc to moim zdaniem troche malo. Mogli by juz zrobic jakies 48 czy juz te 50 tysiecy. Napewno w bardzij prestizowych meczach trybuny byly by pelne.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.