KOSZULKI POLO JUVENTUSU
- Gruber95
- Juventino
Jeśli tamto nowe ma poliester, to tak jak niektórzy, uważam, że lepiej 100% bawełny. Więc stare lepsze, guziki w kolorze koszulki są chyba lepszym rozwiazaniem, a z tymi ściągaczami to też różnie ludzie piszą... Ja bym był za starym, ktoś wspomniał, że może być problem, bo ludzie się nie będą zgadzać, i taka prawda, lepiej zostać przy tym, co było od początku, bo naprawdę te nowe nie są wcale mega lepsze, a dla niektórych po prostu gorsze.
Pozdro!
Pozdro!

Juve, storia di un grande amore.
- Romero-Vinci
- Juventino
dla mnie lepiej chyba jakby byly te SG chyba ze nie maja 100 cawelny bo wtedy odpadaja
- Machonej1897
- Juventino
ja mam koszulke polowke klubu mojego miasta biała ze stedmana i na niej tez sa sciagacze na rekawkach mogłby ktos to wyjasnic dlaczego teraz nie ma?
- Machonej1897
- Juventino
to jak to jest im wieksza gramatura to lepsza jakosc bawełny czy 65% poliestru??
- EjsI
- Juventino
To dość dobre pytanie - w katalogu Stedmana widnieją dwa rodzaje polo. Pierwszy rodzaj to 100% bawełny o gramaturze 170g bez ściągaczy, drugi to 65% poliestru / 35% bawełny o gramaturze 180g ze ściągaczami. Czyli jak widać ani jedno ani drugie dokładnie nie pasuje do tego, co jest oferowane nam :lol:Machonej1897 pisze:ja mam koszulke polowke klubu mojego miasta biała ze stedmana i na niej tez sa sciagacze na rekawkach mogłby ktos to wyjasnic dlaczego teraz nie ma?
Im wyższa gramatura tym większa gęstość splotów koszulki, jej grubość. Pojęcie to nie ma znaczenia czy mówimy o poliestrze czy bawełnie, jedno z drugim nie ma ze sobą nic wspólnego. Może być zarówno koszulka poliestrowa o gramaturze 180g, jak i bawełniana o takiej samej gramaturze. W praktyce im większa gramatura tym lepsza jakość, ale trzeba zwrócić uwagę na dzianinę, z której jest uszyta, bo co z tego, że koszulka będzie gruba, jeśli będzie to "nieoddychający" poliester.Machonej1897 pisze:to jak to jest im wieksza gramatura to lepsza jakosc bawełny czy 65% poliestru??
- Radzio1962
- Juventino
Pierwotna wersja i tyle
jak będzie inna to poprostu chyba się wycofam ;PP No może bez przesady ale te pierwsze o niebo lepsze od tych ! BEZ ŚCIĄGACZY I TYLKO BAWEŁNA 100%!!!! 8)

- @D@$
- Juventino
Ktoś podał linka na poprzedniej stronie do tej drugiej firmy i tam z gramaturą 210 g jest 65 % poliester a z 180 g jest 100 % bawełny...EjsI pisze:Im wyższa gramatura tym większa gęstość splotów koszulki, jej grubość. Pojęcie to nie ma znaczenia czy mówimy o poliestrze czy bawełnie, jedno z drugim nie ma ze sobą nic wspólnego. Może być zarówno koszulka poliestrowa o gramaturze 180g, jak i bawełniana o takiej samej gramaturze. W praktyce im większa gramatura tym lepsza jakość, ale trzeba zwrócić uwagę na dzianinę, z której jest uszyta, bo co z tego, że koszulka będzie gruba, jeśli będzie to "nieoddychający" poliester.Machonej1897 pisze:to jak to jest im wieksza gramatura to lepsza jakosc bawełny czy 65% poliestru??
Dobra, pierdziele, wpłacam już (bo potem zapomnę), ale jak co to wolę bawełnianą