HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2010, 23:00

ee cześć... nie znam się na hip hopie ale widziałem tą całą wojnę peja kontra reszta świata i mam pytanie dlaczego niektórzy tak bezkrytycznie supportują Peje? Przecież ten koleś nawołuje do przemocy i wzmaga agresje u młodszych pokoleń... Może nie śpiewa najgorzej ale argumenty że reprezentuje biedę to już jest pośmiewisko na skale krajową - to już stało się tak popularne jak "jestem hardkorem" albo "ale urwał" No i na co się tak koleś kompromituje zamiast śpiewać na swoim podwórku?

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2010, 23:28

ehhh dissy są po prostu takie że fani Ryszarda powiedzą ze wygrał Peja a fani np Tede powiedzą ze wygrał Tede .. tak to jest .... ciul z tym

a co do tego zgodze sie to ze reprezentuje biede to był dopiero obciach ... mi osobiście przypadły najbardziej do gustu te trzy piosenki :

każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i nikt mu tego nie zabroni , najlepiej nie obrażając drugiej osoby ...

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2010, 23:36

@attyla7 nie do końca. Po pierwsze 'reprezentuje biedę' oznacza, że pomimo wybicia się z biedy, nie odcina się od swoich korzeni. Chociaż brzmi zabawnie ;) To, że nakłaniał do przemocy-fakt, ale można zrozumieć człowieka. Jeśli dajesz koncert w klubie, a jakiś dzieciak przychodzi tylko po to, żeby Ci pokazac środkowy palec, to mało który człowiek nie da się sprowokować. No ale Rysiu ma swoje lata i nie powinien zachowywać się jak dzieciak. Z drugiej strony nie możemy przekreślać Peji po jednej takiej sytuacji. Nie lubię Peji ale denerwuje mnie takie podejście do tematu.
Mi osobiście do Ryśka klimatów daleko i jeśli miałbym za kimś się opowiedzieć to za Molestą. Od Ryszarda odrzucają mnie jego wierni fani ;)

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2010, 23:53

Szikit pisze:@attyla7 nie do końca. Po pierwsze 'reprezentuje biedę' oznacza, że pomimo wybicia się z biedy, nie odcina się od swoich korzeni. Chociaż brzmi zabawnie ;) To, że nakłaniał do przemocy-fakt, ale można zrozumieć człowieka. Jeśli dajesz koncert w klubie, a jakiś dzieciak przychodzi tylko po to, żeby Ci pokazac środkowy palec, to mało który człowiek nie da się sprowokować. No ale Rysiu ma swoje lata i nie powinien zachowywać się jak dzieciak. Z drugiej strony nie możemy przekreślać Peji po jednej takiej sytuacji. Nie lubię Peji ale denerwuje mnie takie podejście do tematu.
Mi osobiście do Ryśka klimatów daleko i jeśli miałbym za kimś się opowiedzieć to za Molestą. Od Ryszarda odrzucają mnie jego wierni fani ;)

zgadzam sie większości co napisałeś.... fani jak to fani są różni .... mnie najbardziej rozpier... fani JP he he he buraki JP na 100% ... rozumiem jak by to było Juve Poland na 100% ha ha ha :)

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 maja 2010, 14:18

http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1273315749 - Hmm zaciekawiło mnie to troszeczkę :)

attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2010, 15:22

nom komentarze są świetne :p

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 17:06

Nie śledzę specjalnie tego całego beefu bo jest równie beznadziejny, jak i cała polska scena pseudo hip-hopowa.
Jeśli chodzi o samą stronę techniczną tego całego Pariasu i odpowiedzi dresiarza to mimo wszystko korzystniej wypadają ci pierwsi.
Jeśli Peja wypuszcza takiego dziesięciominutowego potworka to wypadałoby go najpierw dobrze zmasterowac bo tak bliżej temu do bełkotu niż jakiejś składnej wypowiedzi.
Co do samych rymów to są na mniej więcej podobnym poziomie, może trochę lepiej Parias, ale to kwestia nieco wyższej półki intelektualnej, na którą bezmózgi typu Pei, HG, czy Firmy nigdy nie wskoczą.

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 17:48

flying_birds pisze:Nie śledzę specjalnie tego całego beefu bo jest równie beznadziejny, jak i cała polska scena pseudo hip-hopowa.
Nie napinaj się tak, bo Ci żyłka pęknie..

Obrazek
Jeżeli ktoś jeszcze nie słyszał to polecam. Płyta wyszła wczoraj. Może nie jest to produkcja, którą okrzykną płytą roku, ale na pewno warte sprawdzenia, ciekawe płyciwo. Premierę przekładano jakieś kilka lat, ale za to sprostali zadaniu. Trzyma poziom. Oprócz Jurasa i Korasa usłyszymy Sokoła, Pono, Ero i wokalistkę Marysię Starostę.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 21:19

flying_birds pisze:Nie śledzę specjalnie tego całego beefu bo jest równie beznadziejny, jak i cała polska scena pseudo hip-hopowa.
Jeśli chodzi o samą stronę techniczną tego całego Pariasu i odpowiedzi dresiarza to mimo wszystko korzystniej wypadają ci pierwsi.
Jeśli Peja wypuszcza takiego dziesięciominutowego potworka to wypadałoby go najpierw dobrze zmasterowac bo tak bliżej temu do bełkotu niż jakiejś składnej wypowiedzi.
Co do samych rymów to są na mniej więcej podobnym poziomie, może trochę lepiej Parias, ale to kwestia nieco wyższej półki intelektualnej, na którą bezmózgi typu Pei, HG, czy Firmy nigdy nie wskoczą.

bu ha ha ha co za koleś skąd Ty jesteś co ? masz jakieś kompleksy człowieku ?

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 22:22

@ gawron
Nie spinam się, stwierdzam fakt. Nie znajduję na polskiej scenie nic, co mogłoby mnie zaciekawic i tak jest już od dłuższego czasu.

@ aras
Spróbuj wydusic z siebie coś więcej oprócz bezsensownego bełkotu, to pogadamy.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 22:55

flying_birds pisze:@ gawron
Nie spinam się, stwierdzam fakt. Nie znajduję na polskiej scenie nic, co mogłoby mnie zaciekawic i tak jest już od dłuższego czasu.

@ aras
Spróbuj wydusic z siebie coś więcej oprócz bezsensownego bełkotu, to pogadamy.

chyba żyłka juz ci pękła co ? to że nie znalazłeś nie znaczy że możesz krytykować kogoś , że jestes bezmózgowcem to nie nazywaj innych ...

Jak jesteś taki cwany to może ty cos skomponuj i cie ocenimy ;p

attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 22:58

no właśnie duża grupa którzy mają do czynienia z hip hopem jest agresywna i zaciekle broni swoich idoli mimo iż widać poniektórych że to ćwierćintligenci :O

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2010, 23:49

@ aras
Skoro nie znalazłem, to jak najbardziej mogę krytykować, tak samo, jak na podstawie prymitywnych tekstów i zachowań mogę stwierdzić, że skoro stary chłop zachowuje się, jakby mózgu nie miał to nazwanie go bezmózgiem jest w pełni usprawiedliwione.

Co do argumentu a'propos nagrywania - widzisz, nie rozumiesz podstawowej rzeczy.
Jesteś artystą - produkujesz dany produkt i sprzedajesz go publice, więc równocześnie liczysz się z krytyką.
Rapowałbym zapewnie słabo, dlatego się za to nie zabieram. Ale to nie odbiera mi prawa oceny kogoś komu się wydaje, że robi to dobrze, a nie potrafi dobrze przygotować tracku przed wypuszczeniem go do sieci.
Spróbuj to przemyśleć zamiast strzelać na oślep zdaniami bez składni, za to pełnymi infantylnych przekleństw i emotikonek.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2010, 00:17

flying_birds pisze:@ aras
Skoro nie znalazłem, to jak najbardziej mogę krytykować, tak samo, jak na podstawie prymitywnych tekstów i zachowań mogę stwierdzić, że skoro stary chłop zachowuje się, jakby mózgu nie miał to nazwanie go bezmózgiem jest w pełni usprawiedliwione.

Co do argumentu a'propos nagrywania - widzisz, nie rozumiesz podstawowej rzeczy.
Jesteś artystą - produkujesz dany produkt i sprzedajesz go publice, więc równocześnie liczysz się z krytyką.
Rapowałbym zapewnie słabo, dlatego się za to nie zabieram. Ale to nie odbiera mi prawa oceny kogoś komu się wydaje, że robi to dobrze, a nie potrafi dobrze przygotować tracku przed wypuszczeniem go do sieci.
Spróbuj to przemyśleć zamiast strzelać na oślep zdaniami bez składni, za to pełnymi infantylnych przekleństw i emotikonek.

Firma to wiem że jest beznadziejna ale HG czy Ruchu Peja maja dobre nutki i to że sie tobie nie podobają nie możesz krytykować tych co
słuchają ich

a Rycha Peji płyta Na Legalu sprzedała sie w nakładzie przekraczającym 100 000 egzemplarzy ponadto uzyskała nagrodę polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka w kategorii album roku - hip-hop , czy chcesz czy nie Rychu Peja bedzie legendą Polskiej Sceny Hip -Hopowej chociaż przyznam że drażnią mnie nie którzy Fani. Dobra koniec tej dyskusji bo to do niczego dobrego nie prowadzi ... pozdro

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 maja 2010, 16:27

Dla fanów Rysia ;)

http://www.24opole.pl/?id=wiadomosci_in ... &news=2094

I co z tego ,że niektóre nutki ma spoko, jak jest jednym wielkim zerem?

ODPOWIEDZ