Matura 2010

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2009, 16:35

mateo369 pisze:
pan Zambrotta pisze:ma ktoś może arkusz z matmy rozszerzonej?
podstawę sobie przeglądnąłem i wynik poniżej 70% przekracza granicę dobrego smaku.
a ja bym prosił o arkusz podstawowy, bo nie widziałem a tak z ciekawości chcę sprawdzić ile razy łatwiejsza jest teraz matma niż jeszcze 4,5 roku temu gdy jako "królik doświadczalny" pisałem nową maturę :wink:
http://www.nowiny24.pl/files/matura_pro ... matyka.pdf

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2009, 20:26

O matko, nieźle pojechali z tą maturą z matmy :o. Nie rozumiem jak to się dzieje, że ludzie mają jeszcze jakieś problemy z napisaniem tego chociażby na te 30%. Jak zobaczyłem na wp info ,że 24% ludzi oblało maturę z matematki, to lekko mówiąc byłem zaskoczony, ale jak patrze na ten arkusz to po prostu Ci ludzie nie powinni mieć matury i tyle. Po 2 latach bez matematyki, także zapomniałem mnóstwo rzeczy, a w tych abcd popełniłem 2 błędy.. A z matematyki nigdy nie byłem wybitny. Z polskim się męczyłem przez 3 lata, nigdy nie byłem dobry ani wielce zainteresowany tym przedmiotem, a i tak napisałem go na 50%, może chluby nie przynosi taki wynik, ale myślę że każdy tzw. humanista również może napisać tą matematykę na chociażby 30%... Mam nadzieję, że nie zrobią jej jeszcze łatwiejszej bo to byłaby tylko kompromitacja.

Przyłączam się do prośby pana Zambrotty ma ktoś wersję rozszerzoną.

Dawniej Virus[Mauro].
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2009, 21:02

Proszę:
Wszystkie próbne operonowskie matury z końca listopada tego roku.

Matematyka - Podstawa i Rozszerzenie:
ARKUSZE || ODPOWIEDZI

A co do Waszych wypowiedzi (szanownych pana Zambrotty i ahojkka), to sorry, ale rozwiązywanie sobie tych maturek dla rozrywki w domu przy komputerze popijając kawusie nie równa się 'prawdziwemu' pisaniu. Poza tym po co te głupie komentarze typu "o boże jakie głąby, matury nie mogą być prostsze - przecież to banał... (bla-bla-bla)" zostawcie dla siebie. Pisaliście matury kilka lat temu, zdaliście i chwała Wam za to. Ten temat nazywa się "Matura 2010", a nie "Matura - analiza na przestrzeni wieków". Chyba, że chcecie podejść do matur jeszcze raz by się poprawić i uzyskać 'doskie' wyniki. Prawo chyba na to zezwala. Droga wolna! :ok:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2009, 21:35

Drogi gawronie, nie spinaj się tak. Jakbyś zobaczył rozszerzone matury sprzed kilku lat, to byś dopiero się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :lol: . Jako, że jestem najgorszym sukinkotem na tym podwórku, nie omieszkam skomentować tegorocznej rozszerzonej matury z matmy:
zad. 1 - :C
zad. 3, 4, czy 7 lub 10 - były identyczne kiedyś. Szkoda, że na poziomie podstawowym

Podobnie większość, do rozpykania na lekkiej fazie. Taki jestem fajny!

Poziom nauczania leci na łeb, na szyję i to też mój problem. To Wy będziecie pracować na moją emeryturę :C zbliżamy się do poziomu szkolnictwa US i A, a co najśmieszniejsze, próbna matura zawsze jest trudniejsza od tej prawdziwej...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2009, 22:08

Luz, spoko. Ja się nie fkurczam, ani spinam, ani nic. Czytam już trochę tutejsze forumowe wypowiedzi i wiem jak się sytuacja przedstawia. Wiem także, że jesteś sukinkotem i szanuję to. Na forach muszą być ludzie jak Ty, bo bez takowych powiewałoby nudą. Rób swoje dalej i irytuj dalej, o Wielki Irytatorze. :lol:

Dalszej części Twojego posta nie skomentuję. Z wiadomych powodów. :whistle:

edit:
Albo się skuszę.. :ok:

pan Zambrotta pisze:Poziom nauczania leci na łeb, na szyję i to też mój problem. To Wy będziecie pracować na moją emeryturę :C
Przecież (chyba) jesteś mądrym człowiekiem. Zarób przez czas swojej pracy tyle, byś dał radę w dalszym życiu bez emerytury. Nie licz na nas, bo może Ci się to odbić potem czkawką. :snooty:
pan Zambrotta pisze:próbna matura zawsze jest trudniejsza od tej prawdziwej...
(może) ZDAM! :happy:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 17:41

Siemacie ludzie! Jak Wam polski poszedł? Ja mam ok. 15/20 pkt z czytania ze zrozumieniem. W wypracowaniu wybrałem 2 temat książki Hanny Krall "Zdążyć przed Panem Bogiem", akurat rano dziś czytałem tego streszczenie przed maturą, ale mam farta:P, a co do 13 pytania : tam pisało, żeby napisać formy wypowiedzi, a forma wypowiedzi to rozprawka, felieton itd. , źle napisali w kluczu, że to 3 os. l. mn. itd. Powinni wywalić to pytanie, bo CKE dało ciało przy jego formułowaniu!! Liczę na jakieś 60%, jutro mata :cry: <kisiel w majtach>, może być różnie!.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 17:53

Polski według mnie łatwizna. Ktoś przez 3 lata się obijał nie czytał żadnych lektur i może zdac na dobrym poziomie (czytaj ja) . Myślę , że uda się te 60% , jutro matematyka i liczę na gdzies 70/80% , jeśli będzie mniej to się załamię :/

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 18:07

Polski łatwy tak jak się spodziewałem. Oblać pisemny polski na poziomie podstawowym to szczyt bezmyślności. Nie przeczytałem żadnej lektury, nawet Glorii Victis, Z prac pisemnych zbierałem trójki i czwórki tyle ze nie robiłem zadań domowych i 2/3 ocen to były jedynki a 1/3 dobre oceny z wysokim współczynnikiem, mimo że się nie uczyłem nawet. Za odwołanie się do samego fragmentu, bez wiedzy z lektury akurat w tych tematach dzisiejszych to 90% modelu.

Myślę, że będzie dobrze, chociaż może być różnie bo niektóre pytania były przynajmniej dla mnie odrobinę niejednoznaczne i nie wiem czy dobrze zrozumiałem, a wypracowanie jakoś tak bez przejęcia pisałem. Ogólnie to bardziej się stresowałem sprawdzianami na polskim niż dzisiejszą maturą

lisciozerca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 19:40

Bobeknaklo pisze:Oblać pisemny polski na poziomie podstawowym to szczyt bezmyślności.
Eee... tam zaraz jakiś szczyt bezmyślności, nie wszyscy są przecież humanistami, nie dla wszystkich Polski jest banalny ;p Ja tam się modlę o 30%... Tekst niby nie taki trudny, ale te pytania trochę dziwne, w ogóle jaki stary ten tekst, a ile już wiedzieli o internecie :)
Jutro nie powinno być źle.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 20:21

No tak. Ale nawet jeśli zdobędziesz 10 z czytania to zostaje 11 do zdania z wypracowania, na 50. Jeśli doszedłeś do matury to przecież na luzie zdobędziesz 1/5 pkt. To z tym że ktoś jest humanistą czy nie to może i jest takie coś, ja właściwie nie jestem niczym, bo nic mnie kompletnie nie interesuje, ale Polski mi idzie znacznie lepiej. U mnie z kolei jutro jedna wielka niewiadoma. Bym się nie zdziwił jakbym dostał 60 ale jak 20 to też nie. Angielski to w ogóle się nie boje, mogę czteropak wcześniej wypić

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 21:16

a w wypracowaniu odnosiliście się do całego utworu, czy tylko fragmentu, jak było nakazane w pytaniu??

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 21:20

Eric6666 pisze:a w wypracowaniu odnosiliście się do całego utworu, czy tylko fragmentu, jak było nakazane w pytaniu??
Ja odniosłem się tylko do fragmentu, tylko we wstępie skorzystałem ze swojej wiedzy na temat utworu.

Tak btw. jaki temat pisałeś?

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 22:44

Zdążyć przed Panem Bogiem, ale w obydwu pytaniach to było. Przynajmniej w tym moim zdaniem nie możliwe było nabić 25 pkt z klucza z samego fragmentu, więc, albo treść pytania źle sformułowana, albo klucz dziwny.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2010, 23:10

Ja się odniosłem do Borowskiego. No i oczywiście do tła historycznego po części.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2010, 07:47

W wiadomościah muwili, że fczorajsza matura była jedną z naprożtszych od wielu lat!!!!!!!!11
A tak na poważnie, to po przeglądnięciu arkuszów na necie faktycznie nie było tam nic, co mogło zaskoczyć kogokolwiek. Tekst i wypracowania były po prostu łatwe. Wszystko, albo 90% wynikało z zamieszcoznych fragmentów (przynajmniej w "Świętoszku") ;) Tak więc myślę, że mało osób na tym eibeju.
Dzis matma, której nigdy nie lubiłem. Rozwiążę sobie z ciekawości podstawową, żeby zobczyć czy aby nie była za prosta dla kogoś, kto przez 3 lata sie jej uczył ze świadomością, że musi napisać maturę :C

ODPOWIEDZ