Liga Mistrzów 2009/2010
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Gdybyś troszkę ruszył głową zrozumiałbyś o co chodzi, ale wolisz poudawać cwaniaka jak to większość kibiców "prawdziwych miszczów". Dzięki degradacji Juve, Inter nie miał konkurencji w SerieA, wygrał lige, zaczeli dzięki temu przychodzić lepsi zawodnicy, lepszy trener. A więc to był ciąg zdarzeń które zapoczątkowała degradacja Juve, a którego efekt widzimy teraz.Globusik pisze:Alexinhio-10 pisze:Najpierw krajowe podwórko teraz Europa...a wszystko dzięki degradacji Juve.
Dzięki degradacji Juve Inter jest w finale CL? :lol:
Orzesz w mordę.Ya-Qb 25 pisze:hmmm
z dwojga złego (czyt. Inter Bayern - nie chce żeby ktoś z nich wygrał) wole chyba Inter - bo włoska liga
Po losowaniu par półfinałowych w każdej parze miałem jedną drużyne której nie trawiłem - pech chciał że oni wygrali :płaczę:
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no... rywal rywalem ale bez przesady, nie ogrywaja nas i mimo ze we wloszech ich zwyciestwa sa okupione takim a nie innym smrodem ale to jest LM, dobrze ze jakakolwiek wloska druzyna zdobywa punkty, to tak samo jak po tym meczu fani realu sie cieszyli z odpadniecia barcy, no zal po prostu...pelbel pisze:Niektórym z was, to chyba bardziej chodzi o porażki Interu niż wielki Juventus i jego triumfy. Nie róbmy z siebie zazdrosnych idiotów, którzy cieszą się bardziej z porażek kogoś innego niż z własnych sukcesów.To nie obrażaj tego forum i nie wypowiadaj się tu.
Bycie anty, jest bądź co bądź wyrazem kompleksów.
zwroc uwage kiedy sedzia zagwizdal a nie sugerujesz sie tym ze borek powiedzial ze zbyt pozno...Nathan pisze:Ja przepraszam, a od kiedy to zawodnicy podejmują decyzję, czy jest ręka czy nie?
ps. dzieki Radek_88 z linka, czyli do asystent go wyganial jednak
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- L u k
- Interista
Fantastyczna sprawa 8)
Oby nie trzeba bylo czekac teraz, jak starsi fani Interu kolejnych 40 lat na kolejny final ;p
Kartka ustawila wszystko, chociaz nawet z Motta sytuacja nie wygladala jakos inaczej. Tak czy tak, bronilismy sie. Byc moze w 11 udalo by sie pod koniec meczu uderzyc jakimis 2 kontrami, z czego by padl gol, ale to pewnie max co by ten jeden extra gracz zmienil.
Co do sytuacji.
Sytuacja z Motta to 1/3 wina jego samego (co on do cholery robil z reka tak wysoko podniesiona), a 2/3 wina Busqetsa (caly swiat juz widzial te gify i jpg'i wiec nie trzeba tego tlumaczyc jaka szopke odstawil). Ewidentnie tam bylo tylko musniecie, ale jak Kolton mowil podczas transmisji, pilkarz nie ma prawa dotykac twarzy przeciwnika, a Motta ewidentnie nienaturalnie ta reke podniosl. Jednak czerwien to tylko efekt symulacji Busquetsa. Gdyby nie symulacja, to pewnie by zoltej nawet nie bylo (co bylo max w tej sytuacji).
Zolta, czy czerwien, gosc by zszedl tak czy inaczej.
Co do reki przed golem Bojana, to wedlug mnie blad sedziego. Reka bardziej nabita, bliska odleglosc, Toure nie mial nawet czasu zareagowac, zreszta gdyby nie reka, to by sie odbila pilka od brzucha, co by pewnie skutkowalo tym samym. Gol wiec raczej prawidlowy.
Co mnie jednak cieszy to to, ze po tym meczu nikt nie twierdzi, ze Inter zagra w finale na skutek "fuksa", lub pomocy sedziego. Kazdy podkresla, ze Inter zasluzyl na ten final, nawet pomimo tych bledow sedziow w obu meczach. Wedlug mnie, jesli wziasc pod uwage wszystkie bledy (w jedna i druga strone - gol Pique byl rowniez ze spalonego) to wedlug mnie sedziowie nie wypaczyli tej rywalizacji, i tak jak wiele osob/serwisow uwazam, ze Inter bardziej od Barcelony zasluzyl na gre w finale.
Najlepsza obecnie defensywa na swiecie, okazala sie tym razem lepsza od najlepszej ofensywy na swiecie 8)
I jeszcze 2 slowa o tej szopce, ktore Barca i jej kibice robili od ostatniego tygodnia. Wiele osob, WIELE osob zmienilo zdanie o 180 stopni odnosnie Barcelony. Nie mowie tu w tej chwili o kibicach Interu. Gify i jpg'i Busquetsa tylko temu pomoglo.
O spryskiwaczach, podatkach Eto'o, policji, ktora przyjezdza po 5 godzinach od wezwania Mourinho nie ma co wspominac. Laporta i Pep maja klase, i ich bardzo szanuje, ale Barca z klasowej druzyny, ktora za siebie uwazali kibice, pilkarze i wielu dziennikarzy, pokazala jaka naprawde "klasowa" druzyna jest, kiedy trzeba bylo po raz pierwszy od 2 lat gonic wynik.
Oby nie trzeba bylo czekac teraz, jak starsi fani Interu kolejnych 40 lat na kolejny final ;p
Kartka ustawila wszystko, chociaz nawet z Motta sytuacja nie wygladala jakos inaczej. Tak czy tak, bronilismy sie. Byc moze w 11 udalo by sie pod koniec meczu uderzyc jakimis 2 kontrami, z czego by padl gol, ale to pewnie max co by ten jeden extra gracz zmienil.
Co do sytuacji.
Sytuacja z Motta to 1/3 wina jego samego (co on do cholery robil z reka tak wysoko podniesiona), a 2/3 wina Busqetsa (caly swiat juz widzial te gify i jpg'i wiec nie trzeba tego tlumaczyc jaka szopke odstawil). Ewidentnie tam bylo tylko musniecie, ale jak Kolton mowil podczas transmisji, pilkarz nie ma prawa dotykac twarzy przeciwnika, a Motta ewidentnie nienaturalnie ta reke podniosl. Jednak czerwien to tylko efekt symulacji Busquetsa. Gdyby nie symulacja, to pewnie by zoltej nawet nie bylo (co bylo max w tej sytuacji).
Zolta, czy czerwien, gosc by zszedl tak czy inaczej.
Co do reki przed golem Bojana, to wedlug mnie blad sedziego. Reka bardziej nabita, bliska odleglosc, Toure nie mial nawet czasu zareagowac, zreszta gdyby nie reka, to by sie odbila pilka od brzucha, co by pewnie skutkowalo tym samym. Gol wiec raczej prawidlowy.
Co mnie jednak cieszy to to, ze po tym meczu nikt nie twierdzi, ze Inter zagra w finale na skutek "fuksa", lub pomocy sedziego. Kazdy podkresla, ze Inter zasluzyl na ten final, nawet pomimo tych bledow sedziow w obu meczach. Wedlug mnie, jesli wziasc pod uwage wszystkie bledy (w jedna i druga strone - gol Pique byl rowniez ze spalonego) to wedlug mnie sedziowie nie wypaczyli tej rywalizacji, i tak jak wiele osob/serwisow uwazam, ze Inter bardziej od Barcelony zasluzyl na gre w finale.
Najlepsza obecnie defensywa na swiecie, okazala sie tym razem lepsza od najlepszej ofensywy na swiecie 8)
I jeszcze 2 slowa o tej szopce, ktore Barca i jej kibice robili od ostatniego tygodnia. Wiele osob, WIELE osob zmienilo zdanie o 180 stopni odnosnie Barcelony. Nie mowie tu w tej chwili o kibicach Interu. Gify i jpg'i Busquetsa tylko temu pomoglo.
O spryskiwaczach, podatkach Eto'o, policji, ktora przyjezdza po 5 godzinach od wezwania Mourinho nie ma co wspominac. Laporta i Pep maja klase, i ich bardzo szanuje, ale Barca z klasowej druzyny, ktora za siebie uwazali kibice, pilkarze i wielu dziennikarzy, pokazala jaka naprawde "klasowa" druzyna jest, kiedy trzeba bylo po raz pierwszy od 2 lat gonic wynik.
- Vincitore
- Juventino
Co ciekawe w finale zmierzą się dwie drużyny, które w rozgrywkach grupowych po czterech meczach praktycznie mogły być na tamtym świecie. Bayern miał 4 punkty straty i ze straconej pozycji nas wyrąbał z awansu, a Inter gdyby przegrał wygrany mecz "rzutem na taśmę" w Kijowie również na 90% nie dałby sobie później rady bo miał na rozkładzie Barcelonę na Camp Nou (wtedy dla nich nieosiągalną).
Co do samego finału to na pewno fajny mecz dla Lucio i to jest względem Interu mały handicup podobnie jak fakt, że w meczu nie zagra Ribery.
PS: Inter wygra potrójną koronę, 2012 jest blisko!

Co do samego finału to na pewno fajny mecz dla Lucio i to jest względem Interu mały handicup podobnie jak fakt, że w meczu nie zagra Ribery.
PS: Inter wygra potrójną koronę, 2012 jest blisko!

- Nathan
- Juventino
Wiem kiedy sędzia zagwizdał.Maly pisze:zwroc uwage kiedy sedzia zagwizdal a nie sugerujesz sie tym ze borek powiedzial ze zbyt pozno...Nathan pisze:Ja przepraszam, a od kiedy to zawodnicy podejmują decyzję, czy jest ręka czy nie?
3:20
Widać, że sędzia podnosi gwizdek w momencie, gdy piłka leci do Krkića.
Zagwizdał więc szybko. Jednak już przed gwizdkiem kilku zawodników Interu stanęło z podniesionymi rękami, więc jakby nie zagwizdał to na nic było by tłumaczenie pelbela, że połowa zawodników stanęła.
No ale to gdybanie.
Stupidity is immortal, so, some would live eternally.
Terribilis... Est... Locus... Iste...
Terribilis... Est... Locus... Iste...
- pelbel
- Juventino
Chodzi o zawodników, którzy mogli coś zrobić, a nie Etoo 50 metrów dalej. Ich zachowanie po gwizdku, w niczym nie utrudniało oddanie strzału. Dla przykładu Lucio. Biegł obok Krkica, biegł i nawet wślizgu nie wykonał. Podobnie jak koleś z 4.Nathan pisze:Wiem kiedy sędzia zagwizdał.Maly pisze:zwroc uwage kiedy sedzia zagwizdal a nie sugerujesz sie tym ze borek powiedzial ze zbyt pozno...Nathan pisze:Ja przepraszam, a od kiedy to zawodnicy podejmują decyzję, czy jest ręka czy nie?
3:20
Widać, że sędzia podnosi gwizdek w momencie, gdy piłka leci do Krkića.
Zagwizdał więc szybko. Jednak już przed gwizdkiem kilku zawodników Interu stanęło z podniesionymi rękami, więc jakby nie zagwizdał to na nic było by tłumaczenie pelbela, że połowa zawodników stanęła.
No ale to gdybanie.
Gdyby sędzia nie gwizdnął zachowaliby się całkiem inaczej.
- L u k
- Interista
Ogladalem pare godzin temu lige+ extra, gdzie Stempniewski zostal spytany o te 2 sytuacje. Pierwsza z Motta tak jak myslalem, zolta mial sedzia prawo podyktowac, ale nie czerwona - blad.
Jednak jego zdanie na temat drugiej sytuacji mnie dosc zdziwilo, bo uwaza, ze sedzia zagwizdal slusznie, poniewaz byl ruch reki do pilki. Stempniewskiego zdanie zawsze bardzo szanuje, gosc ma ogromna wiedze na ten temat, wiec juz taki pewny nie jestem, chociaz no jak nic pilka byla bardzo blisko Toure. Wybicie tez bylo silne, watpie, zeby Toure zrobil ten ruch reki umyslnie, ale fakt, ze ruch byl.
Gdyby to byla sytuacja na niekorzysc Interu, to bym sie pewnie upieral przy swoim zdaniu, ale tak to Stempniewski sprawil, ze juz taki pewny nie jestem ;p
...
Fulham wygralo, wiec los Italii w rekach Interu 8)

Jednak jego zdanie na temat drugiej sytuacji mnie dosc zdziwilo, bo uwaza, ze sedzia zagwizdal slusznie, poniewaz byl ruch reki do pilki. Stempniewskiego zdanie zawsze bardzo szanuje, gosc ma ogromna wiedze na ten temat, wiec juz taki pewny nie jestem, chociaz no jak nic pilka byla bardzo blisko Toure. Wybicie tez bylo silne, watpie, zeby Toure zrobil ten ruch reki umyslnie, ale fakt, ze ruch byl.
Gdyby to byla sytuacja na niekorzysc Interu, to bym sie pewnie upieral przy swoim zdaniu, ale tak to Stempniewski sprawil, ze juz taki pewny nie jestem ;p
...
Fulham wygralo, wiec los Italii w rekach Interu 8)
Vincitore pisze: PS: Inter wygra potrójną koronę, 2012 jest blisko!![]()
- Łukasz
- Juventino
Ale to była przecież żółta, pierwszą Motta dostał w 10. minucie, tylko że druga, a w konsekwencji czerwona.L u k pisze:Ogladalem pare godzin temu lige+ extra, gdzie Stempniewski zostal spytany o te 2 sytuacje. Pierwsza z Motta tak jak myslalem, zolta mial sedzia prawo podyktowac, ale nie czerwona - blad.
- tabo89
- Juventino
Zdaje się że była od razu czerwona, realizator tylko pokazał inaczej:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
- Łukasz
- Juventino
Może i tak. Tak czy siak oznaczało to zejście Motty i absencję w finale.tabo89 pisze:Zdaje się że była od razu czerwona, realizator tylko pokazał inaczej:
- Wojtek
- Juventino
Jeśli chodzi o finał LM to najtańsze bilety kosztują 155 €
Kibice Interu stoją na ulicy od czwartku by tylko dostać bilet na mecz finału...
Pierwszy w kolejce miał ogromnego farta ponieważ dostał za darmo bilet od...no od kogo innego jak nie od Mourinho :C :C
Dostał ten bilet za darmo ale kase za którą miał przeznaczyć na bilet musi oddać na cele charytatywne Mou chce mieć udowodnienie że oddał te kase
Ah ten Mou ale skąd on miał bilet ?
Kibice Interu stoją na ulicy od czwartku by tylko dostać bilet na mecz finału...
Pierwszy w kolejce miał ogromnego farta ponieważ dostał za darmo bilet od...no od kogo innego jak nie od Mourinho :C :C
Dostał ten bilet za darmo ale kase za którą miał przeznaczyć na bilet musi oddać na cele charytatywne Mou chce mieć udowodnienie że oddał te kase
- Wojtek
- Juventino
Dziś finał LM.Sędzią meczu jest Howard Webb dla nas Polaków nie kojarzy się ten koleś dobrze
Co ciekawe Webb po raz pierwszy sędzije finał LM wcześniej nie mógł bo grali anglicy w finale
Co do meczu to sam niewiem co z dwojga złego lepsze, z jednej strony lepiej wygrana Interu dobro dla ligi włoskiej a z drugiej strony lepiej przegrana Inteu nasz największy wróg i jeszcze ten (byćmoże) świętujący Moratti przerażający widok
Do rozpoczęcia ani do zakończenia tego meczu nie kibicuje żadnej z dróżyn szkoda że akurat te dwie dróżyny muszą grać w finale CL
Czy Inter czy Bayern to i tak ktoś będzie miał potrójną korone
Co ciekawe Webb po raz pierwszy sędzije finał LM wcześniej nie mógł bo grali anglicy w finale

Co do meczu to sam niewiem co z dwojga złego lepsze, z jednej strony lepiej wygrana Interu dobro dla ligi włoskiej a z drugiej strony lepiej przegrana Inteu nasz największy wróg i jeszcze ten (byćmoże) świętujący Moratti przerażający widok

Do rozpoczęcia ani do zakończenia tego meczu nie kibicuje żadnej z dróżyn szkoda że akurat te dwie dróżyny muszą grać w finale CL

Czy Inter czy Bayern to i tak ktoś będzie miał potrójną korone

- ewerthon
- Juventino
Dzisiaj mecz finałowy. Gdyby Balboa nie został trenerem Juve, to może wyglądałoby to trochę inaczej. Liczę na geniusz Robbena, Holender ostatnio jest nie do zatrzymania. Jeśli inter przegra i odejdzie Mourinho, to w kolejnych latach z sukcesami tak różowo może nie być.
Kto kibicuję dzisiaj interowi, nie może nazywać się fanem Juventusu.
Kto kibicuję dzisiaj interowi, nie może nazywać się fanem Juventusu.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dokładnie. Nie obchodzi mnie żaden ranking, mogą odebrać serie a 4 miejsce. Czym wy się przejmujecie ? Niech się martwią drużyny takie jak Fiorentina, bo to one powinny bić się co sezon o kwalifikacje do ligi mistrzów. Nasze miejsce to sam szczyt tabeli ( ten sezon przemilczmy )ewerthon pisze:Kto kibicuję dzisiaj interowi, nie może nazywać się fanem Juventusu.
Dzisiaj liczę na Robbena. Jego geniusz może sprawić, że to niemcy będą cieszyć się z pucharu, ale nie wolno zapominać o interze, który mimo wszystko na papierze ma lepszy skład.