Ekstraklasa 2009/2010
- oliver
- Juventino

Bledzewski chodzi Ci o Andrzeja tego bramkarza Arki?? Ej sory ale nie bardzo kumam.pikito pisze: No i takiej, bardziej skuteczności niz gry, wymaga sie od Legii, bo uwazam ze i tak stać ich na wiecej. Gdyby nie Bledzewski, Legia moim zdaniem nie wywiozłaby pkt z Gdańska.
Oglądałem mecz w sumie po drugiej bramce nie liczyłem na nic więcej, a tu nagle Legia zaczęła przypominać Legie. To już nie to co było z Odrą, Cracovią czy Polonią naprawdę złożyli kilka składnych akcji i momentami mogło się podobać. Przebłyski dobrej gry były już z Ruchem w drugiej połowie, ale po strzelonej bramce przestali grać. Wracając jeszcze do wczorajszego spotkania jedynym zagrożeniem był Dawidowski błędem było ściągniecie go z boiska. Co prawdą pracował na czerwoną kartkę, ale trener zamiast go okiełzać (jakie beznadziejne słowo) zrobił meczowy błąd. Druga połowa Lechia bez sztycha. Sprint Rybusa, a Surmy co prawda różnica wieku i pozycji, ale robi wrażenie. Gol Kiełbowicza do futbolowych jaj.
W sumie nie spodziewałem się takiego Zagłębia liczyłem bardziej, że Bajor to drugi Ciro, a tu trochę inaczej, jednak za wcześniej oceniać zobaczymy. Micanski
Ruch bez Niedzielana daję radę, Sobiech szaleję dzisiaj dwa trafienie. Bełchatów faktycznie płaci za ogranie Wisły i Lecha heh dziwna ta nasza liga. A Odra mimo iż jeszcze nie przegrała dalej zajmuje stosowne miejsce może jutro coś urwie Lechowi.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Safin
- Juventino

Boże, oczywiście chodziło mi o Kapsęoliver pisze:Bledzewski chodzi Ci o Andrzeja tego bramkarza Arki?? Ej sory ale nie bardzo kumam.pikito pisze: No i takiej, bardziej skuteczności niz gry, wymaga sie od Legii, bo uwazam ze i tak stać ich na wiecej. Gdyby nie Bledzewski, Legia moim zdaniem nie wywiozłaby pkt z Gdańska.
Oglądałem mecz w sumie po drugiej bramce nie liczyłem na nic więcej, a tu nagle Legia zaczęła przypominać Legie. To już nie to co było z Odrą, Cracovią czy Polonią naprawdę złożyli kilka składnych akcji i momentami mogło się podobać. Przebłyski dobrej gry były już z Ruchem w drugiej połowie, ale po strzelonej bramce przestali grać. Wracając jeszcze do wczorajszego spotkania jedynym zagrożeniem był Dawidowski błędem było ściągniecie go z boiska. Co prawdą pracował na czerwoną kartkę, ale trener zamiast go okiełzać (jakie beznadziejne słowo) zrobił meczowy błąd. Druga połowa Lechia bez sztycha. Sprint Rybusa, a Surmy co prawda różnica wieku i pozycji, ale robi wrażenie. Gol Kiełbowicza do futbolowych jaj.
W sumie nie spodziewałem się takiego Zagłębia liczyłem bardziej, że Bajor to drugi Ciro, a tu trochę inaczej, jednak za wcześniej oceniać zobaczymy. Micanskipamiętam widziałem go kiedyś w Amice na jakimś treningu sparingu czy coś i podobała mi się gra wtedy tego młodego chłopaka, w końcu zaczyna wykorzystywać swój potencjał. 3mam mam za niego kciuki.
Ruch bez Niedzielana daję radę, Sobiech szaleję dzisiaj dwa trafienie. Bełchatów faktycznie płaci za ogranie Wisły i Lecha heh dziwna ta nasza liga. A Odra mimo iż jeszcze nie przegrała dalej zajmuje stosowne miejsce może jutro coś urwie Lechowi.
Myśle ze Bajor moze dac rade, tylko naprawde są dziwne jaja z tąjego licencja:/ ale co do umiejetności - dużo nauczył się jak asystent Smudy.
Boje sie zeby nie podzielił losu Płatka, którey kiedyś dobrze wystartował a jak skonczyl w Cracovie kazdy wie, czy Czesława Michniewicza.
A z taka grą Zagłebie na 100% utrzymanie w lidze!!
A co do Lecha do bedzie miał na Odrze bardzo trudny mecz, jezeli Odra utrzyma remis do 30-40 min, to spokojnie urwie pkt Lechowi!
- sushi
- Juventino

No i Jaga znów zwycięska na wyjerzdzie może nie zachwyciła grą jak z Wisła czy Lechem ale liczą się 3pkt . Pokonała rywala w bezpośredniej walce o utrzymanie na dodatek Arka i Odra tracą pkt .
Jaga gra jeszcze w pucharach i oby doszła do finału gdyby nie te -10pkt teraz by miała spokojny byt w lidze i mogła by się skupić na tym połfinale ale myślę że Lechie ograją
Forza Jaga
Jaga gra jeszcze w pucharach i oby doszła do finału gdyby nie te -10pkt teraz by miała spokojny byt w lidze i mogła by się skupić na tym połfinale ale myślę że Lechie ograją
Forza Jaga
Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
- D-Rose
- Juventino

taka mała ciekawostka dotyczaca spotkania Lecha z Legią 
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... 71502.html
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... 71502.html

- Ya-Qb 25
- Juventino

W radiu mówili że 30 kolejka (nawet nie wiedziałem że w polskiej lidze jest tyle) będzie w Canal + w 3d i full HD na raz :shock:
Jestem ciekaw jak będzie sie prezentować polska liga w 3d chyba lepiej bo gorzej raczej sie nieda
Jestem ciekaw jak będzie sie prezentować polska liga w 3d chyba lepiej bo gorzej raczej sie nieda
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- oliver
- Juventino

Coś tu cicho ostatnio był mecz Wisła Lech nikt nic nie pisał w sumie nic ciekawego.
Chciałbym ożywić trochę temat
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _1_2_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _0_1_.html
I zdobądź tu mistrza Polski
Nie dziwcie się jak Mistrz Polski za rok odpadnie z jakąś Levadią. Forują tak słabą Wisłę na mistrza że szok po tych golach i tym jak to Małek nie podyktował karnego z Lechem mam wrażenie, że nie liga wcale się nie oczyściła z korupcji. Rozumiem błędy sędziów tylko nie tyle i nie w kluczowych momentach. Tak tak niech dalej forują Wisłę na mistrza i znowu w CL zobaczymy Poloków w jakimś APÓELu. W sumie nie oglądam często Wisły ale to co oglądam to sędzia gwiżdże na dla nich, albo przypominam sobie gola Marcelo na 1-0 z Zagłębiem hahah. Levadia czeka tam sędziowie nie pomogą.
Legia ostatnio wygrywa, ale nie zachwyca z Koroną mieli lepszą skuteczność, z gry Korona lepiej się prezentowała, z Piatem do czerwonej kartki uważam że Piast był równorzędna drużyna jak nie lepszą. Z Jagą druga połowa fatalna pierwsza dobrze. Prace Białasa można już ocenić w sumie minęło już trochę czasu plus dodatkowy czas po tragedii bez meczu powinien działać na jego korzyść. Niestety jedynie co Legia poprawiła to skuteczność gra dalej wygląda kiepsko z taką grą nie zasługujemy na mistrza taka prawda. Za Białasa debiutował Górski niby młody niby talent dużo chce zobaczymy jak długo i czy w ogóle coś z niego będzie.
Kolejny gol Micanskiego
Chciałbym ożywić trochę temat
Nie dziwcie się jak Mistrz Polski za rok odpadnie z jakąś Levadią. Forują tak słabą Wisłę na mistrza że szok po tych golach i tym jak to Małek nie podyktował karnego z Lechem mam wrażenie, że nie liga wcale się nie oczyściła z korupcji. Rozumiem błędy sędziów tylko nie tyle i nie w kluczowych momentach. Tak tak niech dalej forują Wisłę na mistrza i znowu w CL zobaczymy Poloków w jakimś APÓELu. W sumie nie oglądam często Wisły ale to co oglądam to sędzia gwiżdże na dla nich, albo przypominam sobie gola Marcelo na 1-0 z Zagłębiem hahah. Levadia czeka tam sędziowie nie pomogą.
Legia ostatnio wygrywa, ale nie zachwyca z Koroną mieli lepszą skuteczność, z gry Korona lepiej się prezentowała, z Piatem do czerwonej kartki uważam że Piast był równorzędna drużyna jak nie lepszą. Z Jagą druga połowa fatalna pierwsza dobrze. Prace Białasa można już ocenić w sumie minęło już trochę czasu plus dodatkowy czas po tragedii bez meczu powinien działać na jego korzyść. Niestety jedynie co Legia poprawiła to skuteczność gra dalej wygląda kiepsko z taką grą nie zasługujemy na mistrza taka prawda. Za Białasa debiutował Górski niby młody niby talent dużo chce zobaczymy jak długo i czy w ogóle coś z niego będzie.
Kolejny gol Micanskiego
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Szilgu
- Juventino

Oglądałeś może ostatnie magazyny Ekstraklasy? Patrząc na te błędy sędziowskie trzeba powiedzieć, że nie tylko Małek jest tak fantastyczny... W trzech ostatnich kolejkach można znaleźć tyle błędów sędziowskich (i to naprawdę rażących typu Grzelak sakaczący po plecach
), że w Premiership tylu przez cały sezon nie znajdziesz. Odechciewa się tego oglądać.
- oliver
- Juventino

Coś tam widziałem. Tak sędziowanie jest fatalne Ci co umieli sędziować, nawet umieli przekręcić tak mecz że nie było tego widać już nie sędziują. Trzeba było postawić na nowych i dzisiaj są takie efekty. Małek niby doświadczony, ale nigdy mi nie przypadły do gusty jego warsztat.Szikit pisze:Oglądałeś może ostatnie magazyny Ekstraklasy? Patrząc na te błędy sędziowskie trzeba powiedzieć, że nie tylko Małek jest tak fantastyczny... W trzech ostatnich kolejkach można znaleźć tyle błędów sędziowskich (i to naprawdę rażących typu Grzelak sakaczący po plecach), że w Premiership tylu przez cały sezon nie znajdziesz. Odechciewa się tego oglądać.
Co do "pajacyka" tak czerwona kartka się należała było to celowe zagranie taki rewanż w wykonaniu Bartka nawet wiem za co. Jednak to była 90 minuta i pewnie wynik spotkania nie zmienił by się. Co gorsza czasami po meczu interweniuje komisja ligi czy coś, która w takich wypadkach czasami interweniuje tym razem dostosowali się do sędziego. W konsekwencji Grzelak gra następny mecz z Piastem robi rzut wolnym po którym bramkarz dostaje czerwony kartonik i pada gol co ustawia wynik meczu. Czyli krótko mówiąc gra główna role.
I jak Odra spadnie czy nie? Mają u siebie Arkę i Śląsk jadą na Dialog Arena i Suche Stawy z Wisłą. U siebie mogą wygrać dwa mecze i pewnie da im to utrzymanie, ale ja zdania nie zmieniam i fajnie było by gdyby do zacnego grona pierwszoligowców trafili razem z ekipą Bakero. Ale pewnie spadnie Arka i Piast.
koniec iti
koniec iti
- Pajo1906
- Juventino

Szczęście sprzyja Mistrzomoliver pisze: Chciałbym ożywić trochę temat

- FalsoVero
- Juventino

Ładną bramke strzelił ten z Piasta. Powiedzcie mi ponieważ nie interesuję się naszą rodzimą ligą jak to jest, że w Piaście broni Kasprzik? Czy on nie poszedł przypadkiem do Lecha?
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Safin
- Juventino

Oliver widać że jestes kibicem Legii, ale troche wiecej obietywizmu. Kto wyciąga Wisłe na mistrza? Pomysl za nim cos napiszesz. I o jakim ty karnym mówisz w meczu z Lechem to zupełnie nie rozumiem.
Ogladałem koncówke jakies 20-30 min Odry. Totalny piach karny w 6 min ustawił mecz bo wiadomo Odra musiała sie otworzyć, nic jej to nie dało. Walili głowa w mur, mało co wychodziło. Kolejny dobry występ Onyszki.
Piast - Wisła - spalone przy 2 golach, ale nie ma co sie oszukiwać Piast po prostu był za słaby, bramka troche dodała tlenu, ale co z tego? To nie jest jeszcze ta sama Wisła z początku sezonu, ale nabiera tempa.
Polonia - PGE - lepiej mi sie oglądało niż Cracovia - Odra, szczerze chciałbym zeby sie utrzymali bo na dobre mecze bedzie mozna chodzic, za mniejsza kase niz na Legie:P Widowisko przecietne, jak zwykle dobrze radził sobie Mierzejewski, cos tam próbował Gołebiewski, ale po 0. Brak skutrczności. Powinno i mogło być nawet 2 do 0 dla Polonii.
A co do utrzymania Odry początkowo miałem na dzieje ze sie utrzyma szczerze jej tego życzyłem, ale teraz zmieniłem zdanie. Choc dalej uwazam ze nie spadnie. Poleci Arka i Piast - najsłabiej grające drużyny w lidze.
Ogladałem koncówke jakies 20-30 min Odry. Totalny piach karny w 6 min ustawił mecz bo wiadomo Odra musiała sie otworzyć, nic jej to nie dało. Walili głowa w mur, mało co wychodziło. Kolejny dobry występ Onyszki.
Piast - Wisła - spalone przy 2 golach, ale nie ma co sie oszukiwać Piast po prostu był za słaby, bramka troche dodała tlenu, ale co z tego? To nie jest jeszcze ta sama Wisła z początku sezonu, ale nabiera tempa.
Polonia - PGE - lepiej mi sie oglądało niż Cracovia - Odra, szczerze chciałbym zeby sie utrzymali bo na dobre mecze bedzie mozna chodzic, za mniejsza kase niz na Legie:P Widowisko przecietne, jak zwykle dobrze radził sobie Mierzejewski, cos tam próbował Gołebiewski, ale po 0. Brak skutrczności. Powinno i mogło być nawet 2 do 0 dla Polonii.
A co do utrzymania Odry początkowo miałem na dzieje ze sie utrzyma szczerze jej tego życzyłem, ale teraz zmieniłem zdanie. Choc dalej uwazam ze nie spadnie. Poleci Arka i Piast - najsłabiej grające drużyny w lidze.
- Szilgu
- Juventino

Mówi o wejściu Pawełka w Kriw(ie?)ca. Dla mnie ta sytuacja nie była tak jasna jak dla panów w studio. Białorusin po prostu odegrał piłkę i zderzył się z bramkarzem. 1/2 sędziów nie podyktowałoby jedenastki, natomiast w studio zrobili z tej sytuacji wielki dramat. Mówię to mimo tego, że kibicuję Lechowi ;-)pikito pisze:Oliver widać że jestes kibicem Legii, ale troche wiecej obietywizmu. Kto wyciąga Wisłe na mistrza? Pomysl za nim cos napiszesz. I o jakim ty karnym mówisz w meczu z Lechem to zupełnie nie rozumiem.
A wracając do reszty pomyłek to nie rozumiem zachowania komisji dyscyplinarnej. Grzelak powinien dostać kilka meczów zawieszania, Tschibamba (nie wiem czy dobrze napisałem) też, ale u niego niestety sędzia dał tylko żółtą kartkę, więc chyba komisja nie ma nic do gadania (choć akurat tego sędziego można rozgrzeszyć, nie widział sytuacji bo stał przy ławce rezerwowych). W tamtej kolejce było jeszcze kilka sytuacji podobnych a nikt ukarany nie został. Ciekaw jestem kiedy w końcu zrobią coś z sędziowaniem... Nie wprowadzajmy powtórek, to jest właśnie piękno sportu (szczególnie jak ktoś cię celowo depcze po plecach) :roll:
Pozostaje się cieszyć, że Legia najprawdopodobniej nie zdobędzie mistrzostwa
- oliver
- Juventino

Gdyby nie te dwa gole mogło by być inaczej. Jednak dwie bramki dla Wisły ewidentnie zabrała piłkarzom Piasta tlen.pikito pisze: Piast - Wisła - spalone przy 2 golach, ale nie ma co sie oszukiwać Piast po prostu był za słaby, bramka troche dodała tlenu, ale co z tego? To nie jest jeszcze ta sama Wisła z początku sezonu, ale nabiera tempa.
Z Levadią było normalne sędziowanie i 06.11.2009 w Sosnowcu też.Pajo1906 pisze: Szczęście sprzyja Mistrzom
Nie to, że Pawełek trafił w piłkę. Oczywiście nawiązując do sytułacji o której napisał kolega wyżej. Jak tam nie było karnego to nie wiem kiedy się karne gwiżdże jak się rywalowi połamie nogę. Ewidentny karny. Gdzie była piłka, a kiedy on trafił w nogi. Tyle co sędziowie mylą się na korzyść Wisły nie mylą się dla żadnej innej drużyny. Dlatego nie ma się co dziwić że odpadną z Levadią, gdyby nie sędziowie zobacz gdzie była by Wisła. To ma być mistrz? Albo nie uznany gol kluczowym momencie dla Ruchy w meczu z Wisłą teraz sobie tak przypomniałem.pikito pisze:Oliver widać że jestes kibicem Legii, ale troche wiecej obietywizmu. Kto wyciąga Wisłe na mistrza? Pomysl za nim cos napiszesz. I o jakim ty karnym mówisz w meczu z Lechem to zupełnie nie rozumiem.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010, 14:18 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
koniec iti
koniec iti