Liga Mistrzów 2009/2010
- ewerthon
- Juventino
Za rok ta zasada jeszcze nie obowiązuję. Jeśli zajmiemy w przyszłym sezonie miejsce 4(w co wątpię bo nie wyobrażam sobie, żeby Juve nie walczyło o scudetto) to i tak zagramy w el. LM. Ale nie wybiegajmy tak do przodu, skupmy się na zmianach przed tym sezonem...ReinerJuve pisze:Tak, a za rok juz będziemy potrzebować 3 miejsca, aby zagrać w LM co bez radykalnych zmian w naszym klubie graniczy z cudem.filipk pisze:Liczę na to, że Barcelona dzisiaj da radę ograć InterA w finale zrównać z ziemią Bayern - co jest raczej pewne
Już lepiej niech wygra Inter bo stracimy to 4 miejsce w LM
Nie chce żeby inter wygrał LM, niech czekają na nią następne pół wieku.
- Tharp
Bede dzisiaj trzymal kciuki za Barcelone, Messiego, Xaviego, zlatana, itd. Niech zmiota inter z powierzchni ziemii. inter nie ma prawa wygrac LM.
A co do bayernu... boli troche fakt, ze oni sa gdzie sa, przez NASZE frajerstwo.
A co do bayernu... boli troche fakt, ze oni sa gdzie sa, przez NASZE frajerstwo.
- Wojtek
- Juventino
Bayern grał słabo w tym sezonie aż do momentu z JUVE :oops:
Wygrali z nami 4:1 i wtedy wygrywali mecz za meczem
Stawiam na finał Bayern-Inter (kto by sięspodziewał przed sezonem) ?
Taki finał to będzie bezpośrednioa walka Serie A z Bundesligą o miejsce w LM !
Wygrali z nami 4:1 i wtedy wygrywali mecz za meczem

Stawiam na finał Bayern-Inter (kto by sięspodziewał przed sezonem) ?
- Effe
- Bawarczyk
O swojej radości pisać nie muszę
9 lat czekania!!!
Chcę zwrócić uwagę na geniusz Louisa van Gaala. W niesamowity sposób z nie liczących się wychowanków uczynił graczy pierwszego składu, którzy wywalczyli finał CL. Kto się spodziewał, że Contento, Muller czy Badstuber mogą walczyć o półfinał CL i wcale nie być w składzie z powodu problemów kadrowych? Do tego zestawu można dopisać Alabę, który zaliczył kilka udanych występów (w tym nie na swojej pozycji). Aż nie mogę się doczekać powrotu z wypożyczenia Ottla i Breno, bo chłopaki mają mega talent i zobaczymy co LvG z tym zrobi
Przed finałem jestem optymistą. I chciałbym zobaczyć w nim Inter

Chcę zwrócić uwagę na geniusz Louisa van Gaala. W niesamowity sposób z nie liczących się wychowanków uczynił graczy pierwszego składu, którzy wywalczyli finał CL. Kto się spodziewał, że Contento, Muller czy Badstuber mogą walczyć o półfinał CL i wcale nie być w składzie z powodu problemów kadrowych? Do tego zestawu można dopisać Alabę, który zaliczył kilka udanych występów (w tym nie na swojej pozycji). Aż nie mogę się doczekać powrotu z wypożyczenia Ottla i Breno, bo chłopaki mają mega talent i zobaczymy co LvG z tym zrobi

Przed finałem jestem optymistą. I chciałbym zobaczyć w nim Inter

SerieA i tak na 99% traci miejsce bo punkty zdobyte przez Inter dzielą się przez większą liczbę uczestników pucharów, poza tym najlepszy sezon calcio nie będzie liczył się od kolejnego roku. Osobiście typuję, że ligi włoska i niemiecka latami będą sobie wyrywać to miejsce, właśnie z powodu systemu obliczania punktów.<<W@jTEk>> pisze:
- K.
- Juventino
Jeszcze Kroos (najlepszy zawodnik FM'aEffe pisze: Aż nie mogę się doczekać powrotu z wypożyczenia Ottla i Breno, bo chłopaki mają mega talent i zobaczymy co LvG z tym zrobi.

http://www.goal.com/en-gb/news/2557/new ... -champions
Finał bez Ribery'ego.
Tak czy inaczej, trzymam dzisiaj kciuki za Barcelone, a w finale za FCB.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Powiem tak. Jeśli nie będziemy wówczas w stanie zając trzeciego miejsca w ligowej tabelce, to i nie mamy czego szukać w Lidze Mistrzów.ReinerJuve pisze:Tak, a za rok juz będziemy potrzebować 3 miejsca, aby zagrać w LM co bez radykalnych zmian w naszym klubie graniczy z cudem.
Podoba mi się w tym zawodniku to, że pracuje dla drużyny przez cały mecz, nie zwalnia tempa. Takiego zawodnika chciałbym w Juventusie.Brutalo pisze:Olic 7 goli w 9 meczach... Wzbudza szacunek.
Gratuluję awansu. W finale i ja w nim będę za Bayernem. Szkoda, że nie zagra Ribery.Effe pisze:Przed finałem jestem optymistą.
Dzisiejszy mecz już mnie szczerze trochę irytuje. Może nie sam mecz, ale ten szum, który jest wokół niego, każde pierdnięcie piłkarza Barcelony i zmarszczka Morattiego ma teraz niesamowicie wielkie znaczenie, a bo tu Eto - najskuteczniejszy napastnik na kuli ziemskiej, a tu Zlatan - zawsze chciałem dość na koniec świa... do Barcelony, to znowu bracia Milito spotkają się i odświeżą pamięć o świetlanych czasach, gdy to ciągnęli napój życia z jednego sutka, "The Special Six Cm" wytoczy swą armatę i stoczy bój o futbol, a Pep mu będzie drogą.
Na polskim portalu o Interze Mediolan wyjątkowo pomija się nawet wszelakie wiadomości związane z Calciopoli II, aby garstka ludzi w Polsce pamiętała, że dziś, po czterdziestu pięciu latach posuchy, może ziszczą się marzenia o wielkiej chwale i spłynie rzęsisty deszcz czarno-niebieskiej spermy.
Wszystko to dlatego, że dzisiaj na Camp Nou dojdzie do starcia europejskich gigantów, olaboga.
Gdyby to jeszcze grał Juventus, to rozumiałbym to ogromne napięcie i podniecenie, a tak? Bez przesady.
Kibicuję Barcelonie.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Wlasciwie wszystko zalezy od HSV. Jesli Niemcy nie awansuja do finalu LE to przy zalozeniu, ze interek zagra w finale LM (nawet przegrywajac wczesniej rewanz z barcelona) ten wlasnie mecz bedzie o wszystkim decydowal.SerieA i tak na 99% traci miejsce bo punkty zdobyte przez Inter dzielą się przez większą liczbę uczestników pucharów
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Effe
- Bawarczyk
O Kroosa jestem spokojny, ten chłopak będzie wielkikyle666 pisze:Jeszcze Kroos (najlepszy zawodnik FM'aEffe pisze: Aż nie mogę się doczekać powrotu z wypożyczenia Ottla i Breno, bo chłopaki mają mega talent i zobaczymy co LvG z tym zrobi.
).

Szkoda, pewnie. Ale czy Ribery był w tym sezonie tym, który robił różnicę? Nie. Znacząco pomógł tak naprawdę w dwóch meczach - dośrodkowanie na OT z Manchesterem i w spotkaniu z HSV. Ale poza tym to Bayern świetnie radzi sobie bez niego. Hamit Altintop czy Danijel Pranjic są w tym sezonie rewelacyjni i grali od początku sezonu, bo francuz leczył wtedy kontuzję, a potem zaczęła się telenowela z jego odejściem.kyle666 pisze: Finał bez Ribery'ego.
Nie -Fenrir pisze:Wlasciwie wszystko zalezy od HSV. Jesli Niemcy nie awansuja do finalu LE to przy zalozeniu, ze interek zagra w finale LM (nawet przegrywajac wczesniej rewanz z barcelona) ten wlasnie mecz bedzie o wszystkim decydowal.SerieA i tak na 99% traci miejsce bo punkty zdobyte przez Inter dzielą się przez większą liczbę uczestników pucharów
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/ ... k2011.html
Klamka już praktycznie zapadła, bo ranking oblicza się tylko z 5 lat. A w ostatnich 5 latach Bundesliga wygrywa. To co mówisz o meczu HSV dotyczy tylko rywalizacji w tym roku.
Tak z ręką na sercu, czy ktoś wierzy, że Inter w ogóle nie jest w to zamieszany? Przykre jest to, że nad całą włoską piłką unosi się wciąż swąd brudów. Nie wierzę, że Inter jest święty, Milan taki sobie, a Juve złe. Zamieszane jest pewnie jeszcze więcej klubów i bez sensu rozstrzygać kto bardziej.szczypek pisze:Na polskim portalu o Interze Mediolan wyjątkowo pomija się nawet wszelakie wiadomości związane z Calciopoli II, aby garstka ludzi w Polsce pamiętała, że dziś, po czterdziestu pięciu latach posuchy, może ziszczą się marzenia o wielkiej chwale i spłynie rzęsisty deszcz czarno-niebieskiej spermy.
Najbardziej zszarganą historię ma moim skromnym zdaniem Milan. Przecież to nie pierwszy raz w ich wykonaniu. W dodatku Milan pewnie również zostałby zrzucony do Serie B ale czy to nie media Berlusconiego nazwały aferę Moggiopoli?

Inter się trzyma i robi to, co każdy by robił na ich miejscu. Dla mnie największym złoczyńcą włoskiej piłki (którą cenię, co pisałem tu nie raz i dlatego tu jestem, nie bez przypadku na forum Juve

Przed dzisiejszym meczem trzymam kciuki za Inter. Nie z powodu teoretycznie łatwiejszego przeciwnika dla Bayernu, ale po prostu serdecznie mnie irytuje już podniecanie się Realem (?!) i Barcą. OK, ci drudzy grają super, ale ciągłe euforie o ich grze są po prostu nudne. Tym bardziej dla mnie, bo nigdy nie lubiłem tego stylu miliona podań i wchodzenia do bramki. Wolę taką piłkę jaką prezentują Bayern czy chociażby Inter w ostatnim czasie.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
No hej. Link ktory podales uwzglednia tylko 4 lata, wiec bedzie sie liczyl dopiero za dwa sezony. Sezon 2010/2011 jest jeszcze na ostrzu noza i zdecyduje sie prawdopodobnie w finale.www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/ ... k2011.html
Klamka już praktycznie zapadła, bo ranking oblicza się tylko z 5 lat. A w ostatnich 5 latach Bundesliga wygrywa. To co mówisz o meczu HSV dotyczy tylko rywalizacji w tym roku.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010, 15:22 przez Nadziej, łącznie zmieniany 1 raz.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Jeśli Inter dziś odpadnie to za rok tylko miejsca 1-3 będą premiowane Ligą Mistrzów.
- L u k
- Interista
Z tego co wiem Fenrir ma racje. Jesli HSV nie przejdzie Fulham, a Inter (po dojsciu do finalu) wygra z Bayernem, to miejsca czwartego Italia jeszcze nie straci.
Bo zaden kibic Juve czy Milanu, a przynajmniej bardzo malo odpowie, ze "nie wierzy, zeby Inter byl zamieszany", bo wiara, czy przypuszczenia, rzadko kiedy maja cos wspolnego z faktami.
Jesli chcesz miec odpowiedz z reka na sercu, to to pytanie by nalezalo zadac kibicom spoza wielkiej trojki, jak Romy, Lazio, Sampdorii, Napoli itd, itd.Effe pisze: Tak z ręką na sercu, czy ktoś wierzy, że Inter w ogóle nie jest w to zamieszany?
Bo zaden kibic Juve czy Milanu, a przynajmniej bardzo malo odpowie, ze "nie wierzy, zeby Inter byl zamieszany", bo wiara, czy przypuszczenia, rzadko kiedy maja cos wspolnego z faktami.
- Portfel
- Juventino
Na miłość boską, reprezentujecie włoski furbol. Nie dażę interu sympatią, ale niechże chociaż spróbują grać a nie tylko "wybijamy, to może nam wyjdzie". Jakaś próba zredukowania posiadania piłki z 86% dla Barcy też byłaby korzystnym rozwiązaniem. Wywalenie Motty nie ma tu nic do rzeczy - tak samo było i przed czerwoną. Padaka.
Jedyne co to nie wiem, czy ta czerwona faktycznie się należała... Beznadziejne są takie decyzje sędziowskie, no ale cóż, gra się dalej.
Jedyne co to nie wiem, czy ta czerwona faktycznie się należała... Beznadziejne są takie decyzje sędziowskie, no ale cóż, gra się dalej.
rawr