Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie!!!
- RadeKas
- Juventino
Przykro mi, ze musze Cie uswiadomic, ale czy Ci sie to podoba czy nie, Lech Wałęsa bedzie w kraju i na swiecie symbolem Polski, jakim Lech Kaczynski nigdy nie mial nawet szans zostac. Dlatego kwestionowanie jego znaczenia dla tego kraju jest zwykla ignorancja. I mozesz byc pewien, ze jezeli sam Wałęsa nie zapisze w testamencie gdzie chce byc pochowany, trafi na Wawel.Baala pisze: Nie ma to jak prawdziwi bohaterowie :rotfl:
Wałęsa - agent "Bolek", bral pieniądze od SB za donoszenie na kolegów ze stoczni, z prezydentury zapamiętany głównie tym że obalił w haniebny sposób rząd Olszewskiego ze strachu o swoją d**e i z tego że przemycał w nocy dokumenty które mówiły o jego współpracy.
srali muszki będzie wiosna
- koksik197
- Juventino
A może tak przeniesiecie się do innego tematu z tymi swoimi przekonaniami?? To nie miejsce i czas na tą durnotę.
- juveman7
- Juventino
To co się dzieje obecnie w Polsce jest chore. Wielokrotnie słyszymy w telewizji że nasz kraj stracił najważniejszych polityków, stracił "elitę polityczną". Inaczej mówiąc stracił ludzi dzięki którym mamy Polskę jaką mamy, a wszyscy wiemy jak wygląda sytuacja.
Jesteśmy świadkami paranoi. Polska w żałobie, wszyscy polacy zjednoczeni :shock: :rotfl:
Zginęli ludzie, straszna tragedia, ważne osobistosci, ale dlaczego jestesmy swiadkami takiego kabaretu. Nieznani nam ludzie zostają wywyzszeni do rangi bogów. Wszystko można byłoby zorganizować w "normalny sposób", pochować tych ludzi bez ogromnego rozgłosu, ale nie.
Odnoszę wrażenie że polacy są "dumni" z tej katastrofy :shock: Tak, dumni. Media krzyczą na cały świat jak zostaliśmy pokrzywdzeni prze los. Chcemy być na siłe pępkiem świata kosztem zmarłych ludzi. Wariactwo. Jestem załamany tym jak można "kupić" polaków. Nie znałem człowieka który by wychwalał Lecha Kaczyńskiego przed jego śmiercią, a potem oglądałem tłumy ludzi rzucających róże w jego kierunku, gdy podążał w trumnie do pałacu prezydenckiego.
Zal mi ludzi którzy stracili swoich bliskich w tragedii, ale to jak są wykorzystywani Ci ludzie do "reklamy" polski jest bezczelne.
Jesteśmy świadkami paranoi. Polska w żałobie, wszyscy polacy zjednoczeni :shock: :rotfl:
Zginęli ludzie, straszna tragedia, ważne osobistosci, ale dlaczego jestesmy swiadkami takiego kabaretu. Nieznani nam ludzie zostają wywyzszeni do rangi bogów. Wszystko można byłoby zorganizować w "normalny sposób", pochować tych ludzi bez ogromnego rozgłosu, ale nie.
Odnoszę wrażenie że polacy są "dumni" z tej katastrofy :shock: Tak, dumni. Media krzyczą na cały świat jak zostaliśmy pokrzywdzeni prze los. Chcemy być na siłe pępkiem świata kosztem zmarłych ludzi. Wariactwo. Jestem załamany tym jak można "kupić" polaków. Nie znałem człowieka który by wychwalał Lecha Kaczyńskiego przed jego śmiercią, a potem oglądałem tłumy ludzi rzucających róże w jego kierunku, gdy podążał w trumnie do pałacu prezydenckiego.
Zal mi ludzi którzy stracili swoich bliskich w tragedii, ale to jak są wykorzystywani Ci ludzie do "reklamy" polski jest bezczelne.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- ArtHur
- Juventino
Bosz, cóż to za kraj <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, co przeżywa śmierć pary prezydenckiej, legendy Solidarności, byłego prezydenta, prezesa PKOL, prezesa IPN, całego dowództwa wojskowego, wielu innych patriotów o jakich dziś trudno! Ale wstyd, na cały świat!
Wałęsa na Wawel? A on nie był agentem SB, nie układał się z komuchami?
Ależ to ludziom media papkę z mózgu robią, coś niesamowitego...
No popatrz, jak widać twoi znajomi to nie wszyscy Polacy.Nie znałem człowieka który by wychwalał Lecha Kaczyńskiego przed jego śmiercią, a potem oglądałem tłumy ludzi rzucających róże w jego kierunku, gdy podążał w trumnie do pałacu prezydenckiego.
Wałęsa na Wawel? A on nie był agentem SB, nie układał się z komuchami?
Ależ to ludziom media papkę z mózgu robią, coś niesamowitego...
- pan Zambrotta
- Juventino
juveman7, już o tym pisałem wcześniej. Sporo racji.
Chcialbym jeszcze tylko zwrócić uwagę, jak to wszyscy podkreślali ile to ważnych osobistości nie zleci do naszego kraju. To był jeden z głównych tematów... o tak, w końcu jesteśmy centrum świata!
Teraz, kiedy delegacje jedna po drugiej odwołują swoje loty, telewizja znów odprawia swoje cyrki: kto przyleci, a kto nie przyleci. Na początku była propozycja odłożenia pogrzebu, byle tylko wszyscy zlecieli do naszego kraju, co dobitnie pokazuje co jest dla nas ważniejsze.
Ten wulkan nie wybuchł na darmo
szybko sprowadził wszystkich pogrzebowch cierpiętników do szeregu. Nie będziemy pępkiem świata, o jak mi strasznie przykro...
Chcialbym jeszcze tylko zwrócić uwagę, jak to wszyscy podkreślali ile to ważnych osobistości nie zleci do naszego kraju. To był jeden z głównych tematów... o tak, w końcu jesteśmy centrum świata!
Teraz, kiedy delegacje jedna po drugiej odwołują swoje loty, telewizja znów odprawia swoje cyrki: kto przyleci, a kto nie przyleci. Na początku była propozycja odłożenia pogrzebu, byle tylko wszyscy zlecieli do naszego kraju, co dobitnie pokazuje co jest dla nas ważniejsze.
Ten wulkan nie wybuchł na darmo

- FalsoVero
- Juventino
No i po całej ceremonii, od jutra reklamy na Polsacie, filmy w TVN, i koniec tego zakłamania jakim cała Polska żyła... Co sądzicie o party które zostało wyprawione w Krakowie? O tym, że prawie nikt nie przyjechał? A wszystko przez wulkan Eyjafjallajokull który został obudzony przez PO i Rosję ! Przez to party jakie miało być nie odbyło się ! A może po prostu ludziom nie chciało się a wybuch był dobrą wymówką ? Jak myślicie? Spisek PO i Rosjan czy jednak nie ? Uraczycie mnie jakimiś newsami ? Wiem już, że TU został zestrzelony coś jeszcze ?
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- aras191
- Juventino
FalsoVero pisze:No i po całej ceremonii, od jutra reklamy na Polsacie, filmy w TVN, i koniec tego zakłamania jakim cała Polska żyła... Co sądzicie o party które zostało wyprawione w Krakowie? O tym, że prawie nikt nie przyjechał? A wszystko przez wulkan Eyjafjallajokull który został obudzony przez PO i Rosję ! Przez to party jakie miało być nie odbyło się ! A może po prostu ludziom nie chciało się a wybuch był dobrą wymówką ? Jak myślicie? Spisek PO i Rosjan czy jednak nie ? Uraczycie mnie jakimiś newsami ? Wiem już, że TU został zestrzelony coś jeszcze ?
ha ha prawie nikt prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew, prezydent Niemiec Horst Koehler, prezydent Litwy Dalia Grybauskaite, prezydent Czech Vaclav Klaus, prezydent Ukrainy Wiktor Janukowycz itd to mało ? !! mi sie wydaje ze Obama i reszta min Sylvio nie wpadli przez ten wulkan ... w sumie zebrało sie 150 tys osób to nie zła liczba ... ja sie ciesze że w końcu koniec żałoby no ale wiesz i tak bedą jeszcze o tym trąbili
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Po mojemu to jeśli ktoś chciał przyjechać to przyjechał (wielkie uznanie dla prezydenta Gruzji). W momencie, gdy odmówili jedni, to drugim przestawało już tak bardzo zależeć, bo nie byli sami (oczywiście na pewno byli tacy, którzy nie mogli, bo nie mogli). Powiem szczerze, że trochę bardziej liczyłem na Europę, ale nic na siłę, bo wtedy to nie ma sensu. Polacy byli, to się liczy.FalsoVero pisze:O tym, że prawie nikt nie przyjechał?
- Don Mateo
- Juventino
Rekalmy na Polsacie są już od kilku dni, filmy w TVN-ie także, dla jednych zakłamanie dla innych chwila zadumy. Dalej szkoda klawiatury ta taką kreaturę, która powyższe mądrości zasłyszała od ojca, który całe dnie siedzi przed TV bez koszulki z puszką piwa w łapie, i drapie się po mięśniu piwnym. A synalek łyka wszystko, i nie mam tu na myśli tylko słów.FalsoVero pisze:No i po całej ceremonii, od jutra reklamy na Polsacie, filmy w TVN, i koniec tego zakłamania jakim cała Polska żyła... Co sądzicie o party które zostało wyprawione w Krakowie? O tym, że prawie nikt nie przyjechał? A wszystko przez wulkan Eyjafjallajokull który został obudzony przez PO i Rosję ! Przez to party jakie miało być nie odbyło się ! A może po prostu ludziom nie chciało się a wybuch był dobrą wymówką ? Jak myślicie? Spisek PO i Rosjan czy jednak nie ? Uraczycie mnie jakimiś newsami ? Wiem już, że TU został zestrzelony coś jeszcze ?
Forza Juve!
- Ya-Qb 25
- Juventino
a ja słyszałem że pogrzeb w Krakowie na Wawelu to sprawka jedynego żywego bliźniaka
wymyślił sobie że jak pochowają brata z żoną to jak on kopnie w kalendarz to też go tam pochowają by nie rozdzielać rodziny
ładne jajca :lol:
wymyślił sobie że jak pochowają brata z żoną to jak on kopnie w kalendarz to też go tam pochowają by nie rozdzielać rodziny
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- Ya-Qb 25
- Juventino
a jak powinienem napisać?Don Mateo pisze:Jesteś pewien, że Wawel jest w Krakowie, a nie odwrotnie?Ya-Qb 25 pisze:a ja słyszałem że pogrzeb w Krakowie na WaweluJedna szara komórka.YaQb 25 pisze:Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
na Krakowie w Wawelu?
:doh:
Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
- Baala
- Juventino
To Wawel należy do Jarosława? :roll: :doh:Ya-Qb 25 pisze:a ja słyszałem że pogrzeb w Krakowie na Wawelu to sprawka jedynego żywego bliźniaka
Żeby pochówek miał miejsce na Wawelu musi być zgoda Dziwisza, obecnego rządu, prezydenta Krakowa, rodziny.