HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 22:00

Boksic9 pisze:to pochwal sie czego Ty słuchasz ? a jak nie lubisz hip-hopu to po co tu sie udzielasz
Zareagowałes teraz jak jakiś gówniarz.
Czego słucham?
A rocka, czasem i metalu, ale nie takiego gdzie goście wyglądają jak wampiry i chleją krew i rozdzierają kota.
Lubię Papa Roach, Linkin Park, Lordi czy KoRn.
Twoja odpowiedź to jeden wielki hip-hopowy bunt przeciw wszystkiemu ble ble ble.
Zamiast krytykować (tak wiem ja też to zrobiłem) pomógłbyś mi to jakoś zrozumieć bo spodnie gdzie krok jest w kolanach, kaptur na głowie siedząc w samochodzie itp jakoś mi przemawiają za poważnym traktowaniem.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 23:39

lisciozerca pisze:Ja też raczej za hip-hopem nie przepadam, jednak nigdy bym nie napisał, że hip-hop to nie muzyka... Słucham i cenię PFK, jak dla mnie ich kawałki są ponadczasowe.
Z dzisiejszych grup znam tylko Fundację, chciałbym wiedzieć co sądzicie o niej?
Fundacja numer 1 klasa sama w sobie z albumów jako że oni sami wydali jeden Poste Restante, ale z tego co się orientuje to będzie drugi, ale można ich usłyszeć z TPWC czy bądź jak kto woli WWO i Zpierą bardziej znani jako ZIP Skład i chyba nikomu nie muszę mówić kto to jest. W sumie zrobili też jeden album Chleb Powszedni, ale spokojnie można poszukać wspólnych kawałków na solowych bądź łączonych płytach. ZIPy dla mnie obok Molesty numer jeden czy dwa polskiej sceny.
Madara pisze:Hmmm osobiście hip-hopu nie cierpie. Nie uważam tego za muzykę. Każdy śpiewa o tym samym, o tym jakie to miał ciężkie życie itp. Honor, szacunek ludzi ulicy gdy jednocześnie kilku dresów tłucze jednego faceta.
Wiesz co Ci powiem :rotfl: :rotfl: . W Jaworznie był koncert Peji chyba był ale pewni ludzie chcieli aby do niego nie doszło określając go jako - gloryfikującego w utworach do morderstw, podpalania domów i gwałtów źródło "Tydzień w Jaworznie" Masz z tym tekstem coś wspólnego?

Aha i nie każdy nawija o tym samym. Posłuchaj sobie Tedego , O.S.T.R. Gurala i Kalibra 44 jak stwierdzisz że to jest to samo to :bravo:
Madara pisze: Zamiast krytykować (tak wiem ja też to zrobiłem) pomógłbyś mi to jakoś zrozumieć bo spodnie gdzie krok jest w kolanach, kaptur na głowie siedząc w samochodzie itp jakoś mi przemawiają za poważnym traktowaniem.
A kto powiedział, że to ma być poważne? Przede wszystkim ma to być prawdziwe.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2010, 23:55

oliver pisze: Aha i nie każdy nawija o tym samym. Posłuchaj sobie Tedego , O.S.T.R. Gurala i Kalibra 44 jak stwierdzisz że to jest to samo to :bravo: A kto powiedział, że to ma być poważne? Przede wszystkim ma to być prawdziwe.
Nie rozumiem tego wszystkiego. Przygarbienia, wymachiwania rękami, nazywania środy "środówą", mówienia "wymiatam" i np to swój ziomal tylko go zlasowałem, cokolwiek to znaczy.
O teledyskach nie wspominając -> http://demotywatory.pl/1326279/Teledyski.
Albo gołe baby, albo tuning Astra czy Calibra.
No nie wiem, może się nie znam.

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 00:09

O Jezu. :shock:
Madara, co Ty za bzdury tutaj wypisujesz.

Pozwól, że rozdzielę Twoją wypowiedź, bo "nie wyrzucę tego jednym haftem", jak to nawinął Emil Blef.
Madara pisze:Hmmm osobiście hip-hopu nie cierpie. Nie uważam tego za muzykę.
Aha. Tak więc ja uważam, że jesteś w tej chwili nieobiektywny w swej dalszej wypowiedzi.
Madara pisze:Każdy śpiewa o tym samym, o tym jakie to miał ciężkie życie itp. Honor, szacunek ludzi ulicy gdy jednocześnie kilku dresów tłucze jednego faceta.
"Śpiewają" to Twoi chłopcy z Linkin Parku. W rapie się zazwyczaj rapuje.
Co do Twoich doświadczeń z tą muzyką to muszę powiedzieć, że Ci współczuję. Myślę, że Twoja przygoda z kulturą hip-hopową ograniczyła się do obejrzenia teledysku niejakiego Waszki G, który jeden z Twoich znajomych miał w opisie na gadu-gadu. Rozsądnym będzie, kiedy trochę bardziej się zagłębisz w tą kulturę, by oceniać ją całą i wszystkich ludzi z nią związanych.
Madara pisze:Z tych klimatów to tylko Eminem chociaż on to bardziej rap.
Trochę teorii. Rap to jeden z kilku filarów kultury, którą nazwano Hip-Hopem. Rap to muzyka. Hip-Hop to kultura. O tym też przeczytasz w internecie, wystarczy trochę chęci. Potem będziemy mogli więcej podyskutować.
Madara pisze:Trochę nie bardzo rozumiem ten styl, niby muzyka, ale żadnego instrumentu.
Otóż znowu się grubo mylisz, przyjacielu. Mówiłem, za mało słyszałeś, żeby się wypowiadać na temat całości. Szufladkujesz, do "prostytutki" nędzy.
Poza tym, czy nie słyszałeś innych rodzajów muzyki, w których dźwięki (tutaj: bit) tworzy się dzięki sprzętom do tego stworzonym, niekoniecznie instrumentom tradycyjnym? Straszna strata dla Ciebie.

Podsumowując, myślę, że nie obrażę Cię i jednocześnie nie skłamię zbytnio, jeżeli powiem, że nie jesteś osobą kompetentną w tym temacie, żeby się wypowiadać. Twoje ograniczone wypowiedzi mogą razić tych, którzy znają się na rzeczy.
Doszkol się więc nieco, a może nawet więcej. Posłuchaj trochę lepszych odmian rapu, niekoniecznie ulicznego, potem się wypowiadaj.
Pozdrawiam.

lisciozerca pisze:Z dzisiejszych grup znam tylko Fundację, chciałbym wiedzieć co sądzicie o niej?
Słuchałem oprócz pojedynczych starszych kawałków ich nowej płyty, czyli Poste Restante. Płyta niezła, aczkolwiek nie zachwyca. Kilka kawałków się wywyższa, jeżeli można tak powiedzieć; m.in. "Nie znasz mnie", "Więzy muzyki", "No baa", "Ależ owszem". Ogólnie na plus, biorąc pod uwagę, że wolę rap bardziej intelektualny, niż uliczny.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 13:24

Madara pisze: Zamiast krytykować (tak wiem ja też to zrobiłem) pomógłbyś mi to jakoś zrozumieć bo spodnie gdzie krok jest w kolanach, kaptur na głowie siedząc w samochodzie itp jakoś mi przemawiają za poważnym traktowaniem.
Czemu podpinasz każdego słuchacza Rapu do pajaca który siedzi w swoim golfie III i rzeźbi na szlugi ?

Madara pisze: Czego słucham?
A rocka, czasem i metalu, ale nie takiego gdzie goście wyglądają jak wampiry i chleją krew i rozdzierają kota.
Lubię Papa Roach, Linkin Park, Lordi czy KoRn.
Madara pisze:Hmmm osobiście hip-hopu nie cierpie. Nie uważam tego za muzykę.
Zaznaczyłem grubą czcionką zespół KoRn który dla mnie nie jest muzyką tylko darciem mordy. LP słuchałem od kiedy wypuścili krążek Hybrid Theory która bardzo mi się podoba. Co do tego czy "HH" nie jest muzyką. Może nie rozumiesz przesłania ? Posłuchaj Eldo, Pezeta(starych utworów), różni się to bardzo od takiego Tedego, czy Rycha P. Bez urazy dla słuchaczy Tedego i Ryśka ponieważ ich utwory także mają przekaz.

PS. Madara jeżeli słucham muzykę typu Trance jestem dla Ciebie dresem który fuka do nosa? Mogę się tak poczuć ponieważ uważasz słuchacza rapu ze skatem który pali "gibony" to ja mogę uważać Cię za glana, szatana i fanboya playstation ponieważ lubisz FF ;] Taki głupi przykład.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 16:19

FalsoVero pisze: PS. Madara jeżeli słucham muzykę typu Trance jestem dla Ciebie dresem który fuka do nosa? Mogę się tak poczuć ponieważ uważasz słuchacza rapu ze skatem który pali "gibony" to ja mogę uważać Cię za glana, szatana i fanboya playstation ponieważ lubisz FF ;] Taki głupi przykład.
Oprócz glana i szatana wszystko się zgadza.

Owszem istnieją takie pojęcia jak nie wiem prawdziwy rock, prawdziwy hh, ale nie uważasz że tych prawdziwych przedstawicieli jest jak na lekarstwo?
Praktycznie ich nie ma.
Ale KoRn jest darciem ryja?
Hmmm według mnie nie bardzo. Uwielbiam ubierać się na czarno, ale nie mam długich włosów, pomalowanych paznokci i kolczyków na całym ciele.
Nie lubie muzyki klasycznej ale moim zdaniem do "muzyki" potrzebny jest instrument, a takie rzeczy jak elektroniczna (poprawcie jeśli się mylę) perkusja itp gdzie maszyna wszystko robi to trochę nie fajne.

luks_wgs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 16:47

odechciewa się cokolwiek pisać, ba, nie widzę sensu w ogóle się tłumaczyć...

wchodzi Madara, który nie ma pojęcia o hh (i chyba nie słyszał nigdy dobrej muzyki skoro słucha zespołów o których mówi. sam często słucham metalu, a zespoły o których wspominasz to komercyjna papka, ale nie będę się o tym rozwodził bo nie w tym rzecz) i głosi kompletne bzdury, czyli bełkot każdego kto nie zna hh, nie słucha, ale potrafi powiedzieć o czym są teksty i zachowuje się jakby znał tą kulturę od podszewki, a nie zna nawet "uchwytu pokrywki" od wielkieeego gara jakim jest ta muzyka. do dyskusji próbuje się włączyć boksic9, którego gustu muzycznego i kultury wypowiedzi nie trzeba komentować, wystarczy spojrzeć na jego poprzednie "buraczane" posty

MAM PROPOZYCJĘ:
niech każdy założy swoje słuchawki, wrzuci sobie w nie muzykę swoich ulubionych artystów i nie pisze na tematy o których nie ma pojęcia, których nie próbował nigdy dobitniej zgłębić..i
CIESZY SIĘ MUZYKĄ!

peace i pozdrowienia

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 16:58

Róznica jest w ogóle w mentalnośći.
Ty jako hh nosisz w sobie bunt i tego typu pierdoły.
Jak Ty skrytykowałbyś moją muzykę to ja powiedziałbym, że mi to wisi.
I faktycznie tak by było. Jaki hh jest i kogo przyciąga??...hmmm
Nie słyszałem, żeby na koncertach rockowych były strzelaniny, a tym bardziej wokalista czy zespół nawoływał do pobicia swojego fana czy kogokolwiek.
Wszystko jest złe, życie jest ciężkie.
Owszem są wyjątki itp ale jest ich tyle co nic.
Może i słucham komerchy, ale wpadło mi w ucho, nie garbie się i nie chodze w spodniach w z krokiem przy ziemi.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 18:43

Madara pisze: Nie słyszałem, żeby na koncertach rockowych były strzelaniny, a tym bardziej wokalista czy zespół nawoływał do pobicia swojego fana czy kogokolwiek.
Madara pisze: Owszem są wyjątki itp ale jest ich tyle co nic.
Aha, bo na koncertach hip-hopowych biją się pod sceną zawsze, a strzelają do siebie w każdą pierwszą sobotę miesiąca.
/facepalm

Obrazek
Boksic9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 19:04

LUKS WGS po co Twoje głupie dyskusje głupi mądry pajacu ? !!!! ale za to ty masz pojecie po co te zaczepki no po co pajacu ?!!! powiedziałem coś na ciebie i pewnie znowu ja zarobie kartkę.... człowieku mam wieksze pojecie niż ci sie wydaje .....

Ty pajacyku i menago twoj Jacykow
Tede Jakuza , LUKS WGS trzech przestrzelonych typów
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 19:10

Madara pisze:Róznica jest w ogóle w mentalnośći.
Nie słyszałem, żeby na koncertach rockowych były strzelaniny, a tym bardziej wokalista czy zespół nawoływał do pobicia swojego fana czy kogokolwiek.
Może i słucham komerchy, ale wpadło mi w ucho, nie garbie się i nie chodze w spodniach w z krokiem przy ziemi.
Facet twoje uogólnienia są tak dobijające, że żal pupsko ściska. Rap to nie jest jednolity gatunek i wbrew Twoim wyobrażeniom, bo poglądami bym tego nie nazwał, nie każdy twórca tej muzyki nawija o dziwkach, koksie i bronxie :> To primo.
Sam nie jestem wielkim znawcą kultury Hip-hop i jej muzyki, o której próbujesz mówić, ale unikam tego stereotypowego myślenia.

Ja słucham namiętnie tylko Ostrego z polskiej sceny rap, byłem na kilku jego koncertach i nie łażę w spodniach, których krok kończy się na łydkach. Mam też prostą postawę.

`Błogosławiony ten, który nie ma nic do powiedzenia i nie obleka tego faktu w słowa.`

lisciozerca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 20:14

oliver pisze:Fundacja numer 1 klasa sama w sobie z albumów jako że oni sami wydali jeden Poste Restante, ale z tego co się orientuje to będzie drugi, ale można ich usłyszeć z TPWC czy bądź jak kto woli WWO i Zpierą bardziej znani jako ZIP Skład i chyba nikomu nie muszę mówić kto to jest. W sumie zrobili też jeden album Chleb Powszedni, ale spokojnie można poszukać wspólnych kawałków na solowych bądź łączonych płytach. ZIPy dla mnie obok Molesty numer jeden czy dwa polskiej sceny.
gawron pisze:Słuchałem oprócz pojedynczych starszych kawałków ich nowej płyty, czyli Poste Restante. Płyta niezła, aczkolwiek nie zachwyca. Kilka kawałków się wywyższa, jeżeli można tak powiedzieć; m.in. "Nie znasz mnie", "Więzy muzyki", "No baa", "Ależ owszem". Ogólnie na plus, biorąc pod uwagę, że wolę rap bardziej intelektualny, niż uliczny.
Dzięki Panowie za odpowiedź ;)

Jeżeli można wtrącić, to co kolega Madara Wam przytoczył to są pewne stereotypy na temat kultury hip-hopu. Nie wiem kiedy mogły powstać, może już pod koniec lat 90'? Musicie mieć to na uwadze, że ludzie którzy nie utożsamiają się z hip-hopem, często myślą stereotypowo. Jak ktoś będzie pisał, że np. "Każdy śpiewa o tym samym, o tym jakie to miał ciężkie życie" to próbujcie wytłumaczyć, że nie ma racji, a nie wściekać się na tę osobę :)

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 22:05

Madara pisze:Róznica jest w ogóle w mentalnośći.

Typowo stereotypowe myślenie. Jeśli nie znasz się na tej muzyce to po co się wypowiadasz? Po pierwsze hip hop to nie muzyka. Hip hop to kultura w której skład wchodzi muzyka RAP. Po drugie raperzy nie śpiewają tylko rapują. Po trzecie raperzy nie nawijają ciągle o tym samym.. Jeśli masz jakieś wątpliwości co do tego to posłuchaj sobie Ostrego, Łony, Kalibra czy Słonia.. I proszę Cię nie pisz, że słuchacze rapu noszą w sobie bunt - takie stwierdzenie jest nie na miejscu. Słucham rapu od bardzo dawna, chodzę w szerokich spodniach, noszę koszulki i bluzy o 3 rozmiary za duże, ale to do cholery moja sprawa w co się ubieram. Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają ludzi po tym jak się ubierają a tym bardziej po tym jakiej muzyki słuchają.

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 22:30

Ta Twoja kultura hip-hopowa jest nietolerancyjna i nie umie radzić sobie z krytyką. Wściekacie się tak jakbym katował członka waszej rodziny. Niby te za duże ubrania mają promować luz czy cokolwiek, ale spinacie się tak, że chyba zwieracze na codzień nie wytrzymują stąd te gacie.
Moim zdaniem to wygląda niechlujnie.
Szkoda, kolejny powód do piosenki jak to jeden przeciwko wszystkim.
A to jak Ty się ubirasz to mam gdzieś, tylko się nie dziw, że tak a nie inaczej ludzie na to patrzą bo jak cie widzą tak cie piszą.
W końcu ktoś tą modę wypromował.
A co do propozycji posłuchania tego czy owego, dzięki nie skorzystam.
Wystarczy mi posłuchane na vivie czy mtv kilka piosenek Peji czy czegoś tam by do końca czuć ból po zgwałconym zmyśle sluchu.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2010, 22:37

Madara, idź dziecko spać bo jutro rano Pokemony na TV4, czy tam inna manga.

Pragnę zauważyć, że Ludacris wydał ostatnio nową, niezłą płytę. To tyle z mojej extra-recenzji.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ