Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie!!!
- Lypsky
- Juventino
Proszę bardzo:
http://wiadomosci.onet.pl/2155204,12,st ... ,item.html
http://wiadomosci.onet.pl/2155204,12,st ... ,item.html
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Co znaczy "szczególnie w czasie żałoby narodowej"? To niech poczekają z pogrzebem do jej zakończenia, będę mógł swobodnie wyrażać swoje zdanie.Lypsky pisze:Widzisz, ja uważam, że lepiej wyjść na ulice i krzyczeć, awanturować się, tupać nóżkami, szczególnie w czasie żałoby narodowej.
Bardzo serdecznie Cię pozdrawia. Nie, nie dziękuj.Lypsky pisze:Piszesz tak mądre zdania, że za chwilę pomyślę, iż obok Ciebie siedzi mama.
Ja osobiście nie oceniam czy Lech Kaczyński zasługuje, aby zostać pochowanym na Wawelu. Nie lubię jak się ludziom zabrania mówić to, co chcą, wyznaczając im granice przyzwoitości, "a bo żałoba", "bo Wy nie macie prawa". To, co mówią ludzie, krytykując decyzje o Wawelu, żadnego wpływu nie będzie miało, ale zastanawiające jest to, że budzi to w społeczeństwie bunt. I to się staram zrozumieć.Lypsky pisze:Żebym nie został źle zrozumiany, jeśli uważacie, że macie wystarczającą wiedzę i czujecie się odpowiednimi osobami do tego by osądzać/dywagować, kto zasługuje na miejsce na Wawelu, kto zrobił wystarczająco dużo, kto był patriotą etc., proszę bardzo. Dla mnie są to mocne słowa i ja nie mam zamiaru tego robić. Wyraziłem swoje zdanie, a co robicie wasza sprawa, wasze sumienia.
- LordJuve
- Juventino
Panowie i Panie,
Z tym Wawelem...symbolika się liczy, symbolika.
Tzw. "podział społeczeństwa" to tandetny slogan wymyślony przez jakiegoś tępaka chyba. Po pierwsze zastanówmy się jaki sens ma ta cała szopka z żałobą, zjednoczeniem narodu, wspólnym cierpieniem skoro w Krakowie jakiś gbur krzyczy do normalnego człowieka: "Zamknij mordę! Stul pysk!" - to jest nasze polskie pojednanie? Raczej narodowa hipokryzja, która, moim zdaniem, po tej tragedii zostanie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> uwidoczniona.
Kolejna sprawa jest taka, że decyzja o pochówku na Wawelu jest rzeczywiście decyzją na wyrost, na gorąco. Na pewno państwo Kaczyńscy woleli by spocząć w swoim mieście, swojej Warszawie, z którą się na długo złączyli. Forsowany przez media obraz pary prezydenckiej nie pozwala myśleć inaczej.
Ja życzę Krakusom i wszelkim obrońcom prestiżu Wawelu najazdu wroga ze wschodu (zapewne chodzi o muzułmanów) a normalnym ludziom życzę dużo szczęścia i pomyślności w ten rytm:
Z tym Wawelem...symbolika się liczy, symbolika.
Tzw. "podział społeczeństwa" to tandetny slogan wymyślony przez jakiegoś tępaka chyba. Po pierwsze zastanówmy się jaki sens ma ta cała szopka z żałobą, zjednoczeniem narodu, wspólnym cierpieniem skoro w Krakowie jakiś gbur krzyczy do normalnego człowieka: "Zamknij mordę! Stul pysk!" - to jest nasze polskie pojednanie? Raczej narodowa hipokryzja, która, moim zdaniem, po tej tragedii zostanie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> uwidoczniona.
Kolejna sprawa jest taka, że decyzja o pochówku na Wawelu jest rzeczywiście decyzją na wyrost, na gorąco. Na pewno państwo Kaczyńscy woleli by spocząć w swoim mieście, swojej Warszawie, z którą się na długo złączyli. Forsowany przez media obraz pary prezydenckiej nie pozwala myśleć inaczej.
Ja życzę Krakusom i wszelkim obrońcom prestiżu Wawelu najazdu wroga ze wschodu (zapewne chodzi o muzułmanów) a normalnym ludziom życzę dużo szczęścia i pomyślności w ten rytm:
- pan Zambrotta
- Juventino
jak to "kto biegał?" ruski pluton egzekucyjny :lol:Ein pisze:Powie mi ktoś coś więcej jak te strzały zostały wytłumaczone, i kto tam biegał wokół tego samolotu ?
tak jakoś mi się zebrało na czarny humor, bo jeszcze by ktoś pomyślał że zmądrzałem na stałe
Ja na tym filmiku dostrzegłem jeszcze Elvisa i obiecane 3.000.000 mieszkań.
strzały? przecież maszyna się paliła, Bóg jeden wie co było w środku. Mogło coś wybuchać, trzaskać, topić się. Dla mnie to normalne.
Gdyby ruscy naprawdę chcieli zapolować na kaczki, to by przynieśli tłumiki...
moim zdaniem to wybuchały korki od szampana.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2010, 22:16 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Też tak myślę...pan Zambrotta pisze:jak to "kto biegał?" ruski pluton egzekucyjny :lol:Ein pisze:Powie mi ktoś coś więcej jak te strzały zostały wytłumaczone, i kto tam biegał wokół tego samolotu ?
Tak w ogóle to wracając jeszcze do tych protestów napiszę tylko tyle, ale bardzo dosadnie: zasrana, polska małostkowość! Dawaj! Ci z północy prusom, ci ze wschodu ruskim i jeszcze Polska nie zginęła!
- Railis
- Qualità Juventino
Odnośnie pewnych słów na temat kompetencji wypowiadających się. Owszem, nie powinniśmy się czuć na tyle mądrzy, oświeceni i świetni, żeby stwierdzać, kto zasługuje na pochowanie na Wawelu, a kto nie. Uważam jednak też, że w ten sam sposób, nie powinniśmy czuć się na tyle mądrzy, żeby stwierdzać kto to może robić a kto nie. Ciekawy jestem co jest tego wyznacznikiem?
- koksik197
- Juventino
Abstrachując trochę od tematu, bo nie chce mi się zakładać nowego, czy ktoś się orientuje jaka jest droga z dworca PKP: Warszawa Centralna do Pałacu Prezydenckiego? bo w pt. o 4:30 będę w stolicy, ale kompletnie się nie orientuję. Jakieś busy, coś w tym stylu, czy da się na piechotę dojść?
- gosciu_Muranista
- Juventino
Wychodzisz z centralnego i idziesz na drugą stronę to jest pod hotel Mariott i wsiadasz do autobusu linii 175, który jedzie do pl. Piłsudskiego więc możesz wysiąść przystanek wcześniej tj. Uniwersytet i przejść się Krakowskim Przedmieściem. To chyba najprostsza droga.koksik197 pisze:Abstrachując trochę od tematu, bo nie chce mi się zakładać nowego, czy ktoś się orientuje jaka jest droga z dworca PKP: Warszawa Centralna do Pałacu Prezydenckiego? bo w pt. o 4:30 będę w stolicy, ale kompletnie się nie orientuję. Jakieś busy, coś w tym stylu, czy da się na piechotę dojść?
- mateo369
- Juventino
Dzisiaj w wiadomościach podawali, że znaleziono wieniec, który Lech Kaczyński miał złożyć na cmentarzu w Katyniu. Dlaczego o tym piszę? bo ten "głupi" wieniec o ironio ocalał nietknięty mimo sporych gabarytów, ani nie był połamany, ani ogień go nie strawił, tylko wstążka była lekko przybrudzona. Dlaczego zamiast niego nie mógł ocaleć choćby jeden człowiek...
nie wiedziałem
pan Zambrotta pisze:bo Ruscy nie strzelają do wieńców

Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2010, 23:48 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pan Zambrotta
- Juventino
- koksik197
- Juventino
Twój stary pisze:bo Ruscy nie strzelają do wieńców

- krop
- Juventino
Zaczyna sie... patrzcie na tego linka:
http://www.youtube.com/watch?v=11LpvGjd9RU
Co koles wykminil.. no nie wierze
maryjangaj70
00:12 słychac po polsku stanowczym tonem"uspokój sie" ;
0:16 "patrz mu w oczy" ;
0:21? jeden jeszcze raz tym razem bardzie proszacym tonem "uspokój się"
00:23 pusty trzask jakby uderzenie i potem chyba "ała";
00:29 po polsku"idziesz(to znak by sygnał puscili)
00:22 cos niwyraznie po rosyjsku "zjob"
00:47 po rosyjsku "dawaj tuda paskuda" ;
00:50 "ubijaj tuda"
00:53 streljaj" ;
00:55 przeładowanie broni słychać;
00:57 strzał
http://www.youtube.com/watch?v=11LpvGjd9RU
Co koles wykminil.. no nie wierze

maryjangaj70
00:12 słychac po polsku stanowczym tonem"uspokój sie" ;
0:16 "patrz mu w oczy" ;
0:21? jeden jeszcze raz tym razem bardzie proszacym tonem "uspokój się"
00:23 pusty trzask jakby uderzenie i potem chyba "ała";
00:29 po polsku"idziesz(to znak by sygnał puscili)
00:22 cos niwyraznie po rosyjsku "zjob"
00:47 po rosyjsku "dawaj tuda paskuda" ;
00:50 "ubijaj tuda"
00:53 streljaj" ;
00:55 przeładowanie broni słychać;
00:57 strzał
- oliver
- Juventino
Nie nie każdy. Z czego mam być dumny?Azrael pisze:Myślę, że każdy z nas (niezależnie od poglądów) jest w stanie powiedzieć dziś, że np. jest dumny z tragicznie zmarłego Prezydenta RP.
Lata mi to gdzie go pochowają można spalić i prochy do Wisły i tak go nigdy nie odwiedzę pewnie tak jak większość Polaków kłapiąca dziobem gdzie to będzie lepiej.
W pierwszy dzień żałoby ktoś napisał, że nie wypada po tym co tu przeczytałem chyba już wypada. Jest szansa na Amnestie?
Jedno wydarzenie i 1500 wersji, aż nie chce myśleć co będzie w książkach od historii za 100 lat.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti