Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie!!!
- Mati
- Juventino
Ta cała sytuacja jest czymś, co do tej pory do mnie nie dociera. Jako prawicowiec zawsze darzyłem stanowisko Prezydenta najwyższym szacunkiem, bez względu na to kto je zajmował, a już Lecha Kaczyńskiego lubiłem dodatkowo jako człowieka, tym bardziej, że mieliśmy sporo wspólnych poglądów.
To wszystko nie ma teraz znaczenia, to coś naprawdę tragicznego dla naszego kraju, strata, jakiej w życiu (poza śmiercią Jana Pawła II) jeszcze nie widziałem. Nie wiem co o tym myśleć, nie wiem co jeszcze napisać.
Żal, smutek i niedowierzanie.
To wszystko nie ma teraz znaczenia, to coś naprawdę tragicznego dla naszego kraju, strata, jakiej w życiu (poza śmiercią Jana Pawła II) jeszcze nie widziałem. Nie wiem co o tym myśleć, nie wiem co jeszcze napisać.
Żal, smutek i niedowierzanie.
- deszczowy
- Juventino
Stanęliśmy w obliczu jednego z największych kryzysów politycznych w historii.
Nie lubiłem Kaczyńskiego. Nie lubiłem prowadzonej przez niego polityki, ani jego retoryki. Szanowałem jego żonę, uważałem ją za mądrą kobietę. To co się wydarzyło.... to jest dla mnie niewyobrażalne. Nie pojmuję i nie wierzę.
Nie lubiłem Kaczyńskiego. Nie lubiłem prowadzonej przez niego polityki, ani jego retoryki. Szanowałem jego żonę, uważałem ją za mądrą kobietę. To co się wydarzyło.... to jest dla mnie niewyobrażalne. Nie pojmuję i nie wierzę.
- deszczowy
- Juventino
Za mocno powiedziane. To nasza tragedia narodowa, ale nie międzynarodowa. Stoimy w obliczu olbrzymiego kryzysu polityczno- wojskowego RP.Gotti pisze:Największa tragedia od czasów World Trade Center.
- mateo369
- Juventino
Czekamy tylko na oficjalne potwierdzenie choć wiadomo, że ona u każdego powinna się zacząć w sercu, choć jak czytałem komentarze (teraz już ich raczej nie ma) na onecie itp. zaraz po katastrofie to nie mogłem uwierzyć, że "ludzie" potrafią być tak podli...tzuggen pisze:Żałoba prawdopodobnie się rozpoczęła.
Wieczny odpoczynek racz im dać Panie, a światłość wiekuista niechaj im świeci.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Don Mateo
- Juventino
Lech Kaczyński "walczył" z rosjanami, i na rosyjskiej ziemi zginął...
Może to trochę "teoria spiskowa", ale czy nie przyszło wam na myśl, że to sprawka rosjan? Jakby nie było zginął Prezydent i dowództwo wielu frakcji Wojska Polskiego.
Nie rozumiem także, jak można było tak wiele ważnych person ulokować w jednym samolocie. A to Polska wlaśnie...
Może to trochę "teoria spiskowa", ale czy nie przyszło wam na myśl, że to sprawka rosjan? Jakby nie było zginął Prezydent i dowództwo wielu frakcji Wojska Polskiego.
Nie rozumiem także, jak można było tak wiele ważnych person ulokować w jednym samolocie. A to Polska wlaśnie...
Forza Juve!
- FalsoVero
- Juventino
Kolejny który żyje nienawiścią do Rosjan. Czy was przypadkiem nie po.... pogrzało ? Cisną mi się takie słowa na wasz temat ale nie chcę odrazu czerwonki zobaczyć. Zamiast pieprzyć głupoty możecie się pomodlić za nich i ich rodziny jeżeli chcecie im pomóc.Don Mateo pisze:Lech Kaczyński "walczył" z rosjanami, i na rosyjskiej ziemi zginął...
Druga sprawa zgadzam się dlaczego tyle ważnych osób było w jednym samolocie. Trzecia sprawa jedna uroczystość już się odbyła po kiego druga? A zapomniałem niektórzy są pobrażani na siebie...
Putin będzie stał na czele komisji śledczej i bardzo dobrze, załatwi wszystko szybko i sprawnie ponieważ nasi "eksperci" do niczego się nie nadają...
--------------------------------------------------------------
Jeżeli ja w beczce to nie wiem gdzie Ty ponieważ takie brednie jakie wypisujesz to wnioskuje kompostnikDon Mateo pisze: Reszty nie komentuję, bo gołym okiem widać, że w beczce mieszkasz i nie masz bladego pojęcia o czym piszesz, a jedyne na co cię stać to ujadanie i powielanie wytartych sloganów.
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2010, 12:26 przez FalsoVero, łącznie zmieniany 1 raz.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- deszczowy
- Juventino
Teoria spiskowa i do tego głupia. Ale wojskowych żal niebywale. Po raz drugi zginęła elita dowódców...Don Mateo pisze:Lech Kaczyński "walczył" z rosjanami, i na rosyjskiej ziemi zginął...
Nie "Polska właśnie", a normalny modus operandi.Don Mateo pisze:Nie rozumiem także, jak można było tak wiele ważnych person ulokować w jednym samolocie. A to Polska wlaśnie...
Druga tragedia katyńska. Historia się dzieje na naszych oczach.
- PaulCone
- Juventino
- Don Mateo
- Juventino
O najaśniejszy z najaśniejszych po czym wnosisz, że "żyje nienawiścią do rosjan"? Reszty nie komentuję, bo gołym okiem widać, że w beczce mieszkasz i nie masz bladego pojęcia o czym piszesz, a jedyne na co cię stać to ujadanie i powielanie wytartych sloganów.FalsoVero pisze:Kolejny ciemny człowiek, kolejny który żyje nienawiścią do Rosjan. Czy was przypadkiem nie po.... pogrzało ?Don Mateo pisze:Lech Kaczyński "walczył" z rosjanami, i na rosyjskiej ziemi zginął...
Druga sprawa zgadzam się dlaczego tyle ważnych osób było w jednym samolocie. Trzecia sprawa jedna uroczystość już się odbyła po kiego druga? A zapomniałem niektórzy są pobrażani na siebie...
Putin będzie stał na czele komisji śledczej i bardzo dobrze, załatwi wszystko szybko i sprawnie ponieważ nasi "eksperci" do niczego się nie nadają...
Forza Juve!
- deszczowy
- Juventino
Prośba do adminów: ze względu na powagę sytuacji- dajcie temat może na główną, żeby można było komentować bezpośrednio spod poziomu strony głównej?
- dzodzik
- Juventino
Ogromna tragedia dla rodzin i nas wszystkich. Pierwsza informacja to był dla mnie ogromny szok, teraz niedowierzanie.
Na polsacie podali, że Rosyjskie władze mówią w tej chwili o 96 ofiarach [*]
Na polsacie podali, że Rosyjskie władze mówią w tej chwili o 96 ofiarach [*]
"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
- deszczowy
- Juventino
Dysproporcji nie ma, poza liczbą osób. 70 lat wymordowano kwiat polskiego wojska. Dzisiaj zginęli najwyżsi przedstawiciele władz narodowych i Wojska Polskiego.Don Mateo pisze:To porównywanie jest irytujące. Bije po oczach spora dysproporcja.deszczowy pisze:Druga tragedia katyńska. Historia się dzieje na naszych oczach.