Liga Mistrzów 2009/2010
- Monte Cristo
- Juventino
Ja po prostu nie moge. Nie chodzi mi tutaj akurat o twoj przyklad, Eric6666, ale ogolnie. Gdy sedziowie pomagaja wielkim druzyna to jest be bo UEFA faworyzuje bogate zespoly. Gdy im nie pomaga to tez zle. Zdecydujcie sie.Eric6666 pisze: a co sędziego to powiem tak: gdyby nie pretensje Riberiego to żółta by nie poleciała! I w moim mniemaniu żółta i żółta, która wyrzuca z boiska to dwie różnie sytuacje, ale każdy sędzia inaczej interpretuje, ale bądźmy szczerzy ta kartka ustawiła mecz i sędzia im "pomógł" i nie mam na myśli, dosłownie ( na co wskazuje cudzysłów ) tylko to, że po jego "reakcji" Bayern mógł przejąć inicjatywę i być spokojniejszy w obronie
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Majos
- Juventino
Wczoraj, gdy po paru minutach zrobiło się 2:0 dla Manchesteru to stwierdziłem, że jest już po meczu. Potem przewagę udokumentował przepięknym strzałem Nani i awans dla "Czerwonych Diabłów" był już prawie zrealizowany. Trochę nerwowości wprowadził gol Olicia i w Bayernie odżyły nadzieje. Po przerwie głupie zachowanie Rafaela i już wtedy było wiadomo, że grę kontrolować będą Bawarczycy. Tak też się stało, lecz długo się męczyli, aż do pięknego strzału Robbena. Ostatecznie gracze z Monachium trafili na Lyon, który mimo porażki z Bordeaux przeszli dalej. W finale najprawdopodobniej zobaczymy Bayern i Barcelonę, a piszę "najprawdopodobniej", bo w półfinale miał byc klub z Manchesteru.
- blads
- Juventino
Muszę przyznac że sędziowanie było marne. Nie chodzi tu nawet o to że dałem 400zl na awans MU i mi nie weszło...Druga kartka dla Rafaela była dla mnie parodią...Sędzia raz dawał pograc ostro, raz gwizdał w bezsensownych sytuacjach, nie wiem czy tak mu się udzieliło to że sędziuje w Anglii ale facet momentami nie nadążał. Jeżeli dostał kartkę Rafael za coś takiego to ten cały Badstuber czy jak to się tam pisze powinien wyleciec z czerwoną, przecież to było ewidentne wejście w nogi. Dwa Van Bomel - za to co robił ryżemu w pierwszej połowie też bym go wywalił. Ewidentnie kopał wszędzie tylko nie w piłkę, atakiem cały czas była kostka i za to też powien zobaczyc drugą żółtą. Co do Rafaela, chłopak się zagotował przy pierwszej żółtej kartce jak najbardziej słuszna z tym że najpierw powinien byc odgwizdany faul na nim...Monte Cristo pisze:Ja po prostu nie moge. Nie chodzi mi tutaj akurat o twoj przyklad, Eric6666, ale ogolnie. Gdy sedziowie pomagaja wielkim druzyna to jest be bo UEFA faworyzuje bogate zespoly. Gdy im nie pomaga to tez zle. Zdecydujcie sie.Eric6666 pisze: a co sędziego to powiem tak: gdyby nie pretensje Riberiego to żółta by nie poleciała! I w moim mniemaniu żółta i żółta, która wyrzuca z boiska to dwie różnie sytuacje, ale każdy sędzia inaczej interpretuje, ale bądźmy szczerzy ta kartka ustawiła mecz i sędzia im "pomógł" i nie mam na myśli, dosłownie ( na co wskazuje cudzysłów ) tylko to, że po jego "reakcji" Bayern mógł przejąć inicjatywę i być spokojniejszy w obronie
Sędziowanie marne totalnie nie wiem kto wystawia trzeba to powiedziec niedoświadczonego sędziego na tak ważny mecz. Ogólnie to nie mogę się czepiac jego pracy aż tak bardzo bo sędziował nieźle ale z doborem kartek to grubo przesadzał.
Inna sprawa że MU się poczuł zbyt pewnie po 3 bramkach i tak się to skończyło nie inaczej, geniusz holendra bez którego Bayern nie istnieje załatwił awans. Do tej pory nie wiem jak on to strzelił jak dla mnie bramka tej edycji i nie wiem czy ktokolwiek go przebije
- Adamosus
- Juventino
W końcu finał bd inny,niż co roku
"Cudowny egoista" pogrążył Manu i ja się osobiscie ciesze,bo zbierało sie na wymioty w ostatnich latach jak ciągle tylko Manu i Barca finał,a tak mamy niespodziankę i choć odczuwam niechęc do niemców,to tym razem zasiali usmiech na mojej twarzy
Ten mecz tylko utwierdza w przekonaniu,że piłka to najpiękniejszy sport świata
Co do faulu Rafaela,to sędzia moim zdaniem podjął słuszną decyzję,faul taktyczny,wyraźne ciągnięcie za koszulkę.Młody zapomniał pod wpływem adrenaliny,że ma już na swoim koncie kartkę i tak to się skończyło.Ja bym go za "porażke" nie obwiniał jakos specjalnie,bo Manu w drugiej połowie spacerowało,a Bayern kontrolował grę.Ahh jak patrzyłem jak grają Nani z Valencią
to aż żal patrzeć na naszych skrzydłowych,których umówmy się na dobrą sprawę nie mamy
(to powinny (oprócz obrony) być nasze cele letniego mercato.)
Naprawdę zapowiada się ciekawa droga do finału LM,już dawno nie było tak wyrównanej(moze prócz Barcy.. :doh: )grupy drużyn walczących o ten puchar

"Cudowny egoista" pogrążył Manu i ja się osobiscie ciesze,bo zbierało sie na wymioty w ostatnich latach jak ciągle tylko Manu i Barca finał,a tak mamy niespodziankę i choć odczuwam niechęc do niemców,to tym razem zasiali usmiech na mojej twarzy
Ten mecz tylko utwierdza w przekonaniu,że piłka to najpiękniejszy sport świata

Co do faulu Rafaela,to sędzia moim zdaniem podjął słuszną decyzję,faul taktyczny,wyraźne ciągnięcie za koszulkę.Młody zapomniał pod wpływem adrenaliny,że ma już na swoim koncie kartkę i tak to się skończyło.Ja bym go za "porażke" nie obwiniał jakos specjalnie,bo Manu w drugiej połowie spacerowało,a Bayern kontrolował grę.Ahh jak patrzyłem jak grają Nani z Valencią

Naprawdę zapowiada się ciekawa droga do finału LM,już dawno nie było tak wyrównanej(moze prócz Barcy.. :doh: )grupy drużyn walczących o ten puchar

- woyteknl
- Juventino
Wiecie co Wam powiem? Ligę Mistrzów wygra Inter Mediolan.
Możecie mi tutaj wszyscy mówić, że Barcelona jest świetna i Inter nie ma z nimi najmniejszych szans, ale... Ale Inter gra taktycznie tak jak Barca grać nie lubi. Barcelona gra świetnie w lidze hiszpańskiej, gdzie zespoły grają otwartą piłkę. Świetnie zagrała z Arsenalem, który przecież musiał atakować! A Inter podejdzie do Barcy taktycznie, a Blaugrana przeciwko takim drużynom grać nie lubi. Wiadomo, że mogę się mylić, ale ja tak stawiam. I postawił bym nawet na to jakieś pieniądze.
Jeśli Inter już przejdzie Barce wydaje mi się, że z Lyonem nie będzie miał problemów. Bo szczerze mówiąc mimo awansu Bayern niczym mnie nie oczarował. Wygrali tylko dzięki olbrzymiemu fartowi w obydwu meczach, tak w Monachium jak i Manchesterze.
Możecie mi tutaj wszyscy mówić, że Barcelona jest świetna i Inter nie ma z nimi najmniejszych szans, ale... Ale Inter gra taktycznie tak jak Barca grać nie lubi. Barcelona gra świetnie w lidze hiszpańskiej, gdzie zespoły grają otwartą piłkę. Świetnie zagrała z Arsenalem, który przecież musiał atakować! A Inter podejdzie do Barcy taktycznie, a Blaugrana przeciwko takim drużynom grać nie lubi. Wiadomo, że mogę się mylić, ale ja tak stawiam. I postawił bym nawet na to jakieś pieniądze.
Jeśli Inter już przejdzie Barce wydaje mi się, że z Lyonem nie będzie miał problemów. Bo szczerze mówiąc mimo awansu Bayern niczym mnie nie oczarował. Wygrali tylko dzięki olbrzymiemu fartowi w obydwu meczach, tak w Monachium jak i Manchesterze.
- ewerthon
- Juventino
Obyś nie miał racji. Barcelona w dwumeczu będzie mieć kibiców nie tylko w Katalonii, ale także w szeregach Bianconerich.woyteknl pisze: Ligę Mistrzów wygra Inter Mediolan.
Lyon też miał trochę szczęścia w reważnu. Wszystko jest możliwe.woyteknl pisze:
- woyteknl
- Juventino
My kibice Juventusu to zajmijmy się kibicowaniem Juventusu, a nie życzeniu ciągle źle Interowi!!! A po drugie zwycięstwo włoskiej ekipy to zawsze jakieś dodatkowe punkty. Więc jako kibice Juve nie róbmy z siebie idiotów tylko zacznijmy mu kibicować.ewerthon pisze:Obyś nie miał racji. Barcelona w dwumeczu będzie mieć kibiców nie tylko w Katalonii, ale także w szeregach Bianconerich.woyteknl pisze: Ligę Mistrzów wygra Inter Mediolan.
Jeśli chodzi o Lyon to tak, oczywiście. Z Realem też mieli mnóstwo szczęścia, ale dla mnie Bayern grał wczoraj fatalnie. Jak tylko zobaczyli Rooneya to im nogi zmiękły. Więc wydaje mi się, że z Lyonem Bayern polegnie. Tym bardziej z tego co pamiętam Bayern dobrze leży Francuzom

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To tak. Kibice wprawdzie nie grają na boisku, ale to i tak nie ma znaczenia, bo panuje taka zawiść co do wyników Barcelony, że każdy jej rywal staje się przyjacielem tych, którzy nie lubią Katalończyków, nawet Inter. O buractwie wynikającym z kibicowania "bo to włoska drużyna" nawet nie będę się wypowiadał. Mam nadzieję, że Barcelona wygra Ligę Mistrzów, bo są jedynym zespołem, który, obiektywnie patrząc, na nią obecnie zasługuje.ewerthon pisze:Barcelona w dwumeczu będzie mieć kibiców nie tylko w Katalonii, ale także w szeregach Bianconerich.
Moim skromnym zdaniem tutaj totalnym brakiem mózgu wykazują się sami piłkarze, którzy wiedząc co ich spotka za takie zachowanie i tak się na nie decydują. Po co? Co się w ten sposób pokazuje? Bo ja tego nie potrafię zrozumieć.WojtinhoFCJ pisze:Przewyższa on nawet żółtą kartkę za zdjęcie koszulki a o to nie jest tak łatwo.
- JuveR
- Juventino
Nie będę pokazywał palcem kto tu robi z siebie idiotę. Jakby grało torino to też byś im kibicował, bo są włoską ekipą? Pomijam już fakt, że gardzę interem i oni są taką włoską ekipą jak my argentyńską.woyteknl pisze:My kibice Juventusu to zajmijmy się kibicowaniem Juventusu, a nie życzeniu ciągle źle Interowi!!! A po drugie zwycięstwo włoskiej ekipy to zawsze jakieś dodatkowe punkty. Więc jako kibice Juve nie róbmy z siebie idiotów tylko zacznijmy mu kibicować.ewerthon pisze:Obyś nie miał racji. Barcelona w dwumeczu będzie mieć kibiców nie tylko w Katalonii, ale także w szeregach Bianconerich.woyteknl pisze: Ligę Mistrzów wygra Inter Mediolan.
Jeśli chodzi o Lyon to tak, oczywiście. Z Realem też mieli mnóstwo szczęścia, ale dla mnie Bayern grał wczoraj fatalnie. Jak tylko zobaczyli Rooneya to im nogi zmiękły. Więc wydaje mi się, że z Lyonem Bayern polegnie. Tym bardziej z tego co pamiętam Bayern dobrze leży Francuzom
- Wojtek
- Juventino
Obyś miał racje z tym dwumeczem interu z barcą...woyteknl pisze:Wiecie co Wam powiem? Ligę Mistrzów wygra Inter Mediolan.
Możecie mi tutaj wszyscy mówić, że Barcelona jest świetna i Inter nie ma z nimi najmniejszych szans, ale... Ale Inter gra taktycznie tak jak Barca grać nie lubi. Barcelona gra świetnie w lidze hiszpańskiej, gdzie zespoły grają otwartą piłkę. Świetnie zagrała z Arsenalem, który przecież musiał atakować! A Inter podejdzie do Barcy taktycznie, a Blaugrana przeciwko takim drużynom grać nie lubi.
Tylko martwi mnie jedna rzecz Inter rewanż gra na Camp Nou :doh:
Chciałbym żeby Inter wyelminoiwał Barce ale nie chce żeby Inter wygrał LM !
Inter zagra w finale LM z Bayernem i będzie bezpośrednia walka między Serie A a Bundesligą...

W 1/2 LM chyba po raz pierwszy i ostatni (?) będe kibicował Interowi :C
- woyteknl
- Juventino
Jakby nie patrzeć punkty dla nas zbierają. A po drugie ja nie mówię o kibicowaniu Interowi, tylko żeby w końcu przestać się interesować nimi, a zacząć Juve. Zauważyłem, że na tym forum jest więcej przeciwników Interu niż kibiców Juventusu samych w sobie!JuveR pisze:Nie będę pokazywał palcem kto tu robi z siebie idiotę. Jakby grało torino to też byś im kibicował, bo są włoską ekipą? Pomijam już fakt, że gardzę interem i oni są taką włoską ekipą jak my argentyńską.woyteknl pisze:My kibice Juventusu to zajmijmy się kibicowaniem Juventusu, a nie życzeniu ciągle źle Interowi!!! A po drugie zwycięstwo włoskiej ekipy to zawsze jakieś dodatkowe punkty. Więc jako kibice Juve nie róbmy z siebie idiotów tylko zacznijmy mu kibicować.ewerthon pisze:Obyś nie miał racji. Barcelona w dwumeczu będzie mieć kibiców nie tylko w Katalonii, ale także w szeregach Bianconerich.
Lyon też miał trochę szczęścia w reważnu. Wszystko jest możliwe.
- JuveR
- Juventino
Czyli w końcu mamy im życzyć wygrania Ligi Mistrzów, czy przestać się nimi interesować?
Kolego, przyznaj się, że przyszedłeś za Diego i nie masz pojęcia o 'relacjach' pomiędzy Juventusem a interem. Właśnie z powodu tych relacji kibicowanie Juventusowi i bycie przeciwnikiem interu w żaden sposób się nie wyklucza.
Kolego, przyznaj się, że przyszedłeś za Diego i nie masz pojęcia o 'relacjach' pomiędzy Juventusem a interem. Właśnie z powodu tych relacji kibicowanie Juventusowi i bycie przeciwnikiem interu w żaden sposób się nie wyklucza.
- ewerthon
- Juventino
Mam pytanie, czytałeś ostatni wywiad z Chiellinim? Z niego jest prawdziwy Juventino, zarówno na boisku jak i poza nim, czym może się poszczycić niewielu z obecnej drużyny. Jak myślisz, kiedy Inter będzie grał z Barceloną, to Giorgio usiądzie w swoim domu i komu będzie kibicował? Będzie kibicował Interowi, bo liczy na triumf "włoskiej" piłki?woyteknl pisze: My kibice Juventusu to zajmijmy się kibicowaniem Juventusu, a nie życzeniu ciągle źle Interowi!!! A po drugie zwycięstwo włoskiej ekipy to zawsze jakieś dodatkowe punkty. Więc jako kibice Juve nie róbmy z siebie idiotów tylko zacznijmy mu kibicować.
- Ein
- Juventino
Tak, tak. Każdy niemiec to nazista i w komórce ma przemówienia adolfa. Znasz jakiegoś niemca w ogóle ?miden pisze:Poprostu nie lubie tego narodu, bo niby za co mam ich lubić. Myślisz, ze oni są w stosunku do Polaków przyjaźni? to chyba ich nie znasz. Niemcy to świnie bez honoru...

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."