Petycja w/s nowych faktów w procesie Calciopoli

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 17:15

Juve4ever10 pisze:Luker puder chyba nie wzial pod uwage tego, ze ten news ktory podal w linku byl napisany 1 kwietnia i to bez jakiegokolwiek zrodla.
I trzeba obrazac druga osobe ? Nie mozna normalnie napisac ?

Chcesz zrodlo ? Prosze cie bardzo:

http://img405.imageshack.us/img405/4741/libero10.jpg
Chyba, ze przeoczylem. Poza tym kolega pare postow wyzej ma racje. w newsach jest mowa o 51tys. polaczen! trzeba miec autyzm i byc klaunem zeby uwierzyc, ze 51tys. rozmow bylo na temat miejsca na parkingu czy innych pierdół...
Nie wiem o jakich 51 tys rozmow jest mowa.

Rozmowy, ktore nie byly brane pod uwage, i ktore zazadali obroncy Moggiego to:

(i to podaja rowniez strony pro-Juve, tak dla uwierzytelnienia informacji, skoro masz problemy ze stronami interu)

- 35 pomiedzy Bergamo(ref designator) i Facchettim.

- 10 Bergamo/Galliani

- 10 Bergamo/Moratti

- 100 Bergamo/Cellino(Cagliari)

- 20 Pairetto(other ref designator)/Facchetti

- 3 Pairetto/Moratti

- 50 Pairetto/Galliani

- 65 Pairetto/Cellino

Nikt nie twierdzil, ze wszystkie rozmowy sa o miejscach parkingowych. Chodzilo o to, aby wam pokazac o jakich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> byly te rozmowy, ktore sa takie "skandaliczne" jak twierdza obroncy Moggiego.

...

Jeszcze raz. Strategia obroncow Moggiego jest banalna.

Nie moga sie bronic przeciwko nagraniom Moggiego, ktore sa jasne dla kazdego, kto juz potrafi czytac, (lub sluchac), wiec wymyslili cos takiego:

Pokazemy, ze Moratti / Facchetti TEZ DZWONILI, i na tej podstawie beda probowac przekonac sedziow, ze to, ze Moggi & Co dzwonili to nie bylo nic zlego.

Problem jednak nadal pozostaje, o czym juz pisze po raz wtory:

Moggi & Co nie mieli problemu za dzwonienie, ale za to CO W TYCH ROZMOWACH BYLO.

Moratti i Facchetti (juz nieobecny) nie maja sie czego obawiac, poniewaz w tych rozmowach nie ma niczego kompromitujacego, jak to mialo miejsce w przypadku Juve (i innych) w chwili kiedy afera wybuchla.

Zreszta juz dzis Moratti to samo powiedzial, bo byl o to pytany.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2010, 17:22 przez L u k, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 18:18

Luker a Ty w każdym temacie musisz pisać epopeje ?

BTW:
Misiek_M pisze:A co nie wolno? To wolny kraj. Przyszliśmy się pośmiać, bo znowu macie nadzieje, a wyjdzie jak zawsze :).
Zróbcie coś z tym pajacem.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2010, 18:44 przez FalsoVero, łącznie zmieniany 2 razy.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 18:20

To teraz widze na juvepoland kibice interu sie beda wypowiadac?????????

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 19:51

Nic na tamtej stronie nie rozumiem!!! Nie umiem przecież włoskiego!

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 19:52

No proszę, już słyszałem jego głos. Vieri ma jakąś prywatną sprawę do Interu o bodajże rozwiązanie kontraktu. Przy okazji twierdzi, że ma jakieś dowody w Farsopoli

http://goal.com/en/news/10/italy/2010/0 ... cudetto-as

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 19:58

Tylko różnica polega na tym, że tym razem Vieri złożył pozew cywilny przeciwko interowi i tej firmie telekomunikacyjnej. Ponoć był dziś przesłuchiwany :think:

Obrazek
Ya-Qb 25

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 19:59

Gdzieś słyszałem że Inter miał swój duży wkład w afere i że wszyscy piłkarze działacze itd o tym wiedzieli i mieli podpisać jakieś papiery że nic nikomu nie powiedzą. Vieri sie nie zgodził a w zamian Inter zwolnił go i podsłuchiwał jego rozmowy (w sumie podsłuchiwała go firma Telecom italia ale na zlecenie interu) przez 2 lata :prochno:
nie wiem ile w tym jest prawdy a już było tyle różnych hipotez na temat Calciopoli że w sumie nic nowego - Czeski film :prochno:

Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 20:00

Już wiem jak tam zagłosowąć. Włączyłem sobie tłumacza 8)

edit:
Jednak nie :angry:
Nie mam na to tyle czasu, żeby co 4 sekundy wszystklo tłumaczyć, wpisywać 200 razy loginy i hasła i jeszcze jakie snie wyraźne kody. Na dodatek z takim tempem jestem pewny, że nawet nie uzbiera się połowa tego :angry:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 20:38

Artykuł sugeruje interesującą opcję- tytuł mistrzowski za sezon 05/06 miałby przypaść 3 wówczas Romie.

Moje zdanie na temat całej sytuacji jest takie- nie ma jakichkolwiek szans na odszkodowanie czy relegacje Interu. Trudno jest oszacować straty klubu po spadku do drugiej ligi to raz, dwa ogromna kwota uderzy w Lega Calcio, trzy są jeszcze aspekty jakiegoś prestiżu i poważania międzynarodowego.

Jedyne o co Juventus powinien walczyć i zarząd powinien za tym stanąć murem to oczyszczenie klubu i ewentualny zwrot tytułów mistrzowskich. To wszystko musi mieć poważne uzasadnienie. O ile wiem wyrok wtedy wydał trybunał sportowy, obecnie cała kwestia jest w procedurze cywilnej, ale być może będziemy się spodziewać ponownego rozpatrywania sprawy przez Lega Calcio.O ile dowody będą za tym przemawiać

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 20:42

Mateuszello pisze:Jednak nie :angry:
Nie trzeba znać włoskiego, to nie jest aż takie trudne, tak na szybko instrukcja:

Obrazek

Później kliknij w link który przyjdzie na podanego maila i gotowe.

Obrazek
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 20:51

Jeśli np sąd uzna, że "wszyscy są niewinni" to rozumiem to tak, że tytuły mistrzowskie wracają do Juve i to Juve może domagać się pokrycia strat związanych z degradacją tj miliony euro.
Jeśli uznają, że wszyscy są winni to powinni jakoś ukarać Inter i to tak jak Juve bo za takie samo gadanie skazano Juve.

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 21:09

Falwies
I interek w serie b, nie ma innej opcji, co mnie to interesuje ze lega calcio straci kase czy reputacje, mam to gdzies, zami to wymyslili, to niech teraz odpowiedza, a poza tym, wszytsko da sie oszacaowac, I nawet straty wynikajace raz z brku udzialu w lm, dwa od sponsorow, itp itd, wyliczyc srednia jaka bysmy zarobili w tym czasie i sie domagac albo od lega calcio albo od interu

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 21:56

Madara pisze:Jeśli np sąd uzna, że "wszyscy są niewinni" to rozumiem to tak, że tytuły mistrzowskie wracają do Juve i to Juve może domagać się pokrycia strat związanych z degradacją tj miliony euro.
Jeśli uznają, że wszyscy są winni to powinni jakoś ukarać Inter i to tak jak Juve bo za takie samo gadanie skazano Juve.
setki milionów euro...

ja tam bym się nie napalał póki co. faktycznie, rozmowa mocna, ale póki co chyba nie ma sensu jeszcze przesadzać. pożyjemy, zobaczymy.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 22:00

Luker pisze:Jeszcze raz. Strategia obroncow Moggiego jest banalna.
Naprawdę myślisz, że to banda naiwnych prawników, którzy nie mając nic chcą się tym jeszcze bronić?

Ya-Qb 25

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2010, 22:04

Sprawa wygląda tak :
Juve zarząda:
setki milionów odszkodowania
oddanie tytułów
oczyszczenie z zarzutów
degradacja ineru do serie b
inter:
my jesteśmy czyści
Werdykt:
2 miln odszkodowania dla Juve od interu - wyjaśnienie Lega Calcio "nie możemy ufać skazanemu"
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Jedna matka
Jedno serce
Jedno życie
Jedno JUVE !!!
ODPOWIEDZ