Serie A (28): JUVENTUS 3-3 Siena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 14:53

Manninger doznał kontuzji mięśni - na razie nie wiadomo ile przerwy w grze.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:48

Po pierwszych 10 minutach niewieżyłem własnym oczom...niesamowite 3-0 Alex!!! Piękny gol Candrevy!!
nawet chimenti się wykazał w 12 minucie... :P FORZA JUVE !! szkoda kolejnej straconej bramki ;( no i niestety po zdobytych 3 bramkach stoimy w miejscu :( sienia mogła zdobyć gola na 3-2 :(

Genoa strzeliła 4 gole w 9 minut :smile:
Udine wygrywa z palermo 1-0 :happy:

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:50

Początek imponujący a dalej z minuty na minutę coraz to słabiej ... u nas 3 bramki w 10 minut w meczu Cagliari w 9 min 5 bramek

Dobra sprawa to taka że Palermo przegrywa.

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:50

Ale warto dodać jak straciliśmy tą bramkę.
Nasz kocur Zdenek nie atakowany praktycznie przez nikogo, odwraca się i podaje piłkę przeciwnikowi :rotfl: .

Na razie jestem zadowolony! Mecze już by się mogły skończyć bo te wyniki mnie cieszą :)

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:51

Fajno. Strzeliliśmy trzy gole i odechciało Nam się grać.

Wkurza mnie dzisiaj obrona + Melo. Grygera po raz kolejny asystował przy bramce rywala, Legro na początku zanotował koszmarną stratę, De Ceglie jest kompletnie nieogarnięty, Cannavaro popełnił błąd przy bramce dla Sieny, a Melo co drugą piłkę traci.

O pozytywach nie będę pisał, bo każdy kto widział pierwszą połowie, ten doskonale wie, że reszta składu gra dobrze (albo poprawnie).
Ostatnio zmieniony 14 marca 2010, 15:52 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:51

Oczywiście po pierwszych dosko dziesięciu minutach musieliśmy się wyłączyć bo i po co dalej atakować :D?
Candreva najlepszy póki co na boisku, super chłopak. Mam nadzieję że nie stracimy żadnego farfocla bo będzie nerwówka.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:52

Oczywyiście błogostan z pierwszych 10min nie mógł trwać zbyt długo i przez resztę ddrugiej połowy miałem wrażenie, że to my jesteśmy Sieną i gramy z jakimś gigantem. Trochę pressingu i od razu sie gubimy. Nasi czasem sprawiają wrażenie jak by się bali grać ( obrońcy nie mogą wyprowadzić piłki bo nikt się nie pokazuje ). A jak już mają piłke pomocnicy to stoją w miejscu, podają na 2m i stoją zamiast sie ruszyć i pokazać dalej do gry.

A jak Zdenka nasz zarząd nie sprzeda to chyba sam tam pojade i ja go sprzedam za nich.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:54

miałem nadzieję, zę Manninger się obciął na łyso i założył koszulkę Łysego...
ale kurcze-on wcale nie gra tak źle, przy bramce moze był troszkę źle ustawiony, ale winą obarczyłbym obrońcę, który dopuścił do strzału. Potem świetna parada samego Antonio, złapał w locie tą piłkę jak 20 latek :D
Melo dziś niestety słabo. Gdyby nie to wybicie piłki z linii bramkowej, to chyba nic dobrego by nie można było o nim powiedzieć. Rozgrzewała się nasza duńska seksbomba, ostatnio nie grała źle, także pewnie po przerwie nie zobaczymy już jedynego dziś Brazola.

Bramki Alexa na farcie. Strzały oczywiście pewne, piękne, jak na doświadczonego zawodnika przystało, ale fart, że te piłki w ogóle trafiły do niego-równie dobrze oba odbicia mogły trafić pod nogi jednego z obrońców. Dobra nasza
Gol Candrevy-ba! w ogóle cały jego dzisiejszy występ-to majstersztyk. Biega, kiwa, drybluje no i ta bomba..chyba mamy bramkę marca.

Przy trójce nasi troszkę odpuścili, czego dowodem może być gol Maccarone, w ogóle nasza gra już nie była tak przebojowa i żywiołowa. Po przerwie hat-tricka mógłby skompletować Alex, a obrona nie mogłaby już nie dopuścić do utraty żadnego gola i byłbym bardzo zadowolony.

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:56

Niesamowite frajerstwo z naszej strony. Nasza wspaniała obrona myśli chyba, że rywal nie potrafi trafić do bramki, a kolejne stwarzane okazje to element zabawy, którą wygrywa ten, kto wykaże się większym opanowaniem i nie zawaha się podać piłki do napastników drużyny przeciwnej.

Z miejsca wyrazy podziękowania dla Grygery, ot co, za to, że jest z nami i zapisuje się na kartach historii. Mam nadzieję, że nasz zarząd rozważa podpisanie z nim nowej umowy, bo bez niego to już nie będzie ten sam wielki Juventus.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Niewiarygodne 10 minut w naszym wykonaniu. Wzięliśmy Sienę gwałtem. Bramkę rywal zawdzięcza tylko i wyłącznie Garbusowi. Tak swoją drogą sytuacje, które stwarza przeciwnik to jedynie wynik dekoncentracji, która pojawiła się w naszych szeregach. Widać wyraźnie, że do 10 minuty graliśmy zmotywowani. Potem z kolei byliśmy myślami już gdzie indziej - prawdopodobnie w Anglii. Musimy jednak szczególnie uważać, jako że Siena gra bez kompleksów. Jestem jednak pewien, że po przerwie gra się zmieni i będzie przypominać tę, jaką prezentowaliśmy na początku spotkania. Zac już tego dopilnuje. Liczę na kolejne bramki w naszym wykonaniu, bo mecz wygrywamy grając widocznie na pół gwizdka.

Cudownie prezentuje się Candreva - gol stadiony świata. Jako jeden z nielicznych w ostatnich latach w Juve decyduje się na strzały z daleka. Fantastyczne przyjęcia piłki, przejścia zawodników. Widać, że mamy fantastycznego zmiennika dla Diego na kolejne sezony. Świetnie też Cannavaro i Sissoko. Sporo niedokładności z kolei w grze Marchisio i Melo. Alexa komentować nie trzeba.

Nienawidzę cię - GRYGERO :evil:

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie spodziewałem się tak łatwego początku... W pierwszych minutach meczu zmusiliśmy ich do obrony i efekt natychmiastowy - dwie bramki Del Piero :smile: Następnie piękne uderzenie Cadrevy i prowadzenie 3-0! Wszytsko byłoby pięknie gdyby nie błąd obrońców( chyba, bo mi się trochę transmisja zacinała). Chimenti nie mógł nic zrobić...
Szczerze, to trochę jestem zaskoczony jego postawą, myślałem, że będzie bardzo niepewny.

Ogólnie mecz całkiem fajny, może poza paroma nerwowymi sytuacjami Sieny. Na plus Candreva, Del Piero, Sissoko

Mam nadzieje, że wejdzie Iaquinta i Camor... A Diego będzie grzał ławę całe 90min :prochno:

Forza!

T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo dobra pierwsza polowa, chodz mam wrazenie ze po tych trzech bramkach czujemy sie zbyt pewnie. Forza Juve!

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:57

Niesamowite 10 min. Nieźle chłopaki poczynają. Jeszcze Del Piero wyjdzie z hat trickiem ;)
Oczywiście Grygera musiał nas uraczyć markowym zagraniem do przeciwnika. Ale za to jaka precyzja! Dograł mu co do centymetra, idealnie w tempo. Nie pozostało mu nic innego jak tylko wykończyć...

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:58

Strasznie martwi kontuzja Manningera. Pewnie na Fulham nie zdola sie wykurowac co diametralnie zmienia nasza sytuacje przed rewanzem. Mam tylko nadzieje, ze Chiellini wroci do skladu na to spotkanie.

3 bramki w ciagu pierwszyh dziesieciu minut? Nie wierzylem. Uwierzylem dopiero po golu na 3-1. Swietnie Alex, jeszcze lepiej Candreva. Dobrze to ujal komentator z Bet365 - z tak grajacym Candreva spore problemy z powrtoem do pierwszej jedenastki moze miec Boski Diego.

Zagrac na spokojnie druga polowe i dziekuje, dobranoc.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 15:59

Grygera nie dość, że garbaty to jeszcze dalton...koloru koszulek nie rozróżnia...albo liczył wreszcie na jakąś asystę w meczu :bravo:
Pierwsze 10 minut mogło się podobać, dalsza część gry już niestety nie, zamiast spokojnie kontrolować mecz bo tracimy głupie piłki, które powodują zagrożenie pod naszą bramką. Ja o wynik jeszcze nie jestem spokojny(trauma po Ciro)...
Ostatnio zmieniony 14 marca 2010, 16:00 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany