Serie A (26): JUVENTUS 0-2 Palermo
- JuveR
- Juventino
Mnie to bardziej jednak wyglądało na 3-4-1-2 z Grygera w obronie i Marchisio na prawej pomocy.Łukasz pisze:Ostatnio z Ajaxem zagraliśmy 4-3-1-2. I pierwsza połowa, mimo braku sytuacji strzeleckich wypracowanych po akcjach, wyglądała dobrze.rezal pisze:Zaczyna nam wychodzić 3-4-1-2 a wam się 4obrońców zachciało, no wiecie co?Obrażacie Zac'aElo Melo:) pisze:Chciałbym jutro taki składzik, formacja 4-3-1-2:
Ale nie chcę się wdawać w dyskusję z największym taktykiem tego forum

Hmm, możliwe. Ten Grygera może mnie zmylił, bo grał całkiem inaczej od De CeglieVincitore pisze:Jak dla mnie zdecydowanie 4-3-1-2, De Ceglie grał w jednej linii z resztą obrońców, a tak widzielibyśmy go bardziej z przodu. Zaccheroni odrobił lekcję z pierwszych dwudziestu minut meczu w Holandii i nie ryzykował gry trójką obrońców przy takiej sile skrzydeł Ajaxu.
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2010, 20:16 przez JuveR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Jak dla mnie zdecydowanie 4-3-1-2, De Ceglie grał w jednej linii z resztą obrońców, a tak widzielibyśmy go bardziej z przodu. Zaccheroni odrobił lekcję z pierwszych dwudziestu minut meczu w Holandii i nie ryzykował gry trójką obrońców przy takiej sile skrzydeł Ajaxu.
- Marian.
- Juventino
Nie wiem czemu, ale tak jakoś dziwnie boję się tego meczu. Palermo jest nieobliczalne, a w tym sezonie zdołali nas już ograć 2:0. Mimo wszystko mam nadzieję, że nasi wyjdą z tego pojedynku zwycięsko. Chciałbym, żeby zamiast Grygery w linii obrony zagrał Caceres obok Legro i Kielona. Na występ Seby od pierwszej minuty nie liczę, bo ustawienie to wyklucza, ale mam nadzieję, że Zac wpuści go w 2 połowie. Chciałbym, żeby nasza braziliana coś ustrzeliła, mam tu na myśli Diego i Melo. Tak więc pozostaje czekać i miejmy nadzieję, że wygramy.

- Arbuzini
- Juventino
Mecz niezwykle ważny w kontekście utrzymania dobrego miejsca w lidze. Trzeba to wygrać. Trzy punkty są też ważne z uwagi na przewagę psychologiczną nad przyszłymi rywalami. Trzeba po raz kolejny pokazać, że z Juventusem nie ma pierdzenia w trąbkę. A nuż Roma zacznie gubić punkty*...
*BTW - Ranieri daje ostro do pieca. Szacun.
*BTW - Ranieri daje ostro do pieca. Szacun.
- sk1le
- Juventino
Jestem spokojny o wynik tego spotkania. Uważam, że Juventus nie będzie miał większych problemów z pokonaniem Sycylijczyków. Dobrze by było gdyby Manninger nie wpuścił żadnego Bubla. Bardzo liczę w tym spotkaniu na Trezeguet'a mam nadzieje, że po ostatnim bardzo słabym meczu z Ajaxem zagra troszkę lepiej, i coś ustrzeli. Forza Juve !
- Giovinco#20
- Juventino
- SirRose
- Juventino
Jeszcze parę dni temu byłem dużo spokojniejszy, na Palermo większość zawodników miała już być zdrowa i gotowa do gry a tu proszę - nie będzie Camora, Giovinco, Marchisio, Amauriego, Iaquinty.... Łatwo nie będzie ale na porażkę nie możemy sobie pozwolić. Jeśli chodzi o ustawienie to obstawiam znów 4-3-1-2 z Melo - Candreva - Sissoko w pomocy, przed nimi standardowo Diego a w ataku DP i Trezol. Nie jest tak najgorzej ale cudów się nie spodziewam. Mamy w pomocy mało ofensywnych walorów i znów będziemy musieli liczyć na stałe fragmenty gry. Poza tym mamy bardzo mało możliwości ofensywnych zmian więc dobrze by było coś ustrzelić a potem wybronić pozytywny rezultat.
- Corcky
- Juventino
Najbardziej mi żal nieobecności Marchisio, który był ostatnio naszym chyba najlepszym pomocnikiem. zapowiada się baaaardzo ciężki mecz. Treze zdaje się mocno pod formą, ale... zmysł strzelecki, umiejętność znalezienia się w polu karnym pewnie mu zostały.
FORZA JUVE
FORZA JUVE

Alessandro Del Piero ole!
- Kubba
- Juventino
Oj dziś będzie ciężko, ale mam nadzieje, że wygramy i zgarniemy kolejne 3pkt. Problemu z mięśniami i inne urazy? Nic mnie już nie zdziwi, więc nie ma co lamentować... standardowa sytuacja.
Mecz na pewno do łatwych należeć nie będzie, Palermo jest groźne i na bank będzie chciało wygrać, ale w końcu jesteśmy Juventusem i gramy na 3pkt.
Mam nadzieje, że Treze zaprezentuje się dobrze i coś ustrzeli dając nam wygraną!
Forza!
Mecz na pewno do łatwych należeć nie będzie, Palermo jest groźne i na bank będzie chciało wygrać, ale w końcu jesteśmy Juventusem i gramy na 3pkt.
Mam nadzieje, że Treze zaprezentuje się dobrze i coś ustrzeli dając nam wygraną!
Forza!
- kaczy19FJ
- Juventino
Hmm.. na pewno będzie ciężko. Paru naszych miało grać, a kontuzje;/. Co do Camora do się zastanawiam czy go nie sprzedadzą ... . Palermo ma średnią formę. ZPZPZ , grają w kratkę.
> Ostatnie mecze
21 lutego 2010
Palermo Lazio 3 : 1
13 lutego 2010
Roma Palermo 4 : 1
6 lutego 2010
Palermo Parma 2 : 1
30 stycznia 2010
Bari Palermo 4 : 2
24 stycznia 2010
Palermo Fiorentina 3 : 0
Z tego co zauważyłem:
-jeśli Palermo jest u Siebie to Wygrywa, i do tego szybko strzelają bramki lub strzelają jako pierwsi.( W tych wygranych).
-Na plus mamy to, że właśnie Palermo gra z nami u nas , a na wyjeździe słabo się spisują( patrz tabelka).
-Na minus, kolejka meczów co 3-4 dni.
Mam nadzieję że wygramy 3:1, 2:1..ale nie będę zaskoczony jak zremisujemy.
pzdro
> Ostatnie mecze
21 lutego 2010
Palermo Lazio 3 : 1
13 lutego 2010
Roma Palermo 4 : 1
6 lutego 2010
Palermo Parma 2 : 1
30 stycznia 2010
Bari Palermo 4 : 2
24 stycznia 2010
Palermo Fiorentina 3 : 0
Z tego co zauważyłem:
-jeśli Palermo jest u Siebie to Wygrywa, i do tego szybko strzelają bramki lub strzelają jako pierwsi.( W tych wygranych).
-Na plus mamy to, że właśnie Palermo gra z nami u nas , a na wyjeździe słabo się spisują( patrz tabelka).
-Na minus, kolejka meczów co 3-4 dni.
Mam nadzieję że wygramy 3:1, 2:1..ale nie będę zaskoczony jak zremisujemy.
pzdro
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ogromnego kopa może dam nać myśl o tym że możemy odskoczyć na 3pkt Napoli i na 4pkt Palermo. Czyli albo zagramy super mega wytrąbiście albo zjeeeemy na całej linii. Remisu w tym meczu nie spodziewałbym się.
Tak jak pisał Kaczy Palermo gra w kratkę i musimy wykorzystać nadarzającą się okazję - swoją drogą każde passe kiedyś się kończą możemy paść właśnie ofiarą przełamania Palermo, ale oby oni padli naszą i byśmy przełamali niemoc w strzelaniu większej ilości bramek od przeciwnika mam tu na myśli liczbę o 2 większą. Ciekaw jestem występu Pastora wg. mnie chłopak jest jakiś drewniany... zobaczymy.
PS. Jakieś info nt. składów? Czy jeszcze nic nie ruszyło?
Tak jak pisał Kaczy Palermo gra w kratkę i musimy wykorzystać nadarzającą się okazję - swoją drogą każde passe kiedyś się kończą możemy paść właśnie ofiarą przełamania Palermo, ale oby oni padli naszą i byśmy przełamali niemoc w strzelaniu większej ilości bramek od przeciwnika mam tu na myśli liczbę o 2 większą. Ciekaw jestem występu Pastora wg. mnie chłopak jest jakiś drewniany... zobaczymy.
PS. Jakieś info nt. składów? Czy jeszcze nic nie ruszyło?

- Dybala 4ever
- Juventino
Jeszcze co do meczu chcę dodać, że już wiemy jakie były wyniki w innych meczach 26 kolejki: Doria wtopiła 1-0 z Parmą, a Roma 2-2 zremisowała z Napoli. Mam nadzieję, że nasi nie zremisują dziś, bo taki wynik też nam daje 4 miejsce, ale wygrają, bo zbliżymy się do Romy na 7 pkt w tabeli
.
- playmaker
- Juventino
W sumie szkoda Romy, mogli powalczyc o mistrza a i Napoli miałoby punkt mniej
Dzisiaj musimy wygrac i odskoczyć żeby mieć więcej luzu i później powalczyć w LE, wg mnie to 4 miejsce i tak zdobędziemy bez większych problemów, chyba że jakaś drużyna by miała super finisz, ale stawiam że tylko jedna może takowy mieć 

- Dybala 4ever
- Juventino
Składy:
Juventus 4-3-1-2:
Manninger-Grygera Cannavaro Chiellini De Ceglie- Candreva Melo Sissoko-Diego-Del Piero Trezeguet
ławka: Pinsoglio, Legrottaglie, Zebina, Grosso, Marrone, Immobile Paoluci
Palermo 4-3-1-2
Sirigu- Cassani Kjaer Bovo Balzaretti- Migliaccio Liverani Nocerino-Pastore- Miccoli Hernandez
ławka: Benussi, Goian, Blasi, Bertolo, Simplicio, Budan, Cavani
Formację Juve przed meczem przewidziałem jednak
, powinno być dobrze, ciekawe jak Canna zagra 
Juventus 4-3-1-2:
Manninger-Grygera Cannavaro Chiellini De Ceglie- Candreva Melo Sissoko-Diego-Del Piero Trezeguet
ławka: Pinsoglio, Legrottaglie, Zebina, Grosso, Marrone, Immobile Paoluci
Palermo 4-3-1-2
Sirigu- Cassani Kjaer Bovo Balzaretti- Migliaccio Liverani Nocerino-Pastore- Miccoli Hernandez
ławka: Benussi, Goian, Blasi, Bertolo, Simplicio, Budan, Cavani
Formację Juve przed meczem przewidziałem jednak