Ekstraklasa 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie tytuł Mistrza Polski?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2010, 14:16

zoff pisze:Podobnie jak Dong, który urzekł szybkością niegdyś Sir Alexa
Sęk w tym, że Urban... narzekał na szybkość Donga :lol:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2010, 14:29

Nevermind pisze:
zoff pisze:Podobnie jak Dong, który urzekł szybkością niegdyś Sir Alexa
Sęk w tym, że Urban... narzekał na szybkość Donga :lol:
Dokładnie! Cała ta sytuacja była ciekawie opisana na łamach Piłki Nożnej, w którymś ze styczniowych bodaj numerów.

Obrazek
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 19:58

Ależ nieprawdopodobna ofensywa transferowa Mistrza Polski! Wczesnym popołudniem ogłoszono wypożyczenie byłego króla strzelców ligi bułgarskiej, a teraz podobno, niby, może na Balicach wylądował Stephen Makinwa. Jeśli ktoś go nie zna/nie kojarzy niech spojrzy na cyfry. Okey, dwa sezony nie grał regularnie, ale nałożyło się na to sporo czynników. Tak czy tak powinien być absolutną gwiazdą na polskich boiskach. Jeśli przyjdzie, oby się udało!

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 23:13

Tymczasem Legia po niesamowitych męczarniach ograła Cracovie 1:2. Tyle szczęścia co miała drużyna Urbana, już dawno nie widziałem.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 23:28

Przed meczem wiedziałem, że będzie to ciężki mecz, ale nie myślałem, że aż tak. Wiedziałem też, że drużyna Lenczyka będzie dobrze przygotowana do sezonu, za to z Legią za Urbana raczej ciężko na początku rundy.

Z taką grą nie ma co nawet myśleć o mistrzostwie. Dwa słupki poprzeczka i kilka dogodnych sytuacji Cracovii. Nie wiem długo nie było meczy, ale celność podań w Legii przeraża, rytm i zgranie jest bliski zeru. Miałem wrażenie, że piłkarze Cracovii byli drużyna szybszą, a Janek gada że wygrali między innymi dzięki przygotowaniu. Chociaż grać prawie godzinę w dziesięciu nie wiem. Fajnie, że wrócił Wawrzyn dość dobra gra i Szałach dobra bardzo dobra zmiana gol i asysta w ok. 5 minut.

Ważnie, ale nie zasłużone zwycięstwo Legii zobaczymy co jutro pokaże Wisła w Bełchatowie.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 01:14

Początek meczu, jak i chyba cała pierwsza połowa zdecydowanie dla Cracovii, fajnie rozciągali grę, mieli pomysł, nie bali się pojedynków 1 na 1, dodatkowo po golu wyleciał Choto i mieli Legie już na patelni. Po kartce dla Dicksona zastanawiałem się kto może pomóc Legii najbardziej w ofensywie i pomyślałem o Szałachowskim, który wszedł około 65 minuty i już trzy minuty później wpisał się na listę strzelców, a chwilę później fantastycznie obsłużył Grzelaka. Cracovia przegrała na własne życzenie.

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 13:50

Legijne fallusy wymęczyły zwycięstwo :( Ale pech... Cracovia miala slupek, poprzeczke, Mucha latał niewiarygodnie (czy mi sie wydaje, czy nie powinien on juz grac w Evertonie :angry: ). Ech. Kazdy byle nie oni. Lech, Wisła, Spartakus Daleszyce, Gryf Wejherowo czy Pierdziel Pierdziszewo... każdy byle nie L na tronie :|

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 19:24

Wreszcie się liga zaczęła. Jaka Polska liga jest, taka jest, ale zawsze jestem jej strasznie spragniony po zimowej przerwie. Legia wymęczyła zwycięsto w meczu z Cracovią, ładny mecz Bartka Grzelaka. Lider rozgrywek, krakowska Wisła przegrywa moim zdaniem zasłużenie w meczu z GKS w Bełchatowie. Jutro jeszcze szykuje się parę ciekawych meczy. Najważniejsze, że Liga już ruszyła, bo czegoś brakowało :D

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 20:56

Nieściągnięty do Krakowa Dawid Nowak pokazuje, że jest na ten moment napastnikiem lepszym od zmęczonego polskimi realiami Pawła Brożka.

Ciesze się, że GKS pokazał w tym meczu pazur bo po prostu liga zapowiada się niesamowicie ciekawe przez najbliższe, już tylko, 12 kolejek.

Lech ma klarowną sytuację. Albo jutro wygrywają, albo mogą uznać sezon za skończony. Ruch pokazuje, że nie odpuści w rywalizacji o Ligę Europejską, tak czy siak ekipie Jacka Zielińskiego nic łatwo nie przyjdzie.

Obrazek
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 21:05

zoff pisze:Nieściągnięty do Krakowa Dawid Nowak pokazuje, że jest na ten moment napastnikiem lepszym od zmęczonego polskimi realiami Pawła Brożka.

Ciesze się, że GKS pokazał w tym meczu pazur bo po prostu liga zapowiada się niesamowicie ciekawe przez najbliższe, już tylko, 12 kolejek.

Lech ma klarowną sytuację. Albo jutro wygrywają, albo mogą uznać sezon za skończony. Ruch pokazuje, że nie odpuści w rywalizacji o Ligę Europejską, tak czy siak ekipie Jacka Zielińskiego nic łatwo nie przyjdzie.
Gdzie ty widziałes ten pazur Bełchatowa to ja nie wiem, Zdecydowanie odstawali od Wisły. Swoja droga Tosik powinien chyba czerwień dostac.
Co nie zmienia faktu ze Wisła zagrała dość słabo, bez Brożka atak wygląda fatalnie, co bedzie jak odejdzie Marcelo, który jako obrońca oddaje wiecej strzałów niż cały atak Wisły.

Dawno nie widziałem tak słabej polskiej ligi, na prawde. Wczoraj Odra - LEchia - totalny piach, Cracovia - Legia - nie lepiej. Oby na Konwiktorskiej nie wiało tylko nudą.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2010, 16:53

Obraz nędzy i rozpaczy. Legia - Odra 0-1. Strasznie to wyglądało trudno powiedzieć, że to jak kol wiek to wyglądało. Szala nie mylił się ani trochę, jeśli Wisłą traci punty to ma na następny dzień też.

Nie widziałem jeszcze meczu Lecha, ale to chyba oni trafili najlepiej z formą na początku sezonu i wszystkie gwiazdy na niebie mówią, że teraz czas na Kolejarzy. Jeszcze dużo meczy w sumie nie ma co bawić się w proroka, ale Legia z taką grą nie ma szans. Niby Urbanowi wypadało by powiedzieć dowiedzenia, tylko kto w zamian. Kolejny trener któremu będzie pasować, że jest w Legii i będzie się bał co kol wiek powiedzieć w klubie. Odszedł Roger odszedł Vuco odchodzi Mucha, a kto w zamian? Smoła Ariel Gostomski? Z taj mąki chleba nie będzie.

Jak myślicie dlaczego Chovanec nie został trenerem Legii?

Na trybunach sytuacja fatalna, na murawie też fatalnie, trener który boi się co kol wiek powiedzieć i Cieciak "spec od transferów" który wie tylko jak się kogoś pozbyć najlepiej za darmo. Co się dzieje z moją Legią. ITI won!

jeszcze dzisiaj Urban przeszedł samego siebie przegrywamy 0-1 z ostatnią drużyną w tabeli, a on zmienia Mięciela za Rybusa dobrze, że nie za Kumbeva, ale cóż to był "trudny mecz"

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2010, 17:03

oliver pisze: jeszcze dzisiaj Urban przeszedł samego siebie przegrywamy 0-1 z ostatnią drużyną w tabeli, a on zmienia Mięciela za Rybusa dobrze, że nie za Kumbeva, ale cóż to był "trudny mecz"
Dramat, a Rybus za ostatnie występy powinien wylecieć na trybuny - gwiazdor reprezentacji i portalu fotka.pl. Ciekawe dlaczego szansy nie dostał Chińczyk.

Z taką grą trudno będzie o drugie miejsce, na dzień dzisiejszy murowanym faworytem jest Lech. Zobaczymy co będzie dalej, ale zarówno z Cracovią jak i dziś z Odrą straszna bryndza w wykonaniu Legii.

EDIT:
Jan Urban (trener Legii Warszawa): Zawaliliśmy sprawę. Była super okazja, żeby już dziś przegonić Wisłę. W takich warunkach trudno jednak gra się w piłkę. Wiem, że gdy strzelamy bramkę i wszystko się układa, gra się nam dobrze. Po straconym golu zaczyna się nerwówka na trybunach. Zawodnicy nie wytrzymują takiej presji,. Grać na własnym stadionie i czuć takie „wsparcie” kibiców nie jest łatwo. Ale to nasz problem od 2,5 roku. Trzeba to kiedyś rozwiązać, bo czujemy się sami. A dzisiejszy mecz mogli pomóc nam wygrać kibice. Nie zgadzam się z tym, że hańbimy Legię.
Proszę, proszę, nagle okazuje się, że kibice są potrzebni, a w razie "czego" można na nich zrzucić winę za porażkę. Niech Urban dyskutuje o tym ze swoimi przełożonymi, a nie rzuca głodnymi kawałkami na konferencji prasowej.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2010, 17:30

Meczu Legii nie szło oglądać. Znowu. W ofensywie dziecięca bezradność. Fajnie, że Onyszko wrócił do Polski - trzyma poziom ponadekstraklasowy.
No, Lech jedyny grający naprawdę nowocześnie... tylko żeby znowu się w główkach nie poprzewracało i seria remisów z Piastami Gliwice nie przyszła.
Wracając jeszcze do Legii, to jak Janek nie ogarnie, to GKS się zbliża, który po megafatalnym początku sezonu, już od długiego czasu gra bardzo równo kasując kolejne zespoły.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2010, 19:20

Lypsky pisze:
oliver pisze: jeszcze dzisiaj Urban przeszedł samego siebie przegrywamy 0-1 z ostatnią drużyną w tabeli, a on zmienia Mięciela za Rybusa dobrze, że nie za Kumbeva, ale cóż to był "trudny mecz"
Dramat, a Rybus za ostatnie występy powinien wylecieć na trybuny - gwiazdor reprezentacji i portalu fotka.pl. Ciekawe dlaczego szansy nie dostał Chińczyk.
Urban nie był przekonany do jego umiejętności w 100%, a WaRter był. Chyba ktoś coś komuś ma do udowodnienia i nie umie powiedzieć prosto w oczy. Swoją drogą fakt w sparingach nasz najlepszy grajek a dziś nawet nie wszedł. Co do naszych reprezentantów dodam, że forma Iwańskiego jest bardzo zbliżona do tej co pokazuje Rybus obydwaj kompletne dno.

Swoją droga patrzyłem na pierwszą połowę GKS - Górnik o wiele bardziej podobało mi się te 45 min niż jakie kol wiek 15 minut Legii w tej rundzie.

koniec iti
sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2010, 11:19

Jaga wkońcu wygrała na wyjezdzie i to w jakim stylu na bardzo trudnym terenie a już w piątek na Słoneczną przyjerzdza Wisła która chyba jest w kryzysie wiec meczyk będzie ciekawy
Co do reszty bardzo fajnie gra Lech i jak nie złapie zadyszki to myśle że mistrzostwo powedruje do Poznania
Legia jak to Legia drużyna nie wykorzystanych szans mogła zostać liderem
Bełchatów może jeszcze w czołówce namieszać ale to dobrze liga zrobi sie ciekawsza

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
ODPOWIEDZ