LE [1/16] (2): JUVENTUS 0-0 Ajax

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:13

Obrazek

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:21

Zawidowianin pisze:Obrazek
O. W porownaniu z ostatnimi spotkaniami to to ustawienie mi sie w miare podobaba. Nie jestem zwolennikiem 4-3-1-2, ale teraz to moze wygladac wmiare niezle - Diego nie ma juz przed soba dwoch wiez, ktore czekaja na pilkli. Teraz Jest Del Piero i nawet Marchisio z ktorymi beda konstruowac akcje. Mam nadzieje ze Melo najbardziej cofniety pomocnik pokaze klase.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:30

Napięcie rośnie :C Mam nadzieję że zawodnicy podejdą do tego spotkania z należytym profesjonalizmem i spokojem. Potrzebny jest ciągły pressing i uważanie na szybkie kontry flankami. Podczas gdy Juve będzie grać środkiem pola, Ajax będzie atakował bokami. Z tego powodu dzisiejszy mecz to poważny sprawdzian dla De Ceglie jako obrońcy. Jego mecze za Zaca w pomocy oceniam ewidentnie in plus. Oby dziś się nie spalił. Nerwowo oczywiście 8). Od Zdenka oczekuję braku poważnych błędów. Dobrze że najemnik na ławce.
Od pomocy wymagam nieustępliwości, od ataku skuteczności.

VINCI PER NOI MAGICA JUVENTUS !!!

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:34

Jeszce troche czasu, a już nie można się doczekac pierwszego gwizdka. Mam nadzieje że wygramy ten mecz, i awansujemy dalej.

FORZA JUVE!!

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:40

no mysle ze awansujemy, a tam prawdopodobnie czekac bedzie na nas Fulham;) poki co 1;1 z szachtarem, ktory miazdzy angielski zespol, ale cos nie moga strzelic 2 bramy

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:53

Jeżeli nie odpuścimy, to awansujemy, jakakolwiek dekoncentracja z naszej strony może być tragiczna w skutkach. Liczę na potwierdzenie dobrej formy, do dzieła!

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:54

Pierwszym meczem zrobiliśmy poważny krok do przodu, oby go teraz nie zaprzepaścić.

Bardzo dobrą decyzją jest postawienie Sissoko na lewej stronie, wiadomo jakoś trzeba zastopować ciągnącego na bramkę Van Der Wiela, chociaż na lewej najlepiej układała się współpraca De Ceglie-Marchisio, to najważniejsze pozostaje zabezpieczenie tyłów bo z tym był problem...

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 20:56

Osobiście wolałbym 3-4-1-2 z Momo grającym jednak z prawej strony. Po co psuć coś co dobrze funkcjonowało (nasza lewa strona) ? Zobaczymy jak wyjdą ustawieni.

EDIT: Znowu ta przeważająca biel na koszulkach. Jakoś tego nie lubię.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Piotrekj13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 21:05

na jakim liku można obejrzeć mecz Juve vs Ajaks

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 21:12

...
Przepraszam wszystkich za mojego poprzedniego posta :whistle: Usunac, usunac, usunac. Bylem zamroczony.

PS. Ci kotrzy nie wiedza gdzie ogladac - IPLA. Albo TV4 w telewizorze.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 21:55

Minęła pierwsza połowa i... Jestem na prawdę zadowolony :). Może nie gramy jakoś fenomenalnie ale Ajax oprócz dwóch "cudownych" łapanek naszego bramkarza nic nie potrafi zrobić!
A my słupek i dwa razy ich zawodnicy wybijają z pustej bramki :angry: :angry:.

Na + Chiellini,De Ceglie,Melo i w sumie Diego

Do zmiany Sissoko gra bardzo słabo :)

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 21:56

Gramy całkiem spoko, może po pierwszych nerwowych kilku minutach, ale to my raczej kontrolujemy grę. Mecz na pewno wolniejszy od tego toczonego w Amsterdamie, szczególnie ze strony Ajaxu, co mnie dziwi, ale nie martwi. Martwi za to postawa Alexa Manningera w tym spotkaniu... Początek bardzo nie pewny, dwa bardzo poważne błędy, niewiele brakowało a byłoby źle.

Jestem dziś bardzo pozytywnie zaskoczony grą De Ceglie! Całkiem fajnie gra...
Kontuzja Amauriego? Po prostu super... Zmiana za Treze, który dziś nie widoczny.
Fajnie Del Piero, Diego też trochę śmiga, ale bez rewelacji. Trochę jestem zdziwiony, że Nasze akcje ofensywne przeprowadzane są lewą a nie prawą stroną.

Mieliśmy trochę pecha z tymi strzałami z główki, na główki piłkarzu Ajaxu...Było blisko.

Strzelimy i przechodzimy!

Forza!

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Mecz jak na razie flaki z olejem. No ale najwazniejsze, ze po pierwszej polowie wynik jest taki jaki byc powinien. Powinnismy prowadzic po ktoryms z rzutow roznych, zawsze byloby spokojniej.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W pierwszej połowie jesteśmy lepsi od Ajaxu. Cieszy mnie to, że nie ograniczmy się wyłącznie do obrony. Nie rozumiem tylko dlaczego wszystkie nasze ataki przeprowadzane są lewą stroną. Piłka do De Ceglie i wrzuta. Paolo gra dziś przyzwoicie, ale gra na małej przestrzeni to nie jest jego mocna strona, a na lewej panuje straszny ścisk. Niewidoczny Diego. Zupełnie niewykorzystany potencjał Marchisio. Mam nadzieję, że Zac coś zmieni po przerwie, bo nie jest źle, ale może być lepiej z przodu. Obrona radzi sobie dobrze, ale Ajax nie stwarza prawie żadnego zagrożenia. Mogliśmy prowadzić. Nasze stałe fragmenty robią straszne zamieszanie w obronie Ajaxu. Najpierw słupek Momo, a później 2 razy w ciągu kilkudziesięciu sekund gracze Ajaxu wybijali piłkę z linii bramkowej.

Amauri mięśnie :rotfl:

Jeśli Buffon bronił niepewnie to co robi Manninger?

Obrazek
Bianco, nero e..Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Udana pierwsza połowa JUVE, powinniśmy prowadzić 1-0. Ciekawy pomysł na grę z trójkącikiem Del Piero+De Ceglie do tego dołączają Momo lub Diego, szukają wrzutek na Treze. Co za tym idzie kontrolujemy grę, zyskujemy na czasie i wywalczyliśmy już 6 rzutów rożnych, . Zagrożenie z tych ''cornerów'' jest bardzo duże niewiele brakowało abyśmy prowadzili. Widać układa się współpraca Alex+Paolo.

Martwi mnie Manninger, 2 żenujące interwencje..
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2010, 21:58 przez Bianco, nero e..Del Piero, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany