LE [1/16] (1): Ajax 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2010, 23:54

Zwycięstwo 2-1 praktycznie zapewniło nam awans do kolejnej fazy rozgrywek co mnie cieszy. Od kiedy jest Zac nie przegraliśmy meczu też mnie cieszy, a co mnie smuci nasza obrona. W każdym meczu tracimy min jednego gola. Niby gramy tą trójką obrońców i na pewno trzeba czasu. Myślę sobie spoko rozumiem trener ma jakąś wizje, a tu miałem wrażenie, że zaś graliśmy 4 z tyłu. Uważam, że powinniśmy grać jednym ustawieniem, a już na pewno w obronie. Jeśli Zac zdecydował się na 3 obrońców to powinien się tego trzymać ciągłe zmiany mogą wprowadzić chaos co dobrze nam nie wróży.

Trudno ocenić mi piłkarzy ale na pewno Zebina nie spisał się najlepiej przy straconym golu, Legro ręce chłopie chowaj. Ile razy nam się już upiekło?

Linia pomocy wygląda dużo lepiej niż za Ciro. Widać, że duża pracują nad tym. Bravo Melo

Na pewno na plus Alex może za wcześniej na to ale napiszę jak się czują Ci co go skreślali po raz kolejny? Nie chodzi mi o jeden mecz, ostatnio naprawdę dobra gra. Amauri idzie na króla strzelców Ligi Europejskiej :smile: . Mam nadzieję, że się odblokował nie na dwa mecze.

Uważam, że zawsze powinniśmy losować w europejskich pucharach drużynę holenderską. Wyjazdy w tamtą część europy są naprawdę ciekawym przeżyciem, a już na pewno Amsterdam.
Pozdrawiam "Drughów" którzy przyjęli nas naprawdę dobrze.
I ta noc w Amsterdamie losujmy ich zawsze. FORZA JUVE FORZA LEGIA

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 08:51

Ja bym nie był taki do przodu, gramy cały czas słabo, tyle że skuteczność nieco lepsza. A u siebie w tym sezonie przegrywaliśmy z rywalami gorszymi od Ajaxu

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 09:39

oliver pisze:Myślę sobie spoko rozumiem trener ma jakąś wizje, a tu miałem wrażenie, że zaś graliśmy 4 z tyłu. Uważam, że powinniśmy grać jednym ustawieniem, a już na pewno w obronie
Jak dla mnie ta zmiana ustawienia w połowie połowy ostatniego meczu była najmądrzejszą jak dotąd decyzją Zaccheroniego. To jakiś przebłysk, który daje nadzieję, że jest to jednak trener, któremu głowa nie służy do tego, żeby mu deszcz do środka nie padał. Nikt poważny w XXI w. nie gra trójką (a w zasadzie piątką, bo taki to system) obrońców.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 11:22

Łukasz pisze:Jak dla mnie ta zmiana ustawienia w połowie połowy ostatniego meczu była najmądrzejszą jak dotąd decyzją Zaccheroniego. To jakiś przebłysk, który daje nadzieję, że jest to jednak trener, któremu głowa nie służy do tego, żeby mu deszcz do środka nie padał. Nikt poważny w XXI w. nie gra trójką (a w zasadzie piątką, bo taki to system) obrońców.
Też mam taką cichą nadzieję, choć szczerze to raczej w to nie wierzę. Obawiam się, że w kolejnych meczach znów wyjdziemy trójką środkowych obrońców. Taka taktyka niestety jest pożywką dla szybko grających, technicznie drużyn. Być może na Bolonię, Genuę czy nawet młodziutki Ajax to wystarczy, ale na dłuższą metę to nie ma szans się sprawdzić. Znów jak za Ranieriego wszystkie wyniki będzie nam "robił" Del Piero, a wszyscy będą zachwyceni z osiągnięć "Zaca".

Właśnie dlatego, że widziałem co z Juventusem robił Ranieri, Ferrara, a teraz Zaccheroni chciałem, by naszym trenerem był jakiś topowy szkoleniowiec jak Hiddink czy nawet Benitez, który bardziej otwarty na nowinki taktyczne, miałby wreszcie na tyle odwagi, bo postawić na jakieś nowoczesne ustawienie.

Pozdrawiam!
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 12:04

Świetny mecz Juve.
Alex pokazał klasę i możemy mu zawdzięczać 50% zwycięstwa.
Być może Juve budzi się z zimowego snu...

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 12:51

Łukasz pisze:
oliver pisze:Myślę sobie spoko rozumiem trener ma jakąś wizje, a tu miałem wrażenie, że zaś graliśmy 4 z tyłu. Uważam, że powinniśmy grać jednym ustawieniem, a już na pewno w obronie
Jak dla mnie ta zmiana ustawienia w połowie połowy ostatniego meczu była najmądrzejszą jak dotąd decyzją Zaccheroniego. To jakiś przebłysk, który daje nadzieję, że jest to jednak trener, któremu głowa nie służy do tego, żeby mu deszcz do środka nie padał. Nikt poważny w XXI w. nie gra trójką (a w zasadzie piątką, bo taki to system) obrońców.
Rozumiem ale z Bologną zaś zagramy 3 obrońców na papierze. Dla mnie możemy grać 4 z tyłu byle by grać tak systematycznie. Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie w jednym meczy gramy trójka w następnym 4 w innym 5. Ja uważam, że obrona potrzebuje zgrania i pewności, a ciągła jej zmiana nie gwarantuje tego. Czwórka obrońców wydaję się lepszym rozwiązanie prawie pod każdym względem , ale jeśli nasi "boczni pomocnicy" bardziej defensywni których nie mamy za wiele przechodzili by płynnie z obrony do ataku i na odwrót to nie wiem czy nie było by to lepsze rozwiązanie, ale na to trzeba czasu którego nie mamy zbyt wiele.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
90loker90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 12:54

oglądałem ten mecz w necie i nie do końca widziałem każdą akcję ;p ale jestem w miarę zadowolony z gry naszych zawodników ;)

// ps. wiecie że rewanż w Turynie będzie puszczony na TV4? :))) w czwartek o 20:55 ;)))

rezal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 13:03

Niestety meczu oglądać nie mogłem, wczoraj mnie do domu wypuścili ze szpitala, no ale cóż.Alex się rozkręca, jest okej.Teraz zremisować/wygrać 1:0.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 13:23

90loker90 pisze: ps. wiecie że rewanż w Turynie będzie puszczony na TV4? :))) w czwartek o 20:55 ;)))
Jeżeli tak faktycznie będzie, to jestem zadowolony. Co do meczu, to dobrze że wygraliśmy, 2 bramki Amauriego cieszą.

P.S. Po raz kolejny, nie podoba mi się ta taktyka Zaca... :angry:

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2010, 14:29

Simi pisze:P.S. Po raz kolejny, nie podoba mi się ta taktyka Zaca... :angry:
Nie rozumiem waszej krytyki może nie gramy super ale widać postępy i co najważniejsze wygrywamy...

Co do meczu to bardzo się cieszę ,że wygraliśmy i jestem już prawie pewny awansu ;)

Zablokowany