LE [1/16] (1): Ajax 1-2 JUVENTUS
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
takie ustawienie jest marzeniem chyba wszystkich kibiców Juve. Może poza Alexem, na którego miejscu ja osobiści widziałbym Iaquinte...Azrael pisze: Moim marzeniem byłoby ustawienie naszej ofensywnej formacji w systemie:
Camoranesi --- Diego --- Giovinco;
a przed nimi postawiłbym na będącego w najlepszej dyspozycji jeśli chodzi o napastników Del Piero.
A co jeszcze by się działo, gdyby za tą ofensywną czwórką grała para Melo - Sissoko???

No ale zejdźmy na ziemię i liczmy, że Amauri podtrzyma swoją passe jednego meczu z rzędu, ze strzeloną bramką

- ketraB
- Juventino
ja jestem zwolennikiem talentu Marchisio i widziałbym go z Sissoko jako tą dwójkęyanquez pisze:takie ustawienie jest marzeniem chyba wszystkich kibiców Juve. Może poza Alexem, na którego miejscu ja osobiści widziałbym Iaquinte...Azrael pisze: Moim marzeniem byłoby ustawienie naszej ofensywnej formacji w systemie:
a przed nimi postawiłbym na będącego w najlepszej dyspozycji jeśli chodzi o napastników Del Piero.
A co jeszcze by się działo, gdyby za tą ofensywną czwórką grała para Melo - Sissoko???AAALLLEEE BYYY BYŁOOO!!!!
No ale zejdźmy na ziemię i liczmy, że Amauri podtrzyma swoją passe jednego meczu z rzędu, ze strzeloną bramką

- Brutalo
- Juventino
Dlatego trzeba sobie zadać proste pytanie. Dlaczego ?triada pisze: ja jestem zwolennikiem talentu Marchisio i widziałbym go z Sissoko jako tą dwójkęMelo nie jest tym samym piłkarzem,który reprezentował Brazylie
Moim zdaniem jego rola w reprezentacji i violi ograniczała się do przecinania akcji przeciwnika i podawania do najbliższego zawodnika. W Juventusie za czasów Ciro i rombu stał się nagle ostatnim pomocnikiem odpowiedzialnym nie tylko za odbiór, ale również rozgrywanie akcji. Ta rola go przerosła i stąd jego "słaba" dyspozycja. Sam zresztą o tym wspominał.
Podoba mi się jego "brutalność" w grze. Tacy zawodnicy są potrzebni drużynie. Typowy fighter który pójdzie za każdym i najchętniej połamie przeciwnika. Nie mam mu za złe nadmiaru kartek.
Idealne ustawienie dziś/chyba generalnie ?
--------Sprawny Napastnik----------- *
--Giovinco----------Diego------------
-----------Marchisio--------------------
-------Melo--------Momo-------------
Grosso

------------Buffon-------
* Dziś zamiast Marchisio jednak Del Piero i klasyczne 4-4-2 z Giovinco i Diego jako ofensywni pomocnicy, Del Piero i Amauri na swoich pozycjach. Miodzio.
Chciałbym zobaczyć Juventus grający takim ustawieniem...
Ps. Czy mi się wydaje, czy Caceres grywał na lewej obronie w reprezentacji ? Bo jak tak to mógłby spróbować też u Nas

- mati888
- Juventino
znajomy-kibic Barcy-mówił, zaraz po wypożyczeniu Martina, że w Barcelonie jeśli już grał, to raczej na lewej stronie. Także to wcale nie byłoby bezpodstawne, może i w Urugwaju gra na lewej.Brutalo pisze:Ps. Czy mi się wydaje, czy Caceres grywał na lewej obronie w reprezentacji ? Bo jak tak to mógłby spróbować też u Nas
Niby czuję trochę respektu do Ajaxu, ale co oni takiego mogą zaoferować? Skrzydłowego i napastnika, poza tym-każdy wychwala te ich 3-4 gole strzelone w jednym meczu czy tyle bramek po 23 spotkaniach, co u nas po 38. Mnie to jakoś nie rusza. Słabsze zespoły Eredivisie (w przełożeniu na Calcio) znajdowałyby się w większości w Serie B, a Holenderscy mocarze walczyliby co najwyżej o miejsca 4-6. To nie ta sama siła ligi, stad zawrotne wyniki Ajaxu. Nie odmawiam im umiejętności, ale Juve jest zespołem po prostu lepszym i sądzę, że uda nam się wyjść dziś na +. Gdyby ta forma była lepsza, to tu własnie by padły te 3-4 bramki...z drugiej strony, gdyby forma była lepsza, to gralibyśmy w 1/8 CL :roll:
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Goofy
- Juventino
mam nadzieję, że dziś wieczorem obejrzymy dobrą grę Juve...taką jaką oczekiwaliśmy z początkiem tego sezonu...
ciężko będzie w Amsterdamie, więc obstawiam remis...bądź ciężko wywalczoną wygraną...
wierzę, że to my w tym dwumeczu wyjdziemy zwycięsko :-D
ciężko będzie w Amsterdamie, więc obstawiam remis...bądź ciężko wywalczoną wygraną...
wierzę, że to my w tym dwumeczu wyjdziemy zwycięsko :-D
non Ti lascero' mai !
- Marmol
- Juventino
co do Melo i Sissoko razem, to oni jeden mecz tak zagrali czy dwa ?yanquez pisze:takie ustawienie jest marzeniem chyba wszystkich kibiców Juve. Może poza Alexem, na którego miejscu ja osobiści widziałbym Iaquinte...Azrael pisze: Moim marzeniem byłoby ustawienie naszej ofensywnej formacji w systemie:
A co jeszcze by się działo, gdyby za tą ofensywną czwórką grała para Melo - Sissoko???AAALLLEEE BYYY BYŁOOO!!!!
- szczerbi
- Juventino
Oto oficjalna jedenastka zawodników:
Buffon, Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Marchisio, Sissoko, Melo, De Ceglie, Diego, Del Piero, Amauri.
Jestem ciekaw czy to będzie 3-4-1-2 z nietypowo ustawionym środkowym pomocnikiem na prawej stronie, czy będzie stare, dobre 4-3-1-2, gdzie Zebina będzie prawym obrońcą, a w środku pomocy zagrają Melo, Sissoko i Marchisio.
Buffon, Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Marchisio, Sissoko, Melo, De Ceglie, Diego, Del Piero, Amauri.
Jestem ciekaw czy to będzie 3-4-1-2 z nietypowo ustawionym środkowym pomocnikiem na prawej stronie, czy będzie stare, dobre 4-3-1-2, gdzie Zebina będzie prawym obrońcą, a w środku pomocy zagrają Melo, Sissoko i Marchisio.
- eslk
- Juventino
Ta taktyka pachnie mi koszmarnym 4312.
Wyobraza sobie ktoś Marchisio znów na prawej stronie pomocy? Jesli Zac tak go znów ustawi, to bedzie kolejnym trenerem, ktory marnuje potencjał tego chłopaka jako nietuzinkowego registy.
Wyobraza sobie ktoś Marchisio znów na prawej stronie pomocy? Jesli Zac tak go znów ustawi, to bedzie kolejnym trenerem, ktory marnuje potencjał tego chłopaka jako nietuzinkowego registy.