Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 12:59

mysle ze raczej powinni zamknac bezmózgów co stoja ze swoimi dzieciakami przy sektorze gosci w najgoretszym miejscu na stadionie.. szczegolnie kiedy gramy przeciwko dżenuji.

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2010, 13:31

white_wolv pisze:mysle ze raczej powinni zamknac bezmózgów co stoja ze swoimi dzieciakami przy sektorze gosci w najgoretszym miejscu na stadionie.. szczegolnie kiedy gramy przeciwko dżenuji.
Dokładnie. Z tego co się wywiedziałem przez tel i widziałem w tv, wymiana szła na linii sektor gości-nord, nic nie leciało w stronę pikników. Jeżeli ktoś stoi na którymś z tych dwóch sektorów w czasie gorącego meczu, to musi się liczyć z tym, że coś się może wydarzyć i tylko dureń przychodzi tam z dzieckiem/żoną/kotem na "rodzinne oglądanie meczu".

Zanim się zacznie skowyt, że ultrasi to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i dzieciobójcy: pamiętam, jak byliśmy w Genui na LF(poniżej mapka z sektorem gości zaznaczonym na czerwono), kiedy przez cały czas leciały w stronę ultrasów gospodarzy(niebieski) różne "argumenty"(zarówno bluzgi, jak i argumenty bardziej zmaterializowane), to jednocześnie na sąsiedniej trybunie piknikowej(biały pl4) tuż za pleksi stali ojcowie z dziećmi i nikt od nas nawet nie spojrzał w ich stronę.

http://img136.imageshack.us/img136/6633/mapgenova.jpg

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 00:15

Miały być ograniczenia przy sprzedaży biletów, ostatecznie jednak po wczorajszych incydentach zdecydowano się zamknąć sektor gości podczas najbliższego starcia Bologna - Juventus. To samo tyczy się spotkań Siena - Napoli w najbliższej kolejce i Napoli - Roma w następnej. Ponadto podjęto decyzję o sprzedaży pojedynczych biletów na mecz Juventus - Palermo.

Wracając natomiast sticte do wydarzeń z wczoraj. Włoska policja po przeanalizowaniu nagrań ze stadionowych kamer poszukuje dziesięciu kibiców - siedmiu Juventinich i trzech Genoanich, w największym stopniu odpowiedzialnych za to, co działo się wczoraj na Stadio Olimpico. Rekonwalescencja rannego policjanta potrwa około 40 dni.

Gigi Buffon podziękował natomiast kibicom za wsparcie, jakie okazali mu po fatalnym błędzie i stracie drugiego gola. "Przykro mi z powodu tego kiksu, ale na szczęście nie zdarza mi się to często. Jestem pod wielkim wrażeniem kibiców i sposobu, w jaki zachowali się po stracie drugiego gola. Przyśpiewkami wykazali względem mnie pełne wsparcie i przywiązanie. Nie tylko do Buffona jako piłkarza, ale także człowieka. Zrobię wszystko, by się odwdzięczyć" - powiedział po meczu Gigi.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 11:36

DeeJay pisze:
Abdul_BN.pl pisze:Gadałem z juvelakiem w przerwie meczu, mówił że mała zadymka była: przyjezdni rzucali w stronę nord race, krzesła i co tam im jeszcze w ręce wpadło.
Z tego co wczoraj widziałem w TV i dzisiaj przeczytałem w La Stampa, to race i petardy były, ale rzucane w przeciwnym kierunku. Sytuacja miała miejsce pod koniec pierwszej połowy, niedługo przed golem Amauriego. W odpowiedzi genueńczycy odrzucali race, a potem ruszyli w stronę ogrodzenia oddzielającego ich od Juventinich. Sytuację opanowała ochrona z pomocą policji. Później na dosyć szczelnie wypełnionej trybunie gości z początku meczu, u dołu zrobiła się luka, a genueńczycy jak śledzie ubili się przy prawej "krawędzi" trybuny. W wyniku wybuchu petardy, w klatkę piersiową ranny został jeden policjant. Doznał poparzenia drugiego i trzeciego stopnia. Fanów z Genui było około 1500. Po meczu incydentów nie było, długo przetrzymywano ich na trybunie, potem zostali spakowani do autobusów i wywiezieni. Wg. La Stampy, Digos analizuje nagrania z kamer na stadionie i będzie starała się zidentyfikować sprawców.

Sprawa coraz mocniej nagłaśniana jest przez media. O "skandalu" wypowiedział się już m.in. prezes Centrum Praw Dziecka ("Na trybunach i w miejscu, w które rzucane były petardy, było wiele dzieci. Jak mogło do tego dojść? Kto wpuścił z tym tych ludzi na trybuny? To skandal, że sędzia zgodnie z obowiązującymi przepisami nie przewał meczu") oraz sekretarz Niezależnego Związku Zawodowych Policjantów ("Policjant ryzykował swoje życie i zdrowie przez mecz piłki nożnej. Ten straszliwy wypadek, do którego doszło w Turynie dowodzi konieczności podjęcia zdecydowanych kroków na rzecz walki z przemocą. Nie możemy przechodzić obok tego obojętnie").
To nie prawda. Petardami rzucali kibice przyjezdni. Nasi na Nord spierdzielili w tempie ekspresowym z okolicy ogrodzenia, będąc na tyle daleko od sektora gości, że nie dali by rady dorzucić żadną petardą. Jedynie pojedyncze osoby odrzucały to co genoa rzuciła. Poza petardami walili w naszych krzesakami i czym tylko popadło. Jak by ktoś miał wątpliwości to dodam, że ultrasi na Nord siedzą po drugiej stronie trybuny, od strony sektora gości zasiadają już mnie poważne grupy głównie zrzeszone w doc. A co do policji, to nie widziałem tam żadnego mundurowego, jedynie czarni steewardzi, którym w pewnym momencie przyniesiono kaski.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 15:45

Ktoś chętny na wyjazd/wylot??

MUSISZ TAM BYĆ! : D

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 16:19

Abdul_BN.pl pisze:Jeżeli ktoś stoi na którymś z tych dwóch sektorów w czasie gorącego meczu, to musi się liczyć z tym, że coś się może wydarzyć i tylko dureń przychodzi tam z dzieckiem/żoną/kotem na "rodzinne oglądanie meczu".
Nie, jezeli ktos przychodzi na MECZ PILKI NOZNEJ to nie ma zadnego obowiazku liczyc sie z tym, ze on/dziecko/zona oberwie petarda czy krzeselkiem. Stadion to nie mordownia. Ale widocznie dla "durnia"[link usunięto], ktorego najwiekszym zyciowym osiagnieciem jest hajlowanie do tortu jest to za bardzo skomplikowane.

zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 16:26

belial pisze:
Abdul_BN.pl pisze:Jeżeli ktoś stoi na którymś z tych dwóch sektorów w czasie gorącego meczu, to musi się liczyć z tym, że coś się może wydarzyć i tylko dureń przychodzi tam z dzieckiem/żoną/kotem na "rodzinne oglądanie meczu".
Nie, jezeli ktos przychodzi na MECZ PILKI NOZNEJ to nie ma zadnego obowiazku liczyc sie z tym, ze on/dziecko/zona oberwie petarda czy krzeselkiem. Stadion to nie mordownia. Ale widocznie dla "durnia", ktorego najwiekszym zyciowym osiagnieciem jest hajlowanie do tortu jest to za bardzo skomplikowane.
Ale to jeśli się taka osoba wybiera na sektor gdzie jest tzw.młyn no musi liczyć się z tym że musi śpiewać i może oberwać.

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 17:38

belial pisze:
Nie, jezeli ktos przychodzi na MECZ PILKI NOZNEJ to nie ma zadnego obowiazku liczyc sie z tym, ze on/dziecko/zona oberwie petarda czy krzeselkiem.
a jeśli Ty chcesz zabrać dziecko/żone by tylko popatrzeć na jakąś uliczną manifestacje z boku to też nie masz żadnego obowiązku liczyć się z tym, że Ty dziecko lub żona moze oberwać petardą czy kamieniem? A czy udając się na taki mecz z dzieckiem na "gorący" sektor nie poczuwasz się do odpowiedzialności jeśli dziecku coś się stanie mimo iż wiedziałeś że tam może być niebezpiecznie? Też jestem absolutnym przeciwnikiem jakichkolwiek przejawów przemocy czy wandalizmu na stadionach (wg mnie za samo celowe wyrwanie krzesełka na trybunach powinno się dostawać zakaz stadionowy) ale wiadomo że prędko zarówno w Polsce jak i we Włoszech to się nie zmieni a poza tym zazwyczaj ok 2/3 sektorów na stadionach jest bezpieczne dla piknikowych kibiców

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 17:58

mateo369 pisze: a jeśli Ty chcesz zabrać dziecko/żone by tylko popatrzeć na jakąś uliczną manifestacje z boku to też nie masz żadnego obowiązku liczyć się z tym, że Ty dziecko lub żona moze oberwać petardą czy kamieniem?
Nie widzisz roznicy w ogladaniu sportowej rywalizacji ktora nie powinna miec z przemoca nic wspolnego, a manifestacja? Nie chcesz przez przypadek oberwac gazem/kamieniem/petarda to na manifestacje nie idziesz. Idac Twoim tokiem myslenia - rowniez mam nie isc na stadion?
mateo369 pisze:A czy udając się na taki mecz z dzieckiem na "gorący" sektor nie poczuwasz się do odpowiedzialności jeśli dziecku coś się stanie mimo iż wiedziałeś że tam może być niebezpiecznie?
To organizator imprezy masowej zobowiazany jest do zapewnienia bezpieczenstwa wszystkim uczestnikom. Na bilecie/plakacie/zapowiedzi nie ma slowa o zagrozeniu zdrowia i zycia na jakimkolwiek sektorze. Ja jestem w stanie przyjac do wiadomosci jakas tam nienawisc miedzy kibicami przeciwnych druzyn, ale mogli by takie sprawy zalatwiac poza stadionem, a na meczu zajac sie dopingiem. Wszysyc mogli by w spokoju obejrzec spotkanie, a i na klub nie byly by nakladane zadne kary.
mateo369 pisze:a poza tym zazwyczaj ok 2/3 sektorów na stadionach jest bezpieczne dla piknikowych kibiców
A jak ktos mimo wszystko dostanie to jego problem bo stal za blisko. Policjant tez sam jest sobie winny - mogl zostac np listonoszem prawda?
mateo369 pisze:ale wiadomo że prędko zarówno w Polsce jak i we Włoszech to się nie zmieni
Jak wszyscy beda dalej stawiali znak rownosci pomiedzy kibicowaniem a bijatyka na trybunach to nic dziwnego.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2010, 20:01

belial pisze:Nie widzisz roznicy w ogladaniu sportowej rywalizacji ktora nie powinna miec z przemoca nic wspolnego, a manifestacja
nie widzę, bo manifestacja teoretycznie podobnie jak mecz z przemocą też nie powinna mieć nic wspólnego
belial pisze:Nie chcesz przez przypadek oberwac gazem/kamieniem/petarda to na manifestacje nie idziesz. Idac Twoim tokiem myslenia - rowniez mam nie isc na stadion?
źle rozumiesz mój tok rozumowania i dobrze o tym wiesz :P nie chcesz przez przypadek oberwać krzesełkiem/petardą - nie siadaj obok sektora przyjezdnych, niestety taka smutna rzeczywistość
belial pisze:To organizator imprezy masowej zobowiazany jest do zapewnienia bezpieczenstwa wszystkim uczestnikom. Na bilecie/plakacie/zapowiedzi nie ma slowa o zagrozeniu zdrowia i zycia na jakimkolwiek sektorze.
oczywiście masz racje i jeśli coś stałoby się dziecku to z punktu widzenia prawa odpowiada za ew tragedię jej sprawca i organizator tyle tylko, że mi sumienie nie dałoby spokoju do końca zycia gdybym poszedł na jakiś derbowy mecz z dzieckiem, usiadł obok sektora gości i coś mu się stało i o to we wcześniejszym poście mi chodziło.
belial pisze:Policjant tez sam jest sobie winny - mogl zostac np listonoszem prawda?
kibic też jest sam sobie winny - mógł zostać w domu a nie iść/jechac na mecz i nie oberwałby kulki od "stróż prawa" albo nie dostałby od niego pałką w głowę ze skutkiem śmiertelnym za przejście na czerwonym świetle, prawda?
belial pisze:Jak wszyscy beda dalej stawiali znak rownosci pomiedzy kibicowaniem a bijatyka na trybunach to nic dziwnego.
taki znak równości stawiają tylko ci, którzy te bijatyki urządzają bo to jak się im próbuje przeciwdziałać (czyt. nic nie robi) to już całkiem inna historia

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2010, 10:32

juveluck pisze:To nie prawda. Petardami rzucali kibice przyjezdni. Nasi na Nord spierdzielili w tempie ekspresowym z okolicy ogrodzenia, będąc na tyle daleko od sektora gości, że nie dali by rady dorzucić żadną petardą. Jedynie pojedyncze osoby odrzucały to co genoa rzuciła. Poza petardami walili w naszych krzesakami i czym tylko popadło. Jak by ktoś miał wątpliwości to dodam, że ultrasi na Nord siedzą po drugiej stronie trybuny, od strony sektora gości zasiadają już mnie poważne grupy głównie zrzeszone w doc. A co do policji, to nie widziałem tam żadnego mundurowego, jedynie czarni steewardzi, którym w pewnym momencie przyniesiono kaski.
Na poniższym nagraniu wyraźnie widać, że petardy i racę leciały w obydwu kierunkach. Na zdjęciu - że, wybuchały na sektorze gości. Po drugie, gdyby nasi niczym nie rzucali, to o rozróby na stadionie nie byłoby oskarżonych siedmiu Juventinich, w porównaniu do tylko trzech Genoanich. Po trzecie, gdyby nie było mundurowych, to żaden policjant nie zostałby ranny.

http://www.tuttosport.com/images/20/C_3 ... gine_l.jpg

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2010, 10:47

DeeJay pisze:
juveluck pisze:To nie prawda. Petardami rzucali kibice przyjezdni. Nasi na Nord spierdzielili w tempie ekspresowym z okolicy ogrodzenia, będąc na tyle daleko od sektora gości, że nie dali by rady dorzucić żadną petardą. Jedynie pojedyncze osoby odrzucały to co genoa rzuciła. Poza petardami walili w naszych krzesakami i czym tylko popadło. Jak by ktoś miał wątpliwości to dodam, że ultrasi na Nord siedzą po drugiej stronie trybuny, od strony sektora gości zasiadają już mnie poważne grupy głównie zrzeszone w doc. A co do policji, to nie widziałem tam żadnego mundurowego, jedynie czarni steewardzi, którym w pewnym momencie przyniesiono kaski.
Na poniższym nagraniu wyraźnie widać, że petardy i racę leciały w obydwu kierunkach. Na zdjęciu - że, wybuchały na sektorze gości. Po drugie, gdyby nasi niczym nie rzucali, to o rozróby na stadionie nie byłoby oskarżonych siedmiu Juventinich, w porównaniu do tylko trzech Genoanich. Po trzecie, gdyby nie było mundurowych, to żaden policjant nie zostałby ranny.

http://www.tuttosport.com/images/20/C_3 ... gine_l.jpg
Przeciwko autorowi artykułu z LaStampa na który się powołałeś wcześniej, nasi już wystosowali jakieś pismo protestacyjne. Ponoć nie pierwszy raz pisze głupoty o naszych kibicach.

Mieliśmy ten sektor dokładnie na przeciwko i wyraźnie było widać kto rzucał. Część pirotechniki wybuchała na sektorze genoi bo po ich rzutach odbijały się od dachu i wracały, co było kwitowane gromkimi brawami za głupotę. Część odrzucali nasi. Wyglądało też tak, jak by sami kilka bomb hukowych odpalili na swoim sektorze, żeby porozwalać krzesełka, rzucali w stronę naszych ogromną ilością ich części.
Jeżeli chodzi o aresztowania, to wydaje mi się to proste. Sam widziałem jaa czarni steewardzi wyprowadzali naszego kibica. Na sektorze genoi ich nie było to też nikt ich nie wyprowadzał. A policjantów jak wspomniałem nie było widać w ogóle.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2010, 11:59

juveluck pisze:Przeciwko autorowi artykułu z LaStampa na który się powołałeś wcześniej, nasi już wystosowali jakieś pismo protestacyjne. Ponoć nie pierwszy raz pisze głupoty o naszych kibicach.
Podobne info pojawiło się w Corriere, Repubblice, a nawet w Tuttosport. Wszędzie piszą o tym, że petardy i race zaczęły lecieć z Curva Nord na sektor gości, co spotkało się z natychmiastowym rewanżem i doszło do wymiany "ciosów".
juveluck pisze:Jeżeli chodzi o aresztowania, to wydaje mi się to proste. Sam widziałem jaa czarni steewardzi wyprowadzali naszego kibica. Na sektorze genoi ich nie było to też nikt ich nie wyprowadzał. A policjantów jak wspomniałem nie było widać w ogóle.
Wyprowadzenie kibica przez stjułarda nie ma związku z tym co napisałem. Tych dziesięć osób zostało zidentyfikowanych na podstawie zapisu wideo. Nie zostali aresztowani w trakcie/bezpośrednio po meczu. Natomiast co do policjantów czy ochrony, w tym wśród Genoanich, to ten policjant został ranny kiedy przebywał właśnie w sektorze gości.

Kibicom Starej Damy grożą podobno poważne konsekwencję. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że po raz kolejny zamknięta zostanie Curva Nord. Wyrok w tej sprawie Gianpaolo Tosel odroczył do momentu, kiedy będą znane dokładne i ostateczne informację dotyczące stanu zdrowia policjanta. Kara dotknie także kibiców Genoi.

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2010, 11:41

Wczoraj Amsterdam postawiony został w stan najwyższej gotowości. Ze względu na koleżeńskie stosunki kibiców Juventusu z fanami z Hagi konfrontacja z Ajaxem uznana została za mecz podwyższonego ryzyka. Zgodnie z oczekiwaniami do starć doszło, jednak póki co nigdzie nie doczytałem się udziału w nich kibiców Den Haag.

Zamieszki miały miejsce głównie w okolicach Dworca Centralnego w Amsterdamie. Holenderskie media podają, że doszło do sporej liczby aresztowań zarówno po stronie kibiców Juve, jak i Ajaxu (jedne mówią o ośmiu, dziesięciu, inne nawet o 75). Ruch tramwajów i autobusów został wstrzymany, w kilku powybijano szyby. Grupa około 550 kibiców Starej Damy spakowana została do autobusów i wywieziona poza miasto wraz z zakazem zbliżania się do centrum. Po meczu miała zostać całkowicie "usunięta" z Amsterdamu.

zdjęcie 1
zdjęcie 2
zdjęcie 3
zdjęcie 4
zdjęcie 5
video 1
video 2

Na stadionie bez incydentów. Przed meczem gospodarze wywiesili transparent w języku włoskim z napisem "Grazie a Dio non sono Juventino" ("Dziękuję Bogu, że nie jestem Juventino"). Hasło zaczerpnięte z koszulek stworzonych swego czasu przez fanów Violi, z zamienionym słowem "gobbo" ("garbus") na "Juventino".

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2010, 12:12

Akcja żydków przed pierwszym gwizdkiem

ODPOWIEDZ