Chamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- BIGGI
- Qualità Juventino
Pod warunkiem ze bedzie miał zarejestrowany nick hehehe......juveluck pisze:To wszytsko zalezy od podejsca opow na czacie. Jezeli jest dobre tak jak u nasTo jest fajnie i milo. Ale jak widac nie wszedzie tak jest. Sami o tym pomyslcie i jak do ans wpadnie jakis kibic innego klubu to nie najezdrzajcie na niego
- juveluck
- Juventino
Jezeli wpadnie to znaczy ze ma zarejestrowany bo inaczej go wywali odrazu 8)BIGGI pisze:Pod warunkiem ze bedzie miał zarejestrowany nick hehehe......juveluck pisze:To wszytsko zalezy od podejsca opow na czacie. Jezeli jest dobre tak jak u nasTo jest fajnie i milo. Ale jak widac nie wszedzie tak jest. Sami o tym pomyslcie i jak do ans wpadnie jakis kibic innego klubu to nie najezdrzajcie na niego

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Peja48
- Juventino
ZNAM TO Z PRZESZŁOŚCI byłem na czacie Interu i są tam spoko kolesie wogóle Inter ma spox fanów a Lazio mam kumpla co mieszka w Rzymie i ma jest fanem Romy i mówi że fani Lazio to sa wieśniaki i żydy 

Solo Grazie Grande Forza Juve
:8

- Reggie
- Juventino
Pierwszy raz zetknąłem się z opinią typu kibice Lazio to chamy, ale także nie słyszałem o nich nic dobrego.
I chociaż nie wiem jacy by nie byli i tak najlepsi są kibice Juve

I chociaż nie wiem jacy by nie byli i tak najlepsi są kibice Juve

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- azzurra
- Qualità Juventina
Jeżeli uważasz, że zachowanie kibiców Lazio jest niedopuszczalne, to dlaczego zniżasz się do ich poziomu wyzywając ich? Poza tym skoro tak się zachowują, oznacza to, że są to pseudokibice. Nie generalizujmy, są chamscy pseudokibice Lazio i cool kibice Lazio, tak samo jest z kibicami każdej innej drużyny, także Juve.juve20 pisze:Mnie to nie dziwi. Kibice Lazio to znani rasiści i chamy w stosunku do innych. Nie wymagaj znajomości kultury od ludzi dla których usposobieniem władzy i wielkości był Mussolini (zresztą kibic Lazio).
- BIGGI
- Qualità Juventino
Tak, tylko ze kibice Lazio są specyficzni, m.in. dlatego w Lazio nie gra żaden murzyn.....azzurra pisze:Jeżeli uważasz, że zachowanie kibiców Lazio jest niedopuszczalne, to dlaczego zniżasz się do ich poziomu wyzywając ich? Poza tym skoro tak się zachowują, oznacza to, że są to pseudokibice. Nie generalizujmy, są chamscy pseudokibice Lazio i cool kibice Lazio, tak samo jest z kibicami każdej innej drużyny, także Juve.juve20 pisze:Mnie to nie dziwi. Kibice Lazio to znani rasiści i chamy w stosunku do innych. Nie wymagaj znajomości kultury od ludzi dla których usposobieniem władzy i wielkości był Mussolini (zresztą kibic Lazio).
- azzurra
- Qualità Juventina
Rzeczywiście w czasie meczów Lazio zdarzały się wybryki rasistowskie, ale były one raczej sprawką dobrze zorganizowanej grupy a nie całej społeczności kibiów Lazio. A to że w Lazio nie gra żaden Murzyn to wina polityki władz klubu. Może więc to oni wykazuja uprzedzenia rasowe?BIGGI pisze:Tak, tylko ze kibice Lazio są specyficzni, m.in. dlatego w Lazio nie gra żaden murzyn.....azzurra pisze:Jeżeli uważasz, że zachowanie kibiców Lazio jest niedopuszczalne, to dlaczego zniżasz się do ich poziomu wyzywając ich? Poza tym skoro tak się zachowują, oznacza to, że są to pseudokibice. Nie generalizujmy, są chamscy pseudokibice Lazio i cool kibice Lazio, tak samo jest z kibicami każdej innej drużyny, także Juve.juve20 pisze:Mnie to nie dziwi. Kibice Lazio to znani rasiści i chamy w stosunku do innych. Nie wymagaj znajomości kultury od ludzi dla których usposobieniem władzy i wielkości był Mussolini (zresztą kibic Lazio).
- BIGGI
- Qualità Juventino
Nie sądze ze to wina działaczy, możliwe ze akurat ta grupa działa najaktywniej ale w innych klubach sie to nie dzieje na taką skale. Myśle ze oni wywierają presje.....azzurra pisze:Rzeczywiście w czasie meczów Lazio zdarzały się wybryki rasistowskie, ale były one raczej sprawką dobrze zorganizowanej grupy a nie całej społeczności kibiów Lazio. A to że w Lazio nie gra żaden Murzyn to wina polityki władz klubu. Może więc to oni wykazuja uprzedzenia rasowe?BIGGI pisze:Tak, tylko ze kibice Lazio są specyficzni, m.in. dlatego w Lazio nie gra żaden murzyn.....azzurra pisze:
Jeżeli uważasz, że zachowanie kibiców Lazio jest niedopuszczalne, to dlaczego zniżasz się do ich poziomu wyzywając ich? Poza tym skoro tak się zachowują, oznacza to, że są to pseudokibice. Nie generalizujmy, są chamscy pseudokibice Lazio i cool kibice Lazio, tak samo jest z kibicami każdej innej drużyny, także Juve.
- Alexxxxx
- Juventino
To już zalezy który kibic się na patoczy. Wiecie kazdy klub ma różnych kibiców. Nie mozna tego oceniac po jednym zajściu. Trzeba poczekać. Wiecie niektorzy są za bardzo pobudliwi. Więc lepjej uważać. Lepjej nie mówmy o innych my bądźmy normalni to nas inni nie będa się czepiać i będą mieli szacunek.
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Juverulez!
- Juventino
Masz mój full support! To własnie chciałem powiedziec, nie nalezy generalizować, bo mozna skrzywidzć naprawde kulturalnych kibiców LazioNero pisze:Nie sądzę, że kibice Lazio mają bardziej chamskich kibiców od innych. Wszędzie są idioci. Wśród Interowców, Milanowców i Romanistów też jest sporo tego.
Wielu z nich nienawidzi Juventusu, za to że jest najlepszy. Typowa agresja wywołana kompleksem niższości i bezsilnością.
Frustracja i agresja w stosunku do Juve musi się pogłębiać, gdyż trwa hegemonia Juve, a jej końca nie widać. Przeciwnie. Pozycja Juventusu jest coraz silniejsza i to doprowadza do szału niektórych kibiców konkurencyjnych drużyn.

Ale mimo wszystko jeszcze nie spotkałem kulturalnego kibica <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, moze wy sie spotkaliscie??!!
- Maggie Del Piero
- Qualità Juventina
Właśnie też mi się przypomniało, że mamy jednego Laziale i jest całkiem całkiem
No i nie możemy generalizować acz kolwiek z drugiej strony krąży opinia iż Lazio jest "z leksza" rasistowskim klubem no i kibicom też to się udziela :evil:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
- Shadow_Alex
- Juventino
Nie wchodz tam i olej ich!!!
- TottiGol
- Romanista
Jestem wielkim kibicem Romy już od paru lat i często zdarzało się że byłem objeżdżany za to na różnych stronach i czatach tylko dlatego, że Roma to klub z Rzymu a stolicy nikt nie lubi. Ale generalnie wszystko zależało od mojego podejścia do ludzi. Jeśli ktoś zaczynał ostro odpowiadałem spokojnie i wtedy dialog stawał się bardziej przyjacielski. Chyba o to chodzi, prawda?
A tak na marginesie, Roma daje radę w tym sezonie, nie???
A tak na marginesie, Roma daje radę w tym sezonie, nie???
Forza Roma
- juveluck
- Juventino
No jednak gra Fabio Liverani. Moze nie jest to murzyn z krwi i kosci, raczej mulat w kazdym razie bialy nie jest. Ale to racja ze kibice SSBIGGI pisze:
Tak, tylko ze kibice Lazio są specyficzni, m.in. dlatego w Lazio nie gra żaden murzyn.....

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- BIGGI
- Qualità Juventino
No fakt. Zapomniałem o nim....ale juz sama nazwa SS LAZIO mówi za siebie....juveluck pisze:No jednak gra Fabio Liverani. Moze nie jest to murzyn z krwi i kosci, raczej mulat w kazdym razie bialy nie jest. Ale to racja ze kibice SSBIGGI pisze:
Tak, tylko ze kibice Lazio są specyficzni, m.in. dlatego w Lazio nie gra żaden murzyn.....Lazio maja zapenty rasistowskie