Wszystko o Fiorentinie
- Majos
- Juventino
Masz rację. Fiorentina jest obecnie bardzo dobrym zespołem, zadziwiająco grała w Lidze Mistrzów, bo zajęła pierwsze miejsce. Jeśli nie zmienimy naszej gry, to przędzej czy później i Viola nas odprawi z kwitkiem. Kolejne mądre posunięcie transferowe może im wyjść tylko na dobre.dp10 pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... cal-report
jak się jeszcze troche wzmocnią...zastąpią nas w wielkiej trójce Serie A
- 18danek97
- Juventino
w sumie to ja bardziej boję się Fiorentiny niż Milanu bo oni już parę lat gromadzą doświadczenie a w styczniu pewnie dokonają wzmocnień, a mam nadzieję, że Ferrara sobie poradzi lepiej niż Leonardo i będziemy walczyć z Fiorentiną i oczywiście z Interem.
- dp10
- Juventino
http://www.football-italia.net/jan14v.html
Bolatti kolejnym wzmocnieniem Violii .Naprawde trzeba bić brawa za to co robi zarząd Fiorentiny
Felipe, Ljajic , Bolatti....poprostu wiedzą jak rozdysponować kwotę za transfer Melo 
Bolatti kolejnym wzmocnieniem Violii .Naprawde trzeba bić brawa za to co robi zarząd Fiorentiny

- Giacobbneri
- Juventino
http://www.acffiorentina.pl/?news=2773
Kurde czemu nasi go nie wypożyczyli ;/ Fiorentina zbroi się niesamowicie. Będzie cholernie ciężko o czwórkę teraz ...
Kurde czemu nasi go nie wypożyczyli ;/ Fiorentina zbroi się niesamowicie. Będzie cholernie ciężko o czwórkę teraz ...
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- dp10
- Juventino
Corvino wyrasta na nastepce Moggiego...to co robi w tym mercato zasluguje na brawaJacques pisze:http://www.acffiorentina.pl/?news=2773

- Brutalo
- Juventino
Jestem niemal w szoku. Myślałem że jeśli opuści Sampdorię, to tylko na zasadzie transferu definitywnego za minimum 20 mln. Na razie nie widziałem informacji o prawie pierwokupu, ale samo wypożyczenie go na pół roku to świetny interes. Obopólny. Antonio pokaże się w Lidze Mistrzów, pogra na poziomie przed MŚ, Viola zyska zmiennika za pewnie zawieszonego Mutu i świetnego zawodnika, a Sampdoria jakieś pieniążki. Swoją drogą widać jakim wabikiem dla zawodników jest Liga Mistrzów...Jacques pisze:http://www.acffiorentina.pl/?news=2773
- Azrael
- Juventino
Póki w Juventusie będzie miał cokolwiek do powiedzenia Marcelo Lippi, póty Cassano nie ma czego szukać ani w reprezentacji ani w Juventusie, którym "z tylnego siedzenia" chciałby sterować nasz były trener. No chyba, że stanie się jakieś nieszczęście (Cassano będzie grał tak nieprzyzwoicie wybornie) i Lippi będzie musiał sięgnąć po Antonio.Jacques pisze:Kurde czemu nasi go nie wypożyczyli ;/
Ja bym z tego transferu tragedii nie robił. Póki co Viola gra w lidze gorzej od Juve. Juventus nie dlatego jest teraz w miejscu jakim jest, że nasi rywale są od nas silniejsi - bo nie są, personalnie Juventus przegrywa jedynie z Interem, a Milan (mimo liczniejszej acz starszej opcji ofensywnej) to porównywalna ekipa. Problemem jest nasza niestabilna forma z początku sezonu, która z czasem ustabilizowała się na poziomie "formy kiepskiej". To niestety kwestia niedoświadczenia trenera (to się zmieni?) i kontuzji (to się zmieni???).Jacques pisze:Fiorentina zbroi się niesamowicie. Będzie cholernie ciężko o czwórkę teraz ...
Pozdrawiam!
- Giacobbneri
- Juventino
@ Azrael
O Lippim i Cassano można by już książki pisać. Niewykorzystanie takiej okazji, jak również wcześniej Pandeva to kolejny "samobój" wbity sobie przez nasz zarząd. Swoją drogą Lippi też ma "charakterek" tak uparcie pomijając Cassano, który według mnie jest jednym z trzech najlepszych włoskich piłkarzy.
Fiorentina gra słabiej ? Owszem nie błyszczą ale są niemal w tym samym miejscu w tabeli (3 punkty mniej ale jeden mecz mniej) a czeka nas jeszcze wyjazd do Florencji. Cassano jak i pozostałe transfery zwiększają ich siłę. W tym momencie to potencjalnie nasz największy rywal do czwartego miejsca i uważam że warto zwracać na nich coraz większą uwagę, bo Cassano może "zrobić róznice". Wcale aż tak wiele im do nas nie brakuje jeśli chodzi o jakość gry. Zresztą będziemy mieć porównanie jak poradzą (albo nie poradzą) sobie z Bayernem.
O Lippim i Cassano można by już książki pisać. Niewykorzystanie takiej okazji, jak również wcześniej Pandeva to kolejny "samobój" wbity sobie przez nasz zarząd. Swoją drogą Lippi też ma "charakterek" tak uparcie pomijając Cassano, który według mnie jest jednym z trzech najlepszych włoskich piłkarzy.
Fiorentina gra słabiej ? Owszem nie błyszczą ale są niemal w tym samym miejscu w tabeli (3 punkty mniej ale jeden mecz mniej) a czeka nas jeszcze wyjazd do Florencji. Cassano jak i pozostałe transfery zwiększają ich siłę. W tym momencie to potencjalnie nasz największy rywal do czwartego miejsca i uważam że warto zwracać na nich coraz większą uwagę, bo Cassano może "zrobić róznice". Wcale aż tak wiele im do nas nie brakuje jeśli chodzi o jakość gry. Zresztą będziemy mieć porównanie jak poradzą (albo nie poradzą) sobie z Bayernem.
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
- Azrael
- Juventino
Tutaj przyznaję rację. Juventus, który po zimowym mercato wyszedłby wzmocniony o zakupionego Pandeva i wypożyczonego Cassano, w moim odczuciu pozostawałby do dziś kandydatem nawet do pierwszego miejsca w serie A. Jednak to dalej jest niestety tylko zabawa w "co by było gdyby".Jacques pisze:O Lippim i Cassano można by już książki pisać. Niewykorzystanie takiej okazji, jak również wcześniej Pandeva to kolejny "samobój" wbity sobie przez nasz zarząd. Swoją drogą Lippi też ma "charakterek" tak uparcie pomijając Cassano, który według mnie jest jednym z trzech najlepszych włoskich piłkarzy.
Skoro mają trzy punkty mniej od zespołu, który przegrał (niczym drużyna z ostatniego miejsca) sześć z ośmiu ostatnich meczów, to faktycznie nie błyszczą.Jacques pisze:Fiorentina gra słabiej ? Owszem nie błyszczą ale są niemal w tym samym miejscu w tabeli (3 punkty mniej ale jeden mecz mniej) a czeka nas jeszcze wyjazd do Florencji.
Osobiście wolałbym, żeby gracze z Florencji skupili się na Bayernie i go wyeliminowali, a Cassano "robił różnice" jedynie w LM. Ostatecznie Mutu też miał robić różnice, a w ligowej tabeli tego nie widać.Jacques pisze:Cassano jak i pozostałe transfery zwiększają ich siłę. W tym momencie to potencjalnie nasz największy rywal do czwartego miejsca i uważam że warto zwracać na nich coraz większą uwagę, bo Cassano może "zrobić róznice". Wcale aż tak wiele im do nas nie brakuje jeśli chodzi o jakość gry. Zresztą będziemy mieć porównanie jak poradzą (albo nie poradzą) sobie z Bayernem.
Trzeba mieć respekt przed każdym rywalem, jednakowoż Fiorentiny bać się nie musimy jeśli tylko zaczniemy SENSOWNIE grać w piłkę.
Pozdrawiam!
- Regulus
- Juventino
Lippi to trochę taki dyktator, nie cierpiący silnych, niezależnych indywidualności. Cassano nie jest pierwszym tak traktowanym przez niego wybitnym piłkarzem. Marcello niegdyś zahamował kariere Roberto Baggio podczas ich wspólnego pobytu w Interze. Mimo, iż ten drugi miewał genialne mecze i strzelał bramki jak na zawołanie (vide mecz z Parmą o miejsce w eliminacjach Champions League) to Lippi traktował Baggio jak piąte koło u wozu, bo ten myślał samodzielnie i za często dawał temu wyraz.O Lippim i Cassano można by już książki pisać. Niewykorzystanie takiej okazji, jak również wcześniej Pandeva to kolejny "samobój" wbity sobie przez nasz zarząd. Swoją drogą Lippi też ma "charakterek" tak uparcie pomijając Cassano, który według mnie jest jednym z trzech najlepszych włoskich piłkarzy.
- Łukasz
- Juventino
Coś w tym jest. Cassano, Baggio, Davids, Panucci. Było kilku takich piłkarzy.Regulus pisze:Lippi to trochę taki dyktator, nie cierpiący silnych, niezależnych indywidualności.
Ale to też trenserski geniusz. I tego mu odmówić nie sposób.
- Marian.
- Juventino
http://transfery.info/news-full-11717.html
No, no ciekawy zawodnik. Zobaczymy co pokaże.
EDIT: Ups, nie doczytałem :doh: Jeszcze nic pewnego. Nazwa niusa mnie zmyliła.

- Asta#8
- Qualità Juventino
A jednak... Cassano zostaje w Samp.
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... +alla+Samp
Bardzo ciekawe są ostatnie godziny okienka, szkoda, że bez naszego udziału. Podobno Ledesma w Interze...
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... +alla+Samp
Bardzo ciekawe są ostatnie godziny okienka, szkoda, że bez naszego udziału. Podobno Ledesma w Interze...

- dp10
- Juventino
Viola zadziałała szybko...nie wyszło z Cassano wzieli Brazylyjczyka..ciekawe czy spełni swój potencjał..w Benfice mu nie wychodziłoMarian. pisze:http://transfery.info/news-full-11717.html