Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 18:04

Simi pisze:Dokładnie, naszym piłkarzom po części wychodzi złe przygotowanie do sezonu. Ile to już graczy miało problem z łydkami/udami. A pomyślec ze kiedyś w Turynie, przygotowanie do sezonu było na poziomie hard, gdzie nawet takie tuzy jak Zidane, wypowiadali się że tu były najcięższe treningi przygotowawcze.
Nie jestem przekonany, czy za przygotowanie fizyczne odpowiada Ferrara. Od tego jest chyba inna osoba? Poprawcie mnie jak sie myle.

// Acha i nie popadajcie w paranoje, Ferrara może i ma mało doświadczenia ale on nie odpowiada za całe "zło".

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 18:24

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 18:44

fallweiss pisze:http://www.pilka.pl/marchisio-wypadl-z- ... e-juventus ??????

To pół składu...
Jeżeli faktycznie Ci piłkarze będą chorzy dalej, i nie wystąpią w meczu z Interem, znika już całkiem światełko w tunelu. Kto wpuścił zarażonego do grupy? :smile:
Niestety przykro jest to stwierdzic, ale czeka nas kolejny rok bez plonów, a niestety lud coraz bardziej głodny... :whistle:

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 18:57

Wydaje mi sie, ze ten "wirus" nazywa sie "Ferrara" i jest naturalna reakcja obronna organizmu przeciwko wynalazkom taktycznym pana Ciro.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 21:16

władzo JP :D Macie wykaz kontuzji naszych piłkarzy? Kto ile i kiedy w tym sezonie pauzował.

Z góry dzięki

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 21:51

Wydawało mi się, że są pewne granice, niezależnie o jakich okolicznościach i życiowych losach mowa, jakże bardzo się w tym przypadku myliłem...

Obrazek
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 21:54

Eee przyznawać się , który z Was nie wcisnął "odeślij do domu" teraz przez niego wszyscy się zarażają :D

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2010, 23:01

Molek big fun juve pisze:Eee przyznawać się , który z Was nie wcisnął "odeślij do domu" teraz przez niego wszyscy się zarażają :D
Trzeba wczytaj "sejva" z czasu przed plagą

Ktoś musi to pojąć i przełamać nie wieżę że lekarze klubu nie zauważają działacze i trenerzy nie zwracają uwagi na to że ciągle te cholerne mięśnie gdzieś musi tkwić problem może za dużo z rockym na skakance skaczą ?

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2010, 19:33

Czyżby kolejny kontuzjowany ??
Tuttosport.com pisze:problema muscolare
Pozdrawiam :angry:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2010, 19:56

Oczywiście, takie wiadomości już nikogo nie powinni dziwić. A Hasana powinniśmy pożegnać po tym sezonie, bo to jest niesamowicie zbędny gracz. I co z tego, że może grac prawie wszędzie, skoro w ciągu całego sezonu praktycznie nie widać bo w pełni sił.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 00:04

Czy to się dzieje naprawdę? To co się dzieje w obecnym Juventusie przeczy podstawowym prawom logiki! Statystycznie rzecz biorąc to prawie niemożliwe - przez kilka pierwszych miesięcy kontuzje w zespole zdarzały się 1-2 razy na miesiąc, potem mniej więcej 1-2 na pół miesiąca, następnie raz na mecz, a teraz doszło już do tego, że wypada po dwóch graczy na trening!

Iaqunta, Trezeguet, Giovinco, Poulsen, Marchisio, Salihamidzic, Caseres, a jeszcze w tzw. międzyczasie kilka złamanych nosów...

Kogo za to wszystko obwiniać? Sztab medyczny, lekarzy, fizjoterapeutów i masażystów? Pewnie ich winy jest w tym wszystkim sporo. Ja jednak myślę, że prócz tego ważna może być (po raz kolejny - niestety) osoba naszego "kochanego" trenera. Przez permanentny kryzys jaki trwa w Juventusie już od dwóch miesięcy, nieustanne treningi, które na siłę próbują wycisnąć z naszych piłkarzy jakieś dodatkowe moce głównie fizyczne, a nie skupienie się na psychologii grupy jaką jest drużyna, nieustannie dochodzi do przesadzonych obciążeń poszczególnych graczy. Myślę więc, że obecnie trwająca fala kontuzji jest kolejnym argumentem za zwolnieniem Ferrary i zatrudnieniem nowego szkoleniowca, który wprowadzi na treningach nowe, lepsze metody.

Pozdrawiam!
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 00:18

Ja na miejscu naszych działaczy bym zatrudnił Azrael'a.

Serio, nie wiem jak Wy sądzicie, ale ten Juventus to najgorsza podróba na świecie.

Beznadziejni piłkarze, lekarze, działacze, trener; brakuje tylko kibiców. Ci się chyba jeszcze trzymają.

Życzę Buffonowi i Kielonowi lepszego klubu.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 00:32

Ci wszyscy lekarze powinni się podać do dymisji ! To co oni wyprawiają to przechodzi ludzkie pojęcie. ŻADEN profesjonalny klub na świecie nie miał/nie ma tylu kontuzjowanych graczy naraz ilu teraz ma Juventus.

Może też być taka opcja, że nasi lekarze są zbyt wrażliwi i nawet gdy trafi się lekka (bardzo lekka) kontuzja to wolą oszczędzić zawodnika, by ten wyzdrowiał w 100% i był gotowy do gry. Ale jak z doświadczenia wiemy, nic to oszczędzanie nie daje.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 01:37

To co się wyprawia w tym klubie i to co wyprawia sztab medyczny naprawdę daje jakieś fundamenty i podstawy do twierdzenia, że tym klubem rządzą szpiedzy z Interu :lol:.
Ja już wysiadam. Czekam na jakiś ranking aż ktoś zliczy te wszystkie kontuzje które mieliśmy w przekroju roku. Ponad stówka bankowo.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 15:06

Moim zdaniem za kontuzję odpowiada sztab do wyszkolenia fizycznego
, lekarze nic nie mają do tego, oni kontuzji nie powodują, a że leczenie trwa tak długo-to wszystko zależy od urazu. Zauważcie, że większość przyyadków zdarza się na treningu-to co za to też są winni lekarze ??. Żle dobrane ćwiczenia, zbyt duże obciążenia- to działka trenerów zajmujących się przygotowaniem atletycznym.

ODPOWIEDZ