Serie A (21): JUVENTUS 1-2 Roma
- eslk
- Juventino
Gramy kiepsko - jak zawsze ostatnio. Z tym, ze Roma też gra słabo, nie za bardzo Nas naciska, dlatego mamy niby optyczną przewage. Gdyby zastosowali pressing, wygladałoby to duzo, duzo gorzej.
Niezle pomoc - Marchisio i Sissoko. Ten pierwszy zagrał dwie świetne piłki, po ktorych najpierw Amauri prawie strzelił bramkę, a potem Del Piero zdobył gola z niewielkiego spalonego. Ten drugi z kolei dobrze spisuje się w defensywie - odebrał bardzo wiele piłek i wygrywa pojedynki główkowe. Niestety, Momo nie powinien grac jako ostatni z pomocników, ze względu na bardzo niefrasobliwe podania - i dzisiaj Nam dwie takie piękne piłki zaserwował. Dobrze, ze Roma nie strzeliła żadnej bramki.
Salihamidzic wyróżnił się tylko strzałem w trybuny i to wszystko. Diego miał lepszy początek - nawet zaserwował Nam fajne podanie w uliczke z lewej nogi, ale potem jego gry lepiej nie komentowac. Zbyt długo holuje piłke, jego drybling jest przewidywalny, popsuł dwa stałe fragmenty gry wrzucając pod nogi rywala.
Chiellini dzisiaj troche bardziej aktywny z przodu, z tyłu oczywiscie na zero. Jesli ktokolwiek ma problemy z defensywie to tylko Grosso, ktorego Vucinic pięknie pojechał w poczatkowych minutach spotkania.
Genearlnie wiec, nic sie nie zmienilo. Gramy bez ładu i składu, wrzucając piłke w pole karne na Amauriego, ktory wysoko skacze ale i tak pewnie nic nie strzeli.
Niezle pomoc - Marchisio i Sissoko. Ten pierwszy zagrał dwie świetne piłki, po ktorych najpierw Amauri prawie strzelił bramkę, a potem Del Piero zdobył gola z niewielkiego spalonego. Ten drugi z kolei dobrze spisuje się w defensywie - odebrał bardzo wiele piłek i wygrywa pojedynki główkowe. Niestety, Momo nie powinien grac jako ostatni z pomocników, ze względu na bardzo niefrasobliwe podania - i dzisiaj Nam dwie takie piękne piłki zaserwował. Dobrze, ze Roma nie strzeliła żadnej bramki.
Salihamidzic wyróżnił się tylko strzałem w trybuny i to wszystko. Diego miał lepszy początek - nawet zaserwował Nam fajne podanie w uliczke z lewej nogi, ale potem jego gry lepiej nie komentowac. Zbyt długo holuje piłke, jego drybling jest przewidywalny, popsuł dwa stałe fragmenty gry wrzucając pod nogi rywala.
Chiellini dzisiaj troche bardziej aktywny z przodu, z tyłu oczywiscie na zero. Jesli ktokolwiek ma problemy z defensywie to tylko Grosso, ktorego Vucinic pięknie pojechał w poczatkowych minutach spotkania.
Genearlnie wiec, nic sie nie zmienilo. Gramy bez ładu i składu, wrzucając piłke w pole karne na Amauriego, ktory wysoko skacze ale i tak pewnie nic nie strzeli.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2010, 21:41 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Madara
- Juventino
Po raz pierwszy od jakiegoś czasu Juve dominuje co świadczy o jakimś postępie.
Na drugą połowę zmieniłbym Salihamidzica i wpuścił Candreve.
Hasan miał świetną sytuację i zamiast podawać do środka kopnął w trybuny.
Trochę szkoda.
Myślę, że gdyby zamiast Amauriego grał Trezeguet to Juve już by prowadziło jakieś 2 : 0.
Także za Amauriego zmiana i Salihamidzica i ten mecz może ułożyć się całkiem nieźle.
Na drugą połowę zmieniłbym Salihamidzica i wpuścił Candreve.
Hasan miał świetną sytuację i zamiast podawać do środka kopnął w trybuny.
Trochę szkoda.
Myślę, że gdyby zamiast Amauriego grał Trezeguet to Juve już by prowadziło jakieś 2 : 0.
Także za Amauriego zmiana i Salihamidzica i ten mecz może ułożyć się całkiem nieźle.
- Kubba
- Juventino
Dzisiejsza gra wygląda dużo lepiej w porównaniu do poprzednich meczów, ale to i tak za mało, słabo można powiedzieć. Przeważamy nad Romą, ale nie potrafimy tego wykorzystać. Kilka groźnych, ale piłka po uderzeniach czy to z głowy czy z nogi, ląduje obok bramki.
Dziś tragicznie wyglądają stałe fragmenty gry! Diego kopie piłkę za słabo, bo ta albo trafia w mur, albo dolatuje do linii pola karnego (rożne). Mam nadzieję, że Ciro to zauważył i teraz Del Piero będzie je wykonywał. Co do jego gry, to całkiem całkiem...
Sali do zmiany, chętnie zobacze Candreve...
Bardzo fajnie dziś Marchisio. Co do Sissoko, pewny w destrukcji, ale często niecelnie podaje... tyle dobrze, że od razu reaguję i odbiera straconą piłkę.
Grosso jak zwykle fatalnie...
Grygera słabo...
Amauri coś tam głową próbuję, ale to za mało 8)
Del Piero całkiem spoko, ale za często "pcha się na chama" i traci piłkę.
Mecz absolutnie do wygrania.
Dziś tragicznie wyglądają stałe fragmenty gry! Diego kopie piłkę za słabo, bo ta albo trafia w mur, albo dolatuje do linii pola karnego (rożne). Mam nadzieję, że Ciro to zauważył i teraz Del Piero będzie je wykonywał. Co do jego gry, to całkiem całkiem...
Sali do zmiany, chętnie zobacze Candreve...
Bardzo fajnie dziś Marchisio. Co do Sissoko, pewny w destrukcji, ale często niecelnie podaje... tyle dobrze, że od razu reaguję i odbiera straconą piłkę.
Grosso jak zwykle fatalnie...
Grygera słabo...
Amauri coś tam głową próbuję, ale to za mało 8)
Del Piero całkiem spoko, ale za często "pcha się na chama" i traci piłkę.
Mecz absolutnie do wygrania.
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Amauri jest tak bezproduktywny...poprostu jest na boisku i tyle. Już naprawdę lepiej oglądać Paolucci'iego. Poza nim Hasan do zmiany kilka złych rozwiązań w ofensywie i mało widoczny.
Może się wydawać, że Juve gra nieźle, ja jednak wolę stwierdzić, że to Roma gra tak kiepsko, aż dziwne, że zajmują 3 miejsce...
NA drugą połowę poproszę:
Amauri -out
Paolucci- in
Hasan -out
Candreva -in
i nasze zwycięstwo...
Spotkały się dwie trenerskie sławy Ferrara i Ranieri, mecz nie może być piękny
Może się wydawać, że Juve gra nieźle, ja jednak wolę stwierdzić, że to Roma gra tak kiepsko, aż dziwne, że zajmują 3 miejsce...
NA drugą połowę poproszę:
Amauri -out
Paolucci- in
Hasan -out
Candreva -in
i nasze zwycięstwo...

Spotkały się dwie trenerskie sławy Ferrara i Ranieri, mecz nie może być piękny
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Roma nic nie gra, czeka jak sami sobie strzelimy do bramki. Poziom faktycznie słaby. Nic dziwnego ze włoskie kluby nic nie wygrywają w Europie
Diego nie ma z kim grać, bardzo mało kombinacyjnej, szybkiej gry z pierwszej piłki. Mniej ale nadal wiele niepotrzebnych wykopów do nikogo. To, iż ten mecz oceniany jest w miarę dobrze, świadczy tylko o tym jak nisko upadliśmy
Diego nie ma z kim grać, bardzo mało kombinacyjnej, szybkiej gry z pierwszej piłki. Mniej ale nadal wiele niepotrzebnych wykopów do nikogo. To, iż ten mecz oceniany jest w miarę dobrze, świadczy tylko o tym jak nisko upadliśmy
- eslk
- Juventino
Zobaczymy jak bedzie wygladal mecz w 2 polowie. Za Ranieriego u Nas było tak, ze jedna połowa byla swietna, druga zaś do bani. Moze zdążył już zaszczepic w piłkarzach Romy swoje DNA ;dMoonk pisze: Może się wydawać, że Juve gra nieźle, ja jednak wolę stwierdzić, że to Roma gra tak kiepsko, aż dziwne, że zajmują 3 miejsce...
- Zawidowianin
- Juventino
Ktoś napisał "wrzutki na Amauriego" - to są BALONY a nie wrzutki. Jak z czegoś tak wiszącego mocno uderzyc?
Sissoko wolałbym widziec biegającego po całym boisku a nie trzymającego się prawie ciągle linii środkowej, ale ze względu na absencję Melo i Poulsena inaczej byc dzisiaj nie może.
Sissoko wolałbym widziec biegającego po całym boisku a nie trzymającego się prawie ciągle linii środkowej, ale ze względu na absencję Melo i Poulsena inaczej byc dzisiaj nie może.
- Madara
- Juventino
Mogliby przejść do 4-2-3-1 z Sissoko i Marchisio przed obroną i Del Piero - Diego - Candrevą przed nimi, a z przodu ktokolwiek poza Amaurim.
Bo z tego co mi się wydaje to Juve gra takim samym ustawieniem i obie druzyny walą głową w mur.
Bo z tego co mi się wydaje to Juve gra takim samym ustawieniem i obie druzyny walą głową w mur.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widze, ze niektorzy juz sie posikali jak tylko Juve zagralo troche solidniej niz poziom sredniaka Serie A, a byc moze, a nawet na pewno to po prostu Roma gra powolutku i nie cisnie.
Grygera; Grosso; Legro i Amauri sa kompletnie bezuzyteczni Czech w ogole niewidoczny, Grosso objezdzany na lewo i prawo wkreca sie w murawe, Legro - o malo mialby asyste przy bramce dla Romy, Amauri - wszyscy widza. Ten facet po prostu nie umie. Nie umie i tyle.
Diego jakos dziwacznie bije te rzuty wolne. Nisko i slabawo.
Rzeczywiscie Hasan dzisiaj jakos slabiej niz w pierwszych meczach po kontuzji. A szkoda. Gdzie ten Candreva ferraro???
Grygera; Grosso; Legro i Amauri sa kompletnie bezuzyteczni Czech w ogole niewidoczny, Grosso objezdzany na lewo i prawo wkreca sie w murawe, Legro - o malo mialby asyste przy bramce dla Romy, Amauri - wszyscy widza. Ten facet po prostu nie umie. Nie umie i tyle.
Diego jakos dziwacznie bije te rzuty wolne. Nisko i slabawo.
Rzeczywiscie Hasan dzisiaj jakos slabiej niz w pierwszych meczach po kontuzji. A szkoda. Gdzie ten Candreva ferraro???
- MaNieK_JuVe
- Juventino
Zaraz Roma sie rozkreci. Ranieri odpalil replikacje DNA zwyciescow i koncowka bedzie w wykonaniu Romy piorunujaca.
A tak na serio to gre mozna podsumowac jednym slowem: przecietnosc. Ostatnio bylo marnosc nad marnosci wiec to zawsze jakas poprawa.
A tak na serio to gre mozna podsumowac jednym slowem: przecietnosc. Ostatnio bylo marnosc nad marnosci wiec to zawsze jakas poprawa.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312