Serie A (21): JUVENTUS 1-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 16:40

Ja się tylko zastanawiam co zrobi zarząd, jeśli Ferrara przegra ten mecz(a nie oszukujmy się, pewnie tak będzie...). Stawiam NIESTETY na 1 : 0 dla Romy. :doh:
PS : Mógłby mi ktoś streścić ostatnie 2 - 3 dni (chodzi mi o te najważniejsze wydarzenia), niestety nie miałem dostępu do komputera, proszę :roll:

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 17:15

Dziwi mnie, ze wedlug GdS Totti, Doni, Mexes, Motta czy nawet Baptista zostana na lawce. Wszyscy wracaja po kontuzji?
Roma wyglada na papierze naprawde bardzo solidnie, nadzieja w tym, ze rzeczywiscie w pierwszej jedenastce wybiegna Burdisso i Julio Sergio.
Bedzie bardzo ciezko ale zarty sie skonczyly i trzeba walczyc o LM.

calma calma
sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 17:19

Yachu_Juve pisze:Ja się tylko zastanawiam co zrobi zarząd, jeśli Ferrara przegra ten mecz(a nie oszukujmy się, pewnie tak będzie...). Stawiam NIESTETY na 1 : 0 dla Romy. :doh:
PS : Mógłby mi ktoś streścić ostatnie 2 - 3 dni (chodzi mi o te najważniejsze wydarzenia), niestety nie miałem dostępu do komputera, proszę :roll:
a do czego służy archiwum?
Co do meczu, to myślę, że jednak wygramy z Romą w klubie zapanuje euforia, pojawią się komentarze, że jeszcze możemy walczyć o Scudetto, a kolejny mecz przegramy z jakimiś ogórkami.

Day after day I'm getting better and better.
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 17:39

sisman pisze:
Yachu_Juve pisze:Ja się tylko zastanawiam co zrobi zarząd, jeśli Ferrara przegra ten mecz(a nie oszukujmy się, pewnie tak będzie...). Stawiam NIESTETY na 1 : 0 dla Romy. :doh:
a do czego służy archiwum?
Dzięki, kochany jesteś :ok:

Toneker

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 18:11

Insect pisze:Biegające drzewo ( Ent rodem z Tolkiena) Amauri przeciw duetowi Toni - Totti litości panowie z czym do ludzi :rotfl:
O mój Boże, Totti wraca po kontuzji, a Toni strzelił już 2 (słownie: DWIE!) bramki dla Romy! Nie no, szacun, nie mamy żadnych szans, zwłaszcza z drewnem Amaurim (gdzie On był jak boski Toni szalał w Bayernie tak mocno, że ten klub uznał, że boski Luca jest za mocny na bawarski klub i w końcu postanowił go puścić? Ano tak, szalał w Serie A, połowa Włochów się modliła o to, by zgodził się grać dla nich).

Brawa dla dzieci, dla których pamięć o zawodniku kończy się po 2 tygodniach :)

Obecnie Amauri jest bez formy, ale tak ogólnie to zbyt wiele nie ustępuje Toniemu.

A mecz? Nie wierzę, że wygramy, nie z Ciro na ławce i Del Piero na boisku. Ale w sumie nie jest źle, wolę, żeby mistrza zdobyła Roma czy Milan, niż Inter.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 18:24

Ja się tylko zastanawiam co zrobi zarząd, jeśli Ferrara przegra ten mecz(a nie oszukujmy się, pewnie tak będzie...)
Jak to co zrobi? Nic. Zarzad umocni sie w wierze w umiejetnosci Ferrary, nakresli nam nowe cele na najblizsze pare miesiecy i bedzie dalej realizowal plan.

Tak jak ujal to szczypek. Wynik nie ma najmniejszego znaczenia. Jesli nie upadniemy do poziomu walki o utrzymanie to wlasciwie zaden mecz do konca sezonu juz wiekszego znaczenia miec nie bedzie. Osobiscie obstawiam remis lub skromne zwyciestwo romy.

PS. Cieszy jedynie prawdopodobny powrot Momo.

Make friends for life or make hardcore enemies!
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 18:36

Pluto pisze:Dziwi mnie, ze wedlug GdS Totti, Doni, Mexes, Motta czy nawet Baptista zostana na lawce. Wszyscy wracaja po kontuzji?
Roma wyglada na papierze naprawde bardzo solidnie, nadzieja w tym, ze rzeczywiscie w pierwszej jedenastce wybiegna Burdisso i Julio Sergio.
Bedzie bardzo ciezko ale zarty sie skonczyly i trzeba walczyc o LM.

Totti wraca po urazie ostatni raz zagral w grudniu,Mexes wraca po powaznej kontuzji(raczej pewne ze nie zagra).Motte nie widzi Ranieri w pierwszym skladzie.
Baptista gra od dluzszego czasu padake.Doni stracil miejsce w bramce na rzec Julio Sergio co mnie osobiscie bardzo cieszy.Sergio to bardzo dobry bramkarz nie raz juz nas ratowal zdecydowanie zasluzenie nr.1 w bramce Romy wiec on nie bedzie naszym slabym punktem.
uwazasz,ze Burdisso jest slaby?. rzadko popelnia bledy,jest solidny,waleczny.
jakie moga byc slabe punkty Romy: Cassetti jesli zagra(czesto popelnia bledy w defensywie).Nie wiadomo w jakiej dyspozycji bedzie De Rossi i Totti po urazach no i zawsze nie wiadomo jak zaprezentuje sie Taddei przeplata slabe z dobrymi wystepami,ostatnio ma te dobre.

Obrazek
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2010, 19:25

Toneker pisze:
Insect pisze:Biegające drzewo ( Ent rodem z Tolkiena) Amauri przeciw duetowi Toni - Totti litości panowie z czym do ludzi :rotfl:
O mój Boże, Totti wraca po kontuzji, a Toni strzelił już 2 (słownie: DWIE!) bramki dla Romy! Nie no, szacun, nie mamy żadnych szans, zwłaszcza z drewnem Amaurim (gdzie On był jak boski Toni szalał w Bayernie tak mocno, że ten klub uznał, że boski Luca jest za mocny na bawarski klub i w końcu postanowił go puścić? Ano tak, szalał w Serie A, połowa Włochów się modliła o to, by zgodził się grać dla nich).

Brawa dla dzieci, dla których pamięć o zawodniku kończy się po 2 tygodniach :)

Obecnie Amauri jest bez formy, ale tak ogólnie to zbyt wiele nie ustępuje Toniemu.

A mecz? Nie wierzę, że wygramy, nie z Ciro na ławce i Del Piero na boisku. Ale w sumie nie jest źle, wolę, żeby mistrza zdobyła Roma czy Milan, niż Inter.
Bez przesady mimo wszystko Toni to zdecydowanie więcej bramek w Seria a 91, Bundesliga- 38... Amauri 69 narazie w całej karierze, Toni w dwóch sezonach w Bayernie tyle prawie strzelił... Więc przestrzegam patrzeniem na wszystko przez pryzmat Juve- Totti jeżeli tylko zagra będzie niezwykle niebezpieczny- narazie to jest jego sezon. A jeśli chodzi o porównanie Amauri- Toni to liczby mówią na razie same za siebie...

Z Del Piero przesadzasz- nie jest w dobrej dyspozycji, ale nie obarczajmy go za wyniki, skoro napastnicy od 4 spotkań ligowych nie dostali celnego podania.

Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 11:02

No według mnie Juventus ma szanse ale na remis, bo z Ferrara za wiele nie osiągną. tej drużynie jest potrzebny ktoś kto ich z motywuje i podniesie po słabej pierweszej połowie, a nie pana Ciro. Stawiam na 2:2 ale to optymistyczne podejście, bo Roma ma wielkie szansę.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 13:24

Wierzę w zwycięstwo, przewiduje remis, obawiam się porażki....
Jak widać "zarząd" nie zwolni "trenera" przed końcem sezonu, tak więc nie ma już co liczyć na kolejne "potknięcia" Ciro. Nie mniej jednak liczę na zwycięstwo, efektowną grę i zniknięcie z tego forum insektów które pojawiają się na fali trzeciego miejsca Romy w tabeli :whistle:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 15:04

w 1 poście aktualizacja dość bogatej listy programów telewizyjnych transmitujących mecz

wrzucam także zapowiedź z SerieA.pl:
Jedno z najbardziej ekscytujących spotkań w lidze włoskiej, czyli rywalizacja Juventusu z Romą tym razem nabierze jeszcze większego znaczenia wobec wielu towarzyszących jej podtekstów.

Miejscowi z każdą kolejką, w której tracili punkty oddalali się nie tylko od mistrzostwa kraju, ale także od miejsc premiujących awansem do Ligi Mistrzów. Po ostatniej serii gier Stara Dama ostatecznie straciła trzecie miejsce, dające bezpośredni awans do fazy grupowej najbardziej elitarnych rozgrywek w Europie, a jej lokatę zajęła właśnie doskonale dysponowana Roma, która pod wodzą Claudio Ranieriego rozpoczęła marsz spod strefy spadkowej na sam szczyt klasyfikacji.

Skoro jesteśmy już przy osobie trenera gości to warto przypomnieć, że jeszcze przed rokiem prowadził on właśnie Juventus, a nową drużynę objął po meczu Romy ze Starą Damą w pierwszej rundzie, gdy z posady zrezygnował Luciano Spalletti.

Ranieri Turyn opuszczał w niełasce, nie potrafiąc dostarczyć tytułu mistrzowskiego do stolicy Piemontu. Jego miejsce zajął były gracz tej ekipy Ciro Ferrara, który po obiecującym początku swojej pracy został przywitany jak zbawiciel czy nowy Pep Guardiola.

Niestety ostatnie wyniki sprawiają, że dość ławo uwierzyć w rychłe zakończenie współpracy Ferrary z Juventusem. Od klubu odwrócili się nawet kibice, którzy już po porażce z Milanem dali upust swojej złości. Problemy z fanami Bianconerich trwają zresztą od początku rozgrywek. Ostatnio władze Lega Calcio ukarały Juventus po raz czwarty w tym sezonie za rasistowskie ataki na Mario Balotelliego i tak w starciu przeciwko Romie zamknięta będzie trybuna południowa, a na północną wejdą jedynie posiadacze karnetów na cały sezon.

Nie tylko zachowanie kibiców poświadcza o problemach Juve. Jeszcze bardziej wymowne są statystyki &#8211; w ostatnich siedmiu meczach ligowych drużyna doznała aż pięciu porażek, pokonując w tym czasie jedynie Inter oraz Parmę.

Roma tymczasem przystąpi do walki po serii trzech kolejnych zwycięstw, w tym jednego w Coppa Italia. W sumie drużyna jest niepokonana na wszystkich frontach od końca października i śmiało można powiedzieć, że obok Milanu jest aktualnie najlepiej prezentującym się włoskim zespołem. Co więcej w ostatnich sześciu meczach ligowych La Magica tylko raz straciła bramkę, gdy w ciągu kilkudziesięciu sekund doliczonego czasu gry dwa gole wbili jej zawodnicy Cagliari.

Optymizm w drużynie gości jest tym większy, że aktualnie z występu w spotkaniu z Juventusem definitywnie wyeliminowani są tylko Tonetto, Andreolli oraz Okaka. Miejscowi wystąpią za to bez Iaquinty, Camoranesiego, Caceresa, Trezegueta, Giovinco, Poulsena oraz zawieszonego Felipe Melo.

W tej sytuacji nie ma wątpliwości, że na papierze w lepszej sytuacji są goście, choć nie należy zapominać, że w ostatnich latach nie mogli oni przemóc kompleksu Juventusu i często tracili z tym rywalem punkty. Wątpliwe jednak, by w niedalekiej przyszłości szybko nadarzyła się lepsza okazja do odmienienia złej passy, dlatego stawimy na zwycięstwo Romy.

Juventus: Buffon &#8211; Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Candreva, Marchisio, Sissoko, Diego, Del Piero, Amauri

Roma: Julio Sergio &#8211; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise, Taddei, Pizarro, De Rossi, Perrotta, Vucinić, Toni

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 16:04

Jestem niezwykle podekscytowany dzisiejszym meczem oraz pełen nadziei patrząc na ustawienie zawodników w środku pola.

Zwróćcie na coś uwagę: przypomnijcie sobie jak padały bramki Juventusu z gry w tym sezonie. Znaczna większość to były akcje środkiem boiska. W ostatnich meczach Juventusu, kiedy to piłkarze nie potrafili stworzyć okazji do zdobycia bramki, nie grali środkiem. Cały czas widziałem jak skrajni środkowi pomocnicy schodzili do bocznej linii boiska, wtedy też Diego schodził do nich po piłkę, po czym nie było już miejsca i pomysłu na grę.
Teraz myślę bardzo pozytywnie i przewiduję efektywną grę środkiem ponieważ:
- pomocnikiem przed obrońcami ma być Claudio Marchiso, który dobrze się ustawia i przede wszystkim ma świetny przegląd pola. Wykorzystując swoją kreatywność będzie brał czynny udział w rozgrywaniu akcji.
- dwoma pomocnikami na środku mają być Sissoko i Candreva. Obaj są piłkarzami trzymającymi się środka pola i nie mają zapędów na skrzydła.
Dlatego też szykuje się, że pomoc będzie spójna i piłkarze ładnie będą ze sobą współpracować. Zważywszy też na to, że pomoc będzie miała dziś średnio mniej niż 25 lat (Marchisio 24, Candreva 23, Sissoko 25, Diego 25) Juventus powinien zagrać z polotem!

Włoskie portale donoszą, że Juventus zagra w następującym składzie:

-------------------------------------------------------------
-------------------Amauri----Del Piero-------------------
-------------------------Diego----------------------------
-------------Candreva----------Sissoko----------------
------------------------Marchisio--------------------------
--Salihamidzić--Chiellini--Cannavaro------Zebina--
-------------------------------------------------------------
--------------------------Buffon---------------------------

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 16:10

Amauri ; /

Juz wole, zeby Paolucci dostał szanse gry. Amauri i tak nic nie strzeli, będzie stał jak kołek, machał łapami i się przewracał.

No, grazie.

Shady

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 17:13

Mam ogromną prośbę.
Otóż nie będę w stanie obejrzeć meczu a nawet dowiedzieć się o wynik bo będę akurat w pociągu.
Dowiedziałbym się następnego dnia ale jeśli ktoś byłby na tyle dobry i mnie na bieżąco informował o meczu tzn. wynik w przerwie i kto strzelał jak i końcowy rezultat.
Byłbym naprawdę wdzięczny, telefon jest w sieci orange i jest aktywny przez bramkę internetową:)
504-792-635
Z góry dziękuję i ... miłego oglądania a przede wszystkim dobrej gry Juve życzę :)

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2010, 17:15

Kolejny mecz tego sezonu i kolejne uzasadnione obawy przed bardzo prawdopodobną kompromitacją na Olimpico. Boje się o wynik tego meczu, boję się o to, że Roma(!) rozjedzie Nas jak to zrobił Milan. Jesteśmy na piątym miejscu w tabeli(!!!) i jak w tym meczu zawalimy to raczej na pewno możemy szykować się na Ligę Europejską.

Dobrze, że wraca Momo, przyszedł Candreva, ale i tak brakuje nam piłkarzy. Aaa wraca Amauri, ale to obecnie żadne wzmocnienie.

Nie chce mi się już rozpisywać o sytuacji kadrowej Juve bo raczej nie ma sesnu. Chce po prostu zwycięstwa i dobrej postawy Del Piero, chciałbym aby wreszcie zagrał jak na Niego przystało... :pray:

Zablokowany