Serie A (19): JUVENTUS 0-3 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 17:04

Jakoś specjalnie mnie nie dziwi ten wynik, byłem na niego nastawiony od momentu gdy zobaczyłem, że Ciro ma zamiar powielić taktykę z Parmy.
Nie można strzelić bramki włoskiej drużynie, a tym bardziej mocnej włoskiej drużynie atakując dwójką piłkarzy z czego jeden nie wie komu ma podać, a drugi byłby lepszym stoperem niż napastnikiem i naprawdę ma ku temu warunki. Fakt, porażki można było uniknąć, ale oczywiście straciliśmy bramki po wrzutkach, co już jest naszą domeną. Nie będę wyliczał bo jest tego zbyt wiele, ale przeanalizujcie wszystkie bramki które straciliśmy w tym sezonie po wrzutkach z akcji/rzutów wolnych czy rożnych. Tego była masa, naprawdę masa. Naprawdę nie da się wyeliminować owego mankamentu? Da, tym bardziej że jesteśmy Juventusem(?), a nie jakimś Albinoleffe (nie ujmując niczego tej drużynie, bo nie zdziwię się jak za sezon/dwa awansuje do Serie A i skopie nam tyłek :whistle:).
Nawet nie ma co tego zwalać na kontuzję, bo za Siwego z prawie dziesięcioma kontuzjowanymi piłkarzami potrafiliśmy rozjechać dwa razy Real. Posada Ferrary? Mam nadzieję że dzisiaj go już nie będzie, a jeżeli zarząd postanowi dać mu jeszcze jedną szansę to naprawdę nie ręczę za siebie, bo ile razy musimy jeszcze zostać zrównani z ziemią by musiał odejść. Ten klub leży obecnie w rynsztoku, leży i kwiczy. Kompromitacja goni kompromitację, blamaż goni blamaż. W mistrzowskich sezonach Capello i Lippiego przegrywaliśmy w całym sezonie 5-6 meczów, traciliśmy lekko ponad 20 bramek. Teraz na półmetku rozgrywek wliczając Ligę Mistrzów przegraliśmy osiem spotkań, tracąc 30 bramek. Ręce opadają, jak się to ogląda, a serce boli. Z połową zawodników powinniśmy się pożegnać po sezonie, bo teraz mamy zbyt dużo kontuzji. Liczę że przyjdzie Hiddink i podniesie nas z ziemi. Wprawdzie nie wiem jak z Ligą Europejską, ale z taką formą Ajax nas zmiecie, jednak się łudzę pod warunkiem że przyjdzie Holender.

PAVEL PAVEL NEDVED!

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 17:09

stahoo pisze: Zagralismy piach, bez pomysłu, bez taktyki, bez "cracka" bez niczego. Przykre, jak można sie stoczyć. Napoli juz ostrzy sobie zęby na 3 punkty.
Raczej awans do następnej rundy 8)
Co do reszty masz rację. Zabrakło polotu, pomysłu, taktyki. Wszystkiego. Nie wiem czy to wszystko wina Ferrary, ale najłatwiej (logicznie) to właśnie jego obarczyć o obecną sytuacje. Skoro dostał skład jaki chciał i miał "nim" walczyć o Scudetto, to mu się nie udało. Powinien ponieść tego konsekwencje i zostać zwolniony. Powinien....
PS. Wspomnienia półfinału MŚ z 98 roku. Godne uwagi są słowa Jacquet'a w przerwie meczu. Myślicie że Ciro było by stać na taką motywację choć by wczoraj?

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 17:32

juventusprzemek pisze: Na pocieszenie mam screen z moich derbów z Milanem
Wynik mówi sam za siebie....poziom legendarny.....
Obrazek
Jesteś kotem ! Po raz kolejny to udowodniłeś. Powinieneś zadzwonić do Ciro i powiedzieć mu jak ma grać piszę SERIO !

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 17:41

E tam ja nie chcę być trenerem...
Nie chcę nikomu narzucać mojego sposobu gry...
Nie chcę "nowego" "sztucznego" Juve chcę stary dobry Juventus z lat 2003-2006.
Tylko takiego Juve mi trzeba nic więcej....:)
Szkoda patrzeć jak moi ulubieńcy się męczą z powodu nieudolności Ferrary, który powinien być 2? trenerem ?
Manipulacje taktyczne i zły dobór na pozycje tylko niszczą Juve...
Ale to jest wyłącznie moje zdanie.
Forza Juventus Trzymaj się Juve.
Pozdrowienia dla niedocenionego geniusza Alexa Del Piero i kontuzjowanego Gigiego.
Tylko ich powrót wskrzesi Juve.....już wczoraj kibice wołali Alexa na boisko.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 17:45

juventusprzemek pisze:E tam ja nie chcę być trenerem...
Nie chcę nikomu narzucać mojego sposobu gry...
Nie chcę "nowego" "sztucznego" Juve chcę stary dobry Juventus z lat 2003-2006.
Tylko takiego Juve mi trzeba nic więcej....:)
Szkoda patrzeć jak moi ulubieńcy się męczą z powodu nieudolności Ferrary, który powinien być 2? trenerem ?
Manipulacje taktyczne i zły dobór na pozycje tylko niszczą Juve...
Ale to jest wyłącznie moje zdanie.
Forza Juventus Trzymaj się Juve.
Pozdrowienia dla niedocenionego geniusza Alexa Del Piero i kontuzjowanego Gigiego.
Tylko ich powrót wskrzesi Juve.....już wczoraj kibice wołali Alexa na boisko.
Tak z ciekawosci: nadal powinnismy grac bez defensywnych pomocnikow? :lol:

z lat 2003-2006... a wczesniej to co?
A tak wogole to nie mowiles wczoraj po meczu ze nie masz zamiaru juz kibicowac Juve dopoki nie beda grac lepiej? :lol:

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Toneker

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 18:24

juventusprzemek pisze:Pozdrowienia dla niedocenionego geniusza Alexa Del Piero i kontuzjowanego Gigiego.
To jeszcze namówmy do powrotu Zidane'a, Nedveda i Platiniego. Z każdego byłby na pewno większy pożytek niż z rzekomego geniuszu Del Piero :angry:

3 bramki po stałych fragmentach gry. Nie rozumiem, oni tego w ogóle nie ćwiczą? To jest nasz mankament od dawna. Kto pamięta choćby mecz z Bayernem, ten wie, tam nawet niscy napastnicy dochodzili do piłki po KAŻDYM rożnym. Ale widać nasi niczego się nie nauczyli. Co niestety trochę przekłada się też na atak, tutaj też nasi nie potrafią nic wywalczyć. A szkoda, bo wrzutki z wolnych Diego są jakby coraz lepsze, a i Amauri ma warunki, by coś z nich zrobić.

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 18:42

Ja wcale nie sugeruję gry bez DM-ów oni są potrzebni. Tylko wczorajsze ustawienie jakoś Melo i Poulsenowi za dobrze nie wyszło bo Ciro namieszał.
Szkoda marnować ich obecność na boisku.
Ale trzeba przyznać, że brak Alexa od początku źle odbił się na występie zespołu to Alex jest przeważnie bo w 90% gwiazdą ważnych spotkań.
Dobrze, że Ferrara postawił na dwóch DM-ów w tak ważnym meczu.
Tylko złe ustawienie taktyki spowodowało chaos w drużynie choć trzeba przyznać, że Amauri nie zagrał genialnego spotkania.....
Moim zdaniem następne dni będą już tylko powodami do radości dla nas.
Trzeba wierzyć, że Juve się podniesie i powalczy jak nie o Scudetto to chociaż o w-ce Mistrzostwo Włoch.
Forza Juve!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 19:50

Obrazek
Stary jak czytam Twoje posty to mam ochotę zwymiotować wszystko co zjadłem danego dnia, w pamięci mam jeszcze Twój awatar ze zdjęciem, co tylko dodaje smaczku. Ty ogarniasz, że jesteś pośmiewiskiem tego forum? Piszesz jak dziecko ze szkoły podstawowej, chłopaku otwórz wreszcie oczy :roll:

Mecz? Nie wolno nam komentować, mamy teraz cisze :lol: Nigdy nie czułem się tak zdradzony przez klub jak teraz. Zero respektu dla nich. Gdyby postawiono teraz przede mną całą wczorajszą drużynę, podszedłbym tylko po autograf do Chielliniego i Del Piero z szacunku za ogół. Reszte bym wyśmiał w twarz...

Jak jest? Odpowie nam Ferrara w trochę zmienionym imidżu :lol: Minuta 1.08 i 3.56 wtrąca się Secco :lol: pozdro Abi :ok:

Obrazek
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 20:05

Dragon pisze:igdy nie czułem się tak zdradzony przez klub jak teraz. Zero respektu dla nich. Gdyby postawiono teraz przede mną całą wczorajszą drużynę, podszedłbym tylko po autograf do Chielliniego i Del Piero z szacunku za ogół. Reszte bym wyśmiał w twarz...
Ja tam do Manningera nie mam pretensji o wczorajszy mecz.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 20:52

Dragon filmik i porownanie genialne :rotfl:

juventusprzemek - powiem Ci jeszcze jedno: mam nieodparte wrazenie, ze czytajac Twoje posty czytam po prostu wypowiedzi chlopakow (o przepraszam, moze i dziewczyny sie tu wypowiadaja), ktore przeczytalem przed chwila tyle ze w troche zmienionej, udziecinnionej formie :think:

Mecz jaki byl - kazdy widzial. Jesli Ciro zostanie wyoutowany, przyjdzie Hiddink a z nim chocby na wypozyczenie kilku graczy, to sezon jest jeszcze do... wlasciwie nie jest juz do uratowania, ale przynajmniej obronimy to 3 miejsce i dojdziemy do finalow Coppa Italia oraz LE :pray:

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 21:05

Dragon pisze: ...nam Ferrara w trochę zmienionym imidżu :lol: Minuta 1.08 i 3.56 wtrąca się Secco :lol: pozdro Abi :ok:
Spadłem z krzesła i piszę tego posta na leżąco :rotfl:

Na temat stylu gry naszych "mistrzów" nie będę się wypowiadał bo nie ma o czym pisać. "W kondon i do Wisły" - to moje rozwiązanie.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 21:39

Dragon pisze:
Obrazek
Stary jak czytam Twoje posty to mam ochotę zwymiotować wszystko co zjadłem danego dnia, w pamięci mam jeszcze Twój awatar ze zdjęciem, co tylko dodaje smaczku. Ty ogarniasz, że jesteś pośmiewiskiem tego forum? Piszesz jak dziecko ze szkoły podstawowej, chłopaku otwórz wreszcie oczy :roll:
I co jesteś z siebie zadowolony że kogoś zmieszałeś z błotem ? Nie Tobie oceniać (tym bardziej że jesteś moderatorem) czy ktoś jest pośmiewiskiem, idiotą czy jeszcze kimś innym. Chłopak ma może 10 lat, może jest z nim coś nie tak, a może jest poprostu normalnym człowiekiem tylko ma taki styl bycia. Nie poczułbyś się urażony i ośmieszony gdyby ktoś Ci napisał że jesteś pośmiewiskiem ? Słyszałeś o takim słowie jak szacunek? Dla Ciebie może kolega jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i pośmiewiskiem ale zostaw to dla siebie, troche kultury i taktu. Większy respekt wzbudził by w Tobie dres spod bloku czy chłopak który nikomu nie wadzi aczkolwiek ma "inne" poglądy na niektóre sprawy. Niestety to Ty zachowałeś się jak dziecko z podstawówki któremu brak inteligencji emocjonalnej.
Poszedł Priv

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 22:06

Treść dotycząca samego meczu będzie miała jedno zdanie, bo jako kibc Juve nie moge pozwolić aby o tej parodi wypowiadał się dłużej. Drużyna z turynu zagrała żenująco, a wynik w pelni zasłużony!

Alexinhio-10 :ok:

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 03:27

PrzemasJuve pisze:wielkie brawa dla milanu i odradzajacego sie ronaldinho, zycze wam z calego serca mistrzostwa wloch a i nawet sukcesu w LM
dzieki, ja zycze wam Hiddinka i szybkiego odbudowania sie, przeciez jeszcze nie tak dawno cieszylismy sie z waszego zwyciestwa nad Interem. Utrzymajcie chociaz ta 3 pozycje a my zawalczymy z Interem (przy dobrych wiatrach :?).

Fajnie, ze ktos zauwazyl tutaj Ronaldinho, on potrzebuje meczow z silnymi rywalami. W takich meczach jest jak ryba w wodzie. Nie jest jeszcze tak efektowny jak za najlepszych swoich czasow w B, ale zaczyna byc juz tak EFEKTYWNY i to mnie cieszy w kontekscie rywalizacji z MU w LM.

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 03:36

Mecz jak mecz...jeden ważniejszy inny mniej ważny.
Najbardziej jednak boli to, że drużyna, która przez lata była pośmiewiskiem całych Włoch jest teraz niedościgniona.
To tak nie pasuje, że aż głupi jest.
Inter na 1 miejscu?
To nie tak ma być.

Zablokowany