Serie A (19): JUVENTUS 0-3 Milan
- SirRose
- Juventino
Milan nic nie pokazał i pojechał nas 3:0... Rok temu jeździliśmy po Ranierim a on chociaż w tych ważnych meczach mobilizował zawodników i mieliśmy swoje 5 min radości. Nie obraziłbym się jakby po tym meczu wywalić całą pierwsza 11 z trenerem na czele z wyjątkiem Chielliniego, Marchiso i Diego.
Ten sezon jest już raczej stracony, musimy jakoś dojechać do końca sezonu na 4 miejscu i zacząć budować drużynę na przyszły sezon.
Ten sezon jest już raczej stracony, musimy jakoś dojechać do końca sezonu na 4 miejscu i zacząć budować drużynę na przyszły sezon.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ja się tak zastanawiam czy wogóle jest sens cokolwiek komentować (mecze,wypowiedzi) bo wszystko już było powiedziane, każdy kibic Juve wie że to wszystko to jest jedna wielka żenada, tu nawet przekleństwa w pełni tego nie odzwierciedlają. Niestety tak jak mówiłem kiedyś "Farsopolli" to nie był taki wstyd, wstyd pojawia się teraz. Panowie uczestniczący w projekcie (zarząd, trenerzy, piłkarze) robią z naszego klubu totalne pośmiewisko. Niestety wszyscy się z nas pewnie śmieją, stajemy się żałosnym klubikiem. O wielkich zawodnikach którzy by pałali checią do nas przyjścia nie było mowy, ale teraz to nawet "tylko dobrzy" zawodnicy nie chcą i nie będą przychodzić. Nie moge wręcz uwierzyć że jest gorzej niż za Ranieriego, z grą, z wypowiedziami MASAKRA! Nie wiem czy nawet świetny trener z twardą reką nie będzie tylko jednorazowym rozwiązaniem skoro mamy takich (przekleństwa) Panów w zarzadzie. Mam nadzieje że Bettega się nie zarazi od nich "profesjonalizmem", choć pewnie jeśli sie na to nei zdecyduje to nacisną żeby odszedł jak to zrobili z Tardellim.
- eslk
- Juventino
Zgadzam sie. Tylko wymienieni przez Ciebie pilkarze rokują jakies nadzieje na przyszlosc. Reszta spokojnie nadaje sie do odstrzału.SirRose pisze: Nie obraziłbym się jakby po tym meczu wywalić całą pierwsza 11 z trenerem na czele z wyjątkiem Chielliniego, Marchiso i Diego.
Cannavaro, mimo, ze zdarzają mu się momenty dobrej gry, i tak ma juz swoje lata. Poza tym, potrzebujemy raczej srodkowego obroncy, ktory bedzie potrafił wyprowadzic piłke. Grosso robi koszmarne bledy w obronie. Po prostu się nie nadaje do gry w podstawowej jedenastce. Postawy Amauriego nie trzeba komentowac.
- juventusprzemek
- Juventino
- Toneker
- Juventino
Mecz to była żenada. Jasne, trzeba zmienić trenera (Boniek twierdzi, że trzeba dać szansę Hiddinkowi do końca sezonu, co jest dodatkowym argumentem za zmianą trenera). Ale może pokrótce w czym się nie zgadzam z powyższymi postami.
Niektórzy wciąż wierzą w Alexa, ale cóż, widać on jest specjalny i ma prawo wracać po kontuzji przez okrągły rok. Ano tak, zapomniałem, zagrał dobrze z Arabami... no cóż, Tiago też ładnie grał w sparringach. 30 minut to za mało? Giovinco w 10 robił większą różnicę.
Liczycie na powrót Iaquinty? Fajnie, bo jak go kupowaliśmy, wszyscy go zwalniali. O ile lubię Vicka i uważam go za świetnego jokera, to on nijak nie jest lepszy od Amauriego. Kto pamięta początek tego sezonu i ile 100% sytuacji Vincenzo potrafił zmarnować w jednym spotkaniu, pewnie się ze mną zgodzi. Obecnie po prostu nie mamy żadnego napastnika w formie. A że Amauri niestety po prostu nie ma formy, a nie jest kontuzjowany, to ma pecha.
Grygera zagrał dzisiaj równie słabo, jak większość obrony, czyli nie gorzej niż Caceres (jeśli chodzi o wartości czysto defensywne, był nawet nieco lepszy), ale niestety na forum magia nazwisk działa. No cóż, ja jestem ciekaw jego postawy pod nowym trenerem i liczę, że dostanie więcej szans.
Melo znów udowadnia, że był ostro przepłacony. Niestety, tracimy Poulsena (niektórzy się pewnie cieszą, bo wciąż by go zwalniali).
Teraz czekamy na nowego treneiro, który mam nadzieję wyciągnie potencjał nie tylko ze starających się graczy jak Diego, czy Chiellini, ale jeszcze przywróci blask słabszym obecnie Amauriemu, Melo, Grygerze, Marchisio, może nawet Legro?
Niektórzy wciąż wierzą w Alexa, ale cóż, widać on jest specjalny i ma prawo wracać po kontuzji przez okrągły rok. Ano tak, zapomniałem, zagrał dobrze z Arabami... no cóż, Tiago też ładnie grał w sparringach. 30 minut to za mało? Giovinco w 10 robił większą różnicę.
Liczycie na powrót Iaquinty? Fajnie, bo jak go kupowaliśmy, wszyscy go zwalniali. O ile lubię Vicka i uważam go za świetnego jokera, to on nijak nie jest lepszy od Amauriego. Kto pamięta początek tego sezonu i ile 100% sytuacji Vincenzo potrafił zmarnować w jednym spotkaniu, pewnie się ze mną zgodzi. Obecnie po prostu nie mamy żadnego napastnika w formie. A że Amauri niestety po prostu nie ma formy, a nie jest kontuzjowany, to ma pecha.
Grygera zagrał dzisiaj równie słabo, jak większość obrony, czyli nie gorzej niż Caceres (jeśli chodzi o wartości czysto defensywne, był nawet nieco lepszy), ale niestety na forum magia nazwisk działa. No cóż, ja jestem ciekaw jego postawy pod nowym trenerem i liczę, że dostanie więcej szans.
Melo znów udowadnia, że był ostro przepłacony. Niestety, tracimy Poulsena (niektórzy się pewnie cieszą, bo wciąż by go zwalniali).
Teraz czekamy na nowego treneiro, który mam nadzieję wyciągnie potencjał nie tylko ze starających się graczy jak Diego, czy Chiellini, ale jeszcze przywróci blask słabszym obecnie Amauriemu, Melo, Grygerze, Marchisio, może nawet Legro?
- Choperini
- Juventino
Podobno, jak pisze Tuttosport było zebranie w hotelu Hilton w Rzymie i piłkarze mają się nie wypowiadać na temat obecnej sytuacji w Juve, tylko mają się skupić na poprawie gry.
Ciekawe dlaczego Ferrara takiego zakazu nie dostał i paplał jak najęty po meczu wczoraj? :lol:
Ciekawe dlaczego Ferrara takiego zakazu nie dostał i paplał jak najęty po meczu wczoraj? :lol:
"Run Hassan. Run!
"

- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bayern był zdecydowanie lepszy od Juve w tamtym meczu i nie porównuj bo Milan też dostałby srogie lanie od Bayernu gdyby grał tak jak wczoraj... a to że Juve jest poprostu słabsze od słabego Milanu to zasłużyliście na wygraną ...Pontius21 pisze:a zasłużyliśmy na wygraną ? czy nie , tak jak Bayern według Leggrotaglie ?juventusprzemek pisze: I co teraz 3:0 z Milanem, który nie grał lepiej od nas....
Macie szczęście że wasz skłąd się nie zmienił znacząco od 2007 roku .

- Tharp
Miazdzysz suty, stary, jestes naszym mistrzem, moze wyslij swoje CV do blanca, i zostan nowym trenerem, he?

Ta cala sytuacja jest nie do pomyslenia. Jakby ktos mi powiedzial w zeszlym roku, co sie bedzie dziac z Juve teraz, to bym go smiechem zabil.
O tempora, o mores...
Tradycyjnie dla siebie, nie masz zielonego pojecia o czym gadasz.Dr.Dev pisze: Macie szczęście że wasz skłąd się nie zmienił znacząco od 2007 roku
No, chyba ze nie wyczulem ironii?
- Kicek7
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,2108870,,guardiola_niezadowolony_z_postawy_barcelony,wiadomosc.html
- Pontius21
- Milanista
ze zwykłym gdybaniem nie ma sensu dyskutować , ciekawe jest natomiast to że małe zmiany w składzie przypisujesz szczęściu ( zakładając w ogóle że te zmiany naprawdę były małe i że to pozytywna rzecz )dr.DeV pisze:Bayern był zdecydowanie lepszy od Juve w tamtym meczu i nie porównuj bo Milan też dostałby srogie lanie od Bayernu gdyby grał tak jak wczoraj... a to że Juve jest poprostu słabsze od słabego Milanu to zasłużyliście na wygraną ...Pontius21 pisze:a zasłużyliśmy na wygraną ? czy nie , tak jak Bayern według Leggrotaglie ?juventusprzemek pisze: I co teraz 3:0 z Milanem, który nie grał lepiej od nas....
Macie szczęście że wasz skłąd się nie zmienił znacząco od 2007 roku .
- PrzemasJuve
- Juventino
wielkie brawa dla milanu i odradzajacego sie ronaldinho, zycze wam z calego serca mistrzostwa wloch a i nawet sukcesu w LM
dziekuje
dziekuje
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Simi
- Qualità Juventino
Pokazaliśmy jak się gra w piłkę.. na prawdę! Hańba, Hańba, jeszcze raz Hańba! Nasz zarząd powinien tak szybko zaareagowac po takich wynikach, skończyc imprezę
Jak mnie już drażni, ten zawodnik z numerem 11. Nasz wielki mistrz, techniki, drugi Ibrahimovic, widocznie bez formy przez rok
. O ile Melo zaliczył dobry początek meczu (jak to powiedział komentator, 30 min), to później zawalił. Najbardziej boli to że mamy tyle kontuzji w zespole, kto będzie grac teraz na poszczególnych pozycjach? Niech przychodzi ten Hiddink, niech on to ogarnie.. Młody trener narobił tam takie błoto w taktyce, że piłkarze sami nie wiedzą, co gdzie i jak mają grac !
Można pogratulowac Milanowi, za to że potrafili nas tak zbesztac, i miejmy nadzieje w czymś to przemówi zarządowi, i piłkarzom.
>
Przynajmniej jeden potrafi poprawic humor.. :lol:
i rozdrabniał się nie potrzebnie.
Jak mnie już drażni, ten zawodnik z numerem 11. Nasz wielki mistrz, techniki, drugi Ibrahimovic, widocznie bez formy przez rok

Dokładnie.. Sam Mourinho zapytany kiedyś na konferencji prasowej przez dziennikarza na temat jakiegoś meczu odpowiedział "Dobrze że wygraliśmy, ale zostawmy to na bok, teraz ważny jest przyszły mecz". Widocznie Ciro brakuje takiej cechy, bądź patrzy na Pana Ranieriego, który po każdym meczu był zadowolony..Kicek7 pisze:Spójrzcie na wypowiedź Guardioli. Wygrali 5:0, a on i tak potrafi trzeźwo mówić o tym co było źle. Ciro wystarczy 2:1 w fatalnym stylu z Parmą, żeby mówić o świetnym meczu.Kod: Zaznacz cały
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,2108870,,guardiola_niezadowolony_z_postawy_barcelony,wiadomosc.html

A co mieliśmy patrzec, jak Juventus traci 2 miejsce na rzecz Milanu ?juventusprzemek pisze:Ta porażka boli, a wyzywaliście na Ranieriego...

Raczej na awans w Pucharze Włoch 8)stahoo pisze: Zagralismy piach, bez pomysłu, bez taktyki, bez "cracka" bez niczego. Przykre, jak można sie stoczyć. Napoli juz ostrzy sobie zęby na 3 punkty.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2010, 17:04 przez Simi, łącznie zmieniany 7 razy.
- juventusprzemek
- Juventino
Juve przegrał zasłużenie ale nie można mówić, że Milan konstruował coś genialnego....
Nasi zawodnicy nie potrafią grać na pozycjach jakie im daje Ferrara np Marchisio, który cały czas się męczył.
O występie Melo to już nic nie mówmy bo szkoda miejsca na forum.
Trzeba wierzyć, że Ferrara dostanie dymisję i to natychmiastową bo nie możemy pozwolić sobie na grę w takim stylu, który niszczy historię i dobre imię Juve. Calciopoli już dosyć nas zniszczyło i kilka lat odbudowy z sezonu na sezon lepiej (awans do Serie A, trzecie miejsce, w-ce Mistrz Włoch). A teraz wszystko ma zostać stracone? Bo Ferrara nie chce oddać stołka?
Tak nie może być!
Nasi zawodnicy nie potrafią grać na pozycjach jakie im daje Ferrara np Marchisio, który cały czas się męczył.
O występie Melo to już nic nie mówmy bo szkoda miejsca na forum.
Trzeba wierzyć, że Ferrara dostanie dymisję i to natychmiastową bo nie możemy pozwolić sobie na grę w takim stylu, który niszczy historię i dobre imię Juve. Calciopoli już dosyć nas zniszczyło i kilka lat odbudowy z sezonu na sezon lepiej (awans do Serie A, trzecie miejsce, w-ce Mistrz Włoch). A teraz wszystko ma zostać stracone? Bo Ferrara nie chce oddać stołka?
Tak nie może być!
- stahoo
- Juventino
To macie też coś odemnie, co by poprawiony humor przez juventusprzemka już pozostał:

10:1 ! I 5 goli Amauriego! Po jednym Marchisio, Giovinco, Giovinco, Chiellini i Cannavaro (ten ostatni przypadkowo, bo automatycznie dobił karnego Diego, nie chciałem nim, sorry...). A, oczywiście legendarny!
---------
Zagralismy piach, bez pomysłu, bez taktyki, bez "cracka" bez niczego. Przykre, jak można sie stoczyć. Napoli juz ostrzy sobie zęby na 3 punkty.