Serie A (19): JUVENTUS 0-3 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:16

KimiIceman pisze:Ronaldinho przyćmił Diego.
Może i przyćmił, ale gdyby Diego dziś grał w Milanie to też by nam strzelił hattricka... Juventus nie tworzy dzisiaj drużyny.
KimiIceman pisze:Wielkie brawa dla Ronaldinho. To jest mimo wszystko geniusz. Może mieć słabszy mecz, nawet sezon ale geniusz pozostaje geniuszem. To nim świat najbardziej się zachwycał w ostatniej dekadzie. Nawet Messi, dwaj Ronaldo czy Zidane tak nie czarowali.
Ponieważ nie ma co pisać o meczu to będę polemizował. Zidane to najlepszy piłkarz jaki stąpał kiedykolwiek po murawie moim skromnym zdaniem. Mimo iż go znielubiłem po tym jak poszedł do Realu.

Ja czekam już tylko na wypowiedzi pomeczowe i na to jak Ciro weźmie na siebie odpowiedzialność i poda się do dymisji. Żeby było trochę śmieszniej - dzisiejsza porażka (z pośród wszystkich ostatnich) w najmniejszym stopniu była winą trenera, bo pole do manewru było prawie żadne, choć i tak moim zdaniem Ferrara wybrał złą taktykę. Tak czy siak BLAMAŻ z Milanem musi oznaczać dymisję.

Pozdrawiam!
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:16

ja również uważam, że komentarz do meczu jest zbędny. Najbardziej podobało mi się ognisko. Czekam na newsa o dymisji Pana Asystenta SamozwańczegoTrenera. na jego miejscu złożyłbym dymisję jeszcze zanim sędzia doliczył dodatkowy czas. dziękuję za uwagę.

Bosiontko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:17

Nie chwaląc się zbytnio trafiłem dokładny wynik w typerze, a ponieważ to mój jedyny typ w tym sezonie, to mogę mieć jedną z wyższych średnich puntków na mecz :D

O meczu szkoda gadać, oby Hiddink był w samolocie Kenia-Turyn (chociaż i tak nie będzie żadnego Hiddinka).

Napoli nas już wyprzedziło, Fiorentina może mieć tyle punktów co my, Roma ma punkt mniej, ale nas ogra na 100% za 2 kolejki (najpierw ogra nas Chievo). W tym sezonie oswajamy się z Ligą Europejską, od przyszłego sezonu będziemy tam grać od września (pod warunkiem, że powrót Sissoko i Iaquinty dadzą drużynie pozytywnego kopa, bo bez tego nawet LE nie będzie).

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:18

Tu nawet nie ma co komentować. Oni grali w piłkę, my w kości...
Niech podsumowaniem tego meczu będzie gromkie ironiczne "ole!" wykrzykiwane przez naszych kibiców, gdy Milaniści grali z nami w dziada...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:18

Nie ma co komentować doszło do kompromitacji na sam koniec przygody Ciro. Oby Guus przybył i na pewno będzie lepiej bo gorzej być nie może.

Umie ktoś powiedzieć co Melo zrobił przy pierwszej straconej bramce, a Marchisio przy trzeciej? Żal patrzeć na taki Juventus.

Jedyny zawodnik o którym warto coś powiedzieć to Kielon.
MaHeR pisze:
Conte na trybunach? Czy też może wydawało mi się...
Też go zauważyłem
Reg pisze: Dzisiaj zauważyłem jeden pozytyw w grze Amauriego. Udało mu się zarobić żółta kartkę i w związku tym nie zagra z Romą :lol:
A nie Chievo?
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2010, 23:34 przez oliver, łącznie zmieniany 2 razy.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:19

Fonczek1 pisze:Pewnie żabojad na dokładkę zatrudni nam Conte a nie Hiddinka
Nie no to by było jakieś nieporozumienie... Wścieknę się, jeśli tak zrobią.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:27

Jutro możemy spodziewać się wypowiedzi naszego prezydenta, który stwierdzi, że "plan jest ciągle realizowany i Ferrara zostanie na stanowisku przynajmniej do końca sezonu". Jeżeli Ciro sam nie poda się do dymisji to straci resztki szacunku u kibiców, o ile już go nie stracił. Na jego miejscu bałbym się nie tylko o posadę, ale i o życie.

Czy może być gorzej ? Powiem szczerze, nie wiem.

Moja babcia by lepiej ustawiła zespół.

Ciro! Obecnie nadajesz się tylko do tarcia chrzanu.

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:28

mnowo pisze:
Fonczek1 pisze:Pewnie żabojad na dokładkę zatrudni nam Conte a nie Hiddinka
Nie no to by było jakieś nieporozumienie... Wścieknę się, jeśli tak zrobią.
Conte przynajmniej podał się do dymisji ;)

Zobaczymy co pokaże jutrzejszy dzień, pewnie prasa nakręci nas na to że zatrudnią nowego trenera ale przecież 'doskonale radzimy sobie w nowym roku, i dalej kontynuujemy program powrotu na szczyt poza tym jesteśmy zadowoleni z pracy z Ciro Ferrarą i zostanie on z nami do końca sezonu ponad to nie zamierzamy nikogo pozyskiwać zimą nie mówią o lecie gdzie zamierzamy sprzedać najzdolniejszych młodziaków i zakupić graczy po trzydziestce'

Mecz? Wyłączyłem po pierwszej połowie bo wiedziałem że będzie tylko gorzej.... no nic. Żyjemy dalej. R.I.P 1897-2006

Obrazek
kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:30

Meczu nie ma co komentować. Mam nadzieję, że Ciro poda się do dymisji.
Oby tylko nasz wspaniały zarząd nie wpadł na pomysł zatrudnienia Conte :angry:

^Slim^

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:36

Najfajniejszy obrazek meczu, Camor wychodzący z tunelu przed drugą połową. Śmiesznie wyglądał, ale do rzeczy...
Najlepszy na boisku oczywiście Kielon, choć pod koniec miał kilka słabszych zagrań. Jako jedyny stwarzał "sytuacje" pod bramką Milanu, wszystkie z rzutów rożnych, bo w inny sposób nie potrafiliśmy się zbliżyć do bramki przeciwnika. Choć po Diego też było widać, że dawał z siebie wszystko, chciał pokazać, że potrafi.
Nudny mecz dopełniał równie nudny komentarz (bet365), koleś komentował jakby odpowiadał dziecku bajkę na dobranoc, choć właściwie to mu się nie dziwie.
Z Milanem nie da się wygrać przypadkiem jak to było z Parmą, wynik jak najbardziej słuszny, bo nasze grajki nie pokazali za grosz woli walki (nie licząc pierwszych 15 minut), po drugie straconej bramce grali "na chodzonego".
Po takim meczu ukochanej drużyny, której się kibicuje od 14stu lat odechciewa się wszystkiego, straszny dół.

Szczerze mówiąc czarno widzę najbliższą przyszłość Juve, nawet jeśli Ciro zostanie zastąpiony przez Guusa odbudowa trochę potrwa. Po wczorajszej wygranej Interu i naszej dzisiejszej przegranej o scudetto w tym sezonie możemy zapomnieć, więc powinniśmy się skupić na Lidze Europejskiej (nigdy nie myślałem, że będę musiał napisać coś takiego) i na pocieszenie wygrać Puchar Pocieszenia :lol: .
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2010, 00:05 przez ^Slim^, łącznie zmieniany 1 raz.

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:37

koszmar trwa, zmarnowana przerwa zimowa zmiana teoretycznie taktyki na 4-4-1-1 nie wychodzi nam totalnie w meczu z Parmą i stawiamy na to samo dzisiaj :rotfl: :rotfl: :rotfl: tak jak wielu z was przeraża fakt, że możemy dostać kolejnego kolege trenera Conte :C najgorsze jest to, że po takim meczu trudno znaleźć jakieś nadzieje na resztę sezonu, teraz u nas jest prawie jak w piekle "wchodzący, porzućcie wszelką nadzieję "

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:39

Jak wypisywałem swoje brednie parę miesięcy temu, że mamy w zarządzie prawników-ekonomistów, że Siwy to kiepski trener i że schodzimy na psy na oczach wnuków Agnellich to większość pisała tak:

"Głupiś! Mamy jedną z najlepszych sytuacji finansowych w całym piłkarskim świecie!"

"Śmiesznyś! Czego się spodziewałeś dwa lata po wyjściu z Serie B?! Trzeba trochę czasu!"

Niektórzy przypięli mi "złote usta forum" - nie powiem, miło mi, lubię być na ustach innych i wzniecać skrajne reakcje.

Teraz co? Teraz na stronie głównej JuvePoland odnoszą się do tego o czym pisałem kiedyś: tradycji, historii, wspomnień. Teraz Ci, którzy pare miesięcy temu pisali o finansach i powrocie na szczyt wypisują frazesy takie jak ja jakiś czas temu.

Teraz ci, którzy brali udział w prawdziwym Juventusie są już daleko albo na naszych oczach gasną.

Nie sądziłem, że doczekam się chwili, kiedy wszystko obróci się o 360 stopni - stało się.

Po takim kotle jaki jest u nas nie zdziwiłbym się jakby Hiddink tak załatwił sprawę:

Bettega dzwoni do Guusa:
- Pronto! Guus? Wskakuj! Lecimy do Turynu. :D
Guus odpowiada:
- Nie, dzięki, z amatorami nie pracuję. Ciao! Ciao!

:lol:

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:40

Co to było ?
Większy komentarz z mojej strony jest zbędny, bo po co powielać posty wyżej. Nic... poczekajmy do wypowiedzi piłkarzy i co najważniejsze zarządu. Jeżeli nie polecą za to głowy moja cierpliwość całkowicie się wyczerpie.
Wstyd !

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:41

Pluto pisze:Mam bardzo poważne obawy, że tym głąbom przyjdzie do głowy zatrudnić Conte.
Nawet gdyby im przyszedl taki pomysl, to jest to wbrew obecnym przepisom.

Tak wiec zatrudnienie Conte w obecnym sezonie, wam "nie grozi".

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2010, 23:42

Nic bardziej smutnego i przeżartego szaleństwem znaleźć nie potrafiłem.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2010, 23:44 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany