Reprezentacja Polski - sparingi
- Corcky
- Juventino
Wg. mnie marny kontrargument. Holuje ją nawet Diego. Wiadomo, ze idealnie byłoby, gdyby Obraniak szybko grał do partnerów, tylko nie zawsze ma komu zagrać. Specjalnie zwracałem uwagę na te fragmenty kiedy Obraniak holował piłkę i zwykle nie widziałem w tych momentach aby ktoś pokazywał się do gry i wychodził na pozycję.szczypek pisze:Holowanie piłki, zwalnianie akcji.Corcky pisze:- Obraniak zagrał kilka znakomitych piłek otwierających drogę do bramki. Mam nadzieję, ze Smuda będzie na niego stawiał. I to na środku pomocy, a nie na skrzydle. Widzę w nim duży potencjał.
.

Alessandro Del Piero ole!
- oliver
- Juventino
heh tak. trzeba wsiąść pod uwagę, że nie miał z byt wielu okazji do popisu, a to co miał nie zachwycił. Przy golu nie miał szans, ale o kiksie też nie możemy zapomnieć. Widać u niego brak gry z łapaniem ma problem. Na tą pozycje jest kilku kandydatów, więc warto postawić na kogoś kto broni, niż kogoś kto robi za dętkę.KimiIceman pisze:na + także Kuszczak,
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Brutalo
- Juventino
Dokładnie, było widać brak ogrania u Kuszczaka. Reprezentacja nie miała być miejscem dla zawodników bez klubu, lub nie występujących w swoich zespołach. Bramka to teoretycznie najważniejsza pozycja w całej drużynie, dlatego powinien grać na niej ktoś pewny i rozegrany w danym sezonie/momencie. Z drugiej strony trochę szkoda mi było Tomka po kiksie w końcówce, gdy z trybun dało się usłyszeć przyśpiewki o Borucu... W końcu mecz w Warszawie. A przy tej okazji chciałbym jeszcze napisać, że nie podobały mi się przyśpiewki o ITI i PZPN. Szkoda że hymn PZPN był równie słyszalny co Mazurek Dąbrowskiego...oliver pisze:heh tak. trzeba wsiąść pod uwagę, że nie miał z byt wielu okazji do popisu, a to co miał nie zachwycił. Przy golu nie miał szans, ale o kiksie też nie możemy zapomnieć. Widać u niego brak gry z łapaniem ma problem. Na tą pozycje jest kilku kandydatów, więc warto postawić na kogoś kto broni, niż kogoś kto robi za dętkę.KimiIceman pisze:na + także Kuszczak,
- pawełek89
- Romanista
Reprezentacja może zagrać z Włochami
http://www.90minut.pl/news/112/news1120 ... chami.html
slyszal ktos cos o tym? bo zrodlo dla mnie wiarygodne nie jest.Ale chcialbym aby doszlo do takiego spotkania 8)
http://www.90minut.pl/news/112/news1120 ... chami.html
slyszal ktos cos o tym? bo zrodlo dla mnie wiarygodne nie jest.Ale chcialbym aby doszlo do takiego spotkania 8)

- tabo89
- Juventino
- steru
- Qualità Juventino
Wszyscy przespali dzisiejszy mecz naszej kadry w Tajlandii?
Porażka na początek turnieju z Danią, której się w sumie spodziewałem więc nie mogę powiedzieć że jestem rozczarowany. Mimo słabego wyniku i przeciętnej gry załamał mnie dziś Pawełek. Czy ten facet zawsze musi przyczynić się do utracenia gola? Smuda dał mu duży kredyt zaufania i nawet mówił, że nie skreśla go z powodu różnych wpadek w lidze bo to dobry bramkarz. Szkoda tylko, że w kadrze też się popisał.
Mecz ten pokazał poza tym na jak niskim poziomie stoi nasza ekstraklasa. Niektórzy zawodnicy dostali powołania tylko dlatego, że nie jest to oficjalny termin uefy i Ci "najlepsi" nie mogli przyjechać, ale nie widzę wśród nich nikogo, kto mógłby grać w kadrze w najbliższych meczach.
Porażka na początek turnieju z Danią, której się w sumie spodziewałem więc nie mogę powiedzieć że jestem rozczarowany. Mimo słabego wyniku i przeciętnej gry załamał mnie dziś Pawełek. Czy ten facet zawsze musi przyczynić się do utracenia gola? Smuda dał mu duży kredyt zaufania i nawet mówił, że nie skreśla go z powodu różnych wpadek w lidze bo to dobry bramkarz. Szkoda tylko, że w kadrze też się popisał.
Mecz ten pokazał poza tym na jak niskim poziomie stoi nasza ekstraklasa. Niektórzy zawodnicy dostali powołania tylko dlatego, że nie jest to oficjalny termin uefy i Ci "najlepsi" nie mogli przyjechać, ale nie widzę wśród nich nikogo, kto mógłby grać w kadrze w najbliższych meczach.
- Bianconerro
- Juventino
Mam pytanie. Wie ktoś może kiedy zostanie rozegrany mecz Polska - Hiszpania bo ponoć miał taki się odbyć pod koniec marca
?

Jedno serce, jedno bicie, Stara Dama ponad życie!!!

- tabo89
- Juventino
- Bianconerro
- Juventino
Dzięki :Ctabo89 pisze:8 czerwca.
Jedno serce, jedno bicie, Stara Dama ponad życie!!!

- Wojtek
- Juventino
Dzisaij mecz towarzyski z Finlandią
fajnie bo odkąd skończył się sezon w każdy weekend jest mecz
Przypuszczalny skład Polski w meczu z Finlandią:
Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Michał Żewłakow, Grzegorz Wojtkowiak, Dariusz Dudka - Adrian Mierzejewski, Tomasz Jodłowiec, Adam Matuszczyk - Jakub Błaszczykowski, Ireneusz Jeleń, Robert Lewandowski.
Siła ofensywna bardzo mocna :!: Kuba,Jeleń i Lewy jeszcze brakuje Obraniaka (kontuzja
)
Smuda powiedział że każdy z 3 bramkarzy zagra po jednym całym meczu , dzisiaj Tytoń zapewne Fabian zagra z Serbią a Kuszczak z Hiszpanią...
Będzie łatwe zwycięstwo :!: FORZA JU...POLSKA

Przypuszczalny skład Polski w meczu z Finlandią:
Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Michał Żewłakow, Grzegorz Wojtkowiak, Dariusz Dudka - Adrian Mierzejewski, Tomasz Jodłowiec, Adam Matuszczyk - Jakub Błaszczykowski, Ireneusz Jeleń, Robert Lewandowski.
Siła ofensywna bardzo mocna :!: Kuba,Jeleń i Lewy jeszcze brakuje Obraniaka (kontuzja

Smuda powiedział że każdy z 3 bramkarzy zagra po jednym całym meczu , dzisiaj Tytoń zapewne Fabian zagra z Serbią a Kuszczak z Hiszpanią...
Będzie łatwe zwycięstwo :!: FORZA JU...POLSKA

- Łukasz
- Juventino
Dziwi mnie trochę ten przypuszczalny skład lansowany przez media... Naturalną pozycją Błaszczykowskiego jest prawa pomoc, Mierzejewskiego - lewa, a Jelenia - atak, zaś z ustawienia wynika, że Mierzejewski zagra jako półlewy pomocnik, a ktoś z dwójki Jeleń/Kuba będzie biegał po lewym skrzydle. I weź tu zrozum Smudę...<<W@jTEk>> pisze: Przypuszczalny skład Polski w meczu z Finlandią:
- Corcky
- Juventino
Smuda ustawiając zespół czasem rzeczywiście sprawia wrażenie jakby nie do końca orientował się o predyspozycjach piłkarzy. Ale on wie co robi. Jednocześnie wprawia w zakłopotanie ekspertów taktycznych.
Nawet Łukasz Ty się pogubiłeś, a to przecież rzadkość

Nawet Łukasz Ty się pogubiłeś, a to przecież rzadkość

Alessandro Del Piero ole!
- Łukasz
- Juventino
Prawa strona w osobach Piszczka i Błaszczykowskiego, nam pracuje fajnie, gorzej z lewą. Lewy biega jako - nomen-omen - lewy napastnik, a to nie jest jego pozycja, wspomaga go prawonożny defensywny pomocnik Dudka, który z konieczności musi sobie przypomnieć czasy, kiedy w Amice uważany był za czołowego lewego obrońcę ekstraklasy. Dawno i nie prawda. Jedna wielka dziura z lewej strony jest.
Nieźle Mierzejewski, starał się rozgrywać, choć potem przygasł, dobrze jako dm radził sobie Jodłowiec (skuteczne odbiory, dobre długie podania). Porpawnie Matuszczyk i Wojtkowiak (niecodziennie jak dla niego, bo na środku obrony).
Edit:
Druga połowa baardzo chaotyczna pod względem taktycznym właśnie. Pod koniec w ataku trzech strikerów, a na środku pomocy stoper (Sadlok) i dwóch skrzydłowych (Rybus i Peszko). Nie wiem, o co chodzi Smudzie i zastanawia mnie, czy z lepszym rywalem będzie grać równie ofensywnie. Świetnie Mierzejewski, będą z niego ludzie.
Nieźle Mierzejewski, starał się rozgrywać, choć potem przygasł, dobrze jako dm radził sobie Jodłowiec (skuteczne odbiory, dobre długie podania). Porpawnie Matuszczyk i Wojtkowiak (niecodziennie jak dla niego, bo na środku obrony).
Edit:
Druga połowa baardzo chaotyczna pod względem taktycznym właśnie. Pod koniec w ataku trzech strikerów, a na środku pomocy stoper (Sadlok) i dwóch skrzydłowych (Rybus i Peszko). Nie wiem, o co chodzi Smudzie i zastanawia mnie, czy z lepszym rywalem będzie grać równie ofensywnie. Świetnie Mierzejewski, będą z niego ludzie.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2010, 19:25 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- IGI
- Juventino
Mecz momentami mógł się podobać, ale zbyt często panował duży chaos. Szkoda mi Jelenia, bo kompletnie póki co reprezentacja Polski nie potrafi wykorzystać jego potencjału. W drugiej połowie często schodził na lewą stronę i sam szukał sobie sytuacji. Pozytywnie zaskoczył mnie Piszczek, ale obawiam się o jego grę w defensywie (on w ogóle jest ewenementem, napastnik, prawy pomocnik/obrońca) Mimo wszystko wolę standardowe ustawienie 442. Mierzejewski, rzucił też kilka fajnych piłek. Dudka na lewej, to nieporozumienie.