Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2009, 14:31

Lypsky pisze:O ile w przypadku Leonardo jestem w stanie zgodzić sięo Ferrara ma o wiele łatwiej - dostał transfery, żaden kluczowy zawodnik nie odszedł, pracował z drużyną przez cały okres przygotowawczy. Czas rozliczeń zbliża się nieubłaganie i póki co Ferrara spisuje się nijak. Za Ranieriego nie było wcale gorzej, a skład mieliśmy dużo słabszy.
W Juventusie po tym sezonie nie było żadnej kontynuacji. Ferrara musi budować wszystko od początku. Wiadomo - dostał konkretne transfery, ale one same się nie spłacą. To Ferrara musi wszystko "ogarnąć", tzn. znaleźć dla nich miejsce na boisku, wyznaczyć nowe zadania, a piłkarze muszą się ze sobą zgrać.

Uważam, że zmiana trenera w tym momencie w Juventusie nie wniesie nic więcej poza jeszcze większym zamieszaniem.

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2009, 16:02

zoff pisze:
Lypsky pisze:O ile w przypadku Leonardo jestem w stanie zgodzić sięo Ferrara ma o wiele łatwiej - dostał transfery, żaden kluczowy zawodnik nie odszedł, pracował z drużyną przez cały okres przygotowawczy. Czas rozliczeń zbliża się nieubłaganie i póki co Ferrara spisuje się nijak. Za Ranieriego nie było wcale gorzej, a skład mieliśmy dużo słabszy.
W Juventusie po tym sezonie nie było żadnej kontynuacji. Ferrara musi budować wszystko od początku. Wiadomo - dostał konkretne transfery, ale one same się nie spłacą. To Ferrara musi wszystko "ogarnąć", tzn. znaleźć dla nich miejsce na boisku, wyznaczyć nowe zadania, a piłkarze muszą się ze sobą zgrać.

Uważam, że zmiana trenera w tym momencie w Juventusie nie wniesie nic więcej poza jeszcze większym zamieszaniem.
Jak widzisz - Ferrara sobie z tym nie za bardzo radzi. Fakt, Giovinco i Diego, dwoch pilkarzy ktorzy maja byc kluczowi w tym sezonie, w ostatnich meczach dobrze sie prezentuja, ale wedlug Ciro to ustawienie to nie to. Tak samo Melo, chlopak gra na poziomie, ale wedlug mnie to jeszcze nie to czego wszyscy od niego oczekuja.

Nie uwazam ze powinnismy bluzgac na Ferrare, dajmy mu jeszcze troche czasu. Popelnil pare bledow odkad przejal druzyne - mam nadzieje ze, zaczynajac od meczu z Maccabi, wyciagnie wlasciwe wnioski. Ale jesli nie..

EDIT: Zoff, dokladnie o to mi chodzilo ;)
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2009, 18:33 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2009, 16:24

Monte Cristo pisze: Melo, chlopak gra na poziomie, ale wedlug mnie to jeszcze nie to czego wszyscy od niego oczekuja.
Melo gra na swoim poziomie, całkiem dobrze, ale mimo wszystko nie jest to próg 25 mln wydanych na jego kartę...

O to chyba chodzi.

Obrazek
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 27 listopada 2009, 04:32

trochę humoru.. juz wiem czemu Gourcuff odszedł z Milanu :D

http://bp0.blogger.com/_YWT7uGfZ0d0/Rk_ ... +milan.bmp

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 23:26

90+3 Klaas-Jan Huntelaar
90+5 Klaas-Jan Huntelaar

No i sympatycznie, spadamy na trzecie

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 23:33

Bobek1991 pisze:90+3 Klaas-Jan Huntelaar
90+5 Klaas-Jan Huntelaar

Druga bramka piękna :roll: W końcu się odblokował

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2009, 21:03

dp10 pisze:
Bobek1991 pisze:90+3 Klaas-Jan Huntelaar
90+5 Klaas-Jan Huntelaar

Druga bramka piękna :roll: W końcu się odblokował
rzeczywiście bardzo ładna druga bramka, bramkarz trochę wyszedł a on takim ciekawym lobem. Co do odblokowania to będzie chyba ciężko, bo wolą stawiać na Inzaghiego .

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2009, 23:47

Wiadomość stricte piłkarska nie jest, ale z Milanem się wiąże. Jakiś psychopata zaliczył TKO na Silvio Berlusconim: "Atak na Berlusconiego. Mocno oberwał". Na fotce wygląda gorzej niż Najman po spotkaniu z Pudzianem.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2009, 19:00

Dlaczego mecz z Violą jest odwołany?

Obrazek
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2009, 19:03

zoff pisze:Dlaczego mecz z Violą jest odwołany?
Podobnie jak mecz Bologna - Atalanta, z powodu zbyt obfitych opadow sniegu.
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=160353

Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2009, 19:54

niezupełnie , trybuny były oblodzone i drużyny mogły rozgrywać mecz bez kibiców albo go przełożyć i za zgodą obu stron przełożyły

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2009, 21:14

A to figiel, właśnie zaskoczony przeszukiwałem fora w celu znalezienia informacji o przełożonym meczu. Myślałem że znów jakiegoś policjanta zabili, albo coś a tu śnieg. To pewnie nasz jutrzejszy mecz z Catanią również jest zagrożony, skoro w Toskanii aż tak nasypało to pewnie w Turynie, który znajduje się w rejonie alpejskim już w ogóle kosmos :)

K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2009, 14:13

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2010, 15:46

Real chce Pato

No co jak co, ale 63 mln za Pato to lekko przesadzona suma. Jeżeli Real naprawdę chce pozyskać Pato i taką sumkę zaoferować Milanowi to ja na miejscu Silvio nie zastanawiał bym się nawet sekundy. Za tyle kasy można kupić 3-4 świetnych piłkarzy, a jeżeli Milan naprawdę chce się liczyć w Europie to musi kupić kilku wartościowych piłkarzy.

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2010, 15:55

mariantsw1 pisze:Real chce Pato

No co jak co, ale 63 mln za Pato to lekko przesadzona suma. Jeżeli Real naprawdę chce pozyskać Pato i taką sumkę zaoferować Milanowi to ja na miejscu Silvio nie zastanawiał bym się nawet sekundy. Za tyle kasy można kupić 3-4 świetnych piłkarzy, a jeżeli Milan naprawdę chce się liczyć w Europie to musi kupić kilku wartościowych piłkarzy.
A za pieniądze z Kaki ilu wartościowych nakupowali :roll: Poszedł na bieżące długi i Huntera+Silve. Z Pato było by pewnie tak samo, ale ponoć Galliani kategorycznie odrzucił tę propozycję :roll: Zobaczymy do ilu dobiją :lol:
A przy okazji powróciły do mnie pewne obawy... Obawy że niedługo zobaczę newsa o zainteresowaniu Realu Chiellinim i np ofercie za 50 mln. Szoku by nie było, a nasz zarząd by za tyle dorzucił im pewnie jeszcze pewnie proporczyki, kalendarze i Tiago...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
ODPOWIEDZ