Serie A (17): JUVENTUS 1-2 Catania

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 14:30

white_wolv pisze:A ja dalej nie rozumiem.. czemu grajac taka padake jestesmy tak wysoko ? Chcecie mi wmowic że np. Roma tez nie potrafi wykonac rzutu roznego ?
ich trenuje Ranieri.

A co do pogody na Stadio Olimpico, to zobaczcie na GoogleEarth :prochno:
- ładnie jest.

Obrazek

tak awizowany skład niby wygląda fajnie, Brazzo bardzo fajnie grał w PreSeason chyba nawet strzelił gola Realowi?
Wolałbym atak Gio - Trezeguet, jak Treze Amauri (jakoś we dwoje mnie nie przekonują, ale skoro przekonują Ferrare, a raczej Gazzette Dello Sport) - dalej pamiętam to fantastyczne podanie Sebastiana do Davida w chyba ostatnim meczu Serie B i gol tego drugiego ;d

Ciekaw jestem jakby sobie poradzili we dwoje. Mam nadzieję że Melo przestanie głupio tracić piłki i kiwać się na swojej połowie i przestanie rzucać te piłki do 'nikogo'

Stawiam na naszą wygraną bo raczej powinniśmy to wygrać chociaż patrząc na nasze ostanie wyniki to kto wie?

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 14:36

Radzę zapomnieć o Giovinco jako napastniku. U Ranieriego ostatni mecz na tej pozycji zagrał z Lecce, a u Ferrary nawet w sparingach nie był próbowany na tej pozycji. Jedyna pozycja dla Seby to lewy ofensywny pomocnik, albo trequartista. W pierwszym przypadku rzadko gramy taktyką z tą pozycją, a w drugim musiałby posadzić Diego.
Prędzej Immobile zagra w ataku, niż Seba.

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 14:50

no i pięknie w ataku Amauri - Treze :angry: , stawiam optymistycznie 1:0 dzisiaj

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 14:57

I Tiago na skrzydełku, czeka nas zatem ciężka przeprawa z outsiderem Serie A. Amauri - Trezeguet to najgorsze możliwe zestawienie, razem ze sobą grać nie potrafią.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 14:59

Masakra. Żadnych wniosków po ostatnich wyczynach. Po prostu nie może grać Polusen to gra Melo. Liczyłem na coś więcej. Tak jakby mi się odechciało oglądać w momencie, gdy zobaczyłem skład.

Amauri dzisiaj strzeli.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:03

Patrząc na dzisiejszy skład to nie pozostaje mi nic innego jak wzdychać z nutką zażenowania nad
umiejętnościami trenerskimi Ferrary...
A kibice chyba myślą podobnie i przygotowali mały protest w postaci odwrócenia się plecami do murawy

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:05

Ktoś wie dlaczego część kibiców z łuków jest odwrócona plecami do murawy/piłkarzy?

Amauri i Treze? Czekałem na Alexa :/

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:49

To jest jakaś masakryczność. Nie gramy nic.
Z tej połowy zapamiętam cztery obrazki:
1) próba wyprowadzenia akcji przez Diego - kontratak Juventusu, Diego przejmuje piłkę, rusza do przodu... i rozkłada bezradnie ręce, bo nie ma do kogo zagrać
2) zejście Melo w pierwszej połowie - poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale chyba ze zdrowiem problemów nie miał... pytanie, jak interpretować ten manewr Ferrary: jako akt desperacji i bezradności, czy gest mający na celu pokazać, że ma jaja?
3) mina Buffona z 35 minuty, kiedy na boisku działo się już tylko coś, co można nazwać tragedią - Gigi oglądał mecz, zasłaniając twarz ręką, tak jakby nie wiedział nawet, jak zareagować na to, co widzi...
4) Mihajlović usadzający na ławce swoich ludzi cieszących się po bramce - to akurat było niezłe :prochno:

Totalna bezradność, kilka przebłysków Diego i Caceresa, jedno (słownie) dobre zagranie Melo do Caceresa wzdłuż prawej linii bocznej plus nieco farciarskie strącenie piłki przez Trezeguet, które i tak minęło bramkę. A to, co zrobił Tiago w polu karnym Juventusu... wstydziłby się kłócić z arbitrem. No i to "Pavel Pavel Nedved Nedved" z trybun...

Wiązek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:50

0-1 obraz nędzy i rozpaczy to co prezentuje mój ukochany klub . może nie mamy w zespole 11 mistrzów ale w porównaniu do catani to są to znani zawodnicy. amauriu i melo to są największe patałachy w zespole nie moge na nich parzeć .jak oni wogóle mogą sie nazywac mianem juventinich . iaquinta& sissoko wróćcie prosze.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:52

KU-bra pisze:Ktoś wie dlaczego część kibiców z łuków jest odwrócona plecami do murawy/piłkarzy?
może mają skoliozę.

to jest jak pewna część z "Kosmicznego meczu", kiedy ufoludki ukradly talenty najlepszym graczom NBA, w wyniku czego ci grali jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :lol: kto wie, może kręcą drugą część...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:53

To jest parodia :)

Przegrywamy z ostatnią drużyną w tabeli...
Mina Buffona i zakrywanie twarzy rękami mówi wszystko, tifosi Juve mają 15 minut na wywiezienie na taczkach Blanca,Secco i reszty :D

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:54

Cóż..mozna teraz napisac jedno..

Ciro Frrara - najgorszy trener w historii.

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:54

Nigdy wiecej wielkich gwiazd Bundesligi
Nigdy wiecej wielkich gwiazd ligowych sredniakow
Nigdy wiecej drugich Guardioli

Nigdy wiecej takiego Juve... :naughty:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:55

KU-bra pisze:Ktoś wie dlaczego część kibiców z łuków jest odwrócona plecami do murawy/piłkarzy?
Skup sie i pomysl.

Patalachy (bo niestety na nazwanie tej bandy po imieniu nie pozwala mi status na forum). Mam nadzieje ze ultrasi zrobia mega rozrobe po tym meczu... Nawet jesli jakims cudem wygramy.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2009, 15:55

A Jezus Maria, zamach na Ferrarę w tunelu się nie udał, trener cudem uszedł z życiem, milimetry! :prochno:
Melo miał jedno udane zagranie. To co ten facet wyprpawia nie mieściu się w pojęciu żenująca postawa czy straty piłek. "Drużyna" nie ma najmniejszego pojęcia jak wyprowadzić piłkę z własnej połowy.

calma calma
Zablokowany