Serie A (16): Bari 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pawel1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:12

Demios pisze:
No i na koniec: Co Secco robił na ławce?
Bierze sprawy w swoje rece i od nastepnego meczu poprowadzi Juve. :lol:

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:13

Nie domagam się komunikatu zarządu o zwolnieniu Ciro Ferrary ze stanowiska trenera Juventusu.

Po dzisiejszym meczu domagam się męskiej decyzji od samego Ferrary.

W każdym z Nas Ferrara zajmuje szczegolne miejsce-miejsce dla zasłużonego zawodnika który zdybył z Juventusem wiele trofeów wiele razy wybawiał Juve z opresji w polu karnym, udawało mu się strzelać bramki drużynie przeciwnej.
Zawodnik ktory na trwale związał się z Juventusem zajmując miejsce w sztabie technicznym które nie raz powtarzał jak silne jest Jego przywiązanie do Juventusu.
Przychodzi jednak czas aby dla tej miłości dla Juve, dla przywiązania, dla historii ktora się w Juve tworzyło-zrezygnować z posady trenera.

Może mi się zdaje ale widziałem w tym meczu zaangażowanie piłkarzy ale kompletnie nie widziałem pomysłu na grę,ba- widziałem zawodników zagubionych ciągłymi zmianami stylu gry, zmianami formacji i ciągłej niezrozumiałej rotacji zawodnikow.Dlaczego Del Piero zaraz po kontuzji wraca do pierwszego składu, kiedy każdy wie że nie jest przygotowany na grę od pierwszej minuty,że potrzebuje troche "wejścia" w grę z ławki rezerwowych ? Dlaczego dla Diego nie znajdzie się w końcu miejsce na ławce aby zobaczył z bocznej lini jak wygłada gra zespołowa? I jeszcze dlaczego Giovinco ktory zasługuje na grę w pierwszym zespole musi za kazdym razem grzać ławkę rezerwowych ?

Trudno mi wierzyć w mistrzostwo ale jest szansa na poukładanie gry poukładanie zespołu od nowa-ale niestety-bez Ferrary.Szanuje go ogromnie jako zawodnika, ale czas podjąć męską decyzje Ciro!

Spykee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:14

To Ferrara zwalał winę na niektórych piłkarzy, że nie realizują taktyki. Ale popatrz napisałeś że wszyscy powinni potrafić ją realizować. Więc wychodzi na to że to trener nie posiada dobrej taktyki. Przynajmniej wg. mnie.

Zbysio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:15

2 słowa jako komentarz
Wstyd i Hanba

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:15

Za duzo nie ma co pisac o tym meczu...
Ferrara powinien sie pozegnac...
Seba do pierwszego skladu.
Cannavaro tragedia.

Tyle.

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:18

Hańba, hańba, hańba..
Gdzie jest Juventus, przed którym drżał każdy przeciwnik ?. Nie mam sił i chęci opisywac tego meczu, Juventus dziś dobił moje serce. :think:

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:18

Mam wrażenie, że zamieniliśmy się miejscami ze Sieną , koszulki te same , a gra jeszcze gorsza. Bari nas jechało tymi kontrami jak z dzieciakami. Wybicie Canna prosto w Molinaro .... mistrzostwo świata. Krytyka do Diego , owszem ale trochę przesadzacie , dzisiaj była znaczna poprawa , szukał piłki podania miał w miarę dobre i szukał dryblingu co częściej mu wychodziło. Po Diego widać, że my na treningach się tylko uśmiechamy , albo Ferrara dalej im każe w parach za rączkę biegać :rotfl: Skuteczność strzałów? :naughty: Siła strzałów :naughty: Stałe fragmenty gry :naughty: obrona :naughty: :naughty: :naughty: . Co do karnego Diego , faktycznie laserem go powalili po oczach , za co powinna być kara dla Bari. Nie wiem czy oglądaliście mecz Gran Derby Europy , to kibice przez cały mecz Realowi po oczach owym laserem waliło, jak Marca się dowiedziała , ten laser jest jednym z groźniejszych , oślepia na chwilę oraz przy dłuższym naświetlaniu oczu , może poważnie uszkodzić siatkówkę . Także liczę na surową karę dla Bari , aby takie incydenty rodem z Hiszpanii się nie zdażyły.

A teraz oceniając drużynę
Buffon- 5,5 niech idzie pod nóż , za bardzo chce ale nie zawsze wychodzi
Caceres 5,5- od kiedy Secco zadzwonił do Barcy to chłopak już ma mniejsze ambicje
Cannavaro- 5 wybicie piłki prosto w głowę Molinaro , pokazuje jak bardzo dobra jest komunikacja wśród obrońców
Leggrotaglie- 5 . Porzuć wiarę w Boga , bo on Cię już porzucił, bo za bardzo się nim chwalisz
Molinaro -3 Minąłeś się chłopie z powołaniem , uciekaj jak najszybciej do Napoli
Marchisio-4,5 Nic szczególnego i głupie straty niczym Melo
Tiago- 5 . Bramka dla Juve nie jest mu pisana w defensywie średniawo
Poulsen-5 . Nie zagrał źle , ale za te straty piłek nota mu automatycznie spadła
Diego 6- Starał się , szarpał , szukał gry , ale jak nie ma z kim grać , to cóż wielkiego ma on zrobić ?
Trezeguet 7- Piłka go szuka, a on ją odnajduje, szkoda ,że to już nie ten sam wolej co kiedyś
Amauri 4- Faule, pretensje , jego sprint niczym 8 letnie dziecko. Zmienić go na Edina Dżeko
Giovinco- 5 minut , ale jak dla mnie to man of the match, jak można go wstawiać tak późno ? Albo tyle się użala , że Ranieri i Ferrara mają go głęboko gdzieś , albo się umawia z ich córkami :whistle:

Ferrara oszczędź wstydu i poddaj się, musisz nabrać doświadczenia przy trenerze typu Hiddink, Lippi , nawet Mourinho 3-4 lata pracował jako asystent, a Ty od razu poszedłeś na szerokie wody.

Jedyni zawodnicy godni herbu Gio , Trezeguet, Buffon, Sissoko ... no i upierałbym się przy Diego , to dopiero jego 1 sezon , zanim się przyzwyczai trochę minie , nie od razu Rzym zbudowano.

Najśmieszniejsze jest to , że przy taktyce 4-2-3-1 zaliczyliśmy mniejsze wpadki niż przy 4-3-1-2 , ale Ferrara wciąż tłucze tą taktykę. A tak naprawdę w tej taktyce , Diego zaczął się rozkręcać , przy Giovinco i Mauro na wsparciu.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
juveninhoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:19

Eh... gdyby nie ten karny Diego... to dłużej byśmy się łudzili ;( Trzeba coś z tym syfem zrobić w końcu, bo ja na to patrzeć nie mogę. Diego, no cóż, gdyby trafił karnego i byłoby inaczej to bym go pod niebiosa wyniósł :roll:

Ferrara nie wiem czy out, czy nie out, ale wiem jedno- boli serce przy oglądaniu takiego Juve ;/ Choć na plus Poulsen, ładnie przecinał podania. Marchisio jeszcze musi się sporo nauczyć, bo ten mecz mu kompletnie nie wyszedł.

Po prostu :bravo:

"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:20

Nie wierzę, że nie chciało sie zawodnikom biegać, mamy do dupy sztab medyczny oraz ludzi od fizjo bo widać ze chłopaki czuja duże zmęczenie w nogach a wtedy nie chce sie biegac i zadne nagonki i gwizdy nie pomogą. Co do karnego Diegie widzieliście ten zielony laser na jego oczach tuż przed strzałem ? Czy za to nie będzie konsekwencji dla bari??

olom23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:20

Oto TREN pod tytułem "Żegnaj Ciro"

O żegnaj boski Ciro
Zawsze dzielny i wytrwały
Lecz jako trener PRZEGRANY
Twój kres już blisko
i już szykują Ci ściernisko
A Ty boski Blancu
Odejdź szybciej
Niż o poranku
Dnia jutrzejszego
Che ujrzeć
JUVENTUS'A NOWEGO :dance:

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:21

[*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*][*]

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:21

Całą drugą połowę cisnęli i nic. I ten karny... WHY?
Nie rozumiem. W drugiej połowie grali całkiem dobrze? Dlaczego nie strzelili? Był sytuacje, był strzały...
Ech. Szalik na dłużej zostanie w szafie.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2009, 23:23 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Adamson

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:22

INTERNAZIONALE +8
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2009, 09:34 przez Adamson, łącznie zmieniany 1 raz.

JUVE ponad życie...
Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:23

Karny karny...gadacie już jak desperaci z Mediolanu.
Jakby grali jak trzeba to wynik już by był ustalony przed karnym.
A tak to...mieszanka piłkarzy i patałachów.
Nic dobrego z tego nie będzie.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2009, 23:23

olom23 pisze:Oto TREN pod tytułem "Żegnaj Ciro"

O żegnaj boski Ciro
Zawsze dzielny i wytrwały
Lecz jako trener PRZEGRANY
Twój kres już blisko
i już szykują Ci ściernisko
A Ty boski Blancu
Odejdź szybciej
Niż o poranku
Dnia jutrzejszego
Che ujrzeć
JUVENTUS'A NOWEGO :dance:
pięknie. Masz za to u mnie 5 z polskiego.
Molek big fun juve pisze: Najśmieszniejsze jest to , że przy taktyce 4-2-3-1 zaliczyliśmy mniejsze wpadki niż przy 4-3-1-2 , ale Ferrara wciąż tłucze tą taktykę. A tak naprawdę w tej taktyce , Diego zaczął się rozkręcać , przy Giovinco i Mauro na wsparciu.
błąd, Gio wszedł za Mauro nie mogli grać razem ;p

Co myślicie co ten gość? w okularach szeptał do Ciro na co Ferrara bez namysłu kiwną głowną na 'nie' ? Widzieliście to? Pewnie prosił go o podanie się do dymisji...

ja czekam na wypowiedzi i decyzje :smile: pomeczowe ; d
Molek big fun juve pisze: Żaden błąd , bo miałem na myśli tutaj mecze z poprzednich kolejek w ustawieniu 4-2-3-1 :)
Zwracam honor ;)
Myślałem że chodzi ci o ten mecz. Tak to rzeczywiście grali lepiej i były wyniki (5:1 i 5:2)

EDIT: PANIE wloski czytaj moją edycję @up.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2009, 23:32 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
Zablokowany