Liga Mistrzów 2009/2010
- Vimes
- Juventino
Moim zdaniem, warto zwrócić uwagę na Unireę prowadzoną przez Dana Petrescu, na którego narzekali wiślacy. Jak na razie radzi sobie całkiem dobrze, 5 pkt, drugie miejsce w grupie, wciąż realne szanse na awans, a klub wcale nie jest bogatszy od Wisły i w większości złożony z krajowych zawodników. Widać Rumuni w odróżnieniu od wiślaków nie latają do prezesa ze skargami na zbyt ciężkie treningi i swojej postawy w Lidze Mistrzów nie muszą się wstydzić. Jeżeli Unirea awansuje do fazy pucharowej to Petrescu będzie mógł śmiać się wiślakom prosto w twarz.
- Radek Kr
- Juventino
@Juve Master
Zgadzam się z Tobą w 100%, choć wydaje mi się, że już sam skład fazy pucharowej wiele nam powie o sile Serie A. Gdyby to były 4 drużyny (co jest w tej chwili wielce prawdopodobne) byłby to mimo wszystko ogromny sukces dla Calcio. Hiszpanie już nie mają 1 drużyny, Anglicy najprawdopodobniej też. Zresztą najważniejsze dla włoskich klubów jest postawa Niemców. Jeśli w tym roku zdobędziemy mniej punktów do rankingu UEFA to za 2 lata możemy mieć jedno miejsce mniej w CL.
A co do gry Interu... większość meczu grał jak to zwykle Inter w CL grywa - dość monotonnie. Natomiast końcówka była zabójcza w ich wykonaniu. Zaangażowanie na poziomie dawno nie widzianym w Juve
Pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą w 100%, choć wydaje mi się, że już sam skład fazy pucharowej wiele nam powie o sile Serie A. Gdyby to były 4 drużyny (co jest w tej chwili wielce prawdopodobne) byłby to mimo wszystko ogromny sukces dla Calcio. Hiszpanie już nie mają 1 drużyny, Anglicy najprawdopodobniej też. Zresztą najważniejsze dla włoskich klubów jest postawa Niemców. Jeśli w tym roku zdobędziemy mniej punktów do rankingu UEFA to za 2 lata możemy mieć jedno miejsce mniej w CL.
A co do gry Interu... większość meczu grał jak to zwykle Inter w CL grywa - dość monotonnie. Natomiast końcówka była zabójcza w ich wykonaniu. Zaangażowanie na poziomie dawno nie widzianym w Juve

Pozdrawiam
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Eh już myślałem że Inter przegra i będziena ostatnim miejscu w grupie, a w późniejszym czasie nie wyjdzie nawet z grupy...wyobraźcie sobie mine Morattiego ahh bezncenne
A jest odwrotnie inaczej są na 1 miejscu w grupie 

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Juve Master pisze: Po meczu w Kijowie, wiem tyle - z 4 zespołów włoskiej Serie A, dwa zajmują miejsca wiceliderów w swoich grupach a pozostałe dwa przewodzą. To ewidentny dowód na kryzys Calcio.

A Juventus? Sam przecież wiesz, że nasza gra, a miejsce w naszej grupie to chyba dwie różne rzeczy.
- Juve Master
- Juventino
W grupie Interu, niejaki Rubin, uważany za jedną z dwóch słabszych ekip wygrał i zremisował z Barką. Uwydatnia to więc fakt, że w TEJ grupie każdy klub ma spore szanse na awans. Akurat obecnie Dynamo ma najmniejsze..zoff pisze:Juve Master pisze: Po meczu w Kijowie, wiem tyle - z 4 zespołów włoskiej Serie A, dwa zajmują miejsca wiceliderów w swoich grupach a pozostałe dwa przewodzą. To ewidentny dowód na kryzys Calcio.Ciekawy argument. Inter jest liderem, dzięki temu, że Dynamo nie wytrzymało do końca, Viola zajmuje po 4 kolejkach tak wysokie miejsce tylko dzięki dlatego, że 2 mecze z tych 4 grała z Debreczynem
A Juventus? Sam przecież wiesz, że nasza gra, a miejsce w naszej grupie to chyba dwie różne rzeczy.
Dlatego też deprecjonowanie pozycji Interu jest tutaj mniej zasadne.
Viola pokonała też animalsów, a LFC to nie są placki do bicia w Lidze Miszczuf!
Juventus gra słabo, nieskutecznie, mało widowiskowo, defensywnie. Jednakże w silnej grupie zajmuje póki co 2 miejsce.
Powtarzam, siłę ekip z Serie A przyjdzie ocenić po ewentualnym awansie lub odpadnięciu z fazy grupowej.
- Simi
- Qualità Juventino
Inter,Barcelona,Rubin,Dynamo - naprawde, grupa której się teraz fajnie przypatrywac, i tej walki do końca kolejek w grupie, jednak sądze że i tak wyjdą Ci którzy od początku byli pewniakami, czyli Inter i Barcelona, ze względu na te swoje indywidualności w drużynie, które potrafią zaważyc o meczu (przykład : Dynamo 1 : 2 Inter).
W naszej grupie, osobiście widze nas jako głownych kandydatów do wyjścia z grupy, ale będzie ciężko z ośmieszonym Bayernem, oraz zmotywowanym Bordeaux, które z meczu na mecz pokazuje że nie warto było ich stawiac w szeregu za Juve i Bayernem.
W naszej grupie, osobiście widze nas jako głownych kandydatów do wyjścia z grupy, ale będzie ciężko z ośmieszonym Bayernem, oraz zmotywowanym Bordeaux, które z meczu na mecz pokazuje że nie warto było ich stawiac w szeregu za Juve i Bayernem.
- howik
- Juventino
Panowie Chealse w tym roku wygrywa LM:)
CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Moje skromne przemyślenia dotyczące transmisji Ligi Mistrzów na Polsacie.
Kolejki.
1. Inter Mediolan - Barcelona (zgadzam się),
2. Real Madryt - Olympique Marsylia (można było pokazać Bayern - Juventus - zdecydowanie ciekawszy mecz; albo chociaż mecz Manchesteru z Wolfsburgiem, wiedząc przy tym, że w kolejce 3 będzie mecz Realu)
3. Real Madryt - AC Milan (tutaj także się zgadzam),
4. Dynamo Kijów - Inter Mediolan (Olympique Lyon grał z Liverpoolem).
Zapewne nikogo nie zdziwi decyzja, aby 25 listopada transmitować mecz AC Milan - Olympique Marsylia.
Sumując dokonania Polsatu...
- Inter Mediolan - 2 mecze - grupa F
- Real Madryt - 2 mecze - grupa C,
- AC Milan - 2 mecze - grupa C,
- Olympique Marsylia 2 mecze - grupa C,
- Dynamo Kijów - 1 mecz - grupa F,
- FC Barcelona - 1 mecz - grupa F.
Nie zdziwię się, jeżeli na 9 grudnia zaplanowano mecz Dynama w Kijowie z Barceloną. Byłoby sprawiedliwie, no nie?
Biorąc pod uwagę kraj...
- Włochy - 4 spotkania (!),
- Hiszpania - 3 spotkania
- Francja - 2 spotkania,
- Ukraina - 1 spotkanie.
I w sumie powinienem czuć w tym momencie satysfakcje, chcieliśmy więcej Calcio w TV. Zastanawiające jest jednak dla mnie, że Polsat nie zdecydował się i pewnie nie zdecyduje się już w fazie grupowej na transmisje spotkania jakiejkolwiek drużyny z ligi angielskiej. No bo chyba nikt nie ma nadziei, że w ostatniej kolejce będzie nam dane obejrzeć chociażby spotkanie Liverpoolu z Fiorentiną czy Olympiakosu Pireus z Arsenalem. Nie wiem, może na wstępie założono, że drużyny z Anglii ostatnio regularnie dochodzą najdalej w Lidze Mistrzów, więc prędzej czy później tak czy tak będą transmitowane także spotkania tych drużyn. Poza tym, czy to jakiś monopol na wyłącznie dwie grupy (może coś przegapiłem, może były jakieś wiadomości, które by sugerowały, że tak jest)?
Nie chodzi mi tutaj o mecz Juventusu z Bordeaux, chociaż powiem szczerze, że (nawet nie patrząc na to, że mecz Milanu czy Olympique już był) jest zdecydowanie ciekawszym spotkaniem. Ale dobra, nasza strata. Nawet mecz Chelsea z Porto jest ciekawszy! I co z tego, że w grupie C wszystko jest jeszcze otwarte, że drużyny walczą tam o awans. Czy w grupie A wszystko już jest jasne? Czym drużyna, która jest najbardziej utytułowaną drużyną we Włoszech, zajmuje 2 miejsce w tabeli oraz drużyna, która jest Mistrzem Francji i zajmuje pierwsze miejsce w tabeli tejże ligi ustępują takiemu Milanowi czy Olympique? Za grupą C przemawia jednakże wirtuoz futbolu.
Ciśnie mi się na usta jedno słowo, którego nie lubię. ŻAL! Bo to jest żałosne! I nie pomogą tutaj ani tony maili do redakcji czy Polsatu czy nie mniej komentarzy w ich stronę. Nie zmienią przecież programu. Jestem przekonany, że TVP rozegrałaby to lepiej. A sam cieszyłem się, bo wydawało mi się, że będzie lepiej. Jestem zażenowany obecną sytuacją...
Kolejki.
1. Inter Mediolan - Barcelona (zgadzam się),
2. Real Madryt - Olympique Marsylia (można było pokazać Bayern - Juventus - zdecydowanie ciekawszy mecz; albo chociaż mecz Manchesteru z Wolfsburgiem, wiedząc przy tym, że w kolejce 3 będzie mecz Realu)
3. Real Madryt - AC Milan (tutaj także się zgadzam),
4. Dynamo Kijów - Inter Mediolan (Olympique Lyon grał z Liverpoolem).
Zapewne nikogo nie zdziwi decyzja, aby 25 listopada transmitować mecz AC Milan - Olympique Marsylia.
Sumując dokonania Polsatu...
- Inter Mediolan - 2 mecze - grupa F
- Real Madryt - 2 mecze - grupa C,
- AC Milan - 2 mecze - grupa C,
- Olympique Marsylia 2 mecze - grupa C,
- Dynamo Kijów - 1 mecz - grupa F,
- FC Barcelona - 1 mecz - grupa F.
Nie zdziwię się, jeżeli na 9 grudnia zaplanowano mecz Dynama w Kijowie z Barceloną. Byłoby sprawiedliwie, no nie?
Biorąc pod uwagę kraj...
- Włochy - 4 spotkania (!),
- Hiszpania - 3 spotkania
- Francja - 2 spotkania,
- Ukraina - 1 spotkanie.
I w sumie powinienem czuć w tym momencie satysfakcje, chcieliśmy więcej Calcio w TV. Zastanawiające jest jednak dla mnie, że Polsat nie zdecydował się i pewnie nie zdecyduje się już w fazie grupowej na transmisje spotkania jakiejkolwiek drużyny z ligi angielskiej. No bo chyba nikt nie ma nadziei, że w ostatniej kolejce będzie nam dane obejrzeć chociażby spotkanie Liverpoolu z Fiorentiną czy Olympiakosu Pireus z Arsenalem. Nie wiem, może na wstępie założono, że drużyny z Anglii ostatnio regularnie dochodzą najdalej w Lidze Mistrzów, więc prędzej czy później tak czy tak będą transmitowane także spotkania tych drużyn. Poza tym, czy to jakiś monopol na wyłącznie dwie grupy (może coś przegapiłem, może były jakieś wiadomości, które by sugerowały, że tak jest)?
Nie chodzi mi tutaj o mecz Juventusu z Bordeaux, chociaż powiem szczerze, że (nawet nie patrząc na to, że mecz Milanu czy Olympique już był) jest zdecydowanie ciekawszym spotkaniem. Ale dobra, nasza strata. Nawet mecz Chelsea z Porto jest ciekawszy! I co z tego, że w grupie C wszystko jest jeszcze otwarte, że drużyny walczą tam o awans. Czy w grupie A wszystko już jest jasne? Czym drużyna, która jest najbardziej utytułowaną drużyną we Włoszech, zajmuje 2 miejsce w tabeli oraz drużyna, która jest Mistrzem Francji i zajmuje pierwsze miejsce w tabeli tejże ligi ustępują takiemu Milanowi czy Olympique? Za grupą C przemawia jednakże wirtuoz futbolu.
Ciśnie mi się na usta jedno słowo, którego nie lubię. ŻAL! Bo to jest żałosne! I nie pomogą tutaj ani tony maili do redakcji czy Polsatu czy nie mniej komentarzy w ich stronę. Nie zmienią przecież programu. Jestem przekonany, że TVP rozegrałaby to lepiej. A sam cieszyłem się, bo wydawało mi się, że będzie lepiej. Jestem zażenowany obecną sytuacją...
- JuveR
- Juventino
No niestety. Już mi się przyjadło oglądanie co kolejkę meczów grupy C. Ja już się pogodziłem z tym, że nie zobaczę Juventusu w telewizji publicznej dopóki nie trafimy na Dumę Katalonii, czy galaktyczny Real.... Chociaż może Polsat nas czymś zaskoczy w dalszej fazie?
- mb_1897
- Juventino
ja odnoszę wrażenie, że w polskiej telewizji nie lubi się Juventusu. Nie chodzi nawet politykę polsatu, bo wszyscy wiemy jak ona wygląda..
ale o to, że np. w wiadomościach opowiadają o kolejce LM. Omawiają sytuacje poszczególnych zespołów, a o Juve nic.. Irytujące..
Co do środowych spotkań to była dość zaskakująca..
przegrana ManU, Wolfsburga.
męczarnie Chelsea, bayernu i Realu..
a na koniec porażka Juve.
Co do całej kolejki:
Inter 0-2 barcelona
Juve 0-2 bordeaux
milan 1-1 OM
jedynie Fiora wygrała, ale z jakim przeciwnikiem..
Coś chyba źle to świadczy o włoskiej piłce :?
ale o to, że np. w wiadomościach opowiadają o kolejce LM. Omawiają sytuacje poszczególnych zespołów, a o Juve nic.. Irytujące..
Co do środowych spotkań to była dość zaskakująca..
przegrana ManU, Wolfsburga.
męczarnie Chelsea, bayernu i Realu..
a na koniec porażka Juve.
Co do całej kolejki:
Inter 0-2 barcelona
Juve 0-2 bordeaux
milan 1-1 OM
jedynie Fiora wygrała, ale z jakim przeciwnikiem..
Coś chyba źle to świadczy o włoskiej piłce :?
"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
- David Trezeguet
- Marian.
- Juventino
Inter - Rubin w Polsacie!
Jak do tej pory to Polsat pokazał mecze grup C oraz F i jak widzimy w ostatniej kolejce nie będzie inaczej
A może Polsat wykupił tylko prawa do pokazywania właśnie tych obu grup ?
Jak do tej pory to Polsat pokazał mecze grup C oraz F i jak widzimy w ostatniej kolejce nie będzie inaczej

A może Polsat wykupił tylko prawa do pokazywania właśnie tych obu grup ?

- Szilgu
- Juventino
Rafałek Murawski, mistrz Włoch vs mistrz Rosji. No i to mecz o awans. Więc nie dziwnego. Chociaż nie zdziwiłbym się gdyby faktycznie wykupili tylko te dwie grupy a nam wmawiali, że wykupili ogólnie LM 
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2009, 00:55 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.
- mb_1897
- Juventino
Komentator na polsacie to porażka! Dosyć, że borek faworyzuje Inter, to jeszcze pierdoły gada... Po 25min przełączyłem na Czechy..
BTW fajnie gra Murawski :-D
tylko szkoda, że już 2:0...
BTW fajnie gra Murawski :-D
tylko szkoda, że już 2:0...
"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
- David Trezeguet