LM (gr.A) [06]: JUVENTUS 1-4 Bayern
- Gigi Buffon
- Juventino
Od samego początku wiedziałem,że ta grupa będzie ciężka do pokonania,ale takiej gry Juve nie pamiętam od bardzo dawna ! A dokładnie od 2001 roku kiedy to w haniebny sposób odpadliśmy z LM ,nie awansując nawet do Uefa. Teraz na wiosnę czeka nas teoretycznie łatwiejsze zadanie - gra w Lidze Europy i ja osobiście uważam,że tylko po przez zdobycie tego trofeum Juve sprawi ,że zapomnimy o jesieni pełnej upokorzeń.
Mecz ułożył się wprost znakomicie ,brama Trezegueta wspaniała ,to samo asysta Marchisio. Jednak na miłość Boską zadaję sobie jedno podstawowe pytanie - czemu dopóśliśmy do tego ,aby te niemieckie "coś " wyrównało ?!!!
I na sam koniec. W lecie co nie którzy z Was , być może i ja sam naśmiewali się z Bayernu jaki on cięki ,że Juve z łatwością ich pokona itd. A tu co ? Kto się śmieje ostatni ? Oczywiście ,że nie my !
Wielkie gratulacje dla kibiców Bayernu z powodu awansu ,dokonali rzeczy ,której przy Capello Juve by nie dokonali ,ale mamy teraz Juve Ferrary- zespól Juventus tylko z nazwy ,który gra dobrze ,jak im się zachce, a Ferrara ,zachowując cały szacunek do jego osiągnięć piłkarskich dla Juve ,jako trener jest imbecylem pod względem motywacji grupy do działania ,jak i taktycznym !!! Wiele się musi jeszcze nauczyć ,tylko czemu Milanowi Leonardo ,który też jest początkującym trenerem udało się awansować ,a nam nie ?! Bo Juve wygrało z Interem ,tylko d;latego ,że chciało,a nie dlatego ,że Ferrara ich o to prosił !!
Ranieri jaki był ,ale akurat umiał awansować do 1/8 finału LM.
Prognoza na przyszłość? Pewnie rozgromimy Bari , Catanię , przerąbiemy z Milanem , z pucharu włoch odpoadniemy zanim jeszcze dobrze w nim nie zaczniemy grać ,bo przestraszymy się Napoli ,a w LE trafimy na Red Bulla który dokopie nam tak ,ze znienawidzimy Serie A i przeżucimy się na Barcę lub Real .....
W 2001 roku kibice wołali ; Do wygrywania potrzbne są nogi i głowa ,teraz razem z nimi zawołam ; Także charakter ,wola walki , odpowiednia mętalność i dobry trener ,potrfiący czytać grę , pomagać drużynie i przede wszystkim mający autorytet u piłkarzy !!
Za rok jeśli się uda grać w LM ,chcę awansu z grupy i dobrej gry ,bo to jest szczyt bezczelności aby w 6 meczach ograć tylko Maccabi, szczęśliwie zremisować z Bayernem i z Bordeaux, strzelając aż 4 bramki
!
Mecz ułożył się wprost znakomicie ,brama Trezegueta wspaniała ,to samo asysta Marchisio. Jednak na miłość Boską zadaję sobie jedno podstawowe pytanie - czemu dopóśliśmy do tego ,aby te niemieckie "coś " wyrównało ?!!!

I na sam koniec. W lecie co nie którzy z Was , być może i ja sam naśmiewali się z Bayernu jaki on cięki ,że Juve z łatwością ich pokona itd. A tu co ? Kto się śmieje ostatni ? Oczywiście ,że nie my !
Wielkie gratulacje dla kibiców Bayernu z powodu awansu ,dokonali rzeczy ,której przy Capello Juve by nie dokonali ,ale mamy teraz Juve Ferrary- zespól Juventus tylko z nazwy ,który gra dobrze ,jak im się zachce, a Ferrara ,zachowując cały szacunek do jego osiągnięć piłkarskich dla Juve ,jako trener jest imbecylem pod względem motywacji grupy do działania ,jak i taktycznym !!! Wiele się musi jeszcze nauczyć ,tylko czemu Milanowi Leonardo ,który też jest początkującym trenerem udało się awansować ,a nam nie ?! Bo Juve wygrało z Interem ,tylko d;latego ,że chciało,a nie dlatego ,że Ferrara ich o to prosił !!
Ranieri jaki był ,ale akurat umiał awansować do 1/8 finału LM.
Prognoza na przyszłość? Pewnie rozgromimy Bari , Catanię , przerąbiemy z Milanem , z pucharu włoch odpoadniemy zanim jeszcze dobrze w nim nie zaczniemy grać ,bo przestraszymy się Napoli ,a w LE trafimy na Red Bulla który dokopie nam tak ,ze znienawidzimy Serie A i przeżucimy się na Barcę lub Real .....
W 2001 roku kibice wołali ; Do wygrywania potrzbne są nogi i głowa ,teraz razem z nimi zawołam ; Także charakter ,wola walki , odpowiednia mętalność i dobry trener ,potrfiący czytać grę , pomagać drużynie i przede wszystkim mający autorytet u piłkarzy !!
Za rok jeśli się uda grać w LM ,chcę awansu z grupy i dobrej gry ,bo to jest szczyt bezczelności aby w 6 meczach ograć tylko Maccabi, szczęśliwie zremisować z Bayernem i z Bordeaux, strzelając aż 4 bramki

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- ketraB
- Juventino
to jest po prostu wstyd, tak jak wstydem był nasz występ w Lidze mistrzów w roku 2000... Włoska drużyna, czołówka Europejska daje sobie wbić 4 bramki u siebie...
Proszę państwa to już nie są żarty, coś trzeba z tym zrobić. Czekam na wyciągnięcie konsekwencji przez zarząd. Wywalić Ferrare, pojechac po premiach, żadnych wywiadów!
Czas na czystki.
Proszę państwa to już nie są żarty, coś trzeba z tym zrobić. Czekam na wyciągnięcie konsekwencji przez zarząd. Wywalić Ferrare, pojechac po premiach, żadnych wywiadów!
Czas na czystki.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Masz coś bardziej przekonującego?koszulkaitalia pisze:I pewnie za to dostał 20 tysięcy gwizdów...
Ble, ble ble ...
Tak trudno zrozumieć/zobaczyć, że Sneijder ma za soba to drewno ułożone przez Mourinho, które na tego Sneijdera pracuje i stwarza mu pole i możliwości do gry a tymczasem Diego ma za sobą miekką galaretę żeby nie powiedzieć %#$*.koszulkaitalia pisze:Same drewniane DMy w pomocy, Sneijder robi tam za pięciu. I jakos potrafi skleić wszystko do kupy, bierze ciezar gry na siebie, drybluje, asystuje, otwiera akcje podbramkowe, strzela z dystansu
calma calma
- armin997
- Juventino
- Choperini
- Juventino
Tak powiedział. Jednak wydaje mi się, że Lapo w tym przypadku tego tak nie zostawi, zresztą co ma powiedzieć 10min po meczu Prezydent Klubu trenerowi ? Słuchaj stary pakuj się, wylatujesz ?
To nie te standardy. Tak się nie powinno postępować, także co do przyszłości Ferrary ja bym się jeszcze osobiście wstrzymał.
Pozdrawiam
Edit:
Mrówa,
Bardziej dobitnie chyba się nie dało tego napisać
Ale fakt faktem, że tylko Bóg naszą ostatnią nadzieją.
Pozdrawiam
To nie te standardy. Tak się nie powinno postępować, także co do przyszłości Ferrary ja bym się jeszcze osobiście wstrzymał.
Pozdrawiam

Edit:
Mrówa,
Bardziej dobitnie chyba się nie dało tego napisać

Ale fakt faktem, że tylko Bóg naszą ostatnią nadzieją.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009, 11:25 przez Choperini, łącznie zmieniany 1 raz.
"Run Hassan. Run!
"

- Mrówa
- Juventino
O czym my tu wogóle gadamy Panowie, wystarczy spojrzeć na metryki naszych piłkarzy. Wczoraj na boisku było 7 gości grubo po 30-tce. W trakcie meczu weszło dwóch 29-latków...
Śmiali się wszyscy z milanu, że to drużyna emerytów, no to teraz mamy sami. Za 2 lata z tej drużyny zostanie 5/6 piłkarzy, a reszta będzie na emeryturce. Oby tylko nie brali się za trenerkę, bo przykład Ferrary pokazuję, że nie warto.
Nasz wczorajszy występ był żenujący, ale bardziej żenujące będzie jeśli nie będzie żadnych kar w postaci obcięcia pensji/premii/odsunięcia coniektórych do rezerw (np. Melo 3 2 0). Bo pokaze to, że zarząd akceptuje taki stan rzeczy i nie ma zamiaru z tym nic robić.
A stan rzeczy wygląda tak, zostaliśmy wczoraj <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przez przeciętny Bayern, a w całej tegorocznej LM (odliczając korniszona z izraela) zdobyliśmy w 4 meczach 2 punkty, strzeliliśmy 2 bramki, a stracilićmy 7.
Grupa ludzi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> szopki pod szyldem Juventusu, a najbardziej cierpią na tym kibice. Mówicie, że wyłączaliście telewizory/pralki, wychodziliście w trakcie meczu...to teraz poczujcie co czuli ludzie na stadionie, dla których Juve to całe życie, a nie tylko mecz co 3 dni przed tv/kompem. Ludzie którzy dają z sibie wszystko a wczoraj zostali opluci przez trenera i piłkarzy.
Ale jak to powiedział Legro-"Nasze priorytety się zmieniły. Chcemy przede wszystkim sięgnąć po scudetto, a w następnej kolejności wygrać Ligę Europejską oraz Puchar Włoch"
Ufam mu tak, jak on Jezusowi, bo przeciez skoro Bóg jest z Nami, to kto przeciwko Nam ?
Forza 33 !
A na koniec wisienka: statystyki
Juventus vs Bayern
37% posiadanie piłki 63%
1 bramki 4
1 strzały na bramkę 7
3 strzały niecelne 5
2 spalone 3
2 rzuty rożne 11
12 faule 15
0 żółte kartki 3
0 czerwone kartki 0
Żeby przy posiadaniu piłki przez rywala przez 63% czasu sfaulować go 12 razy, i nie dostać zadnej żółtej czy czerwonej kartki to naprawdę trzeba być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Śmiali się wszyscy z milanu, że to drużyna emerytów, no to teraz mamy sami. Za 2 lata z tej drużyny zostanie 5/6 piłkarzy, a reszta będzie na emeryturce. Oby tylko nie brali się za trenerkę, bo przykład Ferrary pokazuję, że nie warto.
Nasz wczorajszy występ był żenujący, ale bardziej żenujące będzie jeśli nie będzie żadnych kar w postaci obcięcia pensji/premii/odsunięcia coniektórych do rezerw (np. Melo 3 2 0). Bo pokaze to, że zarząd akceptuje taki stan rzeczy i nie ma zamiaru z tym nic robić.
A stan rzeczy wygląda tak, zostaliśmy wczoraj <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przez przeciętny Bayern, a w całej tegorocznej LM (odliczając korniszona z izraela) zdobyliśmy w 4 meczach 2 punkty, strzeliliśmy 2 bramki, a stracilićmy 7.
Grupa ludzi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> szopki pod szyldem Juventusu, a najbardziej cierpią na tym kibice. Mówicie, że wyłączaliście telewizory/pralki, wychodziliście w trakcie meczu...to teraz poczujcie co czuli ludzie na stadionie, dla których Juve to całe życie, a nie tylko mecz co 3 dni przed tv/kompem. Ludzie którzy dają z sibie wszystko a wczoraj zostali opluci przez trenera i piłkarzy.
Ale jak to powiedział Legro-"Nasze priorytety się zmieniły. Chcemy przede wszystkim sięgnąć po scudetto, a w następnej kolejności wygrać Ligę Europejską oraz Puchar Włoch"
Ufam mu tak, jak on Jezusowi, bo przeciez skoro Bóg jest z Nami, to kto przeciwko Nam ?
Forza 33 !
A na koniec wisienka: statystyki
Juventus vs Bayern
37% posiadanie piłki 63%
1 bramki 4
1 strzały na bramkę 7
3 strzały niecelne 5
2 spalone 3
2 rzuty rożne 11
12 faule 15
0 żółte kartki 3
0 czerwone kartki 0
Żeby przy posiadaniu piłki przez rywala przez 63% czasu sfaulować go 12 razy, i nie dostać zadnej żółtej czy czerwonej kartki to naprawdę trzeba być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009, 11:29 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.

- stahoo
- Juventino
Pierniczenie. On nie ma z kim grać, w paru meczach był źle ustawiany. Partnerzy nie wychodza mu do gry, ba, nawet czasami nie ruszają za akcja. Ma tylko przed soba napastnika, czasem włączającego się Camora i 6 rywali... Na litość, jak on ma cos zrobić? oczekujesz, że sam przejdzie całe boisko zapyta się bramkarza w który róg, poczeka, jeszcze raz sie zapyta, dla zabawy minie gk i strzeli uchem gola? No bez przesady.Escobar pisze:Diego w aktualnej formie nie nadaje się do gry!
A, mówicie, ze Ciro niedoświadczony, beznadziejny itd. Ja się w 100% zgadzam. Ale zobaczcie kto jest asystentem :lol:

Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009, 11:27 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- El Loco
- Juventino
Ale jak rzeczywistość( okrutna trzeba dodać) pokazała Juve jest przeciętnym zespołem i skoro kolega wyżej wspomniał, że przegraliśmy z przeciętnym Bayernem(zgadzam się) to jak to o naszym ukochanym klubie świadczy?!
- armin997
- Juventino
W Lidze Europejskiej trzeba coś pokazać, moje zdanie jest takie że na LM mamy za słabą drużynę. A trzeba zacząć od budowy nowego zespołu, Z NOWYM TRENEREM: Ja bym zostawił Buffona, Chelliniego Ceceresa Marchisio Sissoko Diego Melo Iaquinte, może Camoranesiego. Reszta to już nie będę się wypowiadał z całym szacunkiem do Del Piero( dla mnie może zostać ale wchodzic na ostatnie 20-30min). Trzeba odmłodzić skład, i poczekac 2 lata na rezultaty, nie oszukujmy sie w tym wypadku kupno jednego dwóch zawodników nic nie zmieni. Ciro niech odejdzie sam(mam nadzieje że tak zrobi i będzie honorowy) i poprowadzi jakąś słabsza drużyne w SerieB. Musi udowodnic że zasługuje na drużynę pokroju Juve. Potrzebny trener który da motywację. Dla mnie trener powinien być zmieniony jak najszybciej. Bo z takim zaangażowaniem to możemy mieć problemy z załapaniem sie na koniec sezonu do pierwszej trójki i w LM w ogóle nie zagramy. Postawił bym na zagranicznego trenera, niech ta gra nie skupia się na defensywie tylko na ofensywie. :płaczę:
- armin997
- Juventino
Ogólnie rzecz biorąc to mamy mamy paczkę dobrych zawodników tylko do tej paczki potrzebny jest odpowiedni człowiek który pokieruje tą drużyną, Potrzeba jest więcej kombinacyjnej gry i ofensywnego futbolu. Ciekawy jestem ile my podań wymieniamy przez 45 min., chyba tyle samo co Barcelona w trzech akcjach. Tu jest pies pogrzebany.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
W serie a tracimy 5 pkt do lidera, z naszą mieszanką gry może być różnie, więc strata może się powiększyć, ligę mistrzów i dużą kasę za nią mamy z głowy, w coppa italia zapewne też długo nie pogramy znając naszą "mentalność", gramy do pupy. Ośmieszyliśmy się, a co dopiero będzie jak nie wygramy ligi europejskiej ? Jesteśmy jednym z głównych faworytów, z takim składem jak nie wygramy to już porażka na maksa.
Mnie po wczoraj jeszcze nerwy trzymają, nie mogę zrozumieć jak mogli tak dać ciała
Co im tam trener naopowiadał ?
Ja nie chcę nawet słyszeć, że sezon jest przegrany! Juventus jest stworzony by wygrywać i do tego nas przyzwyczaił, dlatego patrząc jak się ośmieszają, aż serce krwawi. Tęsknie za czasami Agnellich, triady, Lippiego czy choćby Capello. Ten ostatni był jaki był, ale swoje zrobił. Niestety Ciro potwierdził, że jest za słaby jeszcze na Juventus. Lepiej byłoby aby odszedł póki jeszcze da się może sezon uratować. Boję się, że jak mu dalej nie będzie szło to może zostać znienawidzony, a tego by chyba nikt nie chciał.
Najwyższy czas aby zrezygnowali z wywiadów, nie trzymali się za rączki na treningach, tylko wzięli do roboty. Przydałby się tam ktoś, kto by ich przegonił, bo to jest nie do pomyślenia co dzisiejszy/wczorajszy Juventus zrobił.
Serce krwawi, łzy same wychodzą, to sprawia ból patrząc na tak cholernie słabo zgraną drużynę.
Mnie po wczoraj jeszcze nerwy trzymają, nie mogę zrozumieć jak mogli tak dać ciała

Ja nie chcę nawet słyszeć, że sezon jest przegrany! Juventus jest stworzony by wygrywać i do tego nas przyzwyczaił, dlatego patrząc jak się ośmieszają, aż serce krwawi. Tęsknie za czasami Agnellich, triady, Lippiego czy choćby Capello. Ten ostatni był jaki był, ale swoje zrobił. Niestety Ciro potwierdził, że jest za słaby jeszcze na Juventus. Lepiej byłoby aby odszedł póki jeszcze da się może sezon uratować. Boję się, że jak mu dalej nie będzie szło to może zostać znienawidzony, a tego by chyba nikt nie chciał.
Najwyższy czas aby zrezygnowali z wywiadów, nie trzymali się za rączki na treningach, tylko wzięli do roboty. Przydałby się tam ktoś, kto by ich przegonił, bo to jest nie do pomyślenia co dzisiejszy/wczorajszy Juventus zrobił.
Serce krwawi, łzy same wychodzą, to sprawia ból patrząc na tak cholernie słabo zgraną drużynę.
- fedele
- Juventino
Trza odreagować, na stronie http://www.ligamistrzow.com/beka/kwalifikacje.html
w wielkim skrócie: zarejestrować się>kliknąć na Juve
w troszkę mniejszym skrócie: kliknij "zasady gry" w lewym górnym rogu
a tak w ogóle to witam, niestety nie mamy dziś dobrych humorów
Ps. wiem że bez ładu i składu, ale całą noc nie spałem
w wielkim skrócie: zarejestrować się>kliknąć na Juve
w troszkę mniejszym skrócie: kliknij "zasady gry" w lewym górnym rogu
a tak w ogóle to witam, niestety nie mamy dziś dobrych humorów

Ps. wiem że bez ładu i składu, ale całą noc nie spałem
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
- Don Mateo
- Juventino
Mam podobne zdanie. Diego nie ma z kim grać, jedni pochowani, niewidoczni, inni zbyt drewnani by choć dwa podania z klepki wymienić. Jakby tego było mało chłopak musi wracać na własną połowę po piłkę, przez co traci dużo sił. A gdy już się z nią zabierze, to... wracamy do początku mojej wypowiedzi. Jak tak dalej pójdzie to zarżniemy go na amen.Pluto pisze:Zejdźćcie już na litośc boską z tego Diego. Co prawda miał wczoraj dwie karygodne straty ale poza tym był kolejny raz jednym z najlepszych graczy. Boli mnie strasznie nagonka na tego gracza, od którego wiekszośc oczekuje chyba, że weźmie piłkę, przedrybluje pół drużyny przeciwnej i strzeli gola jak Maradona. Dyrygować to można drużyną a nie taką kupą #$%&! z taktyką nakreśloną przez kompletnego amatora. Diego jest przyzwyczajony i stworzony do gry kiedy piłka "chodzi" tak samo jak koledzy z drużyny... na połowie przeciwnika. Tutaj dostaje futbolówkę i ma przed sobą sześciu przeciwników i dwóch kolegów z ataku. Reszta drużyny stoi. I co on ma zrobić w takiej sytuacji jak nie holować tą piłkę i wymuszac w ten sposób jakiś ruch kolegów, który powinien być automatyczny. Myślicie, że Xavi czy Iniesta w takiej sytuacji zamknęliby oczy i co rusz posyłali do Amauriego czy Treze piłki otwierające drogę do bramki? Nigdy sami nie graliście w gałę w drużynie jakiś kompletnych leszczy? Jest wtedy frustracja, holowanie piłki i w końcu pobłażliwy uśmiech. Jeśli Diego oberwie przez tą nieudaczną karykaturę trenera to chyba pęknie mi serce. Zresztą mogę się założyć o cokolwiek chcecie, że zaraz po zmianie trenera zobaczymy zupełnie innego tak Diego jak i Melo.
Co do Melo to przykro patrzeć jak notuje taki regres. Trudno mi uwierzyć, że bardzo dobry rok pod okiem Prandellego to był jego jednosezonowy wyskok.
Na temat wczorajszego meczu wszystko już zostało napisane. Od siebie przytocze myśl Napoleona:
"Stado baranów dowodzonych przez jednego lwa jest grożniejsze od stada lwów... dowodzonych przez jednego barana."
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2009, 11:45 przez Don Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve!
- koszulkaitalia
- Juventino
Co ty opowiadasz kolego? Ogladales jakis mecz Interu oprócz tego z nami? Linia pomocy nerazzurrich to dopiero kupa złomu, same drewniaki nie potrafiace podać prosto piłki vide Motta, Muntari, Vieira, Zanetti dziaduje ostro, Cambiasso dopiero wrócił po kontuzji. U nich jest w pomocy jeszcze wieksza bolączka niż u nas, z tym że oni mają Sneijdera, który potrafi sam coś zrobic. Diego sam nie potrafi nic oprócz holowania piłki, a w zasadzie to juz mu nawet nie wychodzi, tylko sie przewraca.Pluto pisze:Tak trudno zrozumieć/zobaczyć, że Sneijder ma za soba to drewno ułożone przez Mourinho, które na tego Sneijdera pracuje i stwarza mu pole i możliwości do gry a tymczasem Diego ma za sobą miekką galaretę żeby nie powiedzieć %#$*.