Serie A (15): JUVENTUS 2-1 Inter
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Poziom legendarny jak mniemam.juventusprzemek pisze:Wynik mówi sam za siebie: 6:1 dla Starej Damy!
Masz poniekąd racje, ale ta piłka musiała się od kogoś odbić, bo inaczej nie wpadłaby do bramki. Po odbiciu zmyliła Cesara i wpadła bramka. Tak to wyglądało z mojej strony, a Melo też nie protestował z tym golem.BoroSJ pisze:tylko można się zastanawiać, czy odbyło się to przy współudziale Melo
- Asta#8
- Qualità Juventino
Nawet Lega Calcio uważa Chielliniego za strzelca pierwszego gola.BoroSJ pisze:nie bardzo wiem, co w tym zabawnego, skoro piłkę wpadła do siatki po uderzeniu Kielona (wbrew obiegowej opinii DP jej nie dotknął, co było wyraźnie widać na powtórkach serwowany w przerwie na bet365.com) i tylko można się zastanawiać, czy odbyło się to przy współudziale MeloElo Melo:) pisze:dowiedziałem się, że pierwszego gola dla Juve strzelił Giorgio Chiellini, może nie ten mecz oglądałem :rotfl: .
na oficjalne potwierdzenie może przyjdzie nam poczekać chwilę, ale rozumiem, że dziennikarze La Gazzetta też oglądali inny mecz![]()
http://www.gazzetta.it/speciali/risulta ... 9808.shtml

http://www.lega-calcio.it//it/Serie-A-T ... ifica.page
- BoroSJ
- Juventino
z pewnością wpadła do siatki po rykoszecie, ale nie potrafię rozstrzygnąć na podstawie powtórek od kogo, więc w gruncie rzeczy można się zastanawiać, czy był to:
1. gol Melo - intencjonalnie zmienił kierunek lotu piłki
2. samobój - nieudana interwencja obrońcy
3. wyłącznie rykoszet przy strzale Kielona i wówczas bramę należy zaliczyć naszemu obrońcy
sprawa dyskusyjna, ale ja osobiście chyba skłaniam się do tej ostatniej
3. wyłącznie rykoszet przy strzale Kielona i wówczas bramę należy zaliczyć naszemu obrońcy
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
po głębszej analizie tak z nudów, stwierdziłem żeAsta#8 pisze:Nawet Lega Calcio uważa Chielliniego za strzelca pierwszego gola.BoroSJ pisze:nie bardzo wiem, co w tym zabawnego, skoro piłkę wpadła do siatki po uderzeniu Kielona (wbrew obiegowej opinii DP jej nie dotknął, co było wyraźnie widać na powtórkach serwowany w przerwie na bet365.com) i tylko można się zastanawiać, czy odbyło się to przy współudziale MeloElo Melo:) pisze:dowiedziałem się, że pierwszego gola dla Juve strzelił Giorgio Chiellini, może nie ten mecz oglądałem :rotfl: .
na oficjalne potwierdzenie może przyjdzie nam poczekać chwilę, ale rozumiem, że dziennikarze La Gazzetta też oglądali inny mecz![]()
http://www.gazzetta.it/speciali/risulta ... 9808.shtml
http://www.lega-calcio.it//it/Serie-A-T ... ifica.page
Chiellini uderzył głową a piłka trafiła Lucio! lub Del Piero. Melo był zasłonięty i trzymany przez Mottę więc naprawdę nie wiem jak mógł dotknąć piłki.
Zasugerował tylko siebie że to on trafił do bramki tym że stał najbliżej Lucio a gola w tak ważnym meczu każdy chciałby przypisać sobie, w dodatku transmiterzy nie chcieli robić przykrości ynteristom tym że strzelili sobie samobója...
Tutaj w HD
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2009, 21:09 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

- January
- Juventino
Ma ktoś obszerny skrót meczu? Tak z 15 minut.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Majos
- Juventino
Już po emocjach związanych z Derby D'Italia trochę wytrzeźwiałem, warto coś skrobnąć. Bardzo się cieszę, że po meczu z Cagliari nasi zawodnicy potrafili tak zagrać, by wygrać z Interem. Nie był to super kosmiczny poziom w wykonaniu Juventinich, ale na Inter to wystarczyło. Derby zawsze mają tak swój smaczek, często czerwone kartki są, zwalanie winy na sędziego. Wiadomo, sędzia tez człowiek, ale jest to zawsze sędzia i nie powinien robić takich błędów, jakie robił podczas sobotniego widowiska. Mimo to jestem zadowolony, ze zwycięstwa nad Interem, ale zarazem wściekły za wcześniejsze głupie straty punktów z teoretycznie słabszymi rywalami. Teraz historię trzeba powtórzyć z Bayernem, bo takiego kwasu w grupie dawno nie było.
- Kubba
- Juventino
Klik!
A według Del Piero, czyli zawodnika, który bliżej te sytuacji już nie mógł być, piłka odbiła się od...
W sumie "wali" mnie kto zdobył tego gola, ważne, że wygraliśmy i teraz musimy ponowić zwycięstwo w meczu z Bayernem!
A według Del Piero, czyli zawodnika, który bliżej te sytuacji już nie mógł być, piłka odbiła się od...
W sumie "wali" mnie kto zdobył tego gola, ważne, że wygraliśmy i teraz musimy ponowić zwycięstwo w meczu z Bayernem!
- BlackShadow7412
- Juventino
Niezle ale 6;1 to dla mnie nie tak duzo, tez gram w Fife10 na PS 3 i rekordowy to 9-0 bodajze z Chievo
ale gratuluje z Interem to swietnie
chcoiaz Fifa czasami mnie zasmuca , iloscia bramek , jest to poprawione ale nadal zdarzaja sie mecze z wynikiem tzw "siatkarskim"

- Monte Cristo
- Juventino
Co tam 9-0 z Chievo czy 6-1 z Interem, ja wlasnie na moim kochanym X-boxie rozgromilem Barcelone w finale LM 7-1 : >
Cztery gole Diego, po jeden Giovinco, Rossi i Dzeko
I Zlatan dla barcy.
Ja to mam dopiero pake w fifie
Cztery gole Diego, po jeden Giovinco, Rossi i Dzeko

I Zlatan dla barcy.

Ja to mam dopiero pake w fifie

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- matis13
- Juventino
;D sądząc po ilości posiadania piłki i strzałów na bramkę....juventusprzemek pisze:szczypek pisze:Poziom legendarny jak mniemam.juventusprzemek pisze:Wynik mówi sam za siebie: 6:1 dla Starej Damy!
Tak poziom legendarny ale to chyba jest najwyższy w FIFIE 10 tak?
Ważne, że powtórzyłem zwycięstwo Juve w wirtualu ale z większą ilością bramek!

----------
Od wczoraj myślałem żeby wychwalać tutaj pod niebioska Cecaresa, a tu się okazało, że każdy to robi

Co do strzelca bramki - najciekawiej to wyglądało podczas meczu jak oglądaliśmy. Najpierw pokazali ze Chiellini strzelil, potem ukazali jako strzelca Del Piero, a w samej końcówce na pasku mignął mi Melo

Dziwne tylko, że naliczyłem się 'jedynie' dwóch bramek

Tak jak wszyscy mówili - takie derby rządzą się swoimi prawami i niezależnie od formy, takie mecze są do wygrania. Trochę fatalna reakcja defensywy przy straconej bramce. To nie może się zdarzać w tak ważnym momencie, tak 'światowej' defensywie.
Co do Alexa - niektórzy są jacyś niecierpliwi widzę. Nie można wymagać od chłopa w takim wieku, żeby dzień, dwa, tydzień po takiej kontuzji sam pociągnął zespół. I gdy tak się nie dzieję, to jest to powód żeby od razu go zastępować na następne mecze?
- Don Mateo
- Juventino
Oczywiście. Sam zainteresowany o tym doskonale wiedział, w przeciwnym razie wątpię, by tak ochoczo przepraszał Alexa za to zagranie. Poza tym jego litościwe spojrzenie na sędziego mówiło samo za siebie.Siewier pisze:W 68 minucie Samuel, który już żółtą kartkę na swoim koncie miał ciągnie mijającego go z piłką na pełnej szybkości Alexa - to powinna być żółta kartka, w konsekwencji czerwona.
Co do meczu; szkoda, że nie wygraliśmy wyżej.
Forza Juve!
- IGI
- Juventino
Wg mnie to bramka Kielona po rykoszecie, bo pilka odbila sie jeszcze od lucio [widac to wyraznie na powtorce z 42 minuty^^ jesli ktos sciagal mecz z sport-video]. Juz raczej nikt wiecej nei bral udzialu w tym bilardzie, po ktorym padla bramka, wiec o spalonym raczej nie ma mowy. Tak w ogole to chyba jeszcze nikt nie wspomnial o rece motty w pierwszej polowie. Sam bym karego nie podyktowal, ale tak sobie przypomnialem ogladajac retransmisje. No i jeszcze jedna kwestia. Przy bramce na 1-1 ewidentnie zaspal Marchisio, bo to on odpowiadal za Eto'o podczas stalych fragmentów gry.BoroSJ pisze:z pewnością wpadła do siatki po rykoszecie, ale nie potrafię rozstrzygnąć na podstawie powtórek od kogo, więc w gruncie rzeczy można się zastanawiać, czy był to:
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2009, 16:37 przez IGI, łącznie zmieniany 1 raz.

- L u k
- Interista
Luker pisze:Graty za zwyciestwo.
Pierwsza bramka chyba ze spalonego(widzialem tylko jedna powtorke, chodzi o dotkniecie pilki przez Melo), ale z przebiegu meczu zasluzyliscie na 3 punkty.
Wystarczajaco "napinkowo" dla ciebie?January pisze:A gdzie się podziali "nasi" czarno-niebiescy "koledzy"? Czyżby brakło słów na napinkę?
- juventusprzemek
- Juventino
Obejrzałem dokładny skrót spotkania i wg mnie gola w 20' zdobył jednak Melo i niech tak zostanie, ponieważ zmaże to czerwoną kartkę jaką otrzymał w derbach.
Spełnia się marzenie o Caceresie, że trzeba go pozyskać:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=14549
Mecz z Interem był świetny w jego wykonaniu i należy mu się miejsce w Juve!
Spełnia się marzenie o Caceresie, że trzeba go pozyskać:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=14549
Mecz z Interem był świetny w jego wykonaniu i należy mu się miejsce w Juve!