Serie A (14): Cagliari 2-0 JUVENTUS
- Pałlo3
- Milanista
Meczu nie oglądałem, ale patrząc na ostatnie wyniki mam wrażenie, że Juve powinno ihmo postawic na bardziej doświadczonego trenera, a Ciro powinien jeszcze poasystowac. Spalletti jest jeszcze wolny? Jeśli tak to szybko postarałbym się o tego trenera. Ofensywny styl gry i pewnie wycisnąłby więcej od takich piłkarzy jak Diego, Amauri, Treze czy Melo. Skład macie nie gorszy od Interu 

FORZA MILAN!
- armin997
- Juventino
Zgadzam się również z poprzednikami odnośnie pomysłu na drużynę: Ferrara nie ma pomysłu żadnego, oglądałem większość meczy Juve, w większości meczy wyglądało to tak, Buffon podanie do obrońcy lub pomocnika i podanie do przodu 50-60 metrów, co to za gra na pewno nie na tą epokę. Jedyny mecz który wyglądał inaczej był z Sampdorią wygrany 5-1 tam chyba piłkarze nie słuchali zaleceń taktycznych Ferrary i zagrali jak sami chcieli, i był wynik i grę przyjemnie się oglądało, ale to chyba jeden jedyny mecz, no może jeszcze ten wygrany z 5-2. reszta meczy to po prostu dla mnie dziadostwo( oglądając mecze brakowało mi paznokci u rąk )choć udawało się również wygrywać. TRZEBA ZMIENIĆ TRENERA FERRARA TU NIC NIE WSKÓRA!!! :doh:
- dp10
- Juventino
Ewidentnie Ciro nie może ogarnąć drużyny bo mamy niezły potencjał...ale ni liczyłbym na zmianę nawet po ewentualnej porażce z Interem (oby to nie miało miejsca
)
marzy mi się Hiddink
ale Spall to też duże nazwisko 

marzy mi się Hiddink

i to są porażki ze średniakami...a jak zaczniemy zaliczać złe wyniki z mocnymi zespołami...to jeszcze osiągną dwucyfrówkę :evil:KamilDeath pisze:podsumujmy:
wpadka z Bologną u siebie, już w tym meczu przypominał mi się poprzedni sezon
wpadka z Palermo, przepraszam kompromitacja
wpadka z Napoli u siebie, jak to się mogło stać, że wygrany mecz przegrywamy ??
wpadka z Cagliari, wychodzimy defensywnie od początku, Giovnico na ławce itd. , a potem gonimy wynik, kompromitacja na całego 3 miejsce w tabeli, 3 pkty mniej ma Parma.....
- Bobeknaklo
- Juventino
Hiddink prowadzi Rosję i jest dyrektorem technicznym Chelsea. Spaletti nie wiem czy to dobre posunięcie.
- armin997
- Juventino
Wybierając pomiędzy Spalettim a Hiddinkiem, ja wybrał bym Hiddinka, ale moim marzeniem było i jest dalej aby JUVE poprowadził Del Bosqe. A zagorzałym fanem Juve jestem już bardzo długi okres czasu będzie tak już z 18 wiosen 

- KamilDeath
- Juventino
ja nie chcę nic mówić, ale my jeszcze nie wygraliśmy z nikim na poziomie, chyba, że zaliczyć cały Rzym, ale patrząc na kadry tych zespołów to chwały nam wielkiej nie przynosi niestety, tak jak mówiłem 2 ważne mecze i nie oszukujmy się jak będzie remis w sobotę i będzie choć jedna pozytywna wypowiedź trenera to popadamy w średniactwo
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- saioo
- Juventino
Dolicz jeszcze ligę mistrzów gdzie odnieśliśmy tylko 2 zwycięstwa i to z izraelskim gigantem.KamilDeath pisze:podsumujmy:
wpadka z Bologną u siebie, już w tym meczu przypominał mi się poprzedni sezon
wpadka z Palermo, przepraszam kompromitacja
wpadka z Napoli u siebie, jak to się mogło stać, że wygrany mecz przegrywamy ??
wpadka z Cagliari, wychodzimy defensywnie od początku, Giovnico na ławce itd. , a potem gonimy wynik, kompromitacja na całego 3 miejsce w tabeli, 3 pkty mniej ma Parma.....
mam nadzieję, że do tej listy za półtorej tygodnia nie dojdą kolejne 2 punkty, bo kibicuje temu klubowi z całego serca, tylko jak się patrzy na taki mecz jak dzisiaj to serce płacze
coraz bardziej jak wielu na forum trzeba się zastanowić co dalej z trenerem, dlaczego ?? bo Leo w Milanie szukał i znalazł coś w kadrze wg mnie o wiele gorszej niż nasza drużyna, u nas im dalej w sezonie tym coraz gorzej, ale wierze że to wszystko się jednak poukłada, wierze
No nic zobaczymy w najbliższym czasie jak to wszystko się ułoży

- KINIEK
- Juventino
Jako że nieczęsto obwiniam trenera po przegranym meczu tak po tym spotkaniu muszę przyznać, że z Ferrary chleba nie będzie a przynajmniej jeszcze nie teraz. To co ta drużyna prezentuje to jakieś kompletne nieporozumienie, znowu gramy chaos, nasi zawodnicy wyglądają jakby się pierwszy raz w życiu widzieli po prostu fatalne zgranie zespołu. Nie wiem jak nasz Ciro wyciągnie nas z tego bagna, elektrowstrząsy mogłyby pomóc, w każdym razie bez terapii szokowej się nie obejdzie, no chyba że naszym celem jest w tym i w następnym sezonie Liga Europejska...
Póki co trzeba dograć do końca ten sezon, bo tak na dobrą sprawę największy problem jest teraz z całą drużyną a nie z poszczególnymi grajkami.armin997 pisze:Jeśli chodzi o ofensywnego pomocnika to ja bym walczył o Davida Silvę z Valencii, obrońca to Kjaer, napastnik to Dzeko lub Kiesling z Bayeru Leverkusen. Co wy na to?
- armin997
- Juventino
Moim zdaniem to mamy zawodników takich, że powinniśmy walczyć o mistrzostwo w serieA bez większych problemów, a jest inaczej z taką grą to najwyżej liga europejska. A co do wzmocnień to w styczniu trzeba kogoś kupić, tylko niech to będzie transfer zrobiony z głowa ja bym kupił obrońcę o ofensywnym usposobieniu ( MOGGI jego brakuje mimo wszystko- ten to miał głowę do transferów). a po sezonie wiadomo trzeba kilku się pozbyć i kilku nabyć. 

- evilboy
- Juventino
Diego out, cannavaro out - Ci ludzie, póki co, nie zasługują na grę w pierwszym składzie. Dośrodkowania Molinaro - miodzio. Amauri jako napastnik też tragicznie...
Jedyne, co mi się podobało w dzisiejszym meczu, to fakt, że przegapiłem jego pierwsze 30 minut.
Jedyne, co mi się podobało w dzisiejszym meczu, to fakt, że przegapiłem jego pierwsze 30 minut.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- binio
- Juventino
evilboy pisze:Diego out, cannavaro out - Ci ludzie, póki co, nie zasługują na grę w pierwszym składzie. Dośrodkowania Molinaro - miodzio. Amauri jako napastnik też tragicznie...
Dobrze się czujesz ? Kogo niby mamy za nich wstawić ? Canna zagrał najsłabszy mecz w sezonie, ale trzymna poziom, gdyby nie Diego nasza ofensywa leżałaby strasznie.
Tu nie chodzi o umiejętności poszczególnych graczy (może poza drobnymi wyjątkami) ale o zgranie, o realizację taktyki. Teraz zwyczajnie mamy 11 zawodników na boisku, ale nie mamy drużyny.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
dokładnie.binio pisze:Dobrze się czujesz ? Kogo niby mamy za nich wstawić ? Canna zagrał najsłabszy mecz w sezonie, ale trzymna poziom, gdyby nie Diego nasza ofensywa leżałaby strasznie.
bo trener powinien wiedzieć kto jak lubi grać i jakie mieć zadania ew. do nich dołączyć jeszcze jakieś, lub podpytać jak grali w starym klubie lub jak grają w reprezentacji jakie dostają zadania itp. Bo skoro tylko w drużynie grają słabiej to coś musi być nie tak z ustalaniem taktyki na dany mecz... czyli krótko mówiąc coś nie tak z trenerem.binio pisze:Tu nie chodzi o umiejętności poszczególnych graczy (może poza drobnymi wyjątkami) ale o zgranie, o realizację taktyki. Teraz zwyczajnie mamy 11 zawodników na boisku, ale nie mamy drużyny.

- gruzin_juve
- Juventino
dokładnie tak! rozumiem zremisować od czasu do czasu, ale Cagliari powinno być ciśnięte przez cały mecz, niestety jak jest każdy widzi.Jak się przegrywa z takimi drużynami to już chyba gorzej być nie może.
ejj a czy nie jest tak ze we włoszech trener nie może prowadzić 2 klubów w jednym sezonie??bo coś takiego obiło mi sie o uszy...więc Spaletti by odpadł, w Hiddinka po prostu nie wierzę (w sensie że do nas mógłby zawitać) więc co zostaje mancini?juande ramos?
chyba czeka nas jednak zmiana na ławce trenerskiej, bo jak wytłumaczyć ze ranieri z 2 razy gorszym składem cisnął w miarę nieźle, a z Ferrarą jak do tej pory zagraliśmy może ze 3 dobre mecze...(roma, sampa, atalanta), poza tym prawie we wszystkich meczach grę prowadzili nasi rywale
- karpiu
- Juventino
Ciro time to say goodbye....ciągłe wystawianie Melo chodz jest bez formy...( rozumeim ze kosztował te 25 mln , ale ... ile mozna? trener ,zarzad ludzie odpowiedzialni za tak wysoka sume za Felipe beda uporczywie na niego stawiać zeby w końcu udowodnił ze sie nie mylili inwestując w niego ...powazne pieniadze kosztem wynikow calego zespolu...
)
Dla mnie :
- Nowy trener
-ofensywny pomocnik z fantazja ( bo diego nie ma z kim pilki wymienic)
-młody utalentowany napastnik ( Amauri papa , VI powinien narazie grac z Treze a Del Piero końcowki , oczywiscie kiedy wylecza kontuzje...)
Żałuje że Ciro nie sprawdził sie tak jak Pepe Guardiola.... czas na zmiany ,czas aby druzyna wiedziala co ma grac ,bo narazie poruszaja sie po boisku jak pijane dzieci we mgle ...

Dla mnie :
- Nowy trener
-ofensywny pomocnik z fantazja ( bo diego nie ma z kim pilki wymienic)
-młody utalentowany napastnik ( Amauri papa , VI powinien narazie grac z Treze a Del Piero końcowki , oczywiscie kiedy wylecza kontuzje...)
Żałuje że Ciro nie sprawdził sie tak jak Pepe Guardiola.... czas na zmiany ,czas aby druzyna wiedziala co ma grac ,bo narazie poruszaja sie po boisku jak pijane dzieci we mgle ...

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!