Serie A (14): Cagliari 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2009, 22:15

Enty mecz o wszystko :angry: Mam złe przeczucie co do najbliższych trzech meczy, ale nie chcę krakać. Zagrać muszą wszyscy którzy cieniowali z Bordoex czyli Melo, Diego, Del Piero i Amauri. Do tego Poulsen i Sissoko czyli choinkowe 4-3-2-1 mi wychodzi.... W tym nowym ustawieniu 4-2-3-1 brakuje mi miejsca dla Marchisio...
WYGRAJCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pray:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 10:46

Czeka nas naprawdę ciężki bój dzisiaj na Sardynii. Odziwo Cagliari nie spisuje się na swoim boisku jakoś wyśmienicie. Zdobyli ledwo 9/18 punktów, ale to i tak jest gorący teren i niby z kompletem punktów wyjeżdżały stąd już takie tuzy jak Siena, czy Chievo to np Inter niemiłosiernie się męczył będąc szczególnie w pierwszej połowie drużyną o stokroć gorszą. Cagliari jest w formie, a ja mam wątpliwości po ostatnich meczach z Udinese i Bordeaux co z nami. Dodatkowo jesteśmy po ciężkiej przeprawie w środku tygodnia i to również każe mi się martwić. Nie mam pomysłu co do taktyki. Z uwagi na to że wrócili Marchisio i Del Piero pewnie powrócimy do starego 4-3-1-2 z Amaurim i Del Piero na szpicy (nie jestem zwolennikiem tej taksy). De Ceglie czy Molinaro na lewej obronie? Powiem szczerze że wolałbym Molka.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 11:01

Po meczu w Lidze Mistrzów z Bordeaux nie wygląda to najlepiej. Mieliśmy sobie zapewnić awans i potem zdobywać punkty już na spokojnie w lidze, niestety jest nerwowo. Pozornie mecz z Cagliari jest łatwym meczem, gdzie trzeba zdobyć 3. punkty, innej opcji nie ma. Gamy z Cagliari na wyjeździe, a tam to się różne rzeczy dzieją, dlatego trzeba będzie bardzo dobrze zagrać, bo być może Inter pogubi punkty w tej kolejce. Nie zagra dobrze grający ostatnio Grosso, wolałbym żeby go zastąpił De Ceglie, bo jest bardziej ograny w tym sezonie niż Molinaro.

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 11:11

Kawał ciężkiego meczu przed nami, to co wyprawia ostatnio Cagliari robi wrażenie. Ale mimo wszystko posadził bym na ławie Melo, za niego Marchisio lub Poulsen który spisuje się całkiem dobrze i warto by było na niego stawiać skoro odzyskał formę. Nie mamy Grosso, więc pewnie wejdzie Molinaro, ciekaw jestem co pokaże po takim czasie siedzenia na ławie. Mam nadzieje, że będzie bardzo się chciał pokazać, bo inaczej Grosso nie będzie miał zmiennika, bo Ciro ewidentnie De Ceglie widzi na innej pozycji. Alex na ławe, Giovinco do boju :wink:

Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 12:17

Tak z innej beczki - czy żółta kartka w dzisiejszym spotkaniu eliminuje któregoś z naszych z następnego spotkania? Kto musi się najbardziej pilnować?

Forza Juve!
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 12:46

G.O.R.O.L pisze:Tak z innej beczki - czy żółta kartka w dzisiejszym spotkaniu eliminuje któregoś z naszych z następnego spotkania? Kto musi się najbardziej pilnować?
Wg gazzetta.it zagrożeni są Grygera, Legro i Poulsen.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 12:59

Mam dzisiaj ogromne nadzieje na zobaczenie przez kilkanaście, może kilkadziesiąt minut Marchisio. Kadra o dziwo jest relatywnie szeroka. Liczę na występ od pierwszej minuty Giovinco.

Inter dzisiaj z Violą, która zwykle po meczach w Champions League, traci pkt w Serie A. Mimo to liczę choćby na remis.
Brutalo pisze:Enty mecz o wszystko :angry:
Dokładnie. Tak jak Buffon powiedział przed sezonem. Od sierpnia do maja zagramy 38 finałów w Serie A. Tylko z takim podejściem możemy zdziałać coś w tej zdominowanej przez Inter lidze.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 14:57

zoff pisze:Liczę na występ od pierwszej minuty Giovinco.
.
Nic z tego:

Juventus (4-4-1-1): Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, Molinaro - Camoranesi, Poulsen, Sissoko, Marchisio - Diego - Amauri

Nie podoba mi się to.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 14:59

Kolejny bardzo ważny mecz przed Nami. Musimy wygrać i kropka. Inny rezultat niż wygrana to będzie ogromny cios. Szczególnie, że Inter gra dziś z Fiorą i jest możliwość aby stracił punkty.

Mam nadzieje, że wygramy oraz liczę na to, że wreszcie zespół zostanie odpowiednio zmotywowany przez Ciro i zagra tak jak przystało na Juventus i na te nazwiska.

Cagilri jest groźne, co pokazało w meczu z dobrze grającym ostanio Milanem, ale to my jesteśmy faworytem. Juventus... ta nazwa wkońcu do czegoś zobowiązuje.

Forza!

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 15:01

Vincitore pisze:
zoff pisze:Liczę na występ od pierwszej minuty Giovinco.
.
Nic z tego:

Juventus (4-4-1-1): Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, Molinaro - Camoranesi, Poulsen, Sissoko, Marchisio - Diego - Amauri

Nie podoba mi się to.
Defensywnie z Cagliari :doh:

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 15:04

No nie takim defensywnym składem to my możemy grać z Interem albo Milanem.
Czemu nie gra Del Piero i Giovinco?

"Juve kocham Juve sławię Juve nigdzy nie zostawię"
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2009, 15:06 przez juventusprzemek, łącznie zmieniany 1 raz.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 15:04

A my narzekalismy na ustawienia Ranieriego...

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 15:08

juventusprzemek pisze:Buffon> LO-Grosso, PO-Caceres, ŚO- Legrottaglie i Chiellini
Camoranesi-LP, Giovinco- ŚP, Salihamidzic PP,
ATAK: Del Piero i Diego
Tak wg mnie powinien zagrać Juventus.

"Juve kocham Juve sławię Juve nigdzy nie zostawię"
Grosso nie gra bo kontuzjowany.
Czemu Legrottaglie, a nie Cannavaro ?
Pomoc w twoim ustawieniu to jakiś żal
Czemu Juve ma grać w 10 ?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 15:12

ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jakim systemem my gramy ? :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 15:14

pan Zambrotta pisze:ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jakim systemem my gramy ? :lol:
chybił trafił?

możemy dzisiaj mieć 2 pkt straty do Interu albo dalej 5 albo 8 albo 6 więc musimy wygrać.

Obrazek
Zablokowany