Serie A (13): JUVENTUS 1-0 Udinese
- krop
- Juventino
Nie rozumiem troche postawy naszych zawodnikow. Graja jakby w ogole nie mieli checi, jeden od drugiego gorzej "gwiazdorzy" a najbardziej irytuje mnie Amauri ktory zamiast grac to fuczy do wszystkich. Slaba tez postawa Diego... przeciez to dla niego gramu taka taktyka a nie inna. Bez rewalacji Melo, ale to juz inna bajka. niech sie chlopaki wezma za siebie bo czas najwyzszy
jak ogladalem ten mecz to myslalem ze zasne, a poczatek tak ladnie sie zapowiadal...

- Lypsky
- Juventino
Uga buga, a o najlepszym na boisku Poulsenie zapomniałeś?Bobek1991 pisze: Caceres gra bardzo dobrze w defensywie, przypomina wręcz Chielliniego, ale w ofensywie momentami się gubi. Chociaż na tle innych naszych bocznych obrońców wypada znakomicie.
Bardzo dobrze Camor, nie sądziłem, że jeszcze wróci do tak wspaniałej gry po serii kontuzji i 2 czerwonych kartkach w przeciągu tygodnia.
Wspaniale Chiellini i Sissoko. Malijczyk zdecydowanie piłkarz meczu dla mnie.
Amauri... żenady ciąg dalszy
Reszta przeciętnie nic specjalnego
Mówiłem by go nie skreślać, obecny Poulsen to zupełnie inny piłkarz niż miernota z przed sezonu.
3 punkty są i jest dobrze, mecz bez historii. Słabo DP, ale trzeba mu dać czas, wspaniale Sissoko, pozytywnie zaskoczył mnie Caseres.
Nasza Brazylijska kolonia do kitu, o dzisiejszym Melo szkoda gadać, Amauri podobnie, a i Diego nie pokazał nic nadzwyczajnego (czemu nie zmienił butów?!).
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Quattro
- Juventino
bunjuve pisze:To co powiesz na dzisiejszą dyspozycję Giovinco, piłkarza, który podobno jest w wysokiej formie???Chciałem zapamiętać wszystkie jego słabe momenty ale za dużo tego.
Jest słabszy niż Molinaro. Ten przynajmniej szybki jest. ;]
Gorszy od niego na boisku był tylko Melo
45 min w wyk. Giovinco > 45 DP.
Seba chociaz na tym skrzydle pykal coś. Ciężko bo go dojeżdzali.
- Corcky
- Juventino
- Bardzo dobry mecz Poulsena. Tak jak ganiono go przez długi czas, tak teraz trzeba go chwalić. Piłka do Caceresa, po której padła bramka rewelacyjna
- Melo dzisiaj przebił wszystkie swoje słabe mecze w Juve. Irytujący do bólu. Dobrze, że wszedł w jego miejsce Sissoko. Spodziewałem się po nim wiele i jak zwykle się nie zawiodłem. Nie boję się tego napisać - absolutnie kluczowy zawodnik tej drużyny. Z Sissoko Juve będzie dużo silniejsze.
- Chiellini na optymalnym poziomie. Nic dodać nic ująć.
Ogólnie mecz meganudny w naszym wykonaniu. W pierwszej połowie nie sprawdziło się 4-2-3-1. Diego grał słabo. W drugiej przeszliśmy na 4-4-2 i Brazylijczyk na skrzydle prezentował się lepiej. Nie chcę wyciągać daleko idących wniosków, ale na przyszłość jego umiejętność gry na tej pozycji może się jeszcze przydać.
Wejście Del Piero bez szału. Co napawa optymizmem to fakt, że razem z Diego szukali się na boisku i ich współpraca powinna iść w dobrym kierunku.
Reasumując - cieszy powrót do gry Momo i Alexa. O ile temu drugiemu powrót do optymalnej formy zajmie jakiś czas, o tyle na tego pierwszego możemy już liczyć. ta wiadomość w obliczu trudnych meczów które nas czekają powinna dodać nam otuchy. Gra niestety nie wygląda dobrze.

- Melo dzisiaj przebił wszystkie swoje słabe mecze w Juve. Irytujący do bólu. Dobrze, że wszedł w jego miejsce Sissoko. Spodziewałem się po nim wiele i jak zwykle się nie zawiodłem. Nie boję się tego napisać - absolutnie kluczowy zawodnik tej drużyny. Z Sissoko Juve będzie dużo silniejsze.
- Chiellini na optymalnym poziomie. Nic dodać nic ująć.
Ogólnie mecz meganudny w naszym wykonaniu. W pierwszej połowie nie sprawdziło się 4-2-3-1. Diego grał słabo. W drugiej przeszliśmy na 4-4-2 i Brazylijczyk na skrzydle prezentował się lepiej. Nie chcę wyciągać daleko idących wniosków, ale na przyszłość jego umiejętność gry na tej pozycji może się jeszcze przydać.
Wejście Del Piero bez szału. Co napawa optymizmem to fakt, że razem z Diego szukali się na boisku i ich współpraca powinna iść w dobrym kierunku.
Reasumując - cieszy powrót do gry Momo i Alexa. O ile temu drugiemu powrót do optymalnej formy zajmie jakiś czas, o tyle na tego pierwszego możemy już liczyć. ta wiadomość w obliczu trudnych meczów które nas czekają powinna dodać nam otuchy. Gra niestety nie wygląda dobrze.
Del Piero nie grał na skrzydle.Seba chociaz na tym skrzydle pykal coś. Ciężko bo go dojeżdzali.
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2009, 23:09 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro Del Piero ole!
- Reg
- Juventino
Zwycięstwo nieco wymęczone, ale bardzo ważne. Przez większość spotkania kontrolowaliśmy sytuację. Co prawda w ataku nie było dużo klarownych okazji, ale Udinese nie stworzyło praktycznie żadnego zagrożenia poza sytuacją z końcówki. Gra wszystkich obrońców mi się dziś podobała. Najlepiej Chiellini, mimo kilku niegroźnych potknięć na początku. Skała w defensywie. Cannavaro też nieźle. Ciekawe czy to coś poważnego z tym udem. Ale jeśli grał w II połowie to może nie będzie tak źle. Caceres dzisiaj ładny mecz. Do tego fajna asysta. Zdecydowanie powinien grać w kolejnych meczach. Grosso świetne wejście ofensywne zakończone bramką po podaniu Caceresa. Nawet w obronie zagrał dziś w miarę pewnie. W pomocy bardzo dobrze Poulsen. Zaliczył kluczowe podanie przy bramce. Wyraźnie jego forma rośnie i to cieszy. Melo łaskawie nie skomentuję, bo już nie mam na niego siły. Giovinco najsłabiej z ofensywnej trójki. Diego i Camor nieco lepiej, ale to jeszcze nie to czego się od nich oczekuje. Amauri poza zmarnowaną świetną okazją niezbyt widoczny. Dobre i odważne zmiany Ferrary. Dokładnie takie jakich oczekiwałem. Sissoko pokazał kto rządzi w środku. Dzisiaj przez 45 minut więcej odbiorów niż Melo przez ostatni miesiąc. Powinien stworzyć mocną parę w środku pola razem z Poulsenem. A jak wróci Marchisio będzie ściana nie do przejścia. Szkoda, że Ferrara musi wystawiać Melo tylko dlatego, że kosztował 25 mln. Mam nadzieję, że jak wróci Claudio to Ciro będzie miał odwagę, żeby odesłać Melo na trybuny, tam gdzie jego miejsce. Del Piero strasznie powolny. Kiedy miał piłkę miałem wrażenie, że mecz odtwarzany jest w zwolnionym tempie. Ogólnie słaby występ, ale w końcu nie grał kilka miesięcy. Niestety nie widzę ustawienia w którym byłoby miejsce jednocześnie dla Diego, Del Piero i Camora. Del Piero nie nadaje się na ofensywnego pomocnika ani skrzydłowego. Diego dzisiaj zniknął po przejściu na lewą stronę, a w 4-3-1-2 marnuje się potencjał Camora. Ciężki orzech do zgryzienia dla Ferrary. W 94` serce podeszło mi do gardła, a przed oczami stanęły mecze z Violą, Catanią, Chievo, Bolognią itd... Na szczęście tym razem się udało. Po meczach z Atalantą i Smapdorią gdzie przez ostatnio pół godziny był pełny luz znowu nerwówka pod koniec. Tak nie może być.
- koki90
- Juventino
Słabo, słabo, słabo... Napad porażka, zero skuteczności. Znów bokami wychodzą nam mecze reprezentacji, chociaż Ci, którzy powinni napędzać naszą drużynę pracowali na miejscu.
Najlepszy na boisku moim zdaniem Sissoko. Zero zbędnych ruchów, same konkrety. To mi się podoba i tak powinno być.
Przed meczem wielu chciało po prostu 3 pkt. bez względu na styl więc te osoby nie powinny skamleć, bo dostały czego chciały
Prawdziwe sprawdziany dopiero nadchodzą więc szykujmy internety, fotele, klawiatury, telewizory, platformy, piloty, inne gadżety i ...LECHY (+18 ) bo będzie się działo ;>
Najlepszy na boisku moim zdaniem Sissoko. Zero zbędnych ruchów, same konkrety. To mi się podoba i tak powinno być.
Przed meczem wielu chciało po prostu 3 pkt. bez względu na styl więc te osoby nie powinny skamleć, bo dostały czego chciały

Ostatnio zmieniony 22 listopada 2009, 23:14 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Jeden z tych "mośków" to pan Lipiński, jeden z najlepszych w naszym kraju redaktorów sportowych, specjalista od Calcio (prywatnie kibic Juve), pisze świetne felietony - tak wiec poki nie osiagniesz poziomu widzy o wloskiej pilce zblizonego do pana Lipińskiego, oszczedz sobie takich tekstow. Drugi pan - owszem - widac ze do meczu przygotowal sie slabiej niz tego wszyscy oczekujemy za kazdym razem, ale zanim zaczniecie wylewac na niego pomyje pomyscie sobie jakie "cuda" wyprawiali na meczach Juve "specjalisci" z Polsatu (pan Kolton z panem EKSPERTEM Kozminskim).SAJAN pisze:Gorsze od gry były komentarze tych mośków z C+Sport żenujące wypowiedzi i żałosne statystyki
Jaki mecz taki komentarz - a ze mecz byl nudny jak flaki z olejem...Simi pisze:Komentarz na C+ istna żenada, puste słowa, nie potrzebne zdania, po co to komu ?
Co do samego meczu: Del Piero slabiuuuuutko, tak samo Amauri... Naprawde nie mam pojecia jak sobie poradzimy do konca roku grajac w takim zestawieniu w ataku. Giovinco - oferta Liverpoolu nadal aktualna? ;D Jedyni ktorym chcialo sie dzisiaj grac to Camoranesi i Poulsen - reszta to bezproduktywna bieganina (Diego) i komedia pomylek (Cannavar).
- Marian.
- Juventino
Mi tam 0:0 z Bordo wystarczy. Najważniejsze aby nie przegrać, by potem nie walczyć z Bayernem o awans.gawron pisze: Ale czy Żyrondyści będą łatwiejszym przeciwnikiem? Nawet bez Gourcuff'a? Wątpię. Trzeba się bardziej postarać. Pierwsze miejsce w grupie czeka.
Mam nadzieję, że nasi zagrają duużo lepiej z Cagliari niż dziś z Udine i wygrają tak jak z Atalantą czy Sampą, bo z taką grą jak dziś ciężko będzie nawet zremisować z Cagliari, nie wspominając już o Interze...

- saioo
- Juventino
Poulsen się rozbrykał
świetne piłki oby tak dalej, Melo sobie musi odpocząć, z meczu na mecz zaskakuje mnie Caceres coraz lepiej sobie radzi
, no i oczywiście Momo gracz meczu strasznie mi go brakowało.
Znów troszkę nas postraszyli swoja grą szczególnie w końcówce no ale ważne 3pkt.

Znów troszkę nas postraszyli swoja grą szczególnie w końcówce no ale ważne 3pkt.
- bunjuve
- Juventino
Masz na myśli, że 45 minut w wykonaniu Giovinco było lepsze od 45 DP (Double Penetration???) Masz interesujące doświadczenia, o których nie powinieneś opowiadać na tym forumQuattro pisze:bunjuve pisze:To co powiesz na dzisiejszą dyspozycję Giovinco, piłkarza, który podobno jest w wysokiej formie???Chciałem zapamiętać wszystkie jego słabe momenty ale za dużo tego.
Jest słabszy niż Molinaro. Ten przynajmniej szybki jest. ;]
P.S. czekam na kartkę od moderatorów i z góry dziękuje, a panu Quattro życzę w życiu jednak milszych chwil

Ostatnio zmieniony 22 listopada 2009, 23:13 przez bunjuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Reg pisze:Melo łaskawie nie skomentuję, bo już nie mam na niego siły.
Hola hola, para Melo-Sissoko prezentowała się bardzo dobrze, nie skreślałbym Brazylijczyka po pierwszym tak słabym meczu w jego wykonaniu. Wcześniej przeplatał dobre występy słabymi, spędzenie 2 meczów na ławce może okazać się dla niego zbawienne. Ja wolę Melo niż nijakiego Marchisio, tylko niech oduczy się tych idiotycznych stratReg pisze: Dzisiaj przez 45 minut więcej odbiorów niż Melo przez ostatni miesiąc. Powinien stworzyć mocną parę w środku pola razem z Poulsenem. A jak wróci Marchisio będzie ściana nie do przejścia. Szkoda, że Ferrara musi wystawiać Melo tylko dlatego, że kosztował 25 mln. Mam nadzieję, że jak wróci Claudio to Ciro będzie miał odwagę, żeby odesłać Melo na trybuny, tam gdzie jego miejsce.

Ostatnio zmieniony 22 listopada 2009, 23:11 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Corcky
- Juventino
Nie mogę się z Tobą zgodzić co do oceny Diego. Według mnie Diego w pierwszej połowie, grając na nominalnej pozycji, grał dzisiaj słabo. Nie radził sobie. W drugiej połówce przeszedł na lewe skrzydło i tam miał więcej miejsca, kilka razy przyśpieszył, a innym razem wywalczył wolnego. Jak dla mnie w drugiej połówce Brazylijczyk "pojawił się", a nie "zniknął"Reg pisze: Diego dzisiaj zniknął po przejściu na lewą stronę, a w 4-3-1-2 marnuje się potencjał Camora.

Alessandro Del Piero ole!
- Quattro
- Juventino
Aahhh bym Ci rzucił riposte ale powiem tylko "Ni si łan pa ta" ;-)bunjuve pisze:Masz na myśli, że 45 minut w wykonaniu Giovinco było lepsze od 45 DP (Double Penetration???) Masz interesujące doświadczenia, o których nie powinieneś opowiadać na tym forumQuattro pisze:bunjuve pisze:
To co powiesz na dzisiejszą dyspozycję Giovinco, piłkarza, który podobno jest w wysokiej formie???
P.S. czekam na kartkę od moderatorów i z góry dziękuje, a panu Quattro życzę w życiu jednak milszych chwil
- mb_1897
- Juventino
Bramka lewego obrońcy po podaniu prawego:D
Przyjemny występ Grosso i Caseresa.
Sissoko! Uwielbiam tego gościa. Gdyby, tylko szybciej myślał w rozegraniu byłoby ok. Z Poulsenem stworzyli całkiem udane defensywne show:D
Czekam, aż nasz kapitan wróci do formy, bo dzisiaj szło mu średnio. Jedna fajna akcja z Diego:)
Amauri grał piach
. Zamiast narzekać i gestykulować (Włochem jeszcze nie jest :-D ) niech się weźmie do roboty.
Zadrżało mi serce w 93min. o mały włos a znów stracilibyśmy cenne 3 pkt w ostatnich minutach.
chyba tyle :-D
pozdrawiam.
Przyjemny występ Grosso i Caseresa.
Sissoko! Uwielbiam tego gościa. Gdyby, tylko szybciej myślał w rozegraniu byłoby ok. Z Poulsenem stworzyli całkiem udane defensywne show:D
Czekam, aż nasz kapitan wróci do formy, bo dzisiaj szło mu średnio. Jedna fajna akcja z Diego:)
Amauri grał piach

Zadrżało mi serce w 93min. o mały włos a znów stracilibyśmy cenne 3 pkt w ostatnich minutach.
chyba tyle :-D
pozdrawiam.
"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
- David Trezeguet