Zakłady bukmacherskie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2009, 16:41

Molek big fun juve pisze:Ja mam pytanie do znawców tematu :P Wytłumaczy mi ktoś o co kaman z tą ustawą hazardową ? Bo nie interesowałem się tym zbytnio, TV nie oglądam , a dochodzą do mnie słuchy , że przez internet w ogóle nie będzie można postawić kuponów. Ktoś coś wie dokładniej ? Bo jak tak by było , to życzę naszemu kochanemu rządowi , żeby ich piorun ustrzelił, już lepiej by było , żeby kontrolowali czy płacą ludzie podatki od wygranej. :angry:
Może Cię to zdziwi, bo mnie zdziwiło bardzo, ale formalnie rzecz biorąc e-hazard jest zakazany już od dawna: "Zakaz e-hazardu tylko na papierze", lecz prawo to nie jest egzekwowane.

Natomiast w całej tej aferze chodzi o to, że koledzy "Donka" tj. "Miro", "Zbychu" i "Grzesio" narazili go na spadek popularności w sondażach, zatem "Donek" zabrał się za hazard, że tak powiem totalnie, żeby "chronić społeczeństwo przed jego szkodliwym wpływem" bez względu na to czy poszczególni członkowie społeczeństwa chcą być przed nim chronieni czy nie. Dzięki temu zyska trochę w sondażach, co dla "Donka" jest najważniejsze.

Skrywanym rezultatem tego rządowego zainteresowania hazardem będzie administracyjne zagwarantowanie miliardów złotych właścicielom kasyn: oświadczenie Centrum im. Adama Smitha w sprawie tzw. "afery hazardowej". Czyli koledzy "Mira", "Zbycha" i "Grzesia" i tak będą mieli powody do zadowolenia.

Szanowni Panowie administratorzy/moderatorzy, dlaczego po napisaniu tego posta wyświetla mi się komunikat "Nie istnieją żadne posty dla tego tematu", mój post jest na stronie 39, a na stronie 40 nie ma nic, chociaż powstała?

Obrazek
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2009, 19:45

madmo pisze:
Molek big fun juve pisze:Ja mam pytanie do znawców tematu :P Wytłumaczy mi ktoś o co kaman z tą ustawą hazardową ? Bo nie interesowałem się tym zbytnio, TV nie oglądam , a dochodzą do mnie słuchy , że przez internet w ogóle nie będzie można postawić kuponów. Ktoś coś wie dokładniej ? Bo jak tak by było , to życzę naszemu kochanemu rządowi , żeby ich piorun ustrzelił, już lepiej by było , żeby kontrolowali czy płacą ludzie podatki od wygranej. :angry:
Może Cię to zdziwi, bo mnie zdziwiło bardzo, ale formalnie rzecz biorąc e-hazard jest zakazany już od dawna: "Zakaz e-hazardu tylko na papierze", lecz prawo to nie jest egzekwowane.

Natomiast w całej tej aferze chodzi o to, że koledzy "Donka" tj. "Miro", "Zbychu" i "Grzesio" narazili go na spadek popularności w sondażach, zatem "Donek" zabrał się za hazard, że tak powiem totalnie, żeby "chronić społeczeństwo przed jego szkodliwym wpływem" bez względu na to czy poszczególni członkowie społeczeństwa chcą być przed nim chronieni czy nie. Dzięki temu zyska trochę w sondażach, co dla "Donka" jest najważniejsze.

Skrywanym rezultatem tego rządowego zainteresowania hazardem będzie administracyjne zagwarantowanie miliardów złotych właścicielom kasyn: oświadczenie Centrum im. Adama Smitha w sprawie tzw. "afery hazardowej". Czyli koledzy "Mira", "Zbycha" i "Grzesia" i tak będą mieli powody do zadowolenia.

Szanowni Panowie administratorzy/moderatorzy, dlaczego po napisaniu tego posta wyświetla mi się komunikat "Nie istnieją żadne posty dla tego tematu", mój post jest na stronie 39, a na stronie 40 nie ma nic, chociaż powstała?
Czyli mam rozumieć z tego , że jak wejdzie ustawa , to mogę zapomnieć o zakładach przez internet? Nawet jeżeli bym zapłacił podatek od wygranej ? Szczerze mówiąc to po tej ustawie to popularność zmaleje drastycznie ;) bo dużo Polaków gra przez internet, powalone to państwo ;/

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2009, 22:50

Molek big fun juve pisze:Czyli mam rozumieć z tego , że jak wejdzie ustawa , to mogę zapomnieć o zakładach przez internet? Nawet jeżeli bym zapłacił podatek od wygranej ? Szczerze mówiąc to po tej ustawie to popularność zmaleje drastycznie bo dużo Polaków gra przez internet, powalone to państwo ;/
Przeczytaj jeszcze raz ten artykuł, granie przez internet jest teoretycznie zakazane już teraz:
Obecnie art. 107 § 2 kodeksu karnego skarbowego zakazuje uczestnictwa w zagranicznej grze losowej lub zakładzie wzajemnym na terytorium Polski. Także gdy polski internauta, siedząc przed komputerem np. w Warszawie, obstawia zakłady oferowane przez spółkę z Gibraltaru. Grozi za to grzywna do 720 stawek dziennych (czyli nawet kilku milionów złotych) lub do trzech lat więzienia. W przypadkach mniejszej wagi przepisy przewidują grzywnę za wykroczenie skarbowe (maksymalnie ok. 25 tys. zł). Gracze nie przejmują się jednak, bo w ciągu ostatnich kilku lat był tylko jeden przypadek prawomocnego skazania na podstawie art. 107 § 2 k.k.s.

"Zakaz e-hazardu tylko na papierze"
Sam byłem mocno zaskoczony jak to przeczytałem, bo artykuł znalazłem przez przypadek na stronie "Rzeczpospolitej". Przecież wszędzie są reklamy internetowych bukamcherów, mają je koszulkach Wisła i Lech, ponadto pełno ich na stadionach, na piłkarskich stronach internetowych itp. itd.

"Donek" chce chyba, żeby cały hazard był skupiony w kasynach, dzięki czemu asministracyjnie zapewni im zyski, o czym napisało w swoim oświadczeniu CAS.

Popularność Platformy przez ten zakaz nie zmaleje, ponieważ w opinii większości hazard jest zły i koniec. Szkoda tylko, że oni nie grają. Najzabawniejsze jest to, że Platformersi deklarują się jako "liberałowie", normalnie kupa śmiechu z przewagą kupy.

Obrazek
__Alex__

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2009, 23:59

Orientujecie się Panowie kiedy ta ustawa ma wejść?
Hmmmm... to nie zbyt dobra wiadomość, może jednak sprawa nie jest przesądzona? i będzie jak z podatkiem ekologicznym? Jeśli jednak tak, to lata świetności zakładów buk. naziemnych znów powrócą na dobre...

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2009, 00:48

__Alex__ pisze:Orientujecie się Panowie kiedy ta ustawa ma wejść?
Hmmmm... to nie zbyt dobra wiadomość, może jednak sprawa nie jest przesądzona?
Ograniczenia mają być, nie wiadomo tylko jak daleko posunięte.
Premier dodał, że zaakceptowana przez szefów sejmowych klubów została też propozycja zakazu hazardu w Internecie, z wyłączeniem zakładów wzajemnych. - Tu mam wrażenie uzyskaliśmy taki wstępny konsensus - powiedział szef rządu. Chociaż - zastrzegł - liderzy polityczni "zarezerwowali sobie prawo do ewentualnego zgłaszania poprawek".

Źródło
"Donek" mówi, że zakazany ma być hazard w internecie, z wyłączeniem zakładów wzajemnych.
Zgodnie z ustawą z 1992 r. zakładami wzajemnymi są zakłady o wygrane pieniężne polegające na odgadywaniu wyników sportowego współzawodnictwa ludzi lub zwierząt, w których uczestnicy wpłacają stawki, a wysokość wygranej zależy od łącznej kwoty wpłaconych stawek. Zakłady wzajemne, czyli po prostu totalizatory, mogą być urządzane tylko na restrykcyjnych warunkach przewidzianych w ustawie.

Źródło
Czyli będzie można obstawić wynik zdarzenia sportowego, ale zagrać w pokera już chyba nie bardzo.

Dość ciekawy artykuł o e-hazardzie: "E-hazard? To taki czas miłej zabawy".

Obrazek
dzodzik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2009, 20:05

Atalanta- Juventus 2 1.70

stawka 24 zł
ewentualna wygrana 40,80 gr

Stawiam na Juventus, gdyż uważam, że limit straconych punktów przez nas został wyczerpany i ewentualna ich strata w tym meczu może definitywnie przekreślić nasze szanse na mistrzostwo. Dlatego myślę, że nasi będą się dwoić i troić, żeby wygrać to spotkanie.

"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 00:31

Orientuje sie ktos czy w sprawie salonow gier beda wprowadzane nowe przepisy prawne?

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2009, 12:48

Nadchodzą ciężkie czasy dla e-hazardu: "Celnicy wyśledzą Cię w internecie".

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2009, 16:20

Witam
Chciałbym prosić o opinię użytkowników korzystających z bukmacherki przez internet. Z jakich serwisów korzystacie i czy jesteście z nich zadowoleni? W których da się oglądać mecze Serie A ?

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2009, 17:39

Brutalo pisze:Z jakich serwisów korzystacie i czy jesteście z nich zadowoleni?
Korzystałem z usług strony www.bet-at-home.com. Na razie zrobiłem sobie przerwę. Może wrócę do zakładów jeszcze...
Z usług jestem zadowolony, ale ze swojego szczęścia lub może bardziej jego braku już mniej. :angry:
Brutalo pisze:W których da się oglądać mecze Serie A ?
Ja osobiście oglądam na www.bet365.com. Nie musisz tam obstawiać, żeby oglądać mecze, wystarczy się zarejestrować.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2009, 17:54

Brutalo pisze:Witam
Chciałbym prosić o opinię użytkowników korzystających z bukmacherki przez internet. Z jakich serwisów korzystacie i czy jesteście z nich zadowoleni? W których da się oglądać mecze Serie A ?
Serie A mozna calkiem fajnie ogladac na bet365.com - i to za friko (nie trzeba miec na koncie) oraz z ang komentarzem. Polecam.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 listopada 2009, 23:02

Dzięki za odpowiedzi. Poczytałem w internecie opinie i zarejestrowałem się "finansowo" w betclick i... na razie nie narzekam 8) Chociaż pierwsze internetowa wtopa zaliczona. Myślałem że tutaj nie będzie zasady "Nie ważne za ile obstawiasz, zawsze jeden nie wchodzi" :angry: :roll:
Po takich wtopach mam wrażenie że to jeden wielki układ gwarantujący że zawsze jeden pewniak musi nie wejść :whistle: Wiem że teoria spiskowa, ale... :twisted:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
mb_1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2009, 15:02

w weekend Fiora nie weszła na 140zł;/
wczoraj sevilla przegrała i też lipa..
może dzisiaj coś wejdzie;D

"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
__Alex__

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2009, 00:31

SAD: NBA 26.11.2009 01:00
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers
Typ: x2
Kurs:2,5
Stawka: 7/10

__Alex__

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2009, 12:48

__Alex__ pisze:SAD: NBA 26.11.2009 01:00
Indiana Pacers - Los Angeles Clippers
Typ: x2
Kurs:2,5
Stawka: 7/10
Indiana Pacers 86 - 73 Los Angeles Clippers
Przegrali mecz w ostatniej kwarcie... :płaczę:

Dziś zagrałem sobie Coppa Italia

Napoli - Cittadella
Typ: X
Kurs: 5.00
Stawka: 4/10

1-0... nie tak miało być ale cóż... zdarza się i tak... :/

-----
madmo pisze:Nadchodzą ciężkie czasy dla e-hazardu: "Celnicy wyśledzą Cię w internecie".
Mało brakowało a zakłady bukmacherskie całkowicie by upadły, chcieli wprowadzić 50% podatek co oczywiście by skutkowało końcem buków naziemnych, dużo osób by straciło prace, do budżetu państwa by już nie wpływała kasa z podatków i ostatecznie się wycofali z tego chorego pomysłu, podatek ma być podniesiony do 12% jeśli się nie mylę, do tego może już nie długo będzie można grać w sieci całkiem legalnie płacąc podatek, bo w nowej ustawie jest też zapis o możliwości obstawiania wyników sportowych w Internecie ale tylko w przypadku gdy firma przyjmująca zakłady będzie zarejestrowana w Polsce.

Natomiast rzeczywiście mają się za to wziąć za graczy grających u obecnych bukmacherów na Malcie itp.
Skarbówka, celnicy mają ścigać, rządzący co moim zdaniem jest ograniczeniem swobód obywatelskich blokować strony bukmacherskie i wszystkie które uznają za "złe" :angry: ale to może nie przejść bo decydujący głos w tej sprawie będzie miała UE...

Ja obecnie gram całkiem legalnie przez Internet, nie wiem czy wiecie ale jest taka możliwość grania w Toto-Mixe, wiadomo obecnie 10% podatek ale jak dla mnie wszystko jest na razie ok.
Jedyną wadą jest może brak możliwości obstawienia pojedynczego zdarzenia z bardzo niskiej ligi lub jakiejś egzotycznej, wtedy trzeba się ratować wizytą osobistą w innym naziemnym buku ;)

Tak z innego tematu...

Osoby które nie raz się zastanawiają nad tym dlaczego nie które mecze zwłaszcza z niższych lig w dziwny sposób sie kończą polecam np. takie news-y
( heh w newsie dopasowali też dobre zdjęcie :lol: )
--> CLICK

I tu dość konkretny wywiad z osobą która w tym grubo siedzi ;)
--> CLICK

ODPOWIEDZ