Serie A (11): Juventus 2-3 Napoli
- Kubba
- Juventino
Tak jak myślałem, mecz całowicie inny niż ten z Sampą...
Obrona, szczególnie przy stałych fragmentach dziurawa jak ser szwajcarki. Chyba tylko dzięki, krzywiznom na głowach piłkarzy Napoli piłka leciała obok a nie w światło bramki.
Mam nadzieje, że druga połowa będzie dużo lepsza w Naszym wykonaniu.
Czekam cały czas na bramkę Diego i Giovinco. Ten drugi był baaaardzooo blisko w 30 sekundzie meczu... Ehh szkoda, że to nie weszło.
Oby uraz Camora nie był groźny i nie wyeliminował go na jakiś dłuższy okres czasu.
Forza!
Obrona, szczególnie przy stałych fragmentach dziurawa jak ser szwajcarki. Chyba tylko dzięki, krzywiznom na głowach piłkarzy Napoli piłka leciała obok a nie w światło bramki.
Mam nadzieje, że druga połowa będzie dużo lepsza w Naszym wykonaniu.
Czekam cały czas na bramkę Diego i Giovinco. Ten drugi był baaaardzooo blisko w 30 sekundzie meczu... Ehh szkoda, że to nie weszło.
Oby uraz Camora nie był groźny i nie wyeliminował go na jakiś dłuższy okres czasu.
Forza!
- eslk
- Juventino
Bardzo szybki, ciekawy mecz, wiele strzalow i okazji do zdobycia gola. Ogladalem od 10 minuty, wiec niestety nie widzialem tej akcji Camora i Giovinco. Napoli takze mialo 2 sytuacje po kornerach, gdzie najpierw krycie zgubil Grygera, a potem Cannavaro. Szkoda takze paru dobrych albo bardzo dobrych akcji Juventusu.
Bramka padla po wrzutce w pole karne (z akcji) i strzale glową Treze - ale tez nie jestem pewien w 100%, poniewaz akurat w tym momencie mi wcięło ; )
Słabo gra Canna, słabo rowniez dzisiaj Melo. Bardzo fajnie prezentuje sie Poulsen, niezle takze gra Grygera. Camoranesi gral swietnie do momentu zejscia z powodu kontuzji (rozbity luk brwiowy, cala twarz mial zalana krwia). Nota bene, chyba zawodnik Napoli powinien dostac czerwona kartke, za to wejscie w Mauro (lokciem). Aczkolwiek takze nie jestem pewien, poneiwaz ogladam mecz w sredniej jakosci.
Dobrze Diego, Giovinco niezle, ale potrafi grac duzo lepiej. Tiago nie warto oceniac po 15 minutach gry.
Bramka padla po wrzutce w pole karne (z akcji) i strzale glową Treze - ale tez nie jestem pewien w 100%, poniewaz akurat w tym momencie mi wcięło ; )
Słabo gra Canna, słabo rowniez dzisiaj Melo. Bardzo fajnie prezentuje sie Poulsen, niezle takze gra Grygera. Camoranesi gral swietnie do momentu zejscia z powodu kontuzji (rozbity luk brwiowy, cala twarz mial zalana krwia). Nota bene, chyba zawodnik Napoli powinien dostac czerwona kartke, za to wejscie w Mauro (lokciem). Aczkolwiek takze nie jestem pewien, poneiwaz ogladam mecz w sredniej jakosci.
Dobrze Diego, Giovinco niezle, ale potrafi grac duzo lepiej. Tiago nie warto oceniac po 15 minutach gry.
- Vincitore
- Juventino
Zmaścił.Alexinhio-10 pisze: Powiedzcie mi na poczatku Gio co był sam na sam to był spalony czy poprostu tak zmaścił??
Nie wygląda to tak jak z Sampdorią, rozumiem zmęczenie itp, wygląda to średnio. Koncentracja przy rzutach rożnych Napoli i krycie woła o pomstę do nieba. Trzeba to podwyższyć ...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Aha bo widziałem powtórke i nie wiedziałem czy spalony czy jak. Eh szkoda bo by się nam przełamał troche, napewno musi poćwiczyć strzały na treningach bo słabo mu to wychodzi i widać że boi się poprostu czasem zdecydowac na zakończenie akcji. Nie jest źle wiadomo że nie gramy tak jak z Sampą ale i tak gramy narazie lepiej niż w wielu poprzednich meczach. Moim zdaniem właśnie najbadziej brakuje Sissoko i Amauriego, Melo to jednak typowy przecinak do rozgrywania się nie nadaje wogóle.Vincitore pisze:Zmaścił.Alexinhio-10 pisze: Powiedzcie mi na poczatku Gio co był sam na sam to był spalony czy poprostu tak zmaścił??
Nie wygląda to tak jak z Sampdorią, rozumiem zmęczenie itp, wygląda to średnio. Koncentracja przy rzutach rożnych Napoli i krycie woła o pomstę do nieba. Trzeba to podwyższyć ...
- Szilgu
- Juventino
Z tą czerwoną kartką bym nie przesadzał. Camoranesi sam nabiegł mu na ten łokieć. Obrońca nawet nie widział, że Mauro jest przy nim. Sędzia dobrze się zachował i nie gwizdnął faulu.
Grygere trzeba chyba na lewą stronę przenieść. Dośrodkowanie z lewej nogi (po którym padła bramka) dużo ładniejsze niż 90% prawą
Ogólnie póki co mamy spore szczęście. Napoli miało więcej sytuacji w meczu i to oni powinni prowadzić.
Melo typowy przecinak?
To, że u nas tego nie pokazuje nie oznacza, że nie potrafi rozgrywać. Sissoko może tylko uczyć się od Melo długich piłek. Momo jednak potrafi przyspieszyć grę i wejść na szybkości, czego Felipe może mu pozazdrościć.
Z resztą w tym meczu Melo gra beznadziejnie.
Grygere trzeba chyba na lewą stronę przenieść. Dośrodkowanie z lewej nogi (po którym padła bramka) dużo ładniejsze niż 90% prawą
Ogólnie póki co mamy spore szczęście. Napoli miało więcej sytuacji w meczu i to oni powinni prowadzić.
Melo typowy przecinak?
To, że u nas tego nie pokazuje nie oznacza, że nie potrafi rozgrywać. Sissoko może tylko uczyć się od Melo długich piłek. Momo jednak potrafi przyspieszyć grę i wejść na szybkości, czego Felipe może mu pozazdrościć.
Z resztą w tym meczu Melo gra beznadziejnie.
- juveninhoo
- Juventino
Ktoś będzie tak miły i powie jak wpadły trzy kolejne gole? na live ESPn.com każdy gol wygląda tak samo
Mam nadzieję, ze dowieziemy wynik do końca

Mam nadzieję, ze dowieziemy wynik do końca
"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby, którą się jest"- Kurt Cobain
- JuveForever1983
- Juventino
do jasnej ciasnej, normalnie brak slow. myslalem ze prowadzac 2:0 nie mozna tego przegrac. ale nasza defensywa powinna dostac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> za to spotkanie. stracic az 3 bramy? nasi znow sa wolni. moze powinni dostac po kieszeni? mamy tragicznie krotka lawke. Momo wroc!
moze Lippi powinien wpasc na trening i zrobic porzadna suszarke, zwlaszcza swojemu blokowi defensywnemu
moze Lippi powinien wpasc na trening i zrobic porzadna suszarke, zwlaszcza swojemu blokowi defensywnemu
- krop
- Juventino
Amatorszczyzna i muchy w nosie, nasi nie graja NIC! dwie bramki dla nas wpadly fartem. Pierwsza to Treze odbil sie od polki a druga to podali Giovinco. Ten Ferrara to jakis baran jest 15 min do konca 2:2 a on sciaga def pom i wpuszcza napadziora :shock: Nasi sobie chodza po boisku, Diego ne ma z kim rozgrywac PORAZKA. Kolejny sezon stracony, inter znnow mistrzem... w LM tez nie powalczymy.
EDIT:
Jeszcze czerwo dla Amauriego pieknie, nastepny mecz gramy znow Treze... chyba ze Alex bedzie mogl juz zagrac
EDIT:
Jeszcze czerwo dla Amauriego pieknie, nastepny mecz gramy znow Treze... chyba ze Alex bedzie mogl juz zagrac

Ostatnio zmieniony 31 października 2009, 19:52 przez krop, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Dziś widziałem film instruktażowy dla młodych zawodików pt: "jak nie powinna grać obrona", aż dziwne, że takie cyrki mają miejsce w drużynie Ferrary - świetnego defensora.
Szczyt frajerstwa? Mało powidziane. No i ostania zmiana naszego trenera (De Ceglie za Giovinco) - pauszki lizać.
Jutro przewaga Interu wzrośnie do 7 punktów
Szczyt frajerstwa? Mało powidziane. No i ostania zmiana naszego trenera (De Ceglie za Giovinco) - pauszki lizać.
Jutro przewaga Interu wzrośnie do 7 punktów

Ostatnio zmieniony 31 października 2009, 19:53 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Alexinhio-10
- Juventino
Zagrali w obronie jak ostatni frajerzy. Grosso i Grygery albo nie było gdy Napoli kontraatakowało ze skrzydeł albo Lavezzi i spółka nie mieli problemu w ich przejściu, brak słów kazde dośrodkowanie Napoli to sraczka wszsytkich obrońców w polu karnym i gra jakby nie wiedzieli co mają robić. W ataku całkiem nieźle ale co z tego skoro jesli Inter wygra, będzie 7pkt do przodu i znowu to my będziemy musieli się oglądać na nich, by to .... strzelił.
- Alexinhio-10
- Juventino
A najbardziej wiecie co mnie rozwala? Jak to po jednym dobrym meczu, zawodnicy prześcigają się w deklaracjach jak to noni moga Scudetto wygrać, jak to Inter nie jest lepszy od nich i zamiast grać to pieprzą farmazony jak to oni dobrą droga nie idą.