Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2009, 14:36

Z mojej perspektywy Roma nie zagrala zlego meczu wczoraj z Palermo!.Ladnie Riise,Totti i Brighi rozmontowali obrone Palermo przy pierwszej bramce.
w glupi sposob Roma stracila obie bramki w pierszej polowie=/
Przy pierszej Burdisso mogl wypic pilke (niefortunnie jednak trafil w slupek)
a ten drugi gol stracony to parodia-takiego rozluznienia nie moze byc po strzeleniu bramki!.
Burdisso sie ladna glowka zrehabilitowal.Pierwsza polowa na dobrym poziomie.
W drugiej polowie tempo spadlo...aura tez nie pozwalala na taktyczne rozwiazania.
Szkoda bo ten mecz byl do wygrania.
zmiana trenera wyzwoliła w nich niesamowitą ambicję, która wiecznie trwała nie będzie i gdy tylko ich sytuacja w tabeli w miarę się ustatkuje to pewnie będą nadal piastować formę z zeszłego sezonu.
Co ty mozesz wiedziec :whistle: .

Oby to byly tylko glupie plotki ze Ranieri chce sciagnac do Romy drewno Molinaro :/

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2009, 15:57

pawełek89 pisze:
zmiana trenera wyzwoliła w nich niesamowitą ambicję, która wiecznie trwała nie będzie i gdy tylko ich sytuacja w tabeli w miarę się ustatkuje to pewnie będą nadal piastować formę z zeszłego sezonu.
Nigdzie nie napisałem że jestem tego pewien, to po prostu moje przemyślenia, zresztą przez dwa lata poznałem trochę Ranieriego. Kiedy trzeba potrafi wygrywać, jednak prędzej czy później zostaje sprowadzony na ziemie. Pamiętam w poprzednim sezonie fatalny start Juventusu w lidze i jego praca wisiała na włosku i wtedy jak na zawołanie dwa zwycięstwa z Realem i sytuacja stała się stabilna.
A to drewno Molinaro jak go nazwałeś jest na pewno lepszy pod względem gry w defensywie od Waszego obecnie podstawowego lewego obrońcy - Riise, jeżeli chodzi o walory ofensywne to oczywiście nie ma tematu ;).

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2009, 22:00

Vincitore pisze:
pawełek89 pisze:
Nigdzie nie napisałem że jestem tego pewien, to po prostu moje przemyślenia, zresztą przez dwa lata poznałem trochę Ranieriego. Kiedy trzeba potrafi wygrywać, jednak prędzej czy później zostaje sprowadzony na ziemie. Pamiętam w poprzednim sezonie fatalny start Juventusu w lidze i jego praca wisiała na włosku i wtedy jak na zawołanie dwa zwycięstwa z Realem i sytuacja stała się stabilna.

Nie jestem zwolennikiem Ranieriego mam nadzieje ze to bedzie jego krotka przygoda z klubem! Roma potrzebuje lepszego trenera.
to drewno Molinaro jak go nazwałeś jest na pewno lepszy pod względem gry w defensywie od Waszego obecnie podstawowego lewego obrońcy - Riise, jeżeli chodzi o walory ofensywne to oczywiście nie ma tematu;)

:rotfl: <--mowi samo za siebie. Molinaro porownywac do Riise :roll:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 11:35

pawełek89 pisze:
to drewno Molinaro jak go nazwałeś jest na pewno lepszy pod względem gry w defensywie od Waszego obecnie podstawowego lewego obrońcy - Riise, jeżeli chodzi o walory ofensywne to oczywiście nie ma tematu;)

:rotfl: <--mowi samo za siebie. Molinaro porownywac do Riise :roll:
To nie Molinaro, a właśnie Riise był częścią drużyny która straciła 64 bramki w poprzednim sezonie Serie A, nie mówię że wszystkie z jego winy, ale był podstawowym zawodnikiem tego bloku defensywnego. O Molinaro może krążyć wiele stereotypów i opinii na temat jego gry, ale co do tego że w defensywie jest bardzo dobrym zawodnikiem nie ma najmniejszych wątpliwości. Możesz być do niego uprzedzony ale fakty są niestety takie a nie inne. Oczywiście nie ujmuję niczego Riise, bo pod względem całokształtu jest nawet zawodnikiem lepszym od Molka :P.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 11:41

pawełek89 pisze: :rotfl: <--mowi samo za siebie. Molinaro porownywac do Riise :roll:
No właśnie... To byłoby krzywdzące dla Molinaro... Chłopak rozwinął się w sporym stopniu - nadal uważam, że nie jest graczem na miarę Juve, ale do Romy pasowałby idealnie. Riise zbyt często popełnia głupie błędy - Cristian ma większe problemy raczej z grą w ofensywie. Dla nas to już zawodnik zbędny przy Grosso i perspektywicznym De Ceglie.

Radzę się raczej pogodzić z myślą, że Molinaro zasili właśnie klub ze stolicy. Z dwóch powodów - drogi nie będzie, a Roma kasy zwyczajnie nie ma, ponadto osoba szkoleniowca może tu odegrać kluczową rolę...

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 14:38

Ogladalem nie malo meczy Juve z Molinaro w skladzie w tamtym sezonie i uwazam ze jego gra nadawala sie w tedy na Serie B. Od dluzszego czasu nie mialem okazji go zobaczyc w akcji wiec nie wiem czy zrobil postepy jak mowicie czy nie.
Chłopak rozwinął się w sporym stopniu - nadal uważam, że nie jest graczem na miarę Juve, ale do Romy pasowałby idealnie
Uwazacie Rome za klub drugiej kategorii (ktos pod wzgledem zdobytych tytulow inny pod wzgledem kasy itd.) nikt wam nie zabroni tak myslec :whistle: ...ale To ze klub ma teraz duze problemy finansowe to nie znaczy,ze maja reprezentowac klub pilkarze drugiej kategorii jak np.Molinaro.
Kazdy kibic Romy wie ze im dluzej Pani prezes bedzie sie trzymala swojego stolka to okręt bedzie tonął :/ tacy ludzie jak Sensi czy Ranieri nie powinni byc w Romie.

Jeszcze wracajac do Molinaro to byla plotka ze zima zasili Rome wiec juz nie dyskutujmy o plotkach :wink:

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2009, 22:46

Wiecie co. Przed chwila ogladalem mecz Milanu z Roma. Niestety ogladalem dopiero od 65 minuty, ale gra Romy przypominala nasza z ubieglego sezonu. Bez jakiegos specjalnego pomyslu na gre.

Ale musze przyznac ze zmiany akurat Ranieri sie nauczyl robic, chyba wykorzystal wszystkie ( ! :lol: ) i nawet ofensywnie gdy sie mialo gonic wynik (nie to co u nas, mamy gonic wynik i na boisku zmordowany Nedved a rozgrzewa sie w 89 minucie Giovinco).

Bylem zwolennikiem zwolniena Ranieriego. Nie dlatego ze uwazam ze to jakis dupny trener czy cos, po prostu tamten Juventus Ranieriego sie wypalil.
Mimo tego... zaryzykuje stwierdzenie ze w obecnym momencie Stara Dama prowadzona przez Claudio byla by w lepszym stanie.

Oczywiscie za zadne skarby nie cofnal bym decyzji o zwolnieniu Ranieriego.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2009, 22:52

jak dla mnie zwolnienie poprzedniego trenera Romy Spalle było głupotą.. rozumiem kryzys itd. ,ale on był naprawdę dobrym trenerem i mogli mu dać jeszcze szansę:/ jak dla mnie Ranieri to słaby trener pokazał to w Juve Valencii i teraz w Romie:/ mam nadzieję ,że Ciro szbciej zacznie reagować na słabą grę Juve i zdąży to zmienić przed zwolnieniem:/

pawełek89 - Molinaro to nie gracz drugiej kategorii- był podstawowym zawodnikiem juve z poprzedniego sezonu:0 zobaczysz ,że wasz obecny trenejro jeszcze odda nam D.Rossiego za tego brylanta^^

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2009, 23:11

Andersson pisze:Niestety ogladalem dopiero od 65 minuty
U was też puszczali o 20 "Taniec z gwiazdami"? :C
Roma w pierwszej połowie była lepsza od Milanu, co nie jest wielką sztuką. Na drugą część wyszli na luzaku i dostali dwie bomby, bywa.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2009, 14:40

Eric6666 pisze:jak dla mnie zwolnienie poprzedniego trenera Romy Spalle było głupotą.. rozumiem kryzys itd. ,ale on był naprawdę dobrym trenerem i mogli mu dać jeszcze szansę:/

z calym szacunkiem do Spalla bo go bardzo lubie,ale w Romie sie wypalil.
Nie potrafil zmotywowac juz chlopakow jak kiedys...dotrzec do nich itd. szkoda bo to dobry trener :roll: .Dzieki jego filozofii Roma grala przeciez nie tak dawno najladniejsza pilke dla oka w Italii.
Grazie Luciano!.
pawełek89 - Molinaro to nie gracz drugiej kategorii- był podstawowym zawodnikiem juve z poprzedniego sezonu:0 zobaczysz ,że wasz obecny trenejro jeszcze odda nam D.Rossiego za tego brylanta^^

byl bo nie mieliscie lepszego :P . trenejro moze oddac Roselle Sensi a nie DDR :wink:

Obrazek
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 17:29

No i Roma znów przegrywa tym razem z Udinese o ile się nie mylę jest to 3 porażka z rzędu ... Nie macie tam za wesoło...

Na koniec dodam to co każdy Juventini mógł usłyszeć/przeczytać w tamtym sezonie ;)
Claudio Ranieri pisze:Szkoda. Dziś zagraliśmy piękny mecz. Stworzyliśmy wiele okazji bramkowych. W piłce nożnej są takie momenty, że stwarzasz wiele okazji, a nie udaje ci się zamknąć meczu.

My chcemy wygrywać, zarząd chce wygrywać, kibice chcą wygrywać. Jeśli się zjednoczymy, to wszyscy razem damy sobie z tym radę.
I na koniec świetna odpowiedź Claudio udzielona dziennikarzowi Sky

Sky:Jaka byłaby Pana drużyna?
CR: To moja drużyna i chcę, żeby była moja. Teraz już stała się moja.

źródełko
: http://www.asroma.pl/index.php?id=3286

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2009, 19:13

Roma wygrywa u Siebie z Bologną 2 : 1. Strzelcami są Vucinic i Perotta.

Skrót do meczu KLIK

Doni
Motta - Mexes - Juan - Riise
Perrotta - Pizarro - Brighi - Guberti
Menez - Vucinic

Jak narazie sytuacja Romy z nowym szkoleniowcem (przyp. Ranieri) nie jest zbyt piękna, a dowodem mogą byc jak narazie słabe wyniki w Serie A.(14 miejsce i 14 punktów straty do lidera)

EDIT :

Powołani na Inter (08.11.2009)

BRAMKARZE: J.Sergio, Lobont, Artur
OBROŃCY: Andreolli, Mexes, Cassetti, Cicinho, Motta, Riise, Tonetto
POMOCNICY: De Rossi, Pizarro, Perrotta, Guberti, Brighi, Cerci, Menez, Faty
NAPASTNICY: Vucinic, Okaka, Baptista

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2009, 12:29

Totti: Nagle klaszczą ci, którzy niedawno mnie krytykowali
http://www.asroma.pl/index.php?id=3437

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2009, 20:48

Właśnie rozpoczął się mecz, Sampdoria - As Roma.

Ale nie o meczu chcę napisać, lecz o wpadce Kołtonia..

"ładne przywitanie Cassano z Conte, byłą gwiazdą Romy dziś jednym z działaczy tego klubu"

ja o czymś nie wiem?

Obrazek
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 18:54

Roma-Genoa 3:0
Fantastyczny mecz wykonaniu Wilkow 8) .Od poczatku do konca zagrali z pelnym zaangazowaniem to bardzie cieszy nie bylo slabych punktow.
Moze tym meczem obalilismy stereotyp ktory bardzo dlugo ciazy ze Roma bez Tottiego to traci na wartosci.Dzisiaj Roma zagrala wielki mecz bez Tottiego i bez De Rossiego.Ranieri poukladal zespol niesamowicie za co Grazie :happy: powiem szczerze mylilem sie co do Ranieriego jak przychodzil wieszalem na nim psy a tu taki pozytywny szok 8) .
W sobote wazny mecz przeciwko wam...
boje sie tego spotkania bo w ostatnich latach macie na nas patent.Ale i kiedys i to musi sie skonczyc.

Obrazek
ODPOWIEDZ