Jak sobie radzi nasz Iago w Bari ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Spykee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 17:06

Czy ktoś wie jak spisuje się nasz hiszpański piłkarz w Bari ? Jak gra i czy w ogóle gra ?

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 17:30

Z tego co wiem to nie wszedł jeszcze ani razu na boisko i rzadko (o ile w ogóle) łapie się na ławkę rezerwowych. Tak, więc trochę nietrafione wypożyczenie, bo nasz młodzian nic z tego nie będzie miał. Trzeba było go wypożyczyć do jakiegoś klubu z Serie B.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 17:33

Wg strony seriea.pl Yago nie zagral ani minuty w Bari jak do tej pory. Troche szkoda, bo przy taktyce 451 Juventusu, przydałby się jako zmiennik Giovinco/Diego.

Za to dobrze radzi sobie Almiron. W meczu z Chievo strzelił bramkę, a po ostatnim spotkaniu został wybrany do 11 kolejki.

Spykee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 18:55

Hmm... no to trochę szkoda, bo się marnuje, a według mnie mogą być z niego ludzie. A jak wy sądzicie ?

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 19:07

Z tego co czytałem juventuz.com nasz młodzian grywa sobie w Bari, w Primaverze Bari...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 20:29

Włoskei kluby są nie poważne. Wypozyczają zawodników po te żeby ci wogóle nei grali i dzięki temu we włoszech jest tyle talentów ile jest. Trzeba go było wypożyczyć do Primera Division jestem pewien że tam by grał. Właśnei wspominałem keidys ze przy 4-2-3-1 byłby dobry zmiennikiem dla Diego bądź Giovinco na skrzydle. Tyle już tych zmarnowanych talentów na wypożyczeniach się błąka, mam nadzieje że Iago nie będzie jednym z nich.

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 21:22

Dokładnie, dość dołujące, że jeden z naszych największych talentów marnuje się w Primce Bari :angry:

Początkowo wydawało mi się, że nie grywa, bo zamiast się zgrywać z zespołem, przebywał na WC U-20, na których tez zresztą nie pograł za dużo...
Hmmm,Primka Bari... mimo wszystko mam jeszcze nadzieję, że przebije się do pierwszej drużyny- obym się nie mylił.

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 21:44

eslk pisze:Troche szkoda, bo przy taktyce 451 Juventusu, przydałby się jako zmiennik Giovinco/Diego.
Nie mieści się w kadrze Bari i miałby u nas być zmiennikiem? :think:
Chyba co niektórzy za dużo sobie obiecywali po Falque. To, że jest ze szkółki Barcelony nie oznacza, że na 100% będzie Bogiem futbolu :)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 21:51

Dajmy mu czas, choć w sumie jeśli miałby grać w Primaverze to już lepiej u nas. Trening z pierwszym zespołem również byłby korzystniejszy u nas. Mimo to wierzę w tego młodziana, jak zresztą w innych naszych młodych (Esposito, Pasquato, młodszy Giovinco czy Ariaudo). Musimy inwestować w młodych.

Obrazek
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2009, 22:30

Peja pisze:
eslk pisze:Troche szkoda, bo przy taktyce 451 Juventusu, przydałby się jako zmiennik Giovinco/Diego.
Nie mieści się w kadrze Bari i miałby u nas być zmiennikiem? :think:
Chyba co niektórzy za dużo sobie obiecywali po Falque. To, że jest ze szkółki Barcelony nie oznacza, że na 100% będzie Bogiem futbolu :)
Ale Yago bardzo dobrze prezentował się w meczach przedsezonowych.

Poza tym, wydaje mi się, że faktycznie coś jest w tym, że we Włoszech gracze młodzi otrzymują zbyt mało szans. U Nas spokojnie mógłby stanowic zaplecze dla Giovinco/Diego. Z tym, ze chyba nikt nie pomyslal o tym, ze w trakcie sezonu bedzimy przechodzic z 4312 na 4231. W 4312 Yago byłby dopiero 3, a nawet i 4 graczem na pozycje trequartisty (po Diego, Giovinco i pewnie Camorze). Przy 451 w przypadku kontuzji np. Diego, albo Giovinco, od razu wszedłby na ławkę rezerwowych.

Moze dobrym pomysłem, byłoby zawrócenie go z tego wypozyczenia w trakcie zimowego okienka.

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2009, 15:02

Ty chyba nie ogarniasz :P. Jak miałby grać u nas skoro jest za słaby żeby grać w Bari? Chyba trenerzy beniaminka nie strzelaliby sobie w stopę specjalnie odsuwając Falque od składu, mimo iż zasługuje na grę. Z meczów przedsezonowych pamiętam tylko niestrzelonego karnego w meczu z Milanem.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2009, 15:09

Peja pisze:Ty chyba nie ogarniasz :P. Jak miałby grać u nas skoro jest za słaby żeby grać w Bari? Chyba trenerzy beniaminka nie strzelaliby sobie w stopę specjalnie odsuwając Falque od składu, mimo iż zasługuje na grę. Z meczów przedsezonowych pamiętam tylko niestrzelonego karnego w meczu z Milanem.
Plus śmieszna koszulka od starszego kolegi - Tiago. Oderwana literka "t" oraz dziwna kreska w cyfrze zero.

Obrazek
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 października 2009, 12:26

Peja pisze:Ty chyba nie ogarniasz :P. Jak miałby grać u nas skoro jest za słaby żeby grać w Bari? Chyba trenerzy beniaminka nie strzelaliby sobie w stopę specjalnie odsuwając Falque od składu, mimo iż zasługuje na grę. Z meczów przedsezonowych pamiętam tylko niestrzelonego karnego w meczu z Milanem.
Ale gdzie ja napisalem, ze on mialby grac? Napisałem, ze mógłby stanowic zaplecze dla Giovinco/Diego w przypadku kontuzji.

Umiesz czytac? Jesli tak, to zacytuje Ci jeszcze raz, co napisałem:
Przy 451 w przypadku kontuzji np. Diego, albo Giovinco, od razu wszedłby na ławkę rezerwowych.
I taka jest prawda. W Trofeo Tim zaprezentowal sie bardzo dobrze i wtedy wszyscy krzyczeli, ze zagral duzo lepiej od Giovinco. To po 1.

Po 2, odnosnie Bari - oni grają 442. Yago nie jest raczej stworzony do takiej taktyki. On jest ofensywnym pomocnikiem, ewentualnie kreatywnym skrzydłowym przy 451. Bari gra dwoma defensywnymi pomocnikami w srodku pola.

Po 3, Ariaudo, Marrone i Immobile, też pewnie nie zagraliby ani minuty w Bari, a u Nas momentami mieszczą się spokojnie na ławce rezerwowych. Ba, Marrone zagrał w paru spotkaniach i zaliczył kilkadziesiąt minut. Yago od nich wszystych prezentowal się lepiej w sezonie przygotowawczym, wiec biorac pod uwage fakt, ze brakuje Nam kreatywnych skrzydlowych do taktyki 4231, spokojnie moglby stanowic zaplecze dla Gio/Diego i czasem zagrac kilka/kilkanascie minut.

To jest po prostu oczywiste. I patrzac na przyklady trzech wyzej wymienionych Włochow z Primavery, nie da sie dojsc do innych konkluzji. Kontuzjowany był Sissoko, mielismy problemy ze zmiennikami dla srodkowych pomocnikow przy taktyce 4312, to grał Marrone. Tak samo byłoby z Yago, ale sądzę, że z lepszym skutkiem, bo to bardziej utaletnowany gracz.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2009, 12:56

Mówisz tak jakbyś nie znał realiów Serie A. Chyba wiesz że wolą stawiać na starszych doświadczonych zawodników mimo tego że młodsi moga sielepiej prezentować. Bo ile jest tych młodych talentów we Włoszech a ile w Hiszpani czy Angli? Nie dlatego że tam rodzi się więcej talentów tylko tam nie boją się na nich stawiać.

ODPOWIEDZ