Serie A (10): JUVENTUS 5-1 Sampdoria [JPC na meczu !!!]
- oliver
- Juventino
5-1 Nokaut!
W końcu gamy tak jak powinniśmy od początku sezonu. Długo czekałem na tak dobry mecz. Jestem pod wrażeniem. Wszystkich zawodników trzeba pochwalić. Szkoda tylko. że Canna zgubił krycie 5-0 było by okazalsze.
Amauri chyba odpalił takiego Diego chcę oglądać!
W końcu gamy tak jak powinniśmy od początku sezonu. Długo czekałem na tak dobry mecz. Jestem pod wrażeniem. Wszystkich zawodników trzeba pochwalić. Szkoda tylko. że Canna zgubił krycie 5-0 było by okazalsze.
Amauri chyba odpalił takiego Diego chcę oglądać!
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- dzodzik
- Juventino
Pewnie zachlali po drodze i teraz sił nie mają żeby dopingowaćWitcher pisze: a jeśli chodzi o głos, to dzisiaj strasznie cicho na trybunach, JPC sobie w kulki lecą
Co do meczu to wreszcie wynik i gra na miarę oczekiwań. Cieszy przede wszystkim dobra dyspozycja Diego i Giovinco oraz to, że współpraca między tymi Panami i Camoranesim coraz lepiej się układa, wreszcie ma kto napędzać naszą grę. Na plus należy uznać także to, że wreszcie po strzeleniu bramki nie stanęliśmy i nie oddaliśmy pola przeciwnikowi, co zaowocowało strzeleniem 5 bramek, a przy większym szczęściu mogło ich więcej. Podsumowując bardzo dobra gra z naszej strony dzięki czemu Sampdoria nie miała w dzisiejszym meczu nic do powiedzenia, oby tak dalej, a walka o scudetto będzie na pewno ciekawa do końca.
ps. ale zapanowała euforia po meczu, że aż serwery nie wyrabiają

Ostatnio zmieniony 28 października 2009, 22:46 przez dzodzik, łącznie zmieniany 1 raz.
"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
Nareszcie oglądając mecz Juve nie chce mi się spać i nie mam odruchów wymiotnych. Sampa nie istnieje i widać, że to że byli wyżej w tabeli od nas to głównie zasługa
zbytniego zapatrzenia Ciro w 4-3-1-2. Może nie stworzyliśmy w pierwszej połowie dużo sytuacji ale to my odminujemy, utrzymujemy się przy piłce i staramy się grać dużo piłką. Mimo że to dopiero nasz
drugi mecz tą formacją to wydaje się, że najbardzie wykorzystuje ona nasz potencjał personalny. Dwóch silnych i dominujących def. pomocników + 3 finezyjnych i technicznych graczy to
świetna mieszanka. W końcu po strzeleniu bramki to my dalej gralśmy i nie cofaliśmy się. I jak po pierwszej połowie byłem zadowolony, to po 20min drugiej byłem wręcz podniecony
takie Juve chce oglądać zawsze!!!!
Amauri po odblokowaniu się nareszcie zaczyna strzelać
Nie wiem jak wy, ale ja kocham Sissoko, nawet mimo zdarzających mu się "koślactw"
. Diego tak jak od niego oczekuję - reżyser i kilka genialnych zagrań, widać że łapie formę
. Generalnie dawno nie byłem tak podjarany po meczu Juve 
Jeśli w kolejnym spotkaniu zobaczę 4-3-1-2 to będzie to oznaczać, że Ciro nie potrafi się przyznać do błędu i stracę do niego szacunek. Bo jak narazie pokazał, że jest bystry i potrafi wyciągać wnioski. Oby tak dalej
i oby więcej takiej gry ( wynik mogł być nawet wyższy ) i takich zwycięstw!!!!!!!
zbytniego zapatrzenia Ciro w 4-3-1-2. Może nie stworzyliśmy w pierwszej połowie dużo sytuacji ale to my odminujemy, utrzymujemy się przy piłce i staramy się grać dużo piłką. Mimo że to dopiero nasz
drugi mecz tą formacją to wydaje się, że najbardzie wykorzystuje ona nasz potencjał personalny. Dwóch silnych i dominujących def. pomocników + 3 finezyjnych i technicznych graczy to
świetna mieszanka. W końcu po strzeleniu bramki to my dalej gralśmy i nie cofaliśmy się. I jak po pierwszej połowie byłem zadowolony, to po 20min drugiej byłem wręcz podniecony

Amauri po odblokowaniu się nareszcie zaczyna strzelać

Nie wiem jak wy, ale ja kocham Sissoko, nawet mimo zdarzających mu się "koślactw"

Jeśli w kolejnym spotkaniu zobaczę 4-3-1-2 to będzie to oznaczać, że Ciro nie potrafi się przyznać do błędu i stracę do niego szacunek. Bo jak narazie pokazał, że jest bystry i potrafi wyciągać wnioski. Oby tak dalej
i oby więcej takiej gry ( wynik mogł być nawet wyższy ) i takich zwycięstw!!!!!!!
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- mb_1897
- Juventino
Piękny mecz:D
a nasi tam byli.. a ja przed tv... LIPA!
Dobra jest ta taktyka. Giovinco, Diego i Camoranesi zagrali wręcz wyśmienicie! Dziękuje.
a nasi tam byli.. a ja przed tv... LIPA!
Dobra jest ta taktyka. Giovinco, Diego i Camoranesi zagrali wręcz wyśmienicie! Dziękuje.
"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
- David Trezeguet
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
- pÓk pÓkSpykee pisze:Puki
- kto tam?
- pÓdelek
Wreszcie! Wreszcie gra którą chce się ogladać. Wreszcie zagrali na miarę moich oczekiwań i swoich możliwości. Tyle. Tu słowa są zbędne.
Forza Juve!
- Kostek
- Juventino
Piękny mecz!To jest to co się chce oglądać!Przez cały mecz dominowaliśmy na boisku i wykorzystaliśmy w końcu sytuację które mieliśmy chociaż mogło być o wiele więcej
ale 5-1 to i tak piękny rezultat , ciężko wyróżnić zawodnika w naszej drużynie , ale na pewno rewelacyjnie zagrał Diego oraz Amauri który w końcu zaczął strzelać , jeden gol i nasz napadzior odmieniony powrócił do formy.Jestem niesamowicie zadowolony
big Thx Biaconeri

big Thx Biaconeri

- eslk
- Juventino
Ekhm... Az nie wiem, co mam napisac po tym meczu. Świetny mecz, świetny Juventus. W pełni zasłuzylismy na 5 bramek. Powinno sie skonczyc 5:0, bo Sampdoria nie stworzyla sobie przez caly mecz groznej sytuacji; nie przypominam sobie zadnej interwencji Buffona. Strzelili gola po Naszym bledzie i trzeba sie w przyszlosci podobnych sytuacji wystrzegac.
Trio Giovinco - Diego - Camoranesi jest nie do zatrzymania. Bardzo dobry mecz Naszej obrony - Chiellini strzelil bramkę, dobrze sie utawial, wygrywal pojedynki glowkowe. Mnie "widoczny" Cannavaro, ale to nie jego wina, ze defensywni pomocnicy wszystko czyścili. Bardzo dobrze Sissoko, dobrze F. Melo. BARDZO dobrą zmiane dał Poulsen, ktory wyraznie sie rozgrywa. De Ceglie rowniez niezle.
Amauri się chyba na dobre rozkręcił, gra na luzie, pomaga kolegom z pomocy, często się wraca; dzisiaj strzelil dwie bramki i asystował przy golu Chielliniego. Treze troszke gorzej, mogl zdobyc co najmniej 2 gole - zdobył jednego, tez dobrze.
Moje oceny:
Buffon - 6
Grygera - 6
Chiellini - 7-
Cannavaro - 6
Grosso - 6+
F. Melo - 6+
Sissoko - 6+
Camoranesi - 7-
Giovinco - 7-
Diego - 7
Amauri - 7+
Poulsen - 6+
De Ceglie - 6
Treze - b/o
Trio Giovinco - Diego - Camoranesi jest nie do zatrzymania. Bardzo dobry mecz Naszej obrony - Chiellini strzelil bramkę, dobrze sie utawial, wygrywal pojedynki glowkowe. Mnie "widoczny" Cannavaro, ale to nie jego wina, ze defensywni pomocnicy wszystko czyścili. Bardzo dobrze Sissoko, dobrze F. Melo. BARDZO dobrą zmiane dał Poulsen, ktory wyraznie sie rozgrywa. De Ceglie rowniez niezle.
Amauri się chyba na dobre rozkręcił, gra na luzie, pomaga kolegom z pomocy, często się wraca; dzisiaj strzelil dwie bramki i asystował przy golu Chielliniego. Treze troszke gorzej, mogl zdobyc co najmniej 2 gole - zdobył jednego, tez dobrze.
Moje oceny:
Buffon - 6
Grygera - 6
Chiellini - 7-
Cannavaro - 6
Grosso - 6+
F. Melo - 6+
Sissoko - 6+
Camoranesi - 7-
Giovinco - 7-
Diego - 7
Amauri - 7+
Poulsen - 6+
De Ceglie - 6
Treze - b/o
- Hubson
- Juventino
Po prostu CUDO!!
Taktyka stworzona dla JUVE, obrona nie do przejścia , duet Giovinco-Diego wspaniale...
Amauri po meczu z Fiorentiną widać ze sie odblokował strzela jak w transie w każdym meczu brama...
Chielini - żelazna obrona , to samo Grosso
To jest Juve jaki chce widzieć w każdym meczu:) Możliwe ze to zasługa JPC !! Więc panowie NIE WRACAJCIE!!! MACIE BYĆ NA KAŻDYM MECZU

Taktyka stworzona dla JUVE, obrona nie do przejścia , duet Giovinco-Diego wspaniale...
Amauri po meczu z Fiorentiną widać ze sie odblokował strzela jak w transie w każdym meczu brama...
Chielini - żelazna obrona , to samo Grosso

To jest Juve jaki chce widzieć w każdym meczu:) Możliwe ze to zasługa JPC !! Więc panowie NIE WRACAJCIE!!! MACIE BYĆ NA KAŻDYM MECZU

- Reg
- Juventino
Sporo sie musieliśmy naczekać na ten mecz, ale było warto. Wreszcie spotkanie przyjemne dla oka, bez nerwów o 3 punkty. Zawodnicy pokazali, że jak chcą to potrafią. Teraz trzeba iść za ciosem i zdobyć 3 pkt w weekend, bo Napoli nie grzeszy formą. Wygląda na to, że powoli wychodzimy z kryzysu. Mam nadzieję, że piłkarze nie poczują się zbyt pewni i pozostaną skoncentrowani, bo nie można sobie znowu pozwolić na głupią stratę punktów. Formacja 4-2-3-1 świetnie się sprawdziła. Myślę, że po tym meczu Ciro nie będzie się bał grać właśnie takim ustawieniem. Zastanawiam się czy nie powinniśmy tak grać nawet po powrocie Del Piero. Oczywiście to zależy od sytuacji kadrowej w danym momencie, ale w tej formacji nasza najlepsza jedenastka wygląda bardzo dobrze. po takim spotkaniu nie zamierzam nikogo krytykować. Nawet Grygera zagrał nieźle i nie odstawał za bardzo od reszty. Świetna współpraca pary Melo-Momo. Nie dali pograć zawodnikom Sampy. Przed nimi kreatywne trio Gio-Diego-Camor. Dzisiaj każdy z nich zagrał dobrze. Ciężko mi powiedzieć kto najlepiej. Gio ładna asysta, ale szkoda, że zmarnował tę okazję sam na sam. Diego co prawda bez gola i asysty, ale zaliczył kluczowe podanie przy bramce na 3-0 i ogólnie ładnie grał. Camor bramka i asysta, do tego pracował w obronie. Dzisiaj nasza pomoc wyglądał naprawdę świetnie. Amauri jak nie strzelał przez 8 miesięcy po tej feralnej kontuzji tak teraz zdobył 4 gole w 3 kolejkach. Widać, że mu ulżyło i teraz kiedy nie jest już pod presją powinien złapać dobrą formę. Miejmy nadzieję, ze taką jak jesienią ubiegłego roku. Jeśli chodzi o obronę to również bardzo dobra gra. Gigi bezrobotny. Bodajże Canna zaspał przy tej bramce, ale cóż przy 4-0 można wybaczyć, za bardzo się ucieszyli tym prowadzeniem i stąd chwila nieuwagi. Nie wiem czy to przypadkiem nie był ich jedyny celny strzał w tym meczu. Warto pochwalić Giorgio za świetny odbiór w okolicy linii środkowej, rajd, podanie do Amauriego i ładne wykończenie akcji. Coś w stylu Pique.
Jeśli chodzi o zmienników to Treze jak to Treze, 3 spalone w 30 minut, ale w końcu trafił po pięknej wrzutce Grosso z głębi pola. Właśnie takich zagrań oczekuję od Grosso. De Ceglie i Poulsen słabiej od kolegów których zmienili, ale to nie miało dziś żadnego znaczenia. Jest coraz lepiej, ale nie można popadać w hurraoptymizm i trzeba zachować 100% koncentrację i może znów włączymy się do walki o tytuł.
PS. :rotfl: Co się właśnie stało w Neapolu ? O_o Jak zaczynałem pisać tego posta to Milan prowadził 2-0 po 89 minutach. Aż mi zapachniało naszym "DNA zwycięzców" i traceniem punktów w ostatnich sekundach. Na szczęście my nie potrafimy tracić 2 bramkowego prowadzenia w doliczonym czasie
Jeśli chodzi o zmienników to Treze jak to Treze, 3 spalone w 30 minut, ale w końcu trafił po pięknej wrzutce Grosso z głębi pola. Właśnie takich zagrań oczekuję od Grosso. De Ceglie i Poulsen słabiej od kolegów których zmienili, ale to nie miało dziś żadnego znaczenia. Jest coraz lepiej, ale nie można popadać w hurraoptymizm i trzeba zachować 100% koncentrację i może znów włączymy się do walki o tytuł.
PS. :rotfl: Co się właśnie stało w Neapolu ? O_o Jak zaczynałem pisać tego posta to Milan prowadził 2-0 po 89 minutach. Aż mi zapachniało naszym "DNA zwycięzców" i traceniem punktów w ostatnich sekundach. Na szczęście my nie potrafimy tracić 2 bramkowego prowadzenia w doliczonym czasie
- binio
- Juventino
Dodam jeszcze że świetne zmiany Ciro, wreszcie w normalnej godzinie a nie w 80 minucie! Wielkim zaskoczeniem dla mnie był Grygera, który zagrał nieźle, nawet dużo dośrodkowywał i asyste zaliczył a jego się najbardziej obawiałem.
Nic tylko liczyć jutro na wpadke Interu
Nic tylko liczyć jutro na wpadke Interu

- Kubba
- Juventino
To jest Juventus, który chce zawsze oglądac. Świetna, skuteczna i ładna dla oka gra, taki musimy grac w każdym meczu. Dziś po raz kolejny potwierdziło się, że ustawienie 4-2-3-1 jest w tą chwilę jest najlepszym jakim możemy grac.
Całkowicie zasłużone zwycięstwo! Szkoda, tylko tego jednego gola( kolejna zabawa Melo?) bo ich ostatnio często tracimy.
Co do piłkarzy, to praktycznie wszyscy grali dobrze, praktycznie, bo jak zwykle Grygera pomylił pole z ziemniakami i boisko.
Dobry Amauri, świetny Camor i Diego, Sissoko również bardzo dobrze( jak ja się za nim stęskniłem...) no i oczywiście Chiellini w obronie!
Forza!
Całkowicie zasłużone zwycięstwo! Szkoda, tylko tego jednego gola( kolejna zabawa Melo?) bo ich ostatnio często tracimy.
Co do piłkarzy, to praktycznie wszyscy grali dobrze, praktycznie, bo jak zwykle Grygera pomylił pole z ziemniakami i boisko.
Dobry Amauri, świetny Camor i Diego, Sissoko również bardzo dobrze( jak ja się za nim stęskniłem...) no i oczywiście Chiellini w obronie!
Forza!
- Lypsky
- Juventino
Za utratę bramki winiłbym raczej Grosso, który w głupi sposób stracił piłkę kiwając się przed własnym polem karnym.oliver pisze:. Szkoda tylko. że Canna zgubił krycie 5-0 było by okazalsze.
Po dzisiejszym meczu Ferrara nie może mieć wątpliwości jakim ustawieniem powinniśmy grać i kto musi występować w pierwszej jedenastce. Mając tak grającego Giovinco nie potrzebujemy Cassano.
Pozostaje teraz kwestia zmienników na skrzydła, o ile Sebastiana może zastąpić De Cegie , to kto za Camora w razie potrzeby? Iaquinta?
W 4-2-3-1 każda formacja wyglądała lepiej niż ostatnio i z tego należy się cieszyć.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- sk1le
- Juventino
Przecieram oczy ze zdumienia. Po ostatnich wyczynach nie spodziewałem się że możemy odnieść tak wysokie zwycięstwo po bardzo dobrej grze. Najlepszy na boisku moim zdaniem był Diego, rządził w środku pola i zagrał kilka fenomenalnych piłek. Zazdroszczę osobą z juvepoland club które były na tym meczu. !
Takie Juve chcę oglądać cały czas
Takie Juve chcę oglądać cały czas

- Vincitore
- Juventino
Najbardziej cieszą mnie dwie rzeczy:
1) Wrócił stary dobry Amauri, a jeżeli jeszcze nie wrócił to powoli wraca. 2 gole, asysta i gra do jakiej nas przyzwyczaił.
2) Po dzisiejszym meczu Ferrara nie ma już złudzeń jaką taktyką należy grać. Aplikujemy Sampdorii 5 bramek grając 4-2-3-1 - to do czegoś zobowiązuje.
Cały zespół zasługuje na pochwały, cieszę się że Giovinco zaczyna stanowić o sile zespołu i rozsiada się w podstawowym składzie (bo chyba Ferrara po drugim swietnym meczu nie posadzi go na ławie).
FORZA JUVE!
1) Wrócił stary dobry Amauri, a jeżeli jeszcze nie wrócił to powoli wraca. 2 gole, asysta i gra do jakiej nas przyzwyczaił.
2) Po dzisiejszym meczu Ferrara nie ma już złudzeń jaką taktyką należy grać. Aplikujemy Sampdorii 5 bramek grając 4-2-3-1 - to do czegoś zobowiązuje.
Cały zespół zasługuje na pochwały, cieszę się że Giovinco zaczyna stanowić o sile zespołu i rozsiada się w podstawowym składzie (bo chyba Ferrara po drugim swietnym meczu nie posadzi go na ławie).
FORZA JUVE!