LM (gr. A) [03]: JUVENTUS 1-0 Maccabi
- Corcky
- Juventino
Problemy z mobilizacją? W zasadzie to musimy ten mecz wygrać, żeby wyjść z grupy. Nie wyobrażam sobie, by nie była to wystarczająca mobilizacja.mrozzi pisze:Z takimi przeciwnikami gra się szczególnie ciężko, zwłaszcza, gdy ma się problemy z mobilizajcą, co charakteryzuje właśnie nasz zespół...
Nie zgodzę się też z opiniami, że powinno nam być w tym meczu nad wyraz ciężko. Właśnie przeciwko takim rywalom, u siebie powinniśmy brylować. Po to m.in. kupiliśmy Diego, Melo i Grosso. Jeśli Brazylijczyk nie będzie dyrygował drużyną w takim meczu, to już chyba nigdy.
Szykuje się 4-2-3-1. Zmiana trochę z konieczności po słabych wynikach. Ale mam nieodparte wrażenie, że dyktowana też marudzeniem Diego. Sam jestem ciekaw, ale nie wróżę temu ustawieniu dłuższej przyszłości. De Ceglie na boku zamiast Sebastiana? To byłby prawdziwy policzek dla Giovinco.
Stawiam 3-0

Alessandro Del Piero ole!
- gawron
- Juventino
Myślisz, że Ferrara 2 razy zrobi zmianę (wysuniętego; jedynego) napastnika?ForzaDelPiero pisze:Szykuje się 4-2-3-1. Zmiana trochę z konieczności po słabych wynikach. Ale mam nieodparte wrażenie, że dyktowana też marudzeniem Diego. Sam jestem ciekaw, ale nie wróżę temu ustawieniu dłuższej przyszłości. De Ceglie na boku zamiast Sebastiana? To byłby prawdziwy policzek dla Giovinco.
Stawiam 3-0
Amauri
Iaquinta
Trezeguet
Tam będzie grał Ama ALBO Vincenzo ALBO Treze, więc skąd taki dziwny typ, hę?

Ja też liczę, że wyjdzie Seba zamiast Paolo. Może to taka zmyła... Oby!

- Marian.
- Juventino
Mam wielką nadzieje, że 4-2-3-1 się sprawdzi i zagości u nas na dłużej, ponieważ już przed rozpoczęciem sezonu byłem jej zwolennikiem 
I niech Ciro nie eksperymentuje z DC na lewej, bo Giovinco w tamtym sezonie na LP radził sobie dobrze, na OPL może być tylko lepiej
Liczę na wysoką wygraną i remis Bayernu z Bordeaux.

I niech Ciro nie eksperymentuje z DC na lewej, bo Giovinco w tamtym sezonie na LP radził sobie dobrze, na OPL może być tylko lepiej

- Brutalo
- Juventino
Dla mnie wybór między Sebą i Kutcherem sprowadza się do odwiecznego dylematu kibica. Serce podpowiada Giovinco a rozum De Ceglie. Obu lubię jednakowo, obaj są (mam nadzieję) przyszłością naszego klubu i obu traktuję jak wychowanków. Za Atomową Mrówką
przemawiają walory ofensywne i kreatywność, natomiast Cegła
to znakomite dośrodkowania oraz teoretyczne zamurowanie lewej strony boiska z Grosso i defensywnym pomocnikiem niejako zabezpieczającym lewoskrzydłowego.
Jestem bardzo ciekaw ustawienia z Maccabi i bardzo szczęśliwy z początku wyciągania wniosków przez Ferrare. Mam nadzieję że doszedł do nich po przeczytaniu mojego wczorajszego posta przeciwko ciągłej grze jednym ustawieniem :lol:

Jestem bardzo ciekaw ustawienia z Maccabi i bardzo szczęśliwy z początku wyciągania wniosków przez Ferrare. Mam nadzieję że doszedł do nich po przeczytaniu mojego wczorajszego posta przeciwko ciągłej grze jednym ustawieniem :lol:
- Vincitore
- Juventino
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że akurat w tym elemencie piłkarskiego rzemiosła Giovinco bije na głowę De Ceglie. Dwie asysty pod rząd z Milanem i Lecce w poprzednim sezonie to zdecydowanie za mało aby stwierdzić że De Ceglie ma znakomite wrzutki, niestety ale po większości jego wrzutek miałem ochotę wyrywać sobie włosy z głowy. Giovinco nie tyle co potrafi bardzo dobrze dorzucić piłkę w pole karne, ale także perfekcyjnie nabić łeb, bo chyba nie wierzycie w umiejętności snajperskie Zdenasa w pamiętnym meczu z InteremBrutalo pisze:natomiast Cegłato znakomite dośrodkowania

- Vojtimar
- Juventino
Ten mecz muszą wygrać nie ma innej opcji. Przegrana to kompromitacja i wiadomo co oznacza dla sztabu, bo na coś takiego nie można sobie pozwolić po takiej passie niewygranych meczów. Kolejny remis jeszcze bardziej wzburzy kibiców to też wiadome. Z całym szacunkiem dla przeciwnika, ale w takich meczach Juve nie powinno mieć problemów by wygrać i to nie tylko w dobrej formie, ale także w przeciętnej powinni pokonać chociaż tą 1 bramką.
Tyle że ten mecz nie rozwiąże problemów, to chyba jasne, bo 3 pkt są wymagane. Jeśli Juve wygra 3-0 to nie znaczy że już wszystko w porządku. Jeśli tyle wygrają z Barcą to wtedy uznam że tak
Tyle że ten mecz nie rozwiąże problemów, to chyba jasne, bo 3 pkt są wymagane. Jeśli Juve wygra 3-0 to nie znaczy że już wszystko w porządku. Jeśli tyle wygrają z Barcą to wtedy uznam że tak
Z Juve na dobre i złe!
- Swakos_2001
- Juventino
No to będzie szansa na odbudowanie własnej wartości ! Muszą wygrać wysoko i wtedy może być już tylko lepiej od czegoś trzeba się odbić przegrana wgl nie wchodzi w grę bo to będzie kompromitacja na całego i po meczu będą komentarze "Ciro OUT" !
- Corcky
- Juventino
Rzeczywiście, zagalopowałem sięgawron pisze:Myślisz, że Ferrara 2 razy zrobi zmianę (wysuniętego; jedynego) napastnika?ForzaDelPiero pisze: Stawiam 3-0
Amauri
Iaquinta
Trezeguet
Tam będzie grał Ama ALBO Vincenzo ALBO Treze, więc skąd taki dziwny typ, hę?![]()

Alessandro Del Piero ole!
- KamilDeath
- Juventino
w środę musimy wygrać, nie ma innego wyjścia, nie obchodzi mnie zupełnie czy zagramy 4-3-1-2, czy 4-2-3-1, ale ja chce widzieć Juve poukładane, monolit, bo panowie i panie, kończy się czas oczekiwania na dobre wyniki
bardzo liczę dzisiaj na Treze, zwłaszcza jak zagramy z jednym wysuniętym napastnikiem, naprawdę patrząc na linie pomocy aż dziw bierze, że my nie możemy tak długo wygrać, i cały czas mnie zastanawia brak Giovnico na boisku, sam mówił przecież, że on potrzebuje ciągłości w grze to pokaże na co go stać, wg mnie warto byłoby spróbować na niego postawić w taktyce z dwoma napastnikami jako właśnie napastnika, a w taktyce z jednym, jako ten 3 ofensywny pomocnik obok Diego i Camora
no to mam nadzieję że w środę o 22:40 wszyscy będziemy w lepszych humorach
, przepraszam musimy być w lepszych humorach 
bardzo liczę dzisiaj na Treze, zwłaszcza jak zagramy z jednym wysuniętym napastnikiem, naprawdę patrząc na linie pomocy aż dziw bierze, że my nie możemy tak długo wygrać, i cały czas mnie zastanawia brak Giovnico na boisku, sam mówił przecież, że on potrzebuje ciągłości w grze to pokaże na co go stać, wg mnie warto byłoby spróbować na niego postawić w taktyce z dwoma napastnikami jako właśnie napastnika, a w taktyce z jednym, jako ten 3 ofensywny pomocnik obok Diego i Camora
no to mam nadzieję że w środę o 22:40 wszyscy będziemy w lepszych humorach

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tuttosport, sky i Corriere dello sport podają, że zagramy 4-2-3-1. Więc się wszystko sprawdza z tą zmianą taktyki. Jestem tylko ciekaw jakim składem wyjdziemy. W ataku jak sugeruje prasa zagra, a raczej powinien zagrać Trezeguet, teraz czas na niego! Liczę, że Trezeguet coś ustrzeli i wywalczy sobie miejsce w pierwszym składzie.
Bardzo mnie zastanawia gra pod nową taktyką. Jak wygramy z Maccabi po dobrym spotkaniu to można by się zastanowić nad zmianą już na stałe.
Jutrzejszy mecz będzie należeć do jednego z trudniejszych, Maccabi pokazało we Francji, iż potrafi zagrozić, a Juve gra pod presją, więc zapowiada się ciekawe spotkanie! Jak już tego nie wygramy to będzie to kpina na całego.
Bardzo mnie zastanawia gra pod nową taktyką. Jak wygramy z Maccabi po dobrym spotkaniu to można by się zastanowić nad zmianą już na stałe.
Jutrzejszy mecz będzie należeć do jednego z trudniejszych, Maccabi pokazało we Francji, iż potrafi zagrozić, a Juve gra pod presją, więc zapowiada się ciekawe spotkanie! Jak już tego nie wygramy to będzie to kpina na całego.
- Swakos_2001
- Juventino
Jak mamy grać trzema wysuniętymi pomocnikami to liczę że zagra Seba ! on potrzebuje gry jak na razie nie oglądaliśmy jego zbyt dużo na murawie ;/ z przodu niech zagra Trezegol bo to nasza ostania nadzieja jeżeli chodzi o napastników. w obronie Grosso,Kileon,Cannavaro,Crasses ja bym postawił taką napewno bez Grygery który naprawde gra ponizej oczekiwań.Kto przed nimi napewno Sissoko i Melo.
FORZA JUVE
2:0
Trezegol
Trezegol
FORZA JUVE
2:0
Trezegol
Trezegol
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Boże. Pierwszy raz pamiętam tak trudną sytuację w grupie po 2 meczach. Ostatnio było tak chyba gdy w grupie mieliśmy Manchester Utd. No ale nic, przecież zawsze można wszystko odwróci na naszą korzyść myślę że wraz ze zmianą taktyki Juve zacznie wygrywać i w końcu dogonimy Inter w Serie A i wyjdziemy z pierwszego miejsca w grupie A Ligi Mistrzów. Maccabi jak na razie bez punktów szkoda żeby zdobyli je właśnie z nami. Musimy liczyć na remis w Bordeaux wtedy przy naszej wygranej sytuacja w grupie się ustatkuje - Wszyscy po 5 pkt.
Stawiam na 2:0 dla nas.
Stawiam na 2:0 dla nas.

- Swakos_2001
- Juventino
Ciężko jest naprawdę zaczynając od tego musimy wszystkie wygrać by wyjść z pierwszego miejsca a to łatwe nie będzie ;/
- Brutalo
- Juventino
Ależ wysoki poziom prezentujesz w nabijaniu postów. Od wczoraj około 15 postów, w tym połowa usunięta przez moderatorówSwakos_2001 pisze:Ciężko jest naprawdę zaczynając od tego musimy wszystkie wygrać by wyjść z pierwszego miejsca a to łatwe nie będzie ;/

Co do meczu :lol: Jeszcze w tym sezonie tak bardzo nie musieliśmy wygrać i zdobyć te 6 punktów z Maccabi. Teraz możemy się cieszyć że trafiliśmy na klub z Izraela zamiast np Wolfsburg, Rubin lub Partizan.
Na naszym boisku na pewno będą starać się bronić jak największą liczbą zawodników, tak więc najważniejszy jest spokój, opanowanie i świadomość, że nasz każdy zawodnik posiada większe umiejętności niż ich najlepszy strzelec... Chociaż nie, sorry, Molinaro, Poulsen :lol: Sorry Haifańczycy za obrazę :lol:
PS. Swakos_2001, polecam poprosić w tym temacie http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... &start=990 jakąś dobrą duszę, czy ewentualnie nie mogła by dla Ciebie zrobił własnego avatara. Ja tak zrobiłem i ktoś na początku stworzył mojego.
- Lypsky
- Juventino
Czego przeżywasz ten avatar? To tylko głupi obrazek.
Inna sprawa, że pan Swakos ma chyba 8 lat i z tego wynika poziom jego wypowiedzi.
Dziś fajnie byłoby wygrać, bo nie lubię żydów.
Inna sprawa, że pan Swakos ma chyba 8 lat i z tego wynika poziom jego wypowiedzi.
Dziś fajnie byłoby wygrać, bo nie lubię żydów.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady