Serie A (8): JUVENTUS 1-1 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 17:32

jak nie jutro to kiedy? jak nie z viola to z kim?
nie ma wyjscia 3 pkt inaczej zrobimy sobie sami bardzo pod gorke. musimy zobaczyc w tej druzynie jakis blysk bo jezeli myslimy o jakims sukcesie w tym sezonie to ta druzyna musi dawac sobie rade w trudnych sytuacjach.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 23:03

Mamy taki skład na Viole że nie mozemy tego przegrać. Wiadomo, Momo moze nie grac na pełnych obrotach po kontuzji ale reszta jest całkiem całkiem. Myślę że posypią się bramki.

agape82

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 10:06

Nie całe osiem godzin i zacznie się spektakl którego większość z nas niestety nie zobaczy… :angry:
Każdy pewnie liczy na 3 punkty, na odbudowę ducha drużyny, na dobrą grę Momo (chociaż przez te kilka minut), na błysk umiejętności Diego… ale pewnie każdy ma w sercu również cień wątpliwości, bo przecież nikt nie spodziewał się porażki z czwartego października…
Jak zwykle obstawiam wygraną Juventusu i wierzę w pozycję lidera po tej kolejce :pray: i oby tak się stało

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 10:39

Felipe Melo, news z pilka.pl pisze:
- Jeśli strzelę bramkę, to będę się z niej cieszył. Nie mam szacunku dla nikogo. Mam nadzieję, że rozegramy dobry mecz i odniesiemy zwycięstwo - powiedział krótko Brazylijczyk.
Takie podejście to ja rozumie. Wiem że Vale Tudo znaczy "Mogę wszystko" ale bez przesady, trochę pokory młody wojowniku :lol:. Samą grą Melo nie powala na kolana, ale zaangażowaniem i pewnością siebie mógłby zarazić kilku Juventino np Poulsena :prochno:
Mam nadzieję że zagra w tym meczu lepiej niż Zanetti w Violi. Swoją drogą miło będzie zobaczyć go na boisku... Mam nadzieję że nie wpadnie na jakieś prostopadłe podanie...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 11:04

@Brutalo - na piłka.pl jak widać źle przetłumaczyli, od razu jak to zobaczyłem wiedziałem, że nie mógł powiedzieć czegoś tak idiotycznego. Na SoloJuve przetłumaczyli to tak: "Ale jeśli trafię do siatki i będę się cieszył, nie będzie to dla nikogo oznaką braku szacunku."

Co do meczu - obawy są, nie jesteśmy w najlepszej formie, do tego gramy z bardzo mocną drużyną. Mam jednak nadzieję, że właśnie w tym meczu - przed własną publicznością się przełamiemy i Fiorentina wyjedzie z niczym. I oczywiście liczę na Momo na boisku, choćby przez 45 min.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 11:18

Palermo to była wpadka, gdybyśmy byli bardzo słabi to Bayern nawrzucałby nam bramek, tymczasem druga polowa w Monachium była już niezła w naszym stylu, stąd mój osąd.
Ale zobaczymy, liczę że napastnicy będą dziś w dobrej formie strzeleckiej, ot takie dziwne przeczucie ...

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 11:20

Brutalo pisze: Mam nadzieję że zagra w tym meczu lepiej niż Zanetti w Violi. Swoją drogą miło będzie zobaczyć go na boisku... Mam nadzieję że nie wpadnie na jakieś prostopadłe podanie...
To żałosne, że zawodnik którego pozbyliśmy się za marne 2 mln jest jednym z najsilniejszych ogniw drużyny z pierwszej czwórki, a zarazem jednego z naszych największych rywali. Gdyby u nas był Zanetti zamiast Pulsena, w wielu momentach gra wyglądałaby o niebo lepiej, ale cóż... takie jest życie.

Wracając do meczu. Jestem optymistycznej myśli. Po ostatniej przegranej nareszcie wypadłoby się podnieść i wrócić na swoje miejsce. Czas aby maszynka do wygrywania znów zaczęła działać. Fiorentina ma obecnie bardzo mocny skład. Jak się głębiej przyjrzeć, pierwszy skład wcale nie odstaje od naszego. Mam jeszcze szczerą nadzieje, że w ataku zobaczę Trezeguet zamiast Amauriego, a na boisku zobaczymy brylującego Diego. Dokładnie tego samego co w meczu z Romą.

3-1 do przodu.

Forza Juve!

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 11:40

Kicek7 pisze:@Brutalo - na piłka.pl jak widać źle przetłumaczyli, od razu jak to zobaczyłem wiedziałem, że nie mógł powiedzieć czegoś tak idiotycznego. Na SoloJuve przetłumaczyli to tak: "Ale jeśli trafię do siatki i będę się cieszył, nie będzie to dla nikogo oznaką braku szacunku."
Mi również te słowa wydały się zbyt ostre i niepotrzebne, bo w końcu to właśnie we Violi Melo wypłynął na szerokie wody (Reprezentacja Brazylii, transfer do Juventusu). Trzeba mieć szacunek do byłego klubu, a w szczególności dla jego fanów. Jako anty przykład przychodzi mi na myśl Carlos Tevez, który opowiadał o przywiązaniu do ManUtd, a gdy został sprzedany obiecał celebrację bramki przed samym Fergusonem. Może to trochę inna sytuacja, ale sens pozostaje ten sam. Trzeba mieć w sobie szacunek i pokorę, ale z drugiej strony pewnie patrzeć w przyszłość.
Melo grał w Violi tylko rok, ale mimo wszystko powinien odczuwać dług wdzięczności do klubu z Florencji.
Ale bym chciał dziś zobaczyć w pierwszej jedenastce Momo i Melo :pray: Obawiam się jednak że Malijczyk nie da rady i zobaczymy naszego blondwłosego geniusza środka pola, który zdaniem niektórych nie zasługuje na krytykę :roll:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 12:26

Czekamy na mecz z Fiorentiną. W tym meczu trzeba raz na zawsze przekreślić nasze ostatnie niepowodzenia i wygrać w dobrym stylu. Mam nadzieję, że nasi zawodnicy są mocno zmotywowani, bo to nie będzie łatwy mecz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 12:27

Bardzo trudny to pojedynek i mam nadzieję, że zobaczymy W KOŃCU takie Juve, jakie oczekujemy... Czas pokazać prawdziwą klasę i udowodnić, że nie na darmo upatruje się nas jako jednego z dwóch faworytów tegorocznego wyścigu po Scudetto. Do składu powraca Momo, co mnie ogromnie cieszy - już od dawien dawna upatruje go jako lidera naszej drugiej linii i nie mogę się doczekać takich występów tego gracza, jak chociażby w pojedynku z Realem w Hiszpanii.... Chłopaczek jest głodny gry i mam nadzieję, że nam to dzisiaj pokaże. Oczywiście Ferrara nie pozwoli Malijczykowi na grę przez pełne 90 minut, z uwagi na półroczną przerwę, ale i tak powinno to być spore wzmocnienie i zrównoważenie dla Poulsena, którego zapewne w pewnym momencie na boisku też zobaczymy... :/ Naturalnie w pierwszym składzie spodziewam się zobaczyć Iaquintę, a także, o dziwo, Amauriego. Ponoć się w ostatnim czasie znacząco poprawił w swoich poczynaniach, tylko trening to nie spotkanie o punkty, do tego z Violą...

Ogólnie rzecz biorąc spodziewam się zaciętego pojedynku, ale ostatecznie zdobycia 3 arcyważnych punktów na własnej murawie. Czas się przełamać - najwyższy.

Gość

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 18:09

i 1-1 :) poulsen chyba 1 raz dobrze zagrał od kąd gra w juve !!
Ostatnio zmieniony 17 października 2009, 18:21 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

Jardel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 18:21

no do kur!!!!nędzy jak można nie trafić do pustej bramki z 30cm!!!!!!jeszcze we dwóch!!!Żal...

Kto wygrał Inter, czy Milan? Pyta kibic iNTERU kibica mILANU.
- Było 0:0.
- A do przerwy?-niestety ewolucja ominęła szerokim kręgiem naszych "przyjaciół" z Mediolanu...
kameleon512

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 18:26

diegool28 pisze:i 1-1 :) poulsen chyba 1 raz dobrze zagrał od kąd gra w juve !!
Heh, jak szybciutko zmieniony post. O co ci chodziło? Poulsen nie zawinił przy bramce, zreszta bardzo dobrze gra, a to podanie :prochno: Po co pisać obiektywnie? Lepiej napisać że Poulsen gra gówno, tak jest fajniej :dance:
Amauri odblokowany! :dance:

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 18:28

kameleon512 pisze:Amauri odblokowany! :dance:
W takiej sytuacji to i Ranieri by strzelil :) Ale OK - teraz sie okaze czy to byla blokada psychiczna (:D) czy za wysokie jak na Juve progi.

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2009, 18:30

Macie jakiś link do meczu ?

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
Zablokowany