Serie A (8): JUVENTUS 1-1 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 20:55

Obrazek
mecz 8 kolejki Serie A: JUVENTUS - Fiorentina

Czas:

2009-10-17 (sobota)
Godzina 18:00

Miejsce:

Stadio Olimpico di Torino

O przeciwniku:

Rok założenia: 1926
Barwy: Fioletowy pas na białym tle
Przydomek: Viola
Prezes: Andrea Della Valle
Menedżer: Claudio Cesare Prandelli
Oficjalna strona internetowa
Strona internetowa polskich fanów

Sukcesy:

Mistrz Włoch: 1956, 1969
Puchar Włoch: 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001
SuperPuchar Włoch: 1996
Puchar Zdobywców Pucharów: 1961

Ostatnie mecze

4 października 2009
Fiorentina Lazio 0 : 0

26 września 2009
Livorno Fiorentina 0 : 1

23 września 2009
Fiorentina Sampdoria 2 : 0

Aktualna sytuacja w tabeli:

3. Juventus
4. Fiorentina

Najlepsi strzelcy drużyn:

3. Iaquinta / Trezeguet (Juventus)
3. Gilardino / Jovetic (Fiorentina)

mecz na żywo w TV:

Al Jazeera Sport +1
C+ Fútbol
C+ Sport (Fra)
C+ Sport 1 (D/F/N only)
Dahlia Sport
Digi Sport (RO)
Fox Soccer Channel **
Nova Sports 3 (Hellas)
NTV Spor
NTV+ Football
Raitalia 3 Africa
Sky Calcio 1
Sport 1 (Cze/Svk)
Sport 1.1 (Ned)
Sport 2 (Hun)
Sport TV1
SuperSport 1 (DigitAlb)
TV+ (Bulgaria)
Viasat Football (Swe)
~ Al Jazeera Sport HD
~ C+ Deportes HD
~ DigitAlb HD5
~ NTV+ Sport HD
~ Sky Calcio 1 HD

mecz w Internecie:

http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.kuszotv.pl/
http://www.freefootball.org/

Przewidywane składy

JUVENTUS
Fiorentina

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it

Kibice we wszystkich miastach Polski spotykają się by razem by oglądać ten mecz - zrób to i Ty, wstąp do pokoju KIBICE

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

--------------------------------------------------------------------------------

Zdecydowanie ciężki mecz się szykuje, mam nadzieję, że po przerwie na reprezentacje Juve odzyska świeżość i pewnie sięgnie po 3 pkty. Fiorentina to silna ekipa, najbardziej chyba trzeba uważać na Gilardino bo wczoraj błysnął formą przeciwko Cyprowi zdobywając hat-tricka. Pozytywną informacją jest z pewnościa powrót Sissoko - dzięki niemu 2 linia będzie nie do przejścia. Poczekamy, zobaczymy (albo i nie bo meczu nie pokazują polskie stację..).

FORZA JUVE !!!
Ostatnio zmieniony 17 października 2009, 22:17 przez tabo89, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 20:56

Meczu nie pokaże canal+, skandal!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 21:03

Lypsky pisze:Meczu nie pokaże canal+, skandal!
ręki sobie uciąć nie dam :wink: ale oni chyba z ligi włoskiej mogą tylko 2 mecze z jednej kolejki puścić i na nasze nieszczęście wybrali milan - romą i genoa - inter.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
SCHUMI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 21:12

Skandal C+ pokazuje ROME juz drugi raz a tu dwa mecze na szpicy i pokazuja tylko jeden :angry:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 21:13

Diego podobno w formie, więc zakładam, że jakieś gole zdobędziemy. Martwi mnie ta przerwa na reprezentacje, bo przez niemal 2 tygodnie nasi nie mogli normalnie trenować. Cieszy na pewno powrót Sissoko. Super będzie go ujrzeć na boisku. Inna sprawa to forma w jakiej się znajduje. Sam jestem ciekaw.
Stawiam 2-1 :)
Diego :ball:
Amauri :ball:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 21:25

mateo369 pisze:
Lypsky pisze:Meczu nie pokaże canal+, skandal!
ręki sobie uciąć nie dam :wink: ale oni chyba z ligi włoskiej mogą tylko 2 mecze z jednej kolejki puścić i na nasze nieszczęście wybrali milan - romą i genoa - inter.
Masz rację.
No Canal + woli pokazać pojedynek 8 z 12 drużyną w tabeli, niż mecz z pierwszej czwórki, cóż poradzić ;).

Podobno Vargas doznał na kadrze urazu, prawda to? Byłaby to bardzo dobra wiadomość. Wiadomo nie ma co patrzeć na Fiorentinę i liczyć na ich kontuzję, ale skoro jest takowa opcja to ... :prochno:.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2009, 21:27

A Caseares jak nie gral, tak nie gra... nawet na lawce nie siedzi. Po co my go wogole mamy, zeby miali partnerow na treningach? :|

Dla mnie trzy punkty obowiazkowe, koniec kropka.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 11:10

Tak się doskonale składa że i Inter i Sampdoria grają z bardzo trudnymi rywalami tak samo i my. Więc w przypadku wygranej naszej choćby minimalnej tam
5:4
4:3
3:2
2:1
czy 1:0 i przegranych Interu z Genoą i Sampdorii z Lazio będziemy samotnymi liderami. Co prawda będziemy mieć 1 pkt. przewagi nad Żynterem i Sampdorią ale zawsze pierwsze miejsce. Ja Liczę na wygraną nie zależnie od tego w jakim ustawieniu wyjdziemy, aha i trzeba pokryć Zanettiego bo to ich najmocniejszy punkt. Chociaż mam nadzieję że się podpali i nie będzie grał za dobrze.

Obrazek
marsek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 11:12

Andersson pisze:A Caseares jak nie gral, tak nie gra... nawet na lawce nie siedzi. Po co my go wogole mamy, zeby miali partnerow na treningach? :|

a kto powiedział ze musi grac?On jest tylko uzupełnieniem składu.Zabezpieczeniem na wypadek kontuzji.Zreszta jest słaby.Ja sie bardzo ciesze ze nie gra.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 12:21

marsek pisze:
Andersson pisze:A Caseares jak nie gral, tak nie gra... nawet na lawce nie siedzi. Po co my go wogole mamy, zeby miali partnerow na treningach? :|

a kto powiedział ze musi grac?On jest tylko uzupełnieniem składu.Zabezpieczeniem na wypadek kontuzji.Zreszta jest słaby.Ja sie bardzo ciesze ze nie gra.
Przeciwko Argentynie zagrał naprawdę dobre zawody ma to coś, tylko trzeba mu dać szansa więcej niż pól meczu na miesiąc.

Gdy gramy z nimi zawsze przypomina mi się ta bramka:
fenomen

Treze & Iaquita powinni wyjść w podstawowej jedenastce. Mam dość słuchania, że Amauri ciężko trenował, że się odblokuje itd , a wyjdzie na boisko i kupa w majtkach. Czas na odblokowanie będzie miał z drużynami niżej notowanymi.

Zapowiada się ciekawy mecz. My musimy w końcu wygrać, przełamać to złą passe i iść później za ciosem . Na pewno Viola nie będzie łatwym rywalem we wtorek mają niby łatwy mecz w Debrecenie, więc na pewno połaszą się na nas. Jeszcze Frey podgrzewający przed meczową atmosferę. Liczę na widowisko.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 13:09

Jutrzejsze spotkanie będzie bardzo, bardzo ważne. Inter i Sampdoria grają na wyjazdach ciężkie spotkania (kolejno Genua i Lazio) i śmiało możemy liczyć na stratę punktów (przy najpozytywniejszym scenariuszu po ośmiu kolejkach możemy wskoczyć na fotel lidera). Nie mniej jednak (nie patrząc na wyniki przeciwników) musimy grać po prostu swoje. Najważniejsze są trzy punkty, aby nie stracić kontaktu z czołówką nawet przy ich ewentualnych zwycięstwach.
Viola jest silna, zgrana, nakręcona wygraną z Liverpoolem i sobotnie spotkanie będzie jednym z najtrudniejszych w tym sezonie (na szczęście gramy na Olimpico). Juventus to drużyna, której zawodnicy powinni podchodzić do każdego pojedynku z nastawieniem, że jesteśmy mistrzami i musimy/możemy wygrać z każdym. Jeśli Giorgio, Diego i spółka pokażą jutro charakter Juventusu wygramy bez problemu. Ważne jest "wejście" w mecz od samego początku (co charakteryzuje Juventus Ciro od Juventusu Siwego) a potem grać swoje i długo utrzymywać piłkę (to już niestety nie charakteryzuje żadnego ostatniego trenera Bianconeri)
Co do składu... skoro Gigi chce i może grać to niech gra, ale gdyby to zależało ode mnie Superman był by już po zabiegu tego kolana. Lepiej chuchać na zimne niż potem ( :angry: odpukać) żałować.
Obrona- Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grosso
Pomoc- Camor, Melo, Tiago
Diego Ribas da Cunha
Atak- Iaquinta, Treze
A w drugiej połowie Tiago->Sissoko :dance: :happy: :bravo: , Diego->Giovinco i Treze->Amauri

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 13:34

Brutalo pisze: Pomoc- Camor, Melo, Tiago
Tiago zapewne nie będzie powołany na to spotkanie, świeżo po kontuzji jest nasz chłopaczyna, podobnie jak Alex.
Całe szczęście, że mecz z Violą gramy po przerwie na spotkania eliminacji. Obawiałbym się o wynik gdyby potyczka ta miałaby się odbyć tuż po blamażu z Palermo.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 14:29

Lypsky pisze:
Brutalo pisze: Pomoc- Camor, Melo, Tiago
Tiago zapewne nie będzie powołany na to spotkanie, świeżo po kontuzji jest nasz chłopaczyna, podobnie jak Alex.
Moja wpadka 8) Wiem że trenuje po kontuzji z Del Piero, ale przy ustalaniu składu jakoś wkręciłem go do składu. W takim razie zapewne zagra Poulsen, bo Momo nie jest pewnie gotowy na mecz od początku z takim przeciwnikiem. A może De Ceglie ? W meczu przeciwko Primavera w pomocy grał Momo, Melo i właśnie Paolo .Gdyby Sissoko był w pełni przygotowany to może zagrali byśmy takim ustawieniem w środkowej lini :think: Albo :

De Ceglie----Camoranesi
---------Melo--------------

:?: Moim zdaniem wygląda całkiem zacnie :whistle:

Obrazek
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 16:37

Po przerwie na mecze reprezentacji możemy zagrać praktycznie najmocniejszym składem, może z drobnymi wyjątkami. Na papierze jesteśmy dosyć mocni, ale nie byłbym pewny zwycięstwa. Podejrzewam, że niestety będziemy kontynuować naszą niechlubną passę z przed 2 tygodni. Viola traci bardzo mało goli w lidze, u nas nie ma kto strzelać. Mam nadzieje, że Canna zagra cały mecz to może chociaż obrona będzie na poziomie. Podobno Diego wraca do wysokiej formy, więc może Treze jednak coś strzeli, ale nie wiadomo na ile prawdziwe są te doniesienia prasowe. Wszystko zostanie zweryfikowane jutro. Z drugiej strony Gilardino pokazał z Cyprem, ze jest groźny i na pewno trzeba na niego uważać. Do tej pory pamiętam jego bramkę na 1-1 z 89`. Pewnie mecz zakończy się podziałem punktów. Co prawda niezbyt mnie to satysfakcjonuje, ale na pewno większość zawodników i Ferrara będą zachwyceni.

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2009, 16:41

Reg pisze: Pewnie mecz zakończy się podziałem punktów. Co prawda niezbyt mnie to satysfakcjonuje, ale na pewno większość zawodników i Ferara będą zachwyceni.
Nie przesadzaj. Nasi zawodnicy mają w sobie dużo dumy i ambicji do walki, i na pewno nie zadowala ich remis (bez względu na klasę przeciwnika). Z drugiej strony logicznymi wydają się kurtuazyjne wypowiedzi Ciro po remisie z Bayernem lub Genuą, z których bezpośrednio i literalnie można wyczytać pewien stopień zadowolenia z wyniku, lecz również żal i złość z powodu niemocy (Bayern) czy oszustwa (Genua).
Nie zapominaj o sławetnym DNA zwyciężców 8)

Obrazek
Zablokowany